Fórum témák
» Több friss téma |
Tudom, ezért kell még tükör, ami visszaveri az 532nm-t. Ezek egy Coherent "ring" lézer elemei voltak, azért nincs HR532 bevonat a vanadáton.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Komplett ND:YAG lézerem is van, rezonátorral együtt.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
10W-os 808nm C-,vagy F-mount diódákkal meg lehet közelíteni házilag is a 2-2.5W-os kimenő teljesítményt.
Optika sem kell hozzá túlságosan komoly,mivel ezeknek 200um körüli az emitterük elég ha ráfókuszálod egy kerek AR808nm lencsével az erősitő kristályba. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
50-100um-es apertúraméretű diódákat néztem, meglátom melyik lesz.
Illetve találtam 2-4 wattos 100um-es apertúraméretű 1064nm-es C-mount diódákat is. Nem tudom, hogy használható lenne-e erre a célra. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Erre gondoltam:
1064nm Cmount
Ha járható út lenne,akkor a DPSS lézerek csak KTP-t vagy LBO-t tartalmaznának.De jó is lenne...
De azért ki kell próbálni!
A leírtak alapján nem tűnik rossznak! Csak inkább informálódok vásárlás előtt. Elvileg működnie kell....
Sziasztok!
Segítsetek egy kicsit! Van egy ml520g71 diódám! Hogyan kapok kerek képet?? Előre is köszönöm!
Kerek képet sehogy, adatlap "Far-field-patterns" karakterisztikája mutatja mik a sugárzási szögek.
Optikai eszközökkel.
Kiárusitás alatt vannak a már felesleges lézeres dolgaimat,még megvan a speckó optikai lencsepár,ha érdekel irj privátot. Bővebben: Link
Sziasztok!
Zöld lézernek az áramát hogy lehetne beállítani úgy, hogy a 808nm-es diódának nem ismerem az adatlapját? Tehát nem tudom mennyi a megengedett max áram.
Méred a diódán eső feszültséget.
2-2.2V de ez mind gyártótól függ. Tehát jó esetben alulhajtod a diódát,mert lehet hogy még birna többet.Rossz esetben meg kinyirod.
A felvett áram alapján lehet következtetni nagyjából a kimenő teljesítményre?
Nos megmértem, kb 1750mv van a diódán, de ha elkezdem feljebb tekerni, akkor csökken a fényerő. Szerencsére még nem ment tönkre a dióda. Viszont nem tudom hogy ez normális viselkedés, vagy a táp, esetleg a meghajtó áramkör nem bírta a nagyobb áramot?
Na rájöttem a fényerő csökkenést mi okozta. Sikerült beállítanom az áramgenerátort mostmár rendesen. És brutális fényerőt értem el 1,6km-re lévő TV toronyon még látszott simán, hogy rávilágítok. A diódán még nem mértem áramot, de az aksiról 510mA vesz fel a cucc 3.3V-ról.
Hm. Nem kotekedes kepp, de most zold lezerrol beszelunk vagy infrarol? A 808nm az mar az infra tartomany a voroson tul (esetleg egy kis lathato voros tartomannyal) A zold szin az inkabb az 540nm-es hullamhossz kornyeken talalhato. Bővebben: Link
Ha impulzus uzemben hajtanad, akkor meg joval nagyobb optikai teljesitmenyt tudnal kiszedni belole, de ehhez elengedhetetlen az adatlap + megfelelo hutes. (3x - 5x nagyobb arammal lehetne meghajtani, de ez nem azt jelenti, hogy az optikai teljesitmenyed 3x - 5x nagyobb lesz). A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
A zöld lézer elengethetetlen kelléke az infra dióda. (Na jó, már vannak zöld diódák is, de jelen esetben nem arról van szó)
Sziasztok!
Vettem egy 100mW körüli zöld lézer "pointert" (lézerhoswban lesz használva, pointernek kicsit túlzás, mert éget) Az a problémám vele, hogy egy 10-15 m-er már majdnem egy centis foltot ad, és sehogy sem tudom kisebbre összehúzni a foltot, ez mitől lehet? Vagy csak én vagyok béna? Megvan az a pont, ahol a kilépő sugár folyamatosan egyre szélesebb (ez esetben a fókuszponton túl van azt hiszem) és megvan az is, ahol a sugár szélesebben jön ki, majd 30-40 centire van a fókuszpont, ez után növekszik, de a kettő között sehogy sem találom azt, amikor relatív párhuzamos a sugár egy 20-25 m-ig.
Ez nekem mindig is probléma volt. Gyanítom, hogy 1 lencsével nem lehet tökéletesen kollimálni a sugarat. Viszont kérdés, hogy kettővel már igen? Én ugyanis olyan nyalábot akarok, ami mindenhol egyformán éget, vagyis a lehető legvékonyabb sugarat kéne kollimálni. Az 1 lencsés modulomnál mindig tekergetni kellett a fókuszt, a távolságtól függően... valszleg nálad is ez van.
Nappal elvilágítottam egy kb 60 m-re lévő ház falára, távcsővel néztem hogy mikor a legkisebb azt jónapot. Nem tökéletes de egész jó.
Több lencsetag kellene bele szerintem is. Fő problémám most az, hogy ha dzsuvás lesz a lencse, akkor hogyan tisztítsam meg úgy, hogy ne legyen rosszabb mint volt?.
Igen, ez is probléma
Én anno hiába takarítottam, mindig rákerült valami szöszmösz... Sajnos ha akril a lencse, fültisztító pálcika úgy vettem észre, hogy picit mattít, karcol. Inkább valami nagyon puha szöszmentes rongy + alkohol ami sztem jó a célra.
És ha beledobom 90%-os alkoholba azt kiveszem megszáradni?(letakarom hogy ne menjen rá semmi) elvileg nem hagy foltot..
Nem jó a gyógyszertári alkohol.
Csak AR tisztaságú izopropil alkohol való hozzá. Az foltmentesen szárad.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
Üdv újra!
Régebben már téma volt, de visszakeresve nem találom.. Szóval, adott eza kapcsolás, az áramkorlátot ki szeretném tolni 6-700 mA-ig, de nem tudom a feszültséget jelen esetben 5V-nál tovább növelni. Ez esetben a figyelő ellenállást (3,9 Ohm) 2 Ohmra való cserélésével elérhetem amit akarok? |
Bejelentkezés
Hirdetés |