Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   72 / 76
(#) sny válasza epyn hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Tudom, ezért kell még tükör, ami visszaveri az 532nm-t. Ezek egy Coherent "ring" lézer elemei voltak, azért nincs HR532 bevonat a vanadáton.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014

Komplett ND:YAG lézerem is van, rezonátorral együtt.
(#) epyn válasza sny hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

10W-os 808nm C-,vagy F-mount diódákkal meg lehet közelíteni házilag is a 2-2.5W-os kimenő teljesítményt.
Optika sem kell hozzá túlságosan komoly,mivel ezeknek 200um körüli az emitterük elég ha ráfókuszálod egy kerek AR808nm lencsével az erősitő kristályba.

50-100um-es apertúraméretű diódákat néztem, meglátom melyik lesz.
Illetve találtam 2-4 wattos 100um-es apertúraméretű 1064nm-es C-mount diódákat is.
Nem tudom, hogy használható lenne-e erre a célra.
(#) sny hozzászólása Máj 4, 2014 /

Erre gondoltam:
1064nm Cmount
(#) epyn válasza sny hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Ha járható út lenne,akkor a DPSS lézerek csak KTP-t vagy LBO-t tartalmaznának.De jó is lenne...
De azért ki kell próbálni!

A leírtak alapján nem tűnik rossznak! Csak inkább informálódok vásárlás előtt. Elvileg működnie kell....
(#) kolbika hozzászólása Szept 19, 2014 /

Sziasztok!

Segítsetek egy kicsit!
Van egy ml520g71 diódám!
Hogyan kapok kerek képet??

Előre is köszönöm!
(#) Collector válasza kolbika hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Kerek képet sehogy, adatlap "Far-field-patterns" karakterisztikája mutatja mik a sugárzási szögek.
(#) epyn válasza kolbika hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Optikai eszközökkel.
Kiárusitás alatt vannak a már felesleges lézeres dolgaimat,még megvan a speckó optikai lencsepár,ha érdekel irj privátot.
Bővebben: Link
(#) Beles hozzászólása Nov 15, 2014 /

Sziasztok!
Zöld lézernek az áramát hogy lehetne beállítani úgy, hogy a 808nm-es diódának nem ismerem az adatlapját? Tehát nem tudom mennyi a megengedett max áram.
(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Méred a diódán eső feszültséget.
2-2.2V de ez mind gyártótól függ.
Tehát jó esetben alulhajtod a diódát,mert lehet hogy még birna többet.Rossz esetben meg kinyirod.
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

A felvett áram alapján lehet következtetni nagyjából a kimenő teljesítményre?
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Nos megmértem, kb 1750mv van a diódán, de ha elkezdem feljebb tekerni, akkor csökken a fényerő. Szerencsére még nem ment tönkre a dióda. Viszont nem tudom hogy ez normális viselkedés, vagy a táp, esetleg a meghajtó áramkör nem bírta a nagyobb áramot?
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Na rájöttem a fényerő csökkenést mi okozta. Sikerült beállítanom az áramgenerátort mostmár rendesen. És brutális fényerőt értem el 1,6km-re lévő TV toronyon még látszott simán, hogy rávilágítok. A diódán még nem mértem áramot, de az aksiról 510mA vesz fel a cucc 3.3V-ról.
(#) Saggitarius válasza Beles hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Hm. Nem kotekedes kepp, de most zold lezerrol beszelunk vagy infrarol? A 808nm az mar az infra tartomany a voroson tul (esetleg egy kis lathato voros tartomannyal) A zold szin az inkabb az 540nm-es hullamhossz kornyeken talalhato. Bővebben: Link
Ha impulzus uzemben hajtanad, akkor meg joval nagyobb optikai teljesitmenyt tudnal kiszedni belole, de ehhez elengedhetetlen az adatlap + megfelelo hutes. (3x - 5x nagyobb arammal lehetne meghajtani, de ez nem azt jelenti, hogy az optikai teljesitmenyed 3x - 5x nagyobb lesz).
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
(#) Beles válasza Saggitarius hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

A zöld lézer elengethetetlen kelléke az infra dióda. (Na jó, már vannak zöld diódák is, de jelen esetben nem arról van szó)
(#) dave500 hozzászólása Dec 9, 2014 /

Sziasztok!
Vettem egy 100mW körüli zöld lézer "pointert" (lézerhoswban lesz használva, pointernek kicsit túlzás, mert éget)
Az a problémám vele, hogy egy 10-15 m-er már majdnem egy centis foltot ad, és sehogy sem tudom kisebbre összehúzni a foltot, ez mitől lehet? Vagy csak én vagyok béna?
Megvan az a pont, ahol a kilépő sugár folyamatosan egyre szélesebb (ez esetben a fókuszponton túl van azt hiszem) és megvan az is, ahol a sugár szélesebben jön ki, majd 30-40 centire van a fókuszpont, ez után növekszik, de a kettő között sehogy sem találom azt, amikor relatív párhuzamos a sugár egy 20-25 m-ig.
(#) larzz válasza dave500 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Ez nekem mindig is probléma volt. Gyanítom, hogy 1 lencsével nem lehet tökéletesen kollimálni a sugarat. Viszont kérdés, hogy kettővel már igen? Én ugyanis olyan nyalábot akarok, ami mindenhol egyformán éget, vagyis a lehető legvékonyabb sugarat kéne kollimálni. Az 1 lencsés modulomnál mindig tekergetni kellett a fókuszt, a távolságtól függően... valszleg nálad is ez van.
(#) dave500 válasza larzz hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Nappal elvilágítottam egy kb 60 m-re lévő ház falára, távcsővel néztem hogy mikor a legkisebb azt jónapot. Nem tökéletes de egész jó.
Több lencsetag kellene bele szerintem is.
Fő problémám most az, hogy ha dzsuvás lesz a lencse, akkor hogyan tisztítsam meg úgy, hogy ne legyen rosszabb mint volt?.
(#) larzz válasza dave500 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Igen, ez is probléma
Én anno hiába takarítottam, mindig rákerült valami szöszmösz...
Sajnos ha akril a lencse, fültisztító pálcika úgy vettem észre, hogy picit mattít, karcol. Inkább valami nagyon puha szöszmentes rongy + alkohol ami sztem jó a célra.
(#) dave500 válasza larzz hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

És ha beledobom 90%-os alkoholba azt kiveszem megszáradni?(letakarom hogy ne menjen rá semmi) elvileg nem hagy foltot..
(#) sny válasza dave500 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Nem jó a gyógyszertári alkohol.
Csak AR tisztaságú izopropil alkohol való hozzá. Az foltmentesen szárad.
(#) dave500 válasza sny hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

És ilyet hol veszek?
(#) sny válasza dave500 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
(#) epyn válasza dave500 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

(#) sny válasza epyn hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

(Csak ez nem teljesen tiszta IPA)
(#) dave500 hozzászólása Dec 11, 2014 /

Köszönöm mindkettőtöknek!
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Üdv újra!
Régebben már téma volt, de visszakeresve nem találom..
Szóval, adott eza kapcsolás, az áramkorlátot ki szeretném tolni 6-700 mA-ig, de nem tudom a feszültséget jelen esetben 5V-nál tovább növelni.
Ez esetben a figyelő ellenállást (3,9 Ohm) 2 Ohmra való cserélésével elérhetem amit akarok?
(#) dave500 válasza epyn hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Akkor 1,5 Ohm a biztos, aztán örülök (vagy nem) veszek több értéket..
Köszönöm!
Következő: »»   72 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem