Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sikerült a nyomtatómat úgy bekalibrálni hogy közel fólia minöségű papírra gyönyörűen kinyomtatja a fóliát és teljesen jól takar is!!!
Szia!
Nekem csak az van meg amit Attila közzétett az oldalán. Abban viszont egyben van a 2 réteg. Úgy értem, hogy ha megfogom akkor mintegy képet fogja meg az egészet. Nemtudom csak az egyiket tükrözni. Felvettem vele ez ügyben a kapcsolatot, de még nem válaszolt.
Szia!
A te Epsonodba is ugyanolyan festék megy mint az enyémbe. Neked mi volt a problémád vele? Én még küzdök vele. Esetleg leírnád privátban? Vagy van témája is abban tárgyaltuk, esetleg oda is írhatod szerintem. Köszi.
Vagy talán próbáld az ellenkező oldalra áthajtani , de ha szétvágod a kettőt biztosan össze tudod forgatni úgy hogy jó legyen.
Most egyelőre az nem fontos. Most a filmről kell levilágitanom. Azthiszem sikerült bepozícionálni. Viszont hiába jól takar a fekete, néhol ott maradt a dry fólia. Sajnos így csak 2 üveglap közé tudtam tenni, az viszont nem egyenesítette ki a panel görbületét. Egyoldalas megy lazán a bubizacsival, meg arra mindkét üveglap egy oldalra megy. De lehet, hogy csak a 10 perc UV volt sok. Holnap kezdem újra. Nem olyan rosz, jó lesz az. Sokkal nagyobb probléma, hogy eltört a 0,5 ös fúróm...
Dry fóliánál elég 1 perc , a P20 nál is max2
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ez mennyire lenne alkalmas nyákot vágni, olyan 2-3000rpm fordulatszámon?
Semennyire. Ott van hogy fához való.
Nekem is van ilyen, igaz fémhez is használtam, de nem bírja sokáig. A nyáklemezt is elvágja, de ilyen átmérővel legfeljebb kis bevágásokat csinálhatsz vele egy kész nyák oldalába. Egybefüggően 10 centit már nehezen vinne, oda komolyabb nyomatékú gép kellene és keményebb vágóél. Nyákvágásra sima fémfűrészlap keretben ! Nehogy letörjön a kis kezetek ha fűrészelni kell 4x15 centit!
Köszönöm a választ. Akkor keresek más fajta tárcsát... A döntést meg bízd szerintem az emberekre, hogy mivel szeretnének nyákot vágni. Mert én speciel nem akarok fűrésszel bajlódni.
Én ilyennel vágom a paneleket. 5000 f/p -es sebességgel szépen dolgozik.
Proxxon KS 230 -as asztali körfürészbe való, 20 fogú karbidbetétes vágólap.
Én meg ilyennel vágnám ha nem sajnálnám rá az árát...
Azt hiszem az egyik legbeváltabb projektem ( és csak fél órámba került ). 1mm inox tárcsával.
Szia !
Egy 500Ft-os tapétázó késsel, egy vonalzóval, éjjel fél kettőkor is el lehet vágni a nyákot. Egyenesen, csendben, pontosan.
Micsoda szívás lehet! ( )
Akár. Csak az gyorsan élét geszti, így nem éppen gazdaságos...
Én próbáltam mindennel vágni (tapátavágó, fémfűrész, karos lemezvágó olló), de a legszebb vágási felületet a körfűrész adja. Valószínűleg a CNC marógép lenne a netovábbja, de annyit már végképp nem adok ilyenre.
Van azért ennek egy trükkje, hogy a penge hogy néz ki
Idézet: „Csak az gyorsan élét geszti, így nem éppen gazdaságos...” Főleg mert nincs is éle. 3x köszörültem a pengét és több mint 1m2 panelt feldaraboltam vele. Azért az annyira nem rossz A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
Asztali csempevágó hozzá való gyémánttárcsával adja a legszebb felületet. Nem fogai vannak, hanem csiszoló jellegű. És párhuzam vezető is van rajta, így nyílegyenes párhuzamos vágásokat lehet csinálni, akár tized milliméteres pontossággal is. 10e Ft. volt. Csak rendkívül finom port termel, amihez gázmaszk kell, tüdőt tönkreteszi.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
És akkor még a dekopír fűrész szóba sem került...
Dekopír fűrész lassú sebesség nagyfogú fűrészlap.Viszi mint a vajt! Persze a pontos körbevágást már a cnc cinálja. 2-es kukoricamaró, 500mm/perces előtolás 3 menet, középen hagyva szigetket, amik csak 1mm mélyen vannak bemarva. Simán kitörhető utána.
Sőt még a karos ollóról sem beszéltünk , én azt használok már vagy fél éve teljes megelégedettséggel, nem porol nem zörög viszont cserébe szépen vág.
A legjobb lenne nekem is, csak sajnos drága. Buksza nem éri utol. Így marad a kézi lemezolló, de az meg nyújtja a lemezt a vágásnál. Hajlítja az olló pofája, mert útban van, azaz kissé vetemedett lesz a lemez.
Kirakodó vásárban vettem 3000 ért és egy ezres volt az élezés .
Most ugye csak vicceltek?
Egy kézi lemezollóval csak cincálni lehet a nyákot és a kezedet összekaszabolod közben. Nekem is van itthon lemezollóm, dekopírfűrészem, cirkulám flexem Crystal üvegcsiszolóm (negatív kerekített körvonalú nyákokhoz kiváló) dremmel kézifúróm/köszörűm linóleumvágó (tapétázó stb) késem hidegvágóm (:jump mégis 40 éve fémfűrésszel vágom a nyáklemezt. Érdemes megnézni ezt a videót ahol sniccerrel próbálkozik a figura. Ennyi idő alatt egy keretes fémfűrészlappal körbevágok 3 darab 10cmx20cm-es nyáklemezt nyílegyenesen és még le is sorjázom. Kíváncsi lennék akinek nincsenek még gépei, miért is nem próbálja ki ezt az "ősi" klasszikus módszert, és miért kínlódik mindenféle praktikákkal. Két apróság ami miatt esetleg kifogást találnak : 1. nem viszi rendesen , sokat kell "rüszűni" : egy fűrészlap ára 300 Ft körül van, tessék újra cserélni, viszi mint a vajat. 2. Nincs nagyméretű satu ahová befogjad : a konyhaasztal sarkán is levághatod, nem kell más segítség mint egy kézi gyorsszorító, aláfogod és nem csúszkál. 3. Poros lesz a környezet :seprű-lapát! Még mindig jobb, mint a gyémántkorongot cserélgetni és a szálló mikro-porát szipákolni. No ezért nem beruháztam még 20-30e-ért egy karos ollóra. Pedig tényleg az a legjobb erre a célra. Addig viszont... Ettől persze (mert korábban valaki ledorongolt az "ötletemért") mindenki úgy vágja ahogy akarja
Videon egy dolog látszik csak, hogy a kést rossz koncepció szerint használják.
Én is a lemezollóra adom a voksom, mégis előfordul, hogy a fűrészhez kell nyúlni. Vannak olyan "bakelit" nyákok, ami össze vissza törik ha ollót használok.
Azért nem feltétlenül kell 20-30 ezret kiadni egy lemezollóért. Én ezt használom. Kb. 10 éves és még nem kellett élezni. Két használt gépi fűrészlap, meg némi merevítés kell hozzá:
Az ÖTLETÉRT tőlem is ment a pirospont!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |