Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Majd lesz ebben kell még egy kis segítség!
Még mindig van hibája! A nyomógombok nem működnek rajta, meg az RTC sem indul bekapcsoláskor de ez nekem már meghaladja a tudásom!!
Köszi!
A programban vannak ékezetes betűk csak ha azt írom a szövegbe akkor teljesen mást jelez ki! Valaki meg tudná nézni?
Bár nem mélyedtem bele teljesen, de úgy látom nincsenek definiálva a kicsi ékezetes karakterek csak a nagyok az sem mind. Mondjuk az avr-ekhez nem értek, de mivel C a nyelv, így ki lehet hámozni. "LedBoard_8x48_define.h" állományban vannak a betűk definíciói.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2014
Orosz karakterek vannak benne... Át kell írni őket.
Meg "tomi52"-nek!
Már csak a két kis problémát kellene kiküszöbölni! A nyomógombok meg a DS1307, és teljesen kész lenne! Köszönöm a segítséget sooty! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
Sziasztok!
Építettem egy pic égetőt lpt portra. Watt leírása szerinti élesztés és beállítás után elsőre működött. 16f877A-t programoztam vele ICprog-gal. Annyi hibája van hogy az lpt csatlakozóról lefelejtettem a GND-t. Azért van rajta az utólagos átkötés.
Szép, gondos, klasszikus kinézetű darab. Gratulálok hozzá.
Gratulálok. Amíg megvan az a gép, amivel működik, programozz fel egy 18F2550 -et a PICkit2 -höz.
Jól néz ki...
Gondolom nem melegszenek a stabilizátorok, de ha már ott vannak a réz hűtőfelületek, akkor lehet egy átmenő tüskével összeforrasztanám, hogy az a kevés hő is távozhasson..
Úgy terveztem teszek rá hűtőbordát mert az 5V ki van vezetve pic próbálgatás céljából, (zöld led mellett) olyankor lehet akkora áram ami már fűt. Programozás során természetesen nem melegszik.
Áhh nem igazán számot tevő a fogyasztás akkor sem, ha még pár 5v-os áramkört ráaggatsz..
Nem kell hűtő fűl sem.. Persze utóbbi nézőpont és fogyasztás kérdése..
Megépítettem Vicsys oldalán található chronotemp kapcsolást, azt tesztelgettem vele. Akkor már picit langyosodott a 7805-ös de nem volt vészes. Vannak bontott zászlóim, semmibe nem kerül tenni rá. Ha valamilyen relés vagy sokledes áramkört próbálok majd, ne legyen gond. Bár van labortápom úgyhogy mindegy.
Szia
Szép munka A PK2 - höz elég lett volna egy lpt mini, deszkamodellen
Van olyanom de nem sikerült felprogramozni vele a 16f877A-t. Szétnéztem volt alkatrészem, úgyhogy megszületett.
Egy pár kép a mátrix óráról!!!
Gondolom, ha bánat ért, csak leültél ledet beültetni és máris béke honolt a szívedben, mire a végére értél Sablonnal ültetted?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
Úgy valahogy ahogy írod!
Nem használtam sablont!
Nagyon jó! Érdekes, hogy 9 sor led van. Történik ott alul valami?
Akárhonnan számolom csak 8 sort látok.
Tényleg! De az alsó sor üres...
Nyolc az a kilenc!!
Itt a végleges verzió! Nagyon nagy köszönet "istvanpisti" fórumtársunknak!! Bővebben: Link
Készül a végleges verzióhoz a meghajtó áramkör!!
Csak egy egyszerű hőmérő, a megrendelő kívánsága szerint 80 °C felett riaszt (szagatottan sípol a buzzer). A kihívás itt inkább a kör alakú elemek elkészítése volt (NYÁK és két plexi).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |