Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   49 / 182
(#) laacika válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Na most mértem le az enyémen a termelést,nagyon siralmas,50 literes Lpg tartályom van,rajta egy 2 hengeres zil kompresszor,de csak kerek 500-al van megpörgetve mert a 2,2Kw os motorm egyenlőre csak 220v ról megy és igy ugye mivel 3 fázisú a motorom igy nincs teljesitményem.
2 ről 4 bárra 1.20 mp kellet neki.
Ez nagyon kevés.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) yulo5310 válasza laacika hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Kicsi a fordulat,a ziles akár 2000-rel is mehet! De egy 380-as motor 230 on csak az 55% adja le.

Ha nekem 2-4 bar ra 1:20 mp kell,neki meg az Einhell en lemértem 25 mp kell 2-4 bár ra akkor az kb azt jelenti hogy egyharmada a termelt levegő,tehát nála az átlag termelés 200 liter körül van ez nállam kb 70 liter,ezt én nagyon keveslem még igy is hogy csak 500-as pörgetem a komresszort!!

Igen tudom hogy igy nincs teljesitményem,azért is nem pörgettem nagyobb furdulattal,na most ha fele a teljesitményem akkor ebből adódik hogy simán lehet duplázni a fordulatot tehát 500 helyett 1000-el minimum meg akarom pörgetni!A motort meg át fogom kötni egy frekiváltóra mert sajna nincs 380-am (400v).
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014

Itt van róla egy kép,tuti hogy Zil-é szerintem.

Annak nézem,de 230 voltból csak 3 x 230 voltot lehet csinálni! Nálad az a baj,hogy a motornak 400 voltosak a tekercsei.

220/380,én úgy tudom hogy ha már 3x220 ról megtáplálom deltába kötve akkor már azt a teljesitményt kell neki tudnia mint ami rá van irva,tehát 2,2Kw-ot.

Ja!,hogy 220/380.... Igen,annak 3 x 230 at bírnak a tekercsei deltában,de akkor már indulhat csillaggal.

Tehát egy csillag-delta kapcsolóra gondolsz?,hogy induláskor ne vegyen fel annyit?

Igen,de ez nyomáskapcsolóval kombinálva már bonyolult elektronikát igényel,jobb akkor már egy kicsike előtét tartály a légtelenítő szelep előtt!

Igen igen,az már úgy nem egyszerű téma.
Az indulással nem hiszem hogy gondok lesznek,elősször áttételezem hogy 500 helyett min 1000 rpm legyen a fordulat és meglátom hogy fog indulni.
Gondolom csak azért szoktak előtét tartályt használni hogy könnyeb legyen az indulás.
(#) yulo5310 válasza laacika hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Persze,egy 8 atü re állított ny.kapcsoló 4 atm nál kapcsol vissza!
(#) laacika válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Azt is most vettem rá,egy ilyet:Kapcsoló
előtte ilyen volt rajta:Régi kapcsoló ,ez egy hűtőgép kapcsolója volt,azért cseréltem le mert ez a termelőcsövet nem tudja még leengedni.
Viszont annyiból jobb volt a régi hogy ott külön egymástól függetlenül lehetett állitani a be és ki kapcsolást,tehát ha úgy tetszett akkor beállithattam hogy mondjuk 7 bár nál ki kapcs de már 5 nél bekapcsoljon.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014

Jobb az első! Én ilyenekkel építem a kompresszorokat(már vagy 20-25 db),és nagyon jók,csak a lefújónál nem szabad erőlködni mert könnyen kiszakad a hatszöge! Most éppen egy 24 literest építek,két hűtőkomprival a hátán! Három gyorscsatival,egyet a mini festőpisztolynak(3 at),egyet a légszerszámoknak(5 at),egy meg közvetlen a tartályon van(dugulás elhárítás). Azért szeretem a hűtőkomprit mert az halk,tömblakásban ideális!
(#) laacika válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Akkor megnyugodtam ha jók ezek a kapcsolók.Igen a hűtő kopresszorok halkak,ez nekem is tetszik és gumit fujtatni (is) elég,de viszont állitólag kidolgozza magából az olajat,úgyhogy időnként tölteni kell bele mert megáll.Dekor pisztolyhoz első osztályú szerintem.

Pont ez a lényege,hogy pici olaj van a levegőjében,ezért kiváló szerszámgépek tisztítására,szögbelövő működtetésére. Festeni is jó,kiváló leválasztókat lehet kapni(én csinálni szoktam).
(#) laacika válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Igen,én legutóbb egy 10_PRINT,P10_AKCIO,P10_TREE_ID:0,,W006004001003" target="_blank" rel="nofollow" >ilyen vizleválasztót vettem 2000ft ér vadi újat (boltba 8-9000ft).
Ezen a vidin is meg már több videón is láttam hogy a termelő cső jó hosszúra van direkt csinálva (megtekerve),ez ugye azért van hogy a kompresszor álltal összesűritett meleg levegő lehűljön mire a tartályba ér?Mi a fő szerepe ennek?
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
(#) yulo5310 válasza laacika hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Igen,de csak nagy tartálynál és kompresszornál van jelentősége,ha folyamatosan megy a gép! A hideg levegő jobban komprimálható,hiszen a levegőmolekulák közelebb vannak egy máshoz,eleve sűrűbb mint a meleg levegő!
(#) yulo5310 válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Na meg a tartály és a motoregység közt elnyeli a rezgést,nem repednek meg a csövek!
(#) laacika hozzászólása Dec 9, 2014 /

Az előző videón a rába kompresszort 1400-el forgassák,,na most én arra jutottam hogy az én zil-em azért termel olyan keveset mert az 500rpm nagyol alacsom fordulat,eddigi meglátásom szerint ennek is nyugodtam mehet az 1400-as fordulat.
Ha visszanézed a vidit azért az nem semmi hogy 100 literes tartályt 1:45 alatt 7 bár-ra nyom fel!!(Ennyit a gyári 2 hengeres 50 literes 70.000ft-os kompreszorok nem tudnak!!
(#) laacika hozzászólása Dec 9, 2014 /

Itt van egy másik videó ugyan attól az illetőtől,itt már egy hengeres rába kompresszort használt és itt is 1400-al pörgeti,de még ez is előbb feltermeli az 50 literes tartályt mint az előbb emlitett gyári kéthengeresek!
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
(#) yulo5310 válasza laacika hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Mint jó előbb írtam,akár 2000-1800 ford/percet is elbír a ZIL. Nem a komprikkal van a baj,hanem a meghajtással! 230/1 fázis ezeknek felejtős,ha van méregdrága. 70 ezret sajnálnák kiadni egy gyáriért,de ha kell akkor csak olajos!!! Már a negyedik száraz(no name) gép megy a kukába,mert alkatrész nincs hozzá! Így azt szoktam csinálni,hogy a motort levágom a dugattyúházról és más egyébre nagyon jók!
(#) laacika válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Igen,az lesz az első ha rá lesz kötve freki váltóra hogy minimum 1500-al pörgetem meg.
(#) laacika válasza laacika hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Szia.
Azt szerettem volna még megkérdezni,(mivel te azér már épitettél pár kompresszort) hogy ez a visszacsapó szelep (vizvezetékesek használják) teljesen ugyan olyan jól ellátják feladatukat mint a pneus visszacsapó szelepek?
Nekem ilyen van mint a képen,meg vagyok vele elégedve de mondom rákérdezek hogy neked mi a véleményed.
(#) yulo5310 válasza laacika hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Persze,ha jól tartja a nyomást,akkor kiváló mert a vizes cuccok is simán elbírnak 20 légkört!
(#) Chipmunk1960 válasza laacika hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Szia, Igen ahogy 'yulo5310' is mondja ez egy jó fajta, a kútban is kis nyomásnál, a rugóerő miatt már jól tartja a nyomást. A gond a "billenő" szelepesekkel szokott lenni.
(#) laacika hozzászólása Dec 12, 2014 /

Köszi mindkettőtöknek.
Most azon agyalok hogy kicserélem a Zil 130-as siklócsapágyas légsűritőt egy Rába Tk-200-asra,egyik ok hogy a Rába tűgörgős és annak tényleg elég a szóró olajzás,ezt a Zil-é ről nem lehet elmondani mert az sikló csapágyas és annak kellene a motor olajnyomása.
Rádásul nem tudom mennyivel de termelékenyebb a Rábá-é,mert az 300 köbcentis a Zil-é meg csak kb 200-220 környékén lehet.
(#) matyi16 hozzászólása Dec 20, 2014 /

Sziasztok!
Kompresszorba milyen olajat használhatok?
És körülbelül, milyen időközönként kell cserélni?
Köszönöm!
(#) yulo5310 válasza matyi16 hozzászólására (») Dec 20, 2014 / 1

Hali! Hidraulika olajat,én nem cserélem,csak utántöltök! Ha nincs megégve,minek cserélni?
(#) matyi16 válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Akkor mehet bele a sima hidraulika olaj? Például nekünk van John Deere, hidraulika olajunk, az jó?
Nem kell külön kompresszorokhoz való olajat venni?
Következő: »»   49 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem