Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED villogtatása zenére
Lapozás: OK   21 / 31
(#) elektroncso válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

(#) VoltsAnimations válasza tursaba hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Ez itt a kérdés.
Ezt a kapcsolási rajzot megépítettem, nem jó, kipróbáltam 7 LED-e,l így se jó.
Mit csináljak?
(#) KBal76 válasza tursaba hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Nem tudja mi az.
Rajzolj neki kapcsirajzot (ha idôd engedi). Nem ért a tranzisztorok lelkivilágához, nem tudja hogy elô kell feszíteni, nem tudja hogy kondival le illene választani, stb.
(#) elektroncso válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Nézd át azt a témát amit linkeltem. Többek között ott ki van fejtve hogy mi a hibája a rajzodnak.
(#) VoltsAnimations válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Átnéztem a témát tényleg hosszan kiveséztétek de nemigazán lettem tőle okosabb.
Tudnál küldeni egy megfelelő kapcsolási rajzot?
(#) kadarist válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Próbáld ki két LED-el és ügyelj a LED-ek polaritására is. Bővebben: Link.
(#) elektroncso válasza kadarist hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Ebben a kapcsolásban a LED-eknek nincs előtét ellenállása. Szerintem tönkre fognak menni.
Én inkább ezt ajánlom. A C2-es kondenzátorra kell adni a jelet. A mikrofonáramkört kihagyod. Persze nem te Kadarist hanem VoltsAnimations.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
(#) kadarist válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Nem baj, majd a tápegység és a tranzisztor C-E feszültségesése korlátoz. Most az a lényeg, hogy eredményt érjünk el!
(#) elektroncso válasza kadarist hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Nem tudom, én nem bíznám két LED életét a tranzisztor CE feszültségesésére. Nem olyan bonyolult a LED-ekkel az a soros ellenállás. Mondjuk ha LED-enkét 10 mA-rel számolok akkor olyan 600 ohm körüli ellenállással kell próbálkozni. Nem tudom milyen LED-eket használt, én hagyományosoknál 10 mA-rel szokok számolni, az már látható fényerőt okoz, de nem vakít. Mondjuk én LED-eket csak bekapcsolásjelzésre szokok használni készülékekben. Amúgy mi a baj azzal amit linkeltem. Szerintem sokkal nagyobb az esély a helyes működésre. Ha túl érzékeny lenne akkor a C2-es helyett a C3-as bemenő pontjára kell vezetni a jelet. Megvannak a leválasztások, bázis előfeszítő ellenállások. Az a másik rajz olyan kopasz, rossz nézni. De próbálja meg, más nem két LED-del kevesebb. Bár a leválasztást inkább betenném, nehogy megsérüljön egy esetleges hibakor a jelforrás. Illetve ezt a kapcsolást amit Ő linkelt végfok után kell tenni a hangszóró kimenetre. Szerintem lehet hogy csak szimplán rákötötte a számítógép hangkimenetére, arra szerintem meg érzéketlen ez a kapcsolás.
(#) VoltsAnimations hozzászólása Okt 11, 2014 /

Üdv!
Megépítettem ezt a kapcsolást. De nem jó, abban kérném a segítségeteket, hogy miért nem jó.
Nemigazán vagyok otthon a témában.
Válaszotokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) zosza18 válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Szia!
Miért küzdöl a rendszer ellen?
10-ből 12 ember azt mondja, hogy ez a kapcsolás nem jó! Nem elgondolkodtató akkor? Van 2-3 oldallal visszább amik működnek és sokkal jobbak, mint ez a valami.
Vegyél ki 3-4LED-et és úgy próbáld meg! A tranyó bázisára adj pozitívot egy ellenálláson keresztül, ha így működik akkor nagy baj már nem lehet, de személy szerint nem kínlódnék vele.
(#) vicsys válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Szerintem már kaptál választ, de leírom:
ad1: Én még életemben nem láttam 1V nyitófeszültségű kék ledet. Ezek általában 3...3,6V-osak.
ad2: Itt a tranzisztor csak úgy oda van rakva, sokmindent nem is nagyon tud csinálni...
ad3: (Személyes vélemény) Ez a kapcsolás úgy hülyeség, ahogy van. Nincs semmi benne, ami arra mutatna, hogy ezt olyan valaki tervezte volna, aki kicsit is ért az elektronikához. Nagyon hiányoznak az alapok...
(#) VoltsAnimations válasza vicsys hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Rendben köszönöm.
Tudnál küldeni egy normális kapcsolási rajzot ami működik(ha időd engedi).
(#) vicsys válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Bővebben: Link Nem próbáltam...
(#) zosza18 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Ezt már rengeteget megépítettem és nagyon jó!
Erre céloztam már mióta Neki, hogy ezek jobbak és még használhatóak is.
(#) elektroncso válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Mond csak, te olvasol is vagy csak írsz?
Vicsys adott egy rajzot. Én adok még egyet, de most már irány építeni!
Még át is alakítottam a visszább linkelt rajzot, gondolkodni se kelljen vele sokat.

vill..gif

(#) KBal76 válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Sanszos, hogy a kapcsolási rajzból sem ért semmit, azért várja az olyan (Móricka) rajzokat, amikben a tranzisztor, a led, stb "képe" van biggyesztve, meg lengő drótok vannak "rátekerve" az alkatrészek lábaira.
De ennyire nem biztos hogy a többi fórumozónak kéne lesüllyednie.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
(#) vicsys válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Blugy-blugy... (szvsz. azért a kapcsrajz jobban olvasható...)
(#) Epichydra hozzászólása Okt 24, 2014 /

Üdv.
Megépítettem ezt és működik viszont néha elkezd folyamatosan világítani,és nem tudom miért nincs valami ötlet?
(#) proli007 válasza Epichydra hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Hello! Ha látni lehetne amit nem, vagy tudnánk egy linket mit készítettél, vagy legalább egy fényképet róla, lehet volna akinek lenne ötlete.. De azt sem lehet tudni,kinek írtad amit írtál..

Csináltam egy videót,nemtudom segít-e valamit.Ebben a topicban olvastam róla basszusra villogtatja a ledeket.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
(#) zosza18 válasza Epichydra hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia!
Ezzel semmilyen információt nem adtál a kapcsolásról, csak hogy milyen zenét hallgatol.
Kapcsolási rajz? Nem mi keressük már vissza a videó alapján, hogy Te mit építettél meg.

Szia. Ezt alakították át de csak ez a kapcsolás van.
Bővebben: Link
Link javítva.
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
(#) zosza18 válasza Epichydra hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Ez akkor ha át van alakítva, akkor nem sok vizet zavar a link. Rajzold vissza az áramkört, nem egy bonyolult és legalább tudjuk mid van.
(#) Epichydra hozzászólása Okt 25, 2014 /

Szia.Azóta sikerült megoldanom a hibát.
(#) nolf hozzászólása Nov 2, 2014 /

Hello segítseget szeretnek kerni ilyen led vezerlot hol lehet venni vagy csinalni mint amit a norbi javitot fel ?,
(#) kadarist válasza nolf hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Szia!
Ki az a norbi?
(#) zosza18 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Szia!
Norbi, hát aki ilyent javított fel.
(#) nolf hozzászólása Nov 4, 2014 /

Èn ertem de hol lehet ilyet venni vagy csinalni ?,
(#) nolf hozzászólása Nov 4, 2014 /

Hogyha ezt egy mikrofonal epitenem meg jo lene ?
Következő: »»   21 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem