Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   271 / 400
(#) reloop válasza flóri01 hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Bármelyik földpontot használhatod, a bemenetnél lévő például könnyen felismerhető.
(#) flóri01 válasza reloop hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Helló ismét!

Tegnap kimértem a feszültségeket és hát elégé furcsák lettek
(#) reloop válasza flóri01 hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Kértem, hogy vedd figyelembe a rajzon lévő megjegyzést. A jelöletlen (E betű nélküli) méréseket a pozitív táphoz képest kellett volna elvégezni. Azért megpróbálom kibogarászni
Első kérdés, a tranzisztorok jól el vannak szigetelve a bordától? T7 nem C-E zárlatos?
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
(#) flóri01 válasza reloop hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Akkor bocs, megcsinálom még egyszer.
(#) flóri01 hozzászólása Júl 31, 2014 /

igen jól elvannak szigetelve többször ellenőriztem. a t7-et meg megnézem.
(#) janika002 hozzászólása Aug 6, 2014 / 3

Sziasztok!
Elkészültem a Pa Quad 405-el(EX SIVA PPA800)!Teljesen hibátlanul műkődik!Műterheléssel 24 Órás
irgalmatlan teszten átesett!Röviden a belsejéről:
-MJ21194-MJE15031G-ONS Mexico végtranyók!
-Opa134 BB műveleti erősítő!
-Mpsa06-Mpsa56 ONS kistranyók!
-HCF40106 Ic-vel felépített négycsatornás clipjelző áramkör!
-KTY 10 termisztorral működö ventillátor fordulatszám szabályozó áramkör oldalanként(bekapcsolás után ventillátor teszt teljes fordulat majd beáll a borda hőmérsékletnek megfelelően 4volt-12voltig szabályoz)!
-Hővédelem 70 fokos hőkapcsolóval oldalanként+hangszoróvédő+koppanásgátló!,
-Tápegység 800W impregnált toroid(Lágyindító áramkörrel) -2*40000mikro kondi-2 db 35A greatz hiddal(végső eggyenirányítás után van a nulla összekötve)!
Végezetül a készülék annyira zajtalan ,hogy a fejhalgatómat kötöttem direktbe a kimenetre és
úgy kisérleteztem ki a kábelelvezetéseket a földhurok és zaj kiküszöbölésére!
Küldök pár képet!Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget mégegyszer!
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
(#) reloop válasza janika002 hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Szép, gondos munka, gratulálok!
(#) janika002 válasza reloop hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Köszönöm szépen reloop!
(#) (Felhasználó 46585) válasza janika002 hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Hát, igen,. Az al-és felépítmény kellő összharmóniájának szép példája... gratulálok.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
(#) rielaci válasza janika002 hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

szintén gratulálok!
(#) rielaci hozzászólása Aug 7, 2014 /

Kedves vájtfülü Quadosok, kisérleteztem egy clipping áramkörrel a quadhoz aminek talán annyi értelme van, hogy mutatja valamilyen módon hogy a limiter dolgozik-e vagy sem.
tesztjeim szerint kb 1% feletti torzítást jelez ki, ha jól van kiegyenlítve.
az 'in' bemenetet a T1 bázisára, az 'out' bemenetet a quad kimenetére, a kiegyenlítést az eső opa 10kohm-os ellenállásának változtatásával lehet.
Érdemes olyan hangdobozoknál használni ahol a doboz impedanciája nagyon változó (pl: 8ohm-os hangváltós rendszer lemegy 3,5 ohm-ig is). A kapcsolás kimenetére mindenki azt rak amit akar (led, relé, mute áramkör). Üdv!
(#) flóri01 válasza reloop hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Kimértem még egyszer most már szerintem jól csináltam ja és a T7 C-E nem zárlatos
(a 16,9 az + csak rosszul írtam bocs )
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
(#) reloop válasza flóri01 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Szia! Tr3 nem jó, nézz utána mit és hogyan ültettél oda. A D5, D6, R30 alkatrészeken indokolatlanul esik 6,5V+41,4V. Ellenőrizd őket.
A T2 kollektoron testhez képest -16,9V nem lehet mérési hiba? Nehéz elképzelni ilyen értéket.
(#) zotya1983 válasza janika002 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Erre nincs csak egy szó, gyönyörű szép munka gratuláció hozzá!
(#) flóri01 válasza reloop hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Rendben köszi átnézem és írok
(#) janika002 hozzászólása Aug 9, 2014 /

Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat!
(#) Andrasirex hozzászólása Aug 9, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémám lenne,hogy most lettem kész az Alkotó által átrajzolt Ludwig-os Quad-al és mivel ez már nem az első Quadom, ezért áramkorlát nélkül ráakasztottam a tápot és ezt meg is hálálta.
Konkrétan a 47 Ohm világított és kijött belőle a működtető füst.
Ki is cseréltem és raktam 10Ohm/22W ellenállásokat a tápágakba.
Most még nem füstölt el megint de valami nem jó mert 75V van rajta.
Még mértem ezt-azt:
+-42V 10 ohm előtt
+-38V 10 ohm után a biztosítékokon
-38V a kimeneten

Ez lenne az
(#) reloop válasza Andrasirex hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Ellenőrizd a diódákat, figyeld meg hogyan függ össze a jelenlétük a 47 ohm-on eső feszültséggel!
(#) Andrasirex válasza reloop hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Ezt kifejtenéd bővebben? A diódákat beépítés előtt ellenőriztem,kivéve a zénereket mert azokat nincs mivel tesztelni.Mit mérjek rajtuk?
(#) reloop válasza Andrasirex hozzászólására (») Aug 9, 2014 / 1

A D5 és D6 diódákon 1,4V esik együttesen?
(#) Andrasirex válasza reloop hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Még nem mértem meg,de megvan a hiba... én alkotónak a beültetési rajza szerint raktam össze a panelt és ott az egyik dióda fordítva van.Erről értesítem privátban...
Neked pedig köszönöm hogy felhívtad a figyelmem a diódákra,csodálkoztam is hogy a vadonatúj, kimért,válogatott alkatrészekből frissen van összerakva és nem megy.Azért lepődtem meg mert még építettem quadot és hálás jószág.
(#) Flatron11 hozzászólása Aug 10, 2014 /

Sziasztok!

Megépítettem a Quad 200W-os testvérét és egy kis hibába ütköztem. Amikor tápot adok neki izzón keresztül , akkor minden rendben működik , nem villan fel az izzó , de a kimeneten kint van a tápfeszültség és az R16 és R17-es ellenállások iszonyatosan elkezdenek fűteni , 3mp-alatt már megfoghatatlanok és érezni az ellenállás szagát. A végtranyók MJ15003-as típusúak , rendesen elvannak szigetelve a bordától ,a szigetelés nem lehet baj. Én a rajzra gyanakszom ,hogy ott van valami bibi. Ez alapján építettem.

Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014

kapcsi.jpg

(#) CIROKL válasza Flatron11 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Idézet:
„Én a rajzra gyanakszom ,hogy ott van valami bibi. Ez alapján építettem.”

A rajz jó nincs semmi gond vele , mutatnál egy általad használt nyáktervet illetve egy két képet a műről ?
(#) Flatron11 válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Sajnos a panel fotózásakor sikerült fordítva lefotóznom mind 2 panelt ezért az IC-t alulról kellett beültetnem és a TO-3 tokos tranyó felfogatásait is át kellett fúrnom másik helyre. A tranyók lábai jól vannak beforrasztva átnéztem őket. A két végtranyó ki van nyitva , viszont az MJE15031-es tranyókon csak 0,4V a nyitófesz. Sajnos közben megadta magát a forrasztópákám is és ezért csak pisztolypákával tudtam befejezni ezért olyan ocsmány az alja.
(#) reloop válasza Flatron11 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Milyen TO-92-es tokozású tranzisztorokat ültettél be? Figyelembe vetted a BC639, BC640 lábkiosztását? A rajz és a NYÁK-terv például T4-nél nincs szinkronban máshol még nem néztem.
(#) Flatron11 válasza reloop hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

A tranzisztorok megegyeznek a rajzon szereplőekkel. Igen figyelembe vettem. Átnéztem a rajzot és a nyáktervet és én jónak találtam a kettőt.
(#) reloop válasza Flatron11 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Valahol azért arra lesz a hiba, látom az R21 is kormos. Jó lenne egy ideiglenes alacsonyabb táp, és ennek figyelembevételével ügyesen el lehet csípni a hibát.
(#) flóri01 válasza flóri01 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Helló!

Sikerült kijavítani a problémát ami a bc212-k fordítva berakása miatt történt, ugyanis véletlenül annak idején tükröztem az urbános fóliarajzot ami ettől megfordult és az ic-t a fóliaoldalra kellett forrasztani, de megfordítottam a tranyókat és szól csak kicsit torzít. A torzítást eredményezheti esetleg a tekercsek rosszul tekercselése? nekem egy kicsit csáléra sikeredett vagy ez mástól van ?
(#) Flatron11 válasza reloop hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

A nyákterv és a nyák is teljesen rendben van. Nekem az ütötte meg a szemem ,hogy a BC639 NPN-es tranzisztor ,viszont a BC212 PNP. Biztos hogy ez való bele? A rajz szerint PNP tranzisztorok valóak bele ,mert befele mutat a nyíl. A sima 100W-os Quadba is PNP tranzisztorok valóak. Vagy javítsatok ki ha tévedek.
(#) flóri01 hozzászólása Aug 11, 2014 /

Flatron11 én szerintem kicserélném a helyedben bc 212re a 639es tranyókat szerintem a kapcsolásirajz hibás, mert a bc639-es tranyóhoz PNP-s tranzisztor rajza van rajzolva holott az NPN-es

kapcsi.jpg

Következő: »»   271 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem