Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen De sajnos nem tudom ezt megvenni, esetleg valahonnan letölthető?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
Neked is köszõnöm! De valamiért hibás link
Köszönöm!!
Valaki találkozott már olyannal mint az én problémám? Merre keressem a hibát? Most csak az alaplap van elöttem és ha bedugom a töltöt akksi nélkül akkor három másodpercig világít a power led utána csak villog a töltés jelzö és a power is.
3V, 5V, KBC, toltesvezerlo, ellenorzese ajanlott. CPU es RAM nelkul kikapcsolt allapotban 3V 5V rendben van?
Szia. A pdf fájlban hanyadik oldalon van az amiket te mondasz? Elöször a feszültségeket ellenörizném, csak tudjam a rajzrók merre keressem. Bocsi ha kicsit szájbarágósan kell.
Mivel 3 másodpercig világít a power led ezért nem hinném, hogy az alap feszültségek ne lennének meg. Lehet valamely zárlat, vagy valamely híd hibája. Mérni mérni mérni....különben 35 oldal
A rajzon betudjátok jelölni honnan induljak? És merre tovább?
Elindultam a " kályhától" és azt veszem észre, hogy a laptop töltöje 19.7 voltot mutat. De ha bedugom és az aljzaton rámérek ugrál a feszültség.
Ha bedugtam a töltés led is villog ütemtelenül.
Adapteren van led? Mitcsinál?
Van másik adaptered?
Nincs rajta led és sajnos nincs másik, csak ez a gyárija.
Akkor szerintem valami zárlatos a főtáp vonalon. Fet ,kondi stb.
Nem forró semmi? Vagy esetleg a táp csati nincs kitörve? A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
Szemmel láthatóan jó minden, semmi nem púpos vagy szétdurrant. Hogy melegszik-e valami!? Megmondom öszintén, hogy nem tudom hol a fötápvonal.. ha tudnám megnézném ort melegszik-e valami. És a hibát is valahol ott kellene keresni.
Tapogasd végig a lopot. Meg se probálod biztos nem lesz semmi. Fórumos segítség lassan kimerül.
Végig tapogattam de azt elfelejtettem irni. Nem melegszik sehol.
Új tünet van. Kiforrasztottam a feteket egyesével, hogy melyiknél szünik meg a villogàs. Így hogy nincs benne a pq9-es alkatrész, rádugom a tápot villan egyet a töltés led utána semmi. Majd megnyomom a bekapcslló gombot és bekapcsol, azaz folyamatosan világít a zöld. Viszont elkövettem egy nagy hibát.. kiforrasztottam a pq14es alkatrészt is és vissza, de a csipesz leszedte a tetejét.
Már nem ugrál a feszültség. Vannak laptop alaplapjaim próbálok betenni egy fet-et és utána hoggan tovább hogy müködik-e?
Visszatettem a procit és ugyan azt csinálja:-/ ha nincs benne a proci jo minden, tölti az akksit is. Erre valami ötlet?
Ezert mondtam, hogy proci nelkul probald eloszor. De a FET-eket nem kell kiforrasztgatnod eleg ilyenkor ha a fojtok egyik felet felemeled amig mersz egyet. Mard meg a fojtokat a cpu korul testhez kepest ohmikusan. Nezd meg procival is meg anelkul is, hogy hany Ohm.
Nem veletlen NEC/TOKIN kondi van a CPU alatt a lap hatoldalan? Mert akkor az is lehet kuka de ebben az esetben nem hinnem. somebody12: siman lehet, hogy a LED-eket indulnak aztan par mp utan osszeesik a tap. Nem egyszer volt mar ilyen 3V tapvonali hibam. Par mp-ig megy aztan annyi volt es pulzal. Amugy ertem miert mondtad amit mondtal, csak ugyebar ezek a tipikusan alapveto dolgok amikkel erdemes kezdeni. Ranezek erre mindre kezdesnek szkoppal. Ha pulzal a 19V mert zarlat van akkor meg emelgetem fel a fojtokat sorban aztan egyszer ugyis meglesz. De en mindig a 3V 5V vonalat veszem alapul ilyen hibanal. Marmint azokat folyamatosan figyelem. De mivel gondolom te is kepben vagy javitas teren igy erted miert mondom azt, hogy elobb tapfesz aztan 3V 5V vizsgalat. Elobb feszultseg aztan ohmikus. Ebbol a dolgok nagy resze hamar kiderul. Bar az mondjuk alap nalam, hogyha valami zarlatos akkor elobb cpu meg minden aprosag repul a laprol aztan ugy vizsgalom. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
Melyik a fojtó? Tényleg nincs kondi alatta se körülötte.
Felemeltem a pl9 jelzésüt. Bent van a proci és bekapcsol.
Akkor tegyel bele egy masik procit es menni fog szerintem...
Azert proci nelkul merd meg, hogy azon a PL9 fojton milyen feszultseg van. Sorry de a rajzra nem neztem ra de gyanitom a fesz megvan es minden ok. A proci meg zarlatban lesz. Azt nezd meg szinten, hogy amikor benne van a proci akkor a fojto es a test kozott milyen ellenallas van. Ez az ertek szinte azonnal megmutatja, hogy jo e a proci.
Ha ennyire nem vagy tisztába illetve nem is mered az alkatrészeket ne is kisérletez a javítással mert csak rosszabb lesz.
Tomipap: persue tudom mire mondod, egyébbként sokat tanultam töled . Köszönet érte.
A fojtora rajottel ez rendben van. De, hogy se alatta se korulotte nincs kondi azt nem hiszem el De a lenyeg vegul is az lett volna, hogy a CPU "alatt" nincs e egy NEC/TOKIN feliratu kb 13x10mm meretu lapos kondi. Ha nincs akkor a tobbivel szerintem nem lesz ilyen szintu gond. De az biztos, hogy vannak ott kondik.
Azt viszont egyre biztosabbnak erzem, hogy CPU hiba lesz. Ha nem akkor nem tudok igy tobbet segiteni mert rajz szerint egyszeruen vegig kell menni es keresni, hogy mi nem stimmel. De a PL9 sokat elarul.
Életemben most csinálok laptopot elöször. Az elektronikában kicsit otthon vagyok De a laptop már félévea szekrény tetején volt és most úgy voltam vele, hogy ettöl már csak jobb lehet! Egyébként megmértem amit mondtál. Az egyik fojtón proci nélkül, az egyik lábán 3.5 v a másikon 1.02 van. A másik fójtó egyik lábán 1.75 v a másikon 1.23 v van. Az ellenállás nem változik ha kiveszem a procit ugyan az az érték. Ezek alapján is a proci rossz? Mert akkor lehet venmék bele egyet
Biztos vagy benne? A fojto mind a ket oldalan ugyan azt kellene merned. Plane CPU nelkul. A masik meg amit irtam, hogy Ohm-ot merjel CPU-val es anelkul kikapcsolt allapotban.
Sziasztok.
Adott egy Medion UIM2080 típusú laptop. Jelszó van a bios-on. Kilehet ezt iktatni ezt valahogyan? Mondjuk resetelni? Ha igen, hogyan? Köszi. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |