Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1057 / 1388
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Idézet:
„Videon egy dolog látszik csak, hogy a kést rossz koncepció szerint használják.”

Az én variációm ez
Vágás sniccer-el
(#) CHZ válasza niedziela hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Ez a méret nem mutat semmit, nagyobb panel esetén nem ilyen egyszerű...
(#) pjg válasza morgo hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Szept. 28-tól a LIDL-ben, asztali papírvágó olló. Hasonlóképpen működik. Kb. 6.000.-Ft az ára.
Nekem már van jó néhány éve. Néha használtam nyák vágásra. Szépen viszi, de inkább papírhoz használom, ezért kímélem.
(#) niedziela válasza CHZ hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

1m2- es táblát vagdostam szét ugyan igy
Ha nem igy lenne nem mondanám és mutatnám. Annak nem lenne értelme
Kedvedért meg ha nem haragszol most nem vágok el egy 30cm-es csikot apróra.
Aki akarja megpróbálja aki nem az meg nem, azt jónapot.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014

Én is használom ezt a módszert, de nagy méret estén sokkal nehezebb letörni, ha keskenyebb csíkra van szükség. Nem is próbálkozom vastagabb nyákkal.
(#) morgo válasza niedziela hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Egy "valódi" karos ollóval azért nem veszi fel a versenyt, de ezt anno papír vágására készítettem.
Aztán előkerült 0,8-1mm es alulemezekhez, majd rájöttem, hogy a nyákot is viszi. Kissé deformálja a lemezt ha nagyon betolom a ficakba, de 100-150mm vágására megteszi. Gyorsabb, csendesebb, és tisztább mint a fűrész.

Idézet:
„de nagy méret estén sokkal nehezebb letörni.”

Akkor csak hasonlót használsz, mert nekem minél nagyobb a panel, annál könnyebben töröm.
Ugyan igy vágok 0.75-ös alu lapot, műanyag lapokat is lassan 15 éve.
Az, hogy neked nem megy, vagy nem úgy megy az szubjektiv. Van ami nekem sem megy úgy ahogy másoknak de ez nem a módszer, hanem a felhasználó gyengesége.
(#) niedziela válasza morgo hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Karos olló az igazi, ez vitathatatlan.

Én hosszabb, de keskeny csíkra utaltam, az nem egyszerű nekem (Pl: 200x15mm méret esetén, 200x 30mm nyákból), de belátom Te zseni vagy!

Idézet:
„Te zseni vagy!”

Nyilván egy 15mm-es csikot kézzel letörni akkor lehet, ha olyan izmos az újjbegyed mint Swarcenegger válla. A 15mm-es csíkot meg kell fogni mondjuk fogóval.
Ha a fogó használata zseniális ötlet, akkor valóban zseni vagyok. De ahogy tapasztalom mások is felfedezték már ezt az eszközt, úgyhogy nem vagyok zseni...sajnos

Részemről ennyi.

200x 30mm nyákból 15mm-es csikot vágni, ez mindennapos nálad ?
(#) pjg válasza niedziela hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Ez már csak az utolsó két csík.

Idézet:
„A 15mm-es csíkot meg kell fogni mondjuk fogóval.”

Milyen fogóval? Sajnos nekem nincs erre alkalmas szélességű fogóm, az az 1-2cm ami meg tudsz fogni vele, az kevés 200mm csík estén. Nem a módszered kritizálom, csak arra akarom felhívni a figyelmed, hogy nem használható minden esetben. Van sokkal jobb megoldás, amit fentebb sokan említettek.
(#) niedziela válasza pjg hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Ahhoz meg legjobb egy iratmegsemmisítő Azzal lehet A4-e méretből is egy mozdulattal szép szabályos csíkokat készíteni

Idézet:
„csak arra akarom felhívni a figyelmed,”

Aranyos vagy, köszi
(#) elektros90 hozzászólása Szept 21, 2014 /

Sziasztok!
Ma végre megcsináltam életem első 2 oldalas nyákját. A maratás tökéletes lett. Kár, hogy elcsúszott a 2 oldal. Másik dolog, hogy a nyomtatóm gyanusan nyomtat... a 2 oldal egymás mellett volt a pdf ben, mégsem pászolt össze. Az egyik kicsit nagyobb/kisebb volt mint a másik. Ilyen van?
(#) niedziela válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Ha egy pdf-ben van két rajz és az egyik mérete nem stimmel, akkor feltételezem, az egyik rajz már a fájlban nagyobb. Azt nem nagyon tudom elképzelni, hogy nyomtatás közben a lap bal oldalán lévő rajz pontos, a jobb oldalán meg nagyobb/kisebb lesz.
(#) elektros90 válasza niedziela hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Ha ebből indulunk akkor hol változhat a méret? Mindkettő közvetlenül az Altiumból volt generálva. Majd az egyik a másikhoz kopizva Illustratorban és invertálva.
Ha az egyik odalon a padeket összeillesztettem, akkor a másik oldalon elcsúszott pár tizedet.
Mondjuk az én Altiumom a nagyobb furatokat nem középpontosan teszi. Nemtudom miért.
(#) pjg válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

"Majd az egyik a másikhoz kopizva Illustratorban és invertálva."

Itt!
(#) elektros90 válasza pjg hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Mert? Hát akkor, hogy csináljam ha így sem jó?
(#) niedziela válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Mi lenne ha kinyomtatnád az egyiket, utána a másikat.
Aztán hasonlítsd össze a kettőt. Miért nem lehet amúgy külön nyomtatni ?
(#) nagym6 válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Én pont a nyomtatók geometriai torzítása miatt külön nyomtatom a kétoldalas két oldalát úgy, hogy mindkét nyomatnál ugyanarra a pozícióra kerüljön a nyomat. Nálam felső harmad közepére. Mert azonos pozícióknál kb. azonos a torzítás, így kapom a legjobb eredményt. Hogy a kettő egymáshoz képest pontos legyen.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Szerintem ez felhasználói hiba. Nyitni kell egy üres dokumentumot és abba ugyanazon módszerrel beilleszteni a két nyomtatandó oldalt.
(#) fanni04 hozzászólása Szept 22, 2014 /

Sziasztok vasalós mód szerel készítem a nyákot.Az lenne a kérdésem mivel lehet a régi rádiótechnikából be szkennelt nyákrajzot tükrözni méretarányosan vasaláshoz?
(#) eyess válasza fanni04 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Akármilyen programmal , ami kezeli a jpg formátumot.Mert gondolom jpg be szkenneled , vagy nem ?
(#) fanni04 válasza eyess hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Szia igen
(#) fleston hozzászólása Szept 22, 2014 /

Sziasztok!

Kezdőként kérném a hozzáértők segítségét. Kapcsolási rajz utáni nyáklap tervezést és utána szükséges alkatrészek ráforrasztását kell megoldjam. Az ezen az oldal segítségével megalkotot vezérlőt szeretném reprodukálni (több db.) kicsit profibb formában. Aki tud segíteni benne kérem jelezze.
(#) lionsec hozzászólása Szept 22, 2014 /

Üdvözlet!
Ma sikerült a tintasugaras nyomtómat úgy beállítani ,hogy fólia minöségű papírra gyönyörűen kinyomtatta az smd fólia rajzot minden elmosódás nélkül és olyan vastag festékréteggel ,hogy nem megy át a fény rajta.
(#) gulasoft válasza fleston hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Először is egy multiméterrel és mondjuk egy free eagle-vel állj neki a kapcsolási rajznak (egle abból tud nyákot gyártani). Szórd fel az alkatrészeket cirka úgy ahogy a panelen vannak, utána szemre amit látsz huzalozd össze az egle-ban. Ellenőrizz mindent, ha kész vagy tud neked egy nyáktervet generálni, ott már szabadon pakolgathatod az alkatrészeket, mert húzzák magukkal a bekötéseket.
Egyébként van erre külön fórum, itt már akkor érdemes keresgélned, ha megvan a nyákterv, csk nem tudod hogyan gyártsd le.
(#) soskajoska válasza lionsec hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Ez a Durabrite tinta csak Epsonhoz létezik, vagy más nyomtatóhoz is van?
(#) gulasoft válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szerintem csak epsonhoz. Lehet a többinek is van hasonló, de tuti azt nem durabrite-nak hívják, szerintem az epson bejegyzett márkanév. Ha csinálsz egy cipőt te sem hívhatod Adidas-nak
Következő: »»   1057 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem