Fórum témák
» Több friss téma |
Gondolom ezért vállalnak csak 3 hó garit néhány helyen a "reflow"-ra. Lehet marad a chip, csak kicsit megmelegítik.
Szia, Ha kitört érdemes körbemérni, ki tudja mi-mindent érhetett össze. Sajnos álltollában a 2 jelvezeték a prociba megy direkt, nincs közbeépítve semmi védelem. Volt, hogy a saját gépembe is sikerült bedugni egy zárlatos USB-eszközt. Szerencsére, kikapcsolás után helyreállt.
Persze, reflowra egy perc garit sem adnék, nagyon kivételes eseteket leszámítva mikor tényleg indokolt, egyébként mókusvakítás. És reflownál mindig marad az eredeti chip (újraömlesztés). A rework amikor ki is van cserélve az alkatrész, lehetőleg hiteles új darabra.
"mókusvakítás", ez tetszik! Majd napszemüveget veszek
Üdv,
van egy erősen használt küllemű laptop a családban (Inspiron 1525), és elgondolkodtam rajta, hogyan lehetne kissé feljavítani. Elektronikailag semmi baja, leszámítva, hogy a touchpad néha kissé érzéketlen, de ez lehet a win8 hibája is, lévén, nincs támogatás hozzá. Kérdés, ha lefújom a "palmrest" nevű részét (ami gyak. a belső felső része, a billentyűzet körül/előtt) a maradék kétkomponensű autófestékemmel, mi történhet a touchpaddel? Ez egy kétrétegű nyáknak tűnik a műanyag alatt (mint egy számológép gombjai alatti nyák), amit egy vékony műanyag lemez takar. Namármost, ha metálfestékkel lefújom ezt a takarólapot, lehet még érzéketlenebb? Vagy nem lesz hatása a festésnek? Jelenleg a simogatólap (a toucpad ) a közepén "lyukas", lekopott már róla a festék. Ha már valaki próbált ilyet, hálás lennék, ha megosztaná velem a tapasztalatait...
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségetek, ha lehetséges! Van nekem egy Scottle IR6000-es bga állomásom. Elég kezdő vagyok még, de nagyon szeretném megtanulni a dolgokat! Eddig még csak reflow-kat csináltam notebook vga-n, de többnyire az volt a vége, hogy 1-2 hónap után ismét megállt a noti! Tudnátok tippeket adni arra, hogy milyen beállításokkal próbálkozzak a reflow téren? Lehetséges, hogy amit jelenleg használok nem a legjobb!? Továbbá milyen beállításokat javasolnátok mind a kiforrasztáshoz és mind (reball után) a visszaforrasztáshoz? Előre is köszönöm a segítségetek! üdv
Szia, Arra, hogy miért "állt meg" pár hozzászólással előbb megtalálod a választ, nem a BGA-gép hibája. A beállítási kérdésekre vonatkozóan, ez nem kifejezetten az a topic.
Szia!
Szerezz sok kuka alaplapot és kísérletezéssel hangold be a gépet lehetőleg úgy, hogy a lehető legkevésbé deformálódjon a lap. Az ir 6000 inkább csak refolwra való, a nagyobb magokhoz bizony kellene a meleg levegő mert ezzel szenvedés lesz. Amire fokozottam ügyelj, hogy az előmelegítésnél legyen nagyjából egyenletes a hőeloszlás a teljes felületen, különben csavarodik a deszka. Illetve a reflow-t felejtsd el, a bga hibák 10%-a vagy még ennyi sem amikor indokolt és tartós a reflow. Pont ezt tárgyalták az előző oldalon. Amiben 2009 vagy az előtti gyártású nv vagy ati gpu illetve igp van az gyakorlatilag mára mind kuka, tiszelet a kivételnek. A cserével pedig óvatosan mert ha gyanúsan olcsó alkatrészt találsz az nagy valószínűséggel ugyanolyan vagy még rosszabb lefőzött mag lesz mint ami benne volt.
Szia, Nem a Win8 hibája, az csak a görgetést nem tudja. Szerintem nyugodtan lefestheted, hisz az eredeti is úgy készült. Használj kerékfelni-ezüstöt, az egyszerűbb, +nem kell lakkozni utána. Van ilyen kis panelom, ha kell, írj privátban.
Igen! Azt közben elolvastam, köszi! Melyik topicba írogassak? Olyan egyértelműen nem találtam rá topicot!
Router: köszönöm a választ! Picit sajnálom, hogy ezt írod, hogy az ir6000 ki-beforrasztásra nem alkalmas, amikor megvettem akkor többen is írták, hogy simán megfelelő erre a célra! :/ S persze több helyen írták, hogy elvileg az infrás jobb mint a forró levegős..igazából nem egyértelmű ez szerintem A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Itt a komplett leírása, én nem olvastam, hogy ki-be forrasztásra nem lenne alkalmas... Van olyan, hogy, "SMD forrasztás profin" oda talán jobban illik, meg ott vannak akik üzemben, folyamatosan ezzel foglalkoznak. Üdv: Mike
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Magyarországon több embert is átvertek ezzel a géppel..
Gyakorlatilag arra célra amire te akarod nem lesz jó, ha csak nem elemeiben alakítod át, de akkor sem lesz az igazi..
Tulajdonképp mi a baj vele? Miért nem alkalmas?
Amúgy én nem Magyarországon vettem! @Mike: az enyém nem egészen így néz ki, legalábbis a vezérlő más! Amúgy igazad van, megyek át az smd-s topicba! A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Üdvözletem a szakértőknek!
Asus a6r laptopom alaplapja elkezdett füstölni, ez ment benne tönkre. Mi lehet ez? A gép azóta is működik, de nem biztos, hogy sokáig... Előre is köszönöm!
Ha nem tudod mi az, honnan tudod, hogy tonkrement?
Masfelol az alaplapon ott van a nyomtatas, hogy mondjuk L1 vagy F1 vagy eppen D102. Amennyit ebbol a kepbol latok, valami ketlabu fekete, az altalaban fojto,dioda,biztositek szokott lenni.
Szia, Megpróbáltam kinagyítani a képet, valamilyen dióda, vagy Zener a tulfesz ellen, vagy sima a fordított polaritás védelemért.
Sziasztok!
Van egy Fujitsi Siemens Amilo Pro V2085 típusú laptopom, ami esett egyet, és azóta a kép alsó 1/3-ad n nincs kép, hol fehér, hol csíkos. De a slusszpoén az benne, hogy kocogtatása vissza jön a kép, külső monitorra kötve semmi baja sincsen, illetve van, amikor sokáig működik jól. Átforrasztottam a szalagkábel csatlakozóját, de nem lett hatása, biztosan kontakt hiba, de hol? Előre is köszönöm!
Szia!
Hát a legutolsó lehetőség ez, de mivel ingyen kaptam, nem terveztem rá költeni, ami a kérdés, ha néha jó (és akkor tökéletes) talán megtalálható a hiba, nem?
Üdvözletem!
Köszönöm a válaszokat! Onnan gondolom, hogy az ment tönkre, mivel egy kráter keletkezett e közepén, így nem lehet tudni azt sem, hogy mi volt eredetileg, sajnos nincs mellé írva, hogy mi volt ez.
A kapcsolási rajzból kideríthető, hogy az a D9-es dióda SS054
Az alaplapon pedig ott a felirat, hogy ez ASUS A6RP laptop...(nem A6R) A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Szuper vagy, nagyon szépen köszönöm!!!
És még egy kérdésem lenne: hol lehetne beszerezni (a hestore-n nincs) ill. mivel helyettesíthető ez a dióda?
Előre is köszönöm!
Szervusztok.
Hozzám került egy ASUS Aspire one happy netbook, hogy nem működnek a billentyű gombjai. A tulaj elmondása szerint meg tisztította, valami prickálós mosószerrel. Lehetséges, hogy oda is ment a szerből ahova nem kellett volna? Levettem egy-két gombot, de nem láttam, hogy a szer bejuthatott volna a gumiharang alá. Esetleg a billentyűzet alá - a gépbe - juthatott a szerből? A szalagkábel is rendesen a helyén van. Köszönöm előre a segítséget.
Szia, Szerintem bármilyen Schottky-Barrier diódát berakhatsz, ami tudja a paramétereket. Ha nem SMD, behajtod a lábát.
Szia, A fóliák közé szokott befolyni, ha megöntözik, mint a virágot. Radiátoron megpróbálhatod szárítgatni, hogy elpárologjon.
Köszönöm, de most vitte el a gazdája, úgyhogy tárgytalan.
Ha kis szerencséje van az idő megoldja, ha nem oxidálja túlságosan a vezető sávokat.
Anno, 20 éve kb a Siemens billentyűk voltak ilyen fóliásak, az akkoriakhoz képest nagyon jók, /könnyűek, jórészt cégek vették csak , mert kb 10x-e volt az ára, mint egx normálnak/ viszont egy szilveszterkor sikerült valakinek megitatni pezsgővel, hát sosem józanodott ki, mindig félre-beszélt
Egy Samsung netbook akkuja bolondozik velem. Néha tölt, de általában nem. Rendszertelenül néha elkapja a töltést, de többnyire csak felvillan a töltésjelző led, majd átvált töltött kijelzésre. A windows sem látja, mindig 0%-ot mutat.
Szétszedtem, de nem láttam semmi elváltozást. Próbálkozott már valaki javítással? Lehet tudni milyen érintkezők vannak rajta? Ezen 5 érintkező van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |