Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Linux oprendszerre váltottam. Nem tud valaki olyan progit amivel lcd kijelzőt munkára bírom?
Nincsen sajnos.
A nyák maga nincs megszakadva.... legalább is nem találtam szakadást multival.
Ezert a penzert szerintem vegyel egy uj LCD-t.
Szerintem vedd meg,mert ha az egyik IC-d van elmenve a te LCD-rol,az tobbe fog kerulni,mint egy uj LCD. Ebay A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
Sziasztok.
Rendeltem ebay-ről egy lcd2usb kütyüt. Letöltöttem hozzá, az lcd smartie 5.4-et. Displya settings-nél kijelölöm hogy lcdusbv0.dll, eméletileg ezzel kéne a kijelzőt vezérelni. Nálam viszont nem csinál semmit. Kérdésem hogy mit kéne állítgatnom, hogy az lcd-n is megjelenjenek az infók?
Hali!
Usb drivert feltelepítetted? Eszközkezelőben látszik? A dll-t honnan szedted? nálam: LCD2USB.dll 53 248 byte
Hali!
A képet elnézve neked ez kell : Bővebben: Link . A driver telepítése után a matrix.dll -t kell kiválasztani. Onnan tudom mert a bátyámnak is ilyen van csak az 4x20 -as kijelzővel.
Üdv! Nekem is ugyan ilyenem van, a kontrasztot kezd el növelni, mert ezzel a beállítással (középen a csúszka) semmilyen képet nem adott! Próbáld meg feljebb tolni kicsit, szerintem egyből jó lesz!
Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy Win7 alól szeretnék használni egy 2x20 karakteres lcd kijelzőt, de nem nagyon akar menni... A bekötés jó, ellenőriztem, de valami miatt nem működik mégsem. Lcd-t cseréltem másikra, de azok sem működtek. Olyat is raktam rá, amiről tudom hogy fix tuti jó. Lcd smartie-t használok, 5.4-et, hd44780 pluginnal...
Üdv Mindenkinek.
Új Raystar 2004 (4X20 karakteres) kijelzőm bekapcsolás után a mellékelt képet adja, tehát csak az első, és a harmadik sor látszik. LPT port rákötve, adatokat kapja. A működtetéséhez LCD Smartie-t használok, amelyben a HD44780.dll plugin van beállítva, a port95nt driver is telepítve van. Mi lehet a baj? Kifogtam egy selejt kijelzőt?
Lcd smartie-ban be van állítva hogy 4x20-as kijelződ van? Mert akár ez is okozhat gondot... Milyen oprendszer alól vagy fent?
Hali. A Smartie-ban be volt állítva a kijelző típusa is. Megvan a bibi, elnéztem a rajzot: Printer porton a 16-os lábat a Centronics port 16-os lábára kötöttem, rajz szerint a 31-esre kellett, emiatt nem történt meg a kijelző inicializálása. Most már működik. Rájöttem: ezért nem szabad fáradtan nekilátni elektronikának. Köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
Milyen kapcsolást használtál? Lehet érdekelne engem is.
Ezt én is megcsináltam már, jó kis kapcsolás. Egyszer már használtam, akkor xp alatt. Most ugyan ez nem akar működni win7 alatt...
Üdv Azért, mert a port95 driver nem működik win7 alatt!!! Nekem is van egy 4x40 karateres LCD-m és én is szívtam már ezmiadt. Itt a driver!! ki kell csomagolni, Installdriver.exe-t el kell indítani, és az inpout32.dll fájlt a Smartie könyvtárába kell másolni, ahol van az LCDsmartie.exe fájl.. Onnantól működik a dolog..
Viszont nekem is jól jönne egy kis segítség. Van egy BA63 kompatibilis VFD-m, Smartiehoz nem találok drivert LCDhype kezeli, de ahhoz meg nem értek valami ötlet?
Tiszteletem! Van több darab Lcd kijelzőm, van ami törött és van ami jónak tűnik. Alcatel IP telefonokban voltak. Két méretben vannak 160x100 és 128x64, egy nyáklapon elhelyezve . Mindkettő nyák-ja ugyanolyan 24 eres szalaggal csatlakozott a telefon alaplapjához. A kijelző tartalmazza a meghajtó IC-t is. A 160x100-as 44 eres, a 128x64-es pedig 27 eres szalaggal csatlakozik a nyákra. Mindkettő tipuson valószinűleg azonos a driver IC mert, ugyanolyan elemek találhatóak rajtuk és a fehér szalagra is azonos módon csatlakoznak. A 160x100-on WD-G1610J felirat szerepel. A másik mérethez két gyártó is rendelhető, mert JIC-MSGF9679 vagy WD-G1206 VL jelzés található rajtuk. A WD elméletileg egy WINTEK, a JIC pedig egy JICTECH gyártmányú kijelző.
A neten konkrét infot nem igazán találtam. Valószinűleg soros meghajtású driver ic van beépitve, mert az alaplappal max. 6 vonalon kommunikál. Valaki tudna valami bővebbet róla? Ha kell, tudnék rajzot is feltenni a bekötéséről.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van 1 laptop kijelzőm. Ezt szeretném monitorként használni. Rendeltem a kici emberkéktől egy mt6820-b LCD driver boardot. Ezt úgy tünik, hogy be is tudom kötni az lcdre, viszont a problémám a háttérvilágítással van. Ahogy láttam van ennek egy BackLight lába. A probléma itt kezdődik, hogy ami nekem van inverter az nem univerzális és fogalmam sincs , hogyan keltsem életre? Az inverter típusa: ct: pc9b6003rty6u6. A lábkiosztás az megvan az inverteren, viszont a feszültségekről sok fogalmam nincs. Tudnátok ebben segíteni? Előre is köszi!
Eredeti helyérebbeépítésre van lehetőséged? Ha igen, próbáldeg hogy megméredboszcilloszkóppal, hogy ,,mit kap" az a láb. Lehet tápfeszre van kötve, és feszültség vezérelt az áramkör, de lehet hogy testre kell kötni(vagy a test és a táp közé potméterrel) de akár az is lehet, hogy pwm jelet kap.
sajnos az lehetetlen az a laptop már nincs meg Próbáltam adatlapot keresni de nem sok sikerrel. Gyanús, h vennem kell azt is a kici emberektől
Helló van egy LM-JK63-22NTR lcd modulom és szeretném vga csatlakozora kötni és nem tudom holl kezdjem ebben tudnátok segíteni?
hello, hogyne kérlek, vizsgáld meg a cucc adatlapját, hogy hol és milyen jeleket vár. Aztán lépünk tovább, ha tudunk.
Azt hol és mit kell keresnem?
Svga lehet?
Szerintem a szokványos LVDS-módon kell hajtani. Nem egyszerű.
Azt hogyan kell kérlek segíts
Ez egy DSTN kijelzo (TFT elotti technologia, relative lassu kijelzo). De mar digitalis, tehat kozbelso elektronika nelkul nem fogod tudni a PC analog kimenetrol meghajtani.
A PC esetleges digitalis DVI es HDMI portjai viszont mar tul fejlettek hozza.
Üdv Mindenki!
Segítségért fordulok hozzátok. Van itthon egy 240X128-as felbontású, grafikus LCD kijelzőm. Párhozamos portról a számítógépről van vezérelve. Olyan gondom van vele, hogy véletlenszerűen pixelek, csíkok jelennek meg a kijelzőn, tehát "szemetes" lesz a kijelzés. Mitől lehet ez? Van ötletetek? Köszönöm
Esetleg nem tul hosszu a vezeteke?
A BIOS-ban mire van allitva az LPT modja? Milyen oprendszert hasznalsz? Alaplapon van az LPT vagy bovitokartyan? |
Bejelentkezés
Hirdetés |