Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, Sajnos csak nagyon rossz fotókat találtam, de úgy látom, hogy itt is egy 3V elem adja az állandó áramot a Bios-nak, órának. Ha kiveszed fél percre minden alapbeállításra áll vissza.
Remélhetőleg nem fogja elfelejteni.
Ha nem, akor nem tudom, mert leírást, rajzot nem találtam. Note-lapon pedig még nem láttam "clear cmos" jumpert. Sorry.
Oszinte leszek, elsiklottam az email-ed felett amiben benne volt a ket file mert elfelejtettem bejelolni, hogy fontos. Ha beerek a muhelybe megnezem. Sorry
Sziasztok !
Nem tudom mennyire ide kapcsolódik én ide gondoltam, hogy laptopom kijelzője beázott és most függőleges csíkok "díszítik" a kijelzőt. Valaki nem jártas ilyesmiben, hogy melyik IC a ludas és, hogy honnan lehetne beszerezni egyet. Nem akarnám 30ezerétt kicserélni az egész kijelzőt ha nem muszáj, mert a gép sem ér már talán annyit. Ez egy HP probook szabvány 1366X768 kijelzője van.
Ez nem IC problema. Ha a kijelzo beazott akkor azt mar szinte biztos, hogy csak cserevel tudod javitani. Plane komolyabb tapasztalat nelkul. De az is biztos, hogyha ilyen oreg notebookrol van szo akkor a kijelzo az nem 30 ezer bele.
Reménykedtem , hogy valami oszlopvezérlő IC-t csak át kell forrasztani és az eBay-ről tudok venni IC-t, de akkor nem.
A kijelző sajnos némi apró híján 30, mert a gép hiába régebbi még most is gyártásban vannak ezek a kijelzők, így az áruk nem devalválódott. Megkérdeztem a HP-nál. Köszönöm azért.
Esetleg -horribile dictu- egy HASZNALT kijelzo bontott gepbol?
Mert egy ilyen 10 alatt meg kell alljon.
Sziasztok!
A Laptopomat használtam, és egyszercsak lefagyott. Újraindítottam azóta NAGYON LASÚ! Windows telepíteni lehetetlen, egy óra mire bármi betölt. Olyan mintha a HDD PIO módban menne. A BIOS-ban nem lehet állítani, hogy miben menjen a vinyó.
Szerintem az adat tarolod hibasodott meg!
Ilyen problemam mar nekem is volt. Az adattarolo csere oldotta meg a problemat!
Értem, viszont ezzel már semmit nem lehet kezdeni? A HDD-nek 93% a kondíciója, és teljesen rendben van. Valamiért lemegy PIO módba UDMA-ról.
93% az nem jelent semmit. Gondolom a Sentinel irja. 93%-os HDD-n lehet Reallocated sector, lehetnek boduletesen lassu sector-ok is. A sector-ok reakcio idejenek a hirtelen megugrasa egyertelmu HDD halalra utal. Az a szazalekos cirkusz nem er semmit sem. Az osszes tobbi smart adat viszont annal inkabb. Hol ellenorzod, hogy PIO modba valt a HDD UDMA helyett? Mert ez megint mas tema. Bootolj be egy USB stick-rol egy Linux-ot. Ha az jol bootol akkor HDD hiba es nem kell tovabb agyalnod rajta.
Egy NC7SZ08M5X -re lenne szükségem de nem találok besezrzési forrást. Egyedül a Farnell-nél van de 7000 ft a szállítás.
Vagy megfelelne más hasonló AND logikai kacsoló is ha azt tudnátok javasolni és beszerezhető.
Ha számla is kell, akkor rendelj az EU-ból: Bővebben: Link.
Szia, Ezt találtam, csak 10€ 5db szállítással.
Köszönöm
HDD hiba, mert egy pillanat alatt bejön az ubuntu pendrive-ról, ha a HDD bent van, akkor a gép szó szerint halott. Már a BIOS befagy.
Akkor ahogy gondoltuk. uj HDD vagy SSD aztan ujbol munkaba allithatod a vasat.
Üdv! Szükségem lenne egy acer aspire 1710 működő bios dump file-ra (1712smi tipusú a gép). Ha valaki tud segíteni, megköszönném.
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni ! Került hozzám egy Gericom Blackbuster Excellent 1340 tip. laptop, felraktam rá a Win. xp.t de a hangra nem találok drivert ( VIA VT1612A@ Intel 82801DBM ICH-4-M-AC'97 Audio Controller ) Ha valaki tudna küldeni megköszönném !
Próbáld meg ezt a drivert, elvileg jó a laptophoz: driver letöltés
Köszi a tippet! Közben sikeresen megoldódott !
Sziasztok!
A képen látható csatlakozónak komoly érintkezési problémái vannak, olyan mintha a csati nem is belevaló lenne, ennél jobban nem lehet belenyomni sem. CPU hűtő ventilátor csatlakozója, sokszor nem tud elindulni, de ha kicsit megnyomom befele a csatlakozót akkor egyből indul. ill. ha az anya tetejét megnyomom akkor is. Mit lehetne ezzel kezdeni? Nincs túl sok ötletem :-/
Üdv! Acer 1710 gépnél bekapcsoláskor pattan egyet a hangszóró majd vissza ki is kapcsol a gép. Valakinek volt már ilyen gondja, mi lehet a gond?
Szia, Hát pont ilyen nem volt, de a tápokat kellene szerintem először ellenőríni, feltéve, ha mind akksiról, és külső tápról is u.a. helyzet. Olyan mintha egy pillanatra felállna, majd összeomlana megérzésem szerint, azért ezt hozzáteszem.
Nem szívesen venném le. Takarításkor nem lehetne lehúzni, meg elég jól oda van forrasztva.
Szia! Olyan mint ha a ventiről jövő csati el lenne csúszva balra. Reszeld le róla a megvezető sint, próbáld meg úgy összedugni, hogy érintkezzenek a csatlakozó sinei. Lehet, hogy a képen rosszul látom.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
Szia. Igen, akksiról és tápról is ugyan azt csinálja.
Akkor szerintem itt az idő kevenni az alaplapot, s minden felesleges dolgot lehúzva átmérni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |