Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   176 / 281
(#) Chipmunk1960 válasza roland0327 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /

Szia, Sajnos csak nagyon rossz fotókat találtam, de úgy látom, hogy itt is egy 3V elem adja az állandó áramot a Bios-nak, órának. Ha kiveszed fél percre minden alapbeállításra áll vissza.
(#) somebody12 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /

Remélhetőleg nem fogja elfelejteni.
(#) zoli75 válasza tomipap hozzászólására (») Okt 14, 2014 /

Üdv. Tudtál kiolvasni tartalmat?
(#) Chipmunk1960 válasza somebody12 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /

Ha nem, akor nem tudom, mert leírást, rajzot nem találtam. Note-lapon pedig még nem láttam "clear cmos" jumpert. Sorry.
(#) tomipap válasza tomipap hozzászólására (») Okt 15, 2014 /

Oszinte leszek, elsiklottam az email-ed felett amiben benne volt a ket file mert elfelejtettem bejelolni, hogy fontos. Ha beerek a muhelybe megnezem. Sorry
(#) IRONbene hozzászólása Okt 19, 2014 /

Sziasztok !
Nem tudom mennyire ide kapcsolódik én ide gondoltam,
hogy laptopom kijelzője beázott és most függőleges csíkok "díszítik" a kijelzőt.
Valaki nem jártas ilyesmiben, hogy melyik IC a ludas és, hogy honnan lehetne beszerezni egyet.
Nem akarnám 30ezerétt kicserélni az egész kijelzőt ha nem muszáj, mert a gép sem ér már talán annyit. Ez egy HP probook szabvány 1366X768 kijelzője van.
(#) tomipap válasza IRONbene hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Ez nem IC problema. Ha a kijelzo beazott akkor azt mar szinte biztos, hogy csak cserevel tudod javitani. Plane komolyabb tapasztalat nelkul. De az is biztos, hogyha ilyen oreg notebookrol van szo akkor a kijelzo az nem 30 ezer bele.
(#) IRONbene válasza tomipap hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Reménykedtem , hogy valami oszlopvezérlő IC-t csak át kell forrasztani és az eBay-ről tudok venni IC-t, de akkor nem.
A kijelző sajnos némi apró híján 30, mert a gép hiába régebbi még most is gyártásban vannak ezek a kijelzők, így az áruk nem devalválódott. Megkérdeztem a HP-nál.
Köszönöm azért.
(#) bbalazs_ válasza IRONbene hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Esetleg -horribile dictu- egy HASZNALT kijelzo bontott gepbol?
Mert egy ilyen 10 alatt meg kell alljon.
(#) csontom hozzászólása Okt 19, 2014 /

Sziasztok!

A Laptopomat használtam, és egyszercsak lefagyott. Újraindítottam azóta NAGYON LASÚ! Windows telepíteni lehetetlen, egy óra mire bármi betölt. Olyan mintha a HDD PIO módban menne. A BIOS-ban nem lehet állítani, hogy miben menjen a vinyó.
(#) david10 válasza csontom hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Szerintem az adat tarolod hibasodott meg!
Ilyen problemam mar nekem is volt.
Az adattarolo csere oldotta meg a problemat!
(#) csontom válasza david10 hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Értem, viszont ezzel már semmit nem lehet kezdeni? A HDD-nek 93% a kondíciója, és teljesen rendben van. Valamiért lemegy PIO módba UDMA-ról.
(#) tomipap válasza csontom hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

93% az nem jelent semmit. Gondolom a Sentinel irja. 93%-os HDD-n lehet Reallocated sector, lehetnek boduletesen lassu sector-ok is. A sector-ok reakcio idejenek a hirtelen megugrasa egyertelmu HDD halalra utal. Az a szazalekos cirkusz nem er semmit sem. Az osszes tobbi smart adat viszont annal inkabb. Hol ellenorzod, hogy PIO modba valt a HDD UDMA helyett? Mert ez megint mas tema. Bootolj be egy USB stick-rol egy Linux-ot. Ha az jol bootol akkor HDD hiba es nem kell tovabb agyalnod rajta.
(#) Scenic hozzászólása Okt 20, 2014 /

Egy NC7SZ08M5X -re lenne szükségem de nem találok besezrzési forrást. Egyedül a Farnell-nél van de 7000 ft a szállítás.
Vagy megfelelne más hasonló AND logikai kacsoló is ha azt tudnátok javasolni és beszerezhető.
(#) kadarist válasza Scenic hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Ha számla is kell, akkor rendelj az EU-ból: Bővebben: Link.
(#) Chipmunk1960 válasza Scenic hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Szia, Ezt találtam, csak 10€ 5db szállítással.
(#) Scenic válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Köszönöm
(#) csontom válasza tomipap hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

HDD hiba, mert egy pillanat alatt bejön az ubuntu pendrive-ról, ha a HDD bent van, akkor a gép szó szerint halott. Már a BIOS befagy.
(#) tomipap válasza csontom hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Akkor ahogy gondoltuk. uj HDD vagy SSD aztan ujbol munkaba allithatod a vasat.
(#) zoli75 hozzászólása Okt 23, 2014 /

Üdv! Szükségem lenne egy acer aspire 1710 működő bios dump file-ra (1712smi tipusú a gép). Ha valaki tud segíteni, megköszönném.
(#) Pacso hozzászólása Okt 23, 2014 /

Üdv!
Szeretnék segítséget kérni ! Került hozzám egy Gericom Blackbuster Excellent 1340 tip. laptop, felraktam rá a Win. xp.t de a hangra nem találok drivert ( VIA VT1612A@ Intel 82801DBM ICH-4-M-AC'97 Audio Controller ) Ha valaki tudna küldeni megköszönném !

100_9824.JPG

(#) pcsoma válasza Pacso hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Próbáld meg ezt a drivert, elvileg jó a laptophoz: driver letöltés
(#) Pacso válasza pcsoma hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Köszi a tippet! Közben sikeresen megoldódott !
(#) whit33r hozzászólása Okt 24, 2014 /

Sziasztok!

A képen látható csatlakozónak komoly érintkezési problémái vannak, olyan mintha a csati nem is belevaló lenne, ennél jobban nem lehet belenyomni sem.

CPU hűtő ventilátor csatlakozója, sokszor nem tud elindulni, de ha kicsit megnyomom befele a csatlakozót akkor egyből indul. ill. ha az anya tetejét megnyomom akkor is.

Mit lehetne ezzel kezdeni? Nincs túl sok ötletem :-/

pic_01.jpg

(#) zoli75 hozzászólása Okt 24, 2014 /

Üdv! Acer 1710 gépnél bekapcsoláskor pattan egyet a hangszóró majd vissza ki is kapcsol a gép. Valakinek volt már ilyen gondja, mi lehet a gond?
(#) Chipmunk1960 válasza zoli75 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia, Hát pont ilyen nem volt, de a tápokat kellene szerintem először ellenőríni, feltéve, ha mind akksiról, és külső tápról is u.a. helyzet. Olyan mintha egy pillanatra felállna, majd összeomlana megérzésem szerint, azért ezt hozzáteszem.
(#) whit33r válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Nem szívesen venném le. Takarításkor nem lehetne lehúzni, meg elég jól oda van forrasztva.
(#) Koncsar válasza whit33r hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia! Olyan mint ha a ventiről jövő csati el lenne csúszva balra. Reszeld le róla a megvezető sint, próbáld meg úgy összedugni, hogy érintkezzenek a csatlakozó sinei. Lehet, hogy a képen rosszul látom.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
(#) zoli75 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia. Igen, akksiról és tápról is ugyan azt csinálja.
(#) Chipmunk1960 válasza zoli75 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Akkor szerintem itt az idő kevenni az alaplapot, s minden felesleges dolgot lehúzva átmérni.
Következő: »»   176 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem