Fórum témák
» Több friss téma |
Bármelyik földpontot használhatod, a bemenetnél lévő például könnyen felismerhető.
Helló ismét!
Tegnap kimértem a feszültségeket és hát elégé furcsák lettek
Kértem, hogy vedd figyelembe a rajzon lévő megjegyzést. A jelöletlen (E betű nélküli) méréseket a pozitív táphoz képest kellett volna elvégezni. Azért megpróbálom kibogarászni
Első kérdés, a tranzisztorok jól el vannak szigetelve a bordától? T7 nem C-E zárlatos? A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
Akkor bocs, megcsinálom még egyszer.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
igen jól elvannak szigetelve többször ellenőriztem. a t7-et meg megnézem.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
Sziasztok!
Elkészültem a Pa Quad 405-el(EX SIVA PPA800)!Teljesen hibátlanul műkődik!Műterheléssel 24 Órás irgalmatlan teszten átesett!Röviden a belsejéről: -MJ21194-MJE15031G-ONS Mexico végtranyók! -Opa134 BB műveleti erősítő! -Mpsa06-Mpsa56 ONS kistranyók! -HCF40106 Ic-vel felépített négycsatornás clipjelző áramkör! -KTY 10 termisztorral működö ventillátor fordulatszám szabályozó áramkör oldalanként(bekapcsolás után ventillátor teszt teljes fordulat majd beáll a borda hőmérsékletnek megfelelően 4volt-12voltig szabályoz)! -Hővédelem 70 fokos hőkapcsolóval oldalanként+hangszoróvédő+koppanásgátló!, -Tápegység 800W impregnált toroid(Lágyindító áramkörrel) -2*40000mikro kondi-2 db 35A greatz hiddal(végső eggyenirányítás után van a nulla összekötve)! Végezetül a készülék annyira zajtalan ,hogy a fejhalgatómat kötöttem direktbe a kimenetre és úgy kisérleteztem ki a kábelelvezetéseket a földhurok és zaj kiküszöbölésére! Küldök pár képet!Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget mégegyszer! A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Hát, igen,. Az al-és felépítmény kellő összharmóniájának szép példája... gratulálok.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Kedves vájtfülü Quadosok, kisérleteztem egy clipping áramkörrel a quadhoz aminek talán annyi értelme van, hogy mutatja valamilyen módon hogy a limiter dolgozik-e vagy sem.
tesztjeim szerint kb 1% feletti torzítást jelez ki, ha jól van kiegyenlítve. az 'in' bemenetet a T1 bázisára, az 'out' bemenetet a quad kimenetére, a kiegyenlítést az eső opa 10kohm-os ellenállásának változtatásával lehet. Érdemes olyan hangdobozoknál használni ahol a doboz impedanciája nagyon változó (pl: 8ohm-os hangváltós rendszer lemegy 3,5 ohm-ig is). A kapcsolás kimenetére mindenki azt rak amit akar (led, relé, mute áramkör). Üdv!
Kimértem még egyszer most már szerintem jól csináltam ja és a T7 C-E nem zárlatos
(a 16,9 az + csak rosszul írtam bocs ) A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
Szia! Tr3 nem jó, nézz utána mit és hogyan ültettél oda. A D5, D6, R30 alkatrészeken indokolatlanul esik 6,5V+41,4V. Ellenőrizd őket.
A T2 kollektoron testhez képest -16,9V nem lehet mérési hiba? Nehéz elképzelni ilyen értéket.
Erre nincs csak egy szó, gyönyörű szép munka gratuláció hozzá!
Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémám lenne,hogy most lettem kész az Alkotó által átrajzolt Ludwig-os Quad-al és mivel ez már nem az első Quadom, ezért áramkorlát nélkül ráakasztottam a tápot és ezt meg is hálálta. Konkrétan a 47 Ohm világított és kijött belőle a működtető füst. Ki is cseréltem és raktam 10Ohm/22W ellenállásokat a tápágakba. Most még nem füstölt el megint de valami nem jó mert 75V van rajta. Még mértem ezt-azt: +-42V 10 ohm előtt +-38V 10 ohm után a biztosítékokon -38V a kimeneten Ez lenne az
Ellenőrizd a diódákat, figyeld meg hogyan függ össze a jelenlétük a 47 ohm-on eső feszültséggel!
Ezt kifejtenéd bővebben? A diódákat beépítés előtt ellenőriztem,kivéve a zénereket mert azokat nincs mivel tesztelni.Mit mérjek rajtuk?
A D5 és D6 diódákon 1,4V esik együttesen?
Még nem mértem meg,de megvan a hiba... én alkotónak a beültetési rajza szerint raktam össze a panelt és ott az egyik dióda fordítva van.Erről értesítem privátban...
Neked pedig köszönöm hogy felhívtad a figyelmem a diódákra,csodálkoztam is hogy a vadonatúj, kimért,válogatott alkatrészekből frissen van összerakva és nem megy.Azért lepődtem meg mert még építettem quadot és hálás jószág.
Sziasztok!
Megépítettem a Quad 200W-os testvérét és egy kis hibába ütköztem. Amikor tápot adok neki izzón keresztül , akkor minden rendben működik , nem villan fel az izzó , de a kimeneten kint van a tápfeszültség és az R16 és R17-es ellenállások iszonyatosan elkezdenek fűteni , 3mp-alatt már megfoghatatlanok és érezni az ellenállás szagát. A végtranyók MJ15003-as típusúak , rendesen elvannak szigetelve a bordától ,a szigetelés nem lehet baj. Én a rajzra gyanakszom ,hogy ott van valami bibi. Ez alapján építettem. Előre is köszi! A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
Idézet: „Én a rajzra gyanakszom ,hogy ott van valami bibi. Ez alapján építettem.” A rajz jó nincs semmi gond vele , mutatnál egy általad használt nyáktervet illetve egy két képet a műről ?
Sajnos a panel fotózásakor sikerült fordítva lefotóznom mind 2 panelt ezért az IC-t alulról kellett beültetnem és a TO-3 tokos tranyó felfogatásait is át kellett fúrnom másik helyre. A tranyók lábai jól vannak beforrasztva átnéztem őket. A két végtranyó ki van nyitva , viszont az MJE15031-es tranyókon csak 0,4V a nyitófesz. Sajnos közben megadta magát a forrasztópákám is és ezért csak pisztolypákával tudtam befejezni ezért olyan ocsmány az alja.
A tranzisztorok megegyeznek a rajzon szereplőekkel. Igen figyelembe vettem. Átnéztem a rajzot és a nyáktervet és én jónak találtam a kettőt.
Valahol azért arra lesz a hiba, látom az R21 is kormos. Jó lenne egy ideiglenes alacsonyabb táp, és ennek figyelembevételével ügyesen el lehet csípni a hibát.
Helló!
Sikerült kijavítani a problémát ami a bc212-k fordítva berakása miatt történt, ugyanis véletlenül annak idején tükröztem az urbános fóliarajzot ami ettől megfordult és az ic-t a fóliaoldalra kellett forrasztani, de megfordítottam a tranyókat és szól csak kicsit torzít. A torzítást eredményezheti esetleg a tekercsek rosszul tekercselése? nekem egy kicsit csáléra sikeredett vagy ez mástól van ?
A nyákterv és a nyák is teljesen rendben van. Nekem az ütötte meg a szemem ,hogy a BC639 NPN-es tranzisztor ,viszont a BC212 PNP. Biztos hogy ez való bele? A rajz szerint PNP tranzisztorok valóak bele ,mert befele mutat a nyíl. A sima 100W-os Quadba is PNP tranzisztorok valóak. Vagy javítsatok ki ha tévedek.
Flatron11 én szerintem kicserélném a helyedben bc 212re a 639es tranyókat szerintem a kapcsolásirajz hibás, mert a bc639-es tranyóhoz PNP-s tranzisztor rajza van rajzolva holott az NPN-es
|
Bejelentkezés
Hirdetés |