Fórum témák
» Több friss téma |
Mindkét típus jó meghajtónak. Elméletileg mást nem kell. Ha +-30V-nál nagyobb a tápod, akkor érdemes lenne másmilyen tranzisztort használnod bele.
Szia! A hálózati feszültség egyik ágába iktass 230V 60W izzót, a tápágakba pedig 10 ohm-os ellenállásokat. Az ellenállás terhelhetősége közömbös.
Ha szeretsz óvatoskodni, íme egy eljárás: Bővebben: Link
Szia. C-B közé kell, nem B-E félre irtam, sorry.
Üdv! a 200W-os Urbánféle kapcsolás az megbízható? Érdemes pénzt pumpálni bele?
Én megépitettem. Adatlapomon van róla kép. Igaz kis moddingal. Az enyém 8-ohmra tudja és 2pár végtranyóval. Ugy megbizhatóbb. Még működik. Lassan 2-3 éve.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
Nyáktervet esetleg tudsz feltenni?Beültetésivel?
Igen, itt ebben a topicban feltettem az épités után. Ha rákeresel megtalálod.
Sziasztok! Csupán az én véleményem: A hálózati feszültségbe én soha nem rakok izzót, mert ott nem sokat véd, és veszélyes is lehet valamiféle banándugós megoldás a 220 V konnektorba. A tápfeszültségre feltöltött 10000 µF-os elkók a végtranzisztorokat úgyis kinyírják, ha nem azok után teszed be az égőket. Én 48 Voltos telefon izzókat szoktam a + és a-ba tenni, és az világít is, ha valahol sok az áram. A végleges nyugalmit természetesen már ezek nélkül ellenőrzöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
Nekem e célra direkt volt egy különálló dugalj aminek a fázisával sorba volt kötve egy 60W normál izzó.
Köszönöm, akkor szerintem nekiugrok hátha lesz belőle valami még egy kérdés ha szabad, az a csöves szépség az mit tud?
Szia Doncso! Még megszeretném kérdezni a T10 tranyó B-C közé 4,7nF vagy 47nF -os kondit forrasszak .Mosr futok negyedszer az élesztésnek. Eddíg nem volt soha fél tápfeszem, csak 2 mV .Próbán + - 30V tápfesszel nem voltak problémái, szólt fényorgonáztak a 24V/35W os izzóim zenével. A 2x45V on is szépen tisztán muzsikált csak egy jó negyed hangerő után kilőtte a 47 ohm os ellenállást a meghajtó tranyót és a két sorbakötött 4148 at. Semmi nem melegedett csak egyszerűen 47 füst tranyó teteje le diódák zárlatba. De most végtranyó csere meghajtó csere. Összemértem a másik panel értékeivel ohm dióda vizsgáló. minden érték egyezik. De nem adom fel! Ennek működnie kell 15 éve működtek most is működniük kell .Mert a Quad egy élet-stílus és hang. Segítséget köszi Elektrik.
Találtam még egy ilyet, de ez a 100w-os verzió ha jól látom de ebben annyi minden más, hogy ez már nem is a QUAD405 de ez így működik vajon? legfőképpen a műveleti erősítő része érdekes, mert azt írják hogy a jel zaj viszony, nagyon visszaesik.
Itt jól látszik, C15 a pozíciószáma.
Kb 12w-ot tud nagyságrendileg. Szép hangja van nagyon.
Ebben most melyik verziós quad kapcsolás muzsikál? Szép munka!
Sziasztok Építem a Quadomat ami 50 wattos és most ellenőrzöm egy másik nyákterv alapján (98%ban ugyanaz mint ami alapján az enyém épült) az építőelemek értékeit. Nos a quadom 50 Wattos változatba építem , azt nem tudom mik a teendők , többször átvolt nyálazva itt a fórumon , a +/- 30 Volt a okés , tiszta kép , értékek RT szerint beültetve, viszont valahol olvastam olyat hogy egy ellenállás értéke megváltozik , illetve valamelyik ellenállást meg elkell hagyni vagy átkell kötni , nem is tudom. Mellékeltem a képen a problémás helyeket, küldöm a nyáktervet is.Előre is köszönöm szépen
Szia! Az átkötés megfelelő helyen van, a pozitív tápoldali Zener közvetlenül testre megy.
A műveleti erősítő nem használt lábaihoz tartozó 20pF, 470pF, 1k5 alkatrészeket ne ültesd be. A Zener előtét 3k3, és az A osztályú fokozat 560 ohm/2W munkaellenállásait számold át az alacsonyabb tápfeszültséghez, hogy rajtuk folyó áram ne változzon!
Helló!
Ha jól emlékszem 360 Ohmra kell kicserélni a hobbielektrós újságban le van írva remélem tudtam segíteni
Csak érdeklődni szeretnék? Láttam egy kapcsolási rajzot ahol az R12 és C7 kondival párhuzamasan kötnek egy 10n os kondit ennek mi a lényege. Most szereztem egy szkópot még mindig a baloldallal kínlódom nem merek addig tápot adni, miért száll el a védelem. A szkóp mérésben nincs tapasztalatom.
A 10nF-os kondi szerepe nem más, minthogy hidegitse a T1 tranzisztor bázisát, a táp felől érkező esetleges zavaroktól.
Idézet: „Most szereztem egy szkópot még mindig a baloldallal kínlódom nem merek addig tápot adni, miért száll el a védelem.” Ezt nem nagyon értem, a hiányzó irásjelek megfelelő bepozicionálásának hiánya miatt...
Először szeretnék köszönetet mondani Doncso és Reloop szakértőknek.Megjavult a baloldali végfokom is. Én voltam a hunyó a T5ön lévő 82 ohm szakadt volt.Valószínű, hogy ezért nem működött a T7 védelem. Most gyönyörűen szól mind a két oldalam. De azért még problémás vagyok! Negyed hangerőn 15-20w a T7 felvesz egy 40-50 C fokot. Ha elkezdem emelni a hangerőt, hirtelen emelkedni kezd a tranzisztor felületi hőfoka. (új heggyel érzékelve) Elég nagy hűtés van a tranyó alatt. Nem tudom,hogy a szilikon alátét nem vezeti el a hőt, lehet, hogy jobb lenne a csillám alátét hőelvezető pasztával. A tranzisztorok 4mm es 40-es húzott aluprofilra vannak szerelve. Nem merem terhelni nagyobb hangerőn! (végre hallom a zenét nagyon szépen szól) Köszönöm a segítséget!!
Nekem már meggyűlt a bajom a szilikon lappal, nagyon ellenjavallom. Bővebben: Link
Javaslom a hővezető paszta + csillám lemezt, ahogy írod is. Az a korrekt megoldás. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Alacsony hangerőn az egyik tranyó nagyobb melegedése normális, mert A osztályban dolgozik. Én azért csillámot használnék, valahogy jobban kedvelem, a szilikon szerintem nem olyan jó, de cáfolja meg valaki korrekt indokkal és elfogadom. Én a csillám és paszta kombinációba még nem csalódtam. Ja van egy trükköm. Lehet kapni fütésszerelő boltba szilikonzsirt, nagy kiszerelésben kb 500ft, ugyanaz mint a drága mini tudusos paszta, csak tized árba van. Bővebben: Link Évek óta használom, 200 fokig jó és tökéletesen bevállt.
Én is maximálisan csillám párti vagyok (a szilikont már kétszer is kicsípte nálam a tokozás). De a csillámmal is van egy gond, mégpedig a vastagság. Néha olyan vastag szigetelőket lehet kapni, hogy a normál vékonyból akár 5-öt is össze kell fogni, hogy egyformák legyenek. A vastag csillám nagyon rossz hővezető, óvakodni kell tőle.
Általában a vastagabb csillámokat egy jó éles tapétavágóval lapokra lehet bontani.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |