Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1058 / 1385
(#) fleston válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Köszönöm válaszod! Kicsit burkoltan fogalmaztam az itteni szabályok miatt. Olyan személy segítsége kellene akivel együtt tudom végrehajtani a projektet. Természetesen meghálálnám.
Kevésbé ismerem ezt az oldalt. Melyik fórumban tudok még érdeklődni?
Előre is köszi!
(#) soskajoska válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Ezért kérdeztem. Egyébként (csak mivel nem ismerem) ez foto tinta? Mert ugye sok tintásnál a foto színes és fekete az más típusszámon is fut, mint a normál tinta.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
(#) lionsec hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
A durabrite ninta egy pigment alapú tinta és fotónyomtatókba használják persze amelyik ki tudja nyomni mert sürübb mint az átlagos tinta. És lehet kapni más nyomtatókba is csak nem epson van ráírva. Én mist vettem minden színt és tökéletes.
(#) peti333 hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Sziasztok!
Találkozón lettem rábeszélve, hogy próbáljam ki a vasalós technikát. Ma el is jutottam az első kísérletig.
Lézer nyomtatóval próbálkoztam etikett hátoldalára, sajnos elkenődött, illetve a hengerről nem tapadt rá a festék az etikett hátoldalára, így használhatatlan lett a nyomtatvány többszöri kísérletre is. Tudnátok segíteni, hogy ezt mi okozhatja, vagy valami alternatívát?
Olvastam a műnyomópapírt, de nem szeretném áztatni, illetve a pausz vagy sütőpapírt, reklámújságot, poszter hátulját. Ebből nálam így hirtelen a sütőpapír illetve a reklámújság játszik. Ezek tényleg jók lehetnek?
(#) Szpisti válasza peti333 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Én ma épp egy fényes 135g körüli reklám prospektus színezett lapjára nyomtattam majd lamináltam (elfogyott a műnyomóm) , és tökéletesen működött.
Az etikett nekem sem jött be, ugyanígy összevissza elcsúszott a nyomat a felületen.

Az alatt mit kéne érteni hogy "nem szeretnéd áztatni" ? Nincs otthon víz?
Ha egyszer így jön le akkor miért nem áztatod?
Van olyan papír amit csak le kell húzni, az e-bayról beszerezhető, de a műnyomók erre nem alkalmasak.
2 perc az áztatás.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
(#) peti333 válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Nem a víz hiánya a probléma, hanem hogy az plusz egy folyamat, amit meg tudnék spórolni. Eggyel kevesebb macera és hibalehetőség. (Ne becsülj alá, mindig a legegyszerűbb dolgokat rontom el. )
A reklámújság vagy sütőpapírt kell áztatni?
Egy ideig a cégnél fényes hátú plakátot használtak, de ugye már ezen is spórolni kell, de lehet, hogy holnap futok egy kört, hátha tudok beszerezni valamilyen lejárt reklámplakátot a környéken.
(#) lionsec válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Üdvözlet!
Ha nem titok akkor megkérdezhetem mi annak a papírnak a típusa amit laminálás után csak lekell húzni? Kipróbálnám. Az etikett papír egyébként jól működik én azzal csinálom és laminálás után lepattan a nyákról.
(#) pjg válasza lionsec hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
(#) Szpisti válasza peti333 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
A reklámplakátok is leginkább műnyomóra készülnek, az is jó lehet.

A hibalehetőség akkor van ha szárazon akarod lehúzni - a vizezéssel nem lehet elrontani, ha egyszer jól átragadt/olvadt a rézre, sikálhatos kézzel bátran - de csak azután ha a rétegekre ázott hátulját már le tudtad húzni nedvesen.

Azt a papírt még nem használtam amit az ebayon lehet venni, de nemrég valaki itt linkelte, majd tán erre jár és elárulja.
(#) Szpisti válasza pjg hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Beelőztél
(#) somebody12 válasza fleston hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Ha gondolod írj rám és segítek tervezbe és egyéb dologba.
(#) somebody12 válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Pantonnál lehet venni többfélét is.
(#) peti333 hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Kipróbáltam a sütőpapírt, szépen lejött róla és áztatni sem kellett, viszont ugyanúgy elkente, mindössze egy fokkal volt jobb. A kilenc képből egy lett valamennyire használható, ezt is ki kell egészítenem filccel.
Lehet, hogy meg kéne próbálni egy értelmes nyomtatón?
(#) whit33r hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Üdv!

Remélem nem baj hogy ide írom. Fototechnikai eljárással szeretnék PCB-t készíteni. Dry fólia tűnik a legszimpatikusabbnak, viszont nemigazán találtam helyet ahonnan tudnék vásárolni.

Esetleg nem lenne valaki akitől tudnék venni kisebb mennyiséget? (1-2db A4 méretre gondolok)
(#) soskajoska válasza peti333 hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Már régebben írtam a tapasztalataimról erről a "papírról".
Ez egy lézer traszfer fólia. Nem túl drága, pofon egyszerű a használata. Megspórolsz vele minden pepecselést, ami a nyomtatás és a maratás között van (műnyomó,...). Ráadásul sima vasalóval felrakható és egyszerűen lejön a NYÁKról. Ha valaki ismerte a Press-n-Peel fóliát, na úgy működik, csak a töredékébe kerül.
(#) morgo válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Én is ezt használom kb. két hónapja, teljes megelégedettséggel, laminálós módszerrel. Előtte A4-es öntapadós nyomtatható papír hátulját, de azzal nekem is előfordult, hogy elcsúszott rajta a toner. Ezzel nem volt még ilyen gondom. Olcsó és jó. Csak egy hétig "egyengetni" kellett miután megkaptam, mert hengeresre feltekerve küldte a kínai.
(#) lionsec válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Üdvözlet!
Szeretném ezt a transzfer papírt kipróbálni és az lenne a kérdésem,hogy lézernyomtatóval rámyomtatom a fóliát majd laminálom és ezt a típust kell áztatni vagy csak lekell melegen húzni mint az etikett papírt. Mert ha tényleg jó akkor rendelek belőle.
Köszönet
(#) morgo válasza lionsec hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Csak le kell húzni. Én azt sem szoktam megvárni, hogy lehűljön, laminálás után azonnal lehúzom a nyákról.
(#) lionsec válasza morgo hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
És ezen tényleg nem mozdul el a toner? Talán valami bevonat van a papíron? És mennyire fog rá a toner? Mert az etikettre nem mindíg tapadt meg jól és szitás lett a nyák. Ha vastagabb réteggel nyomtattam akkor elcsuszott a minta.
(#) morgo válasza lionsec hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Nem csúszott meg a toner - eddig. Az etikettel háromból egyszer biztosan. Van rajta valami bevonat, mert laminálás után kissé össze is ragadnak a nyákról lelógó részek. Ezt úgy értsd, hogy 1-1 centivel nagyobbra hagyom a nyák méreténél, és a két végén visszahajtva árazócimke szerű papírragaccsal rögzítem. ezután megy a laminátorba. A lelógó részek ragadnak össze kissé. Az etikett nem csinált ilyet.
(#) szili83 válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Én műnyomóval a réz oldalit áztatom, a felírat oldalt (silk screen) azt meg a vasalóval követve húzom le. (így nem marad fehér)
(#) lionsec válasza morgo hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Köszi!
Akkor délután rendelek is és kipróbálom! Tetszik a dolog. Nem szeretek áztatgatni meg műnyomóval nem mindíg tudtam szép nyákot csinálni talán azért sem mert a lamináló nem égette rá rendesen.
(#) Szpisti válasza szili83 hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Nem marad az fehér, ha mosás után 30% sósavval beecseteled ;>
(#) rockersrac hozzászólása Szept 25, 2014 /
 
Ezt a transzfer fóliát hányszor lehet felhasználni?
(#) morgo válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Elvileg lehetne többször is, de én az egyszeri használatot tartom célravezetőnek. Laminálás után ugyanis a nyák széleinél megtörik, ezt inkább nem használom tovább. Viszont, hogy ne sok fogyjon, először egy sima nyomtató(fénymásoló)papírra kinyomtatom a rajzolatot, hogy pontosan tudjam hová esik. Azután a transzferpapírból kivágok egy nyák plusz 10-10 mm-es darabot, majd ezt papírragaccsal ráragasztom az előbbi nyomatra, és mehet újra a nyomtatóba. Így mindig csak a szükséges darabot használom fel.
(#) lionsec hozzászólása Szept 25, 2014 /
 
És ezen a papíron jól tapad a tonerpos nem lessz mondjuk a teliföld fólia szitás?
(#) soskajoska válasza lionsec hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Rávasalod, lehúzod és kész. Ez a lehúzod is enyhe túlzás, hiszen könnyedén leválik. Én a Xerox nyomtatómnál a 600dpi, takarékos ki, sötét opciókat beállítva nyomtatok és javaslom, hogy tele fóliák helyett használj inkább raszteres felületeket. A lézer ugyanis nem nagyon komálja a nagy tonerrel telített felületeket. Ahogy "morgo" is mondja, megérkezés után érdemes "egyengetni két lexikon, vagy valami hasonló között, mert feltekerve jön.
(#) soskajoska válasza lionsec hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Idézet:
„Akkor délután rendelek is és kipróbálom!”

Nem akarom elvenni a lelkesedésedet, de majd kb. egy hónap múlva.
(#) lionsec hozzászólása Szept 25, 2014 /
 
Értem! Akkor mellőzzem a nagyobb telifóliás részeket? Ha raszteresre állítom akkor jobb lessz vagy hagyjam el a telifőldet vagy hagyjam meg a normál vezetősávokat max megvastagítom őket. A fotózást szeretném majd még kipróbálni azzal milyen minőség kivitelezhető.
(#) pjg válasza lionsec hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Azzal tökéletes. Persze ha nyomtatott a film....
Következő: »»   1058 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem