Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ami bal oldalt lent van alul az elméletileg nem kondenzátor hanem egy termisztor,de nálamnál okosabbak majd megmondják.Az a fehér hővezető paszta is ki tud keményedni egy idő után ha elhasználódik.Én évente át szoktam kenegetni a laptopba a processzor meg a VGA hűtéseit,hogy megfelelő legyen a hűtés.
Üdv.!
Mit szolgálhat a két piros (karikával jelzett) érintkező? A műanyag kereten is van ugyanilyen kettő de nemtudom mit szolgálhatnak. Előfordulhat hogy van valamilyen antenna van a műanyag keretben és ennek a csatlakozói? /a telefon nem NFC képes/
A hűtőbordák/hővezetők felülete nem tökéletesen sima, így a lehető legmasszívabb kötést kell létrehozni. A hővezető paszta jobben vezeti a hőt, mint a levegő, de törekedni kell arra, hogy inkább fémfelület találkozzon.
A tápegységek/nagyteljesítményű oszcillátorokban a gumiszerű anyag inkább a rezgések(cirpelés) csökkentésére szolgál. Ha hűtőfelületen alkalmazzák, az inkább technikai ismeretek hiányát jelzi a kivitelező részéről.
Valószínűleg a mikrofon csatlakozója.
Mármint egy további, hátsó (környezeti zajt vevő) mikrofoné lenne? (Mert az első fixen beforrasztva a csatlakozó mellett balra van.)
Be kell valljam a keretben amiről azthittem érintkező csak két festékcsík volt és nincs semmi szerepe de ennek ellenére módosítanám a kérdésemet: Előfordulhat hogy ez a két érintkező a két VDC-hez van kötve vagy itt van a microUSB-ből leválaszta a tápellátás?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy ECH 21 Elektroncső helyettesíthető ECH 81-sel?
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Egész sokat változott, köszönöm a tippet.
Most meg egy nagy gondra lettem figyelmes. Ez nem a csavarozható fajta tolópoti. Hogyan lehet az olyat fixálni? Csavarozható résznek hűlt helye.... Feltételezem csak panelba lehet forrasztani. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Sziasztok!
Van egy régi hangfalam, amit erősítőre kell dugni. Szeretném kihagyni az erősítőre kötését, ezért a hangszóró kivezetéseit rákötöttem a fejhallgató kimenetre, de elég gyenge hangot ad. Hogyan tudnám ezt felerősíteni?
Sajnos csak egy erősítővel. Ha hordozhatót akarsz javaslom a TDA2822M-et.
Egy 7W-os hangfalat szeretnék rákötni. Nem zárom ki az erősítőt, csak a nagyméretű erősítőtől való távolmaradást szeretném. (jó lenne ha hordozható lenne)
Van egy APA2031 erősítő IC-m, ezzel megoldható lenne a bekötése? Jó lenne ha egy kis pendrive méretűből ki tudnám hozni mert a cél a könnyű hordozhatósága lenne. Gernaakos: az a 0.3watt az nem lenne kevés a 7w-os hangfalhoz? Jó lenne ha USB-ről tudnám adni neki a tápot.
Szia! Az én telefonomnál is van ilyen csatlakozó, de az Samsung. Ott az opcionális hátlapok használják. Például különféle mappa tokok, vezeték nélküli töltős hátlap stb. Képen a jobb felső sarokban.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Nem emlékszek pontosan, de nekem 1.3W rémlik, és anno én is 5 voltról, ha nem is USBről működtettem. Kicsit nagyobb lesz mint egy pendrive. Azt biztosra mondhatom, olyan erősítőt, amely 7W-ot tud 5 voltról(USBben ennyi van) nem fogsz kapni. Javaslom ezt:Bővebben: Link
Igen, mindkettő cső ugyanarra a célra készült, csak alaposan tanulmányozd a munkaponti beállításokat, mert azok nem azonosak (persze más a lábkiosztás is)!
Ez annyit jelent, hogy nem tudom a hangszóró max hangerejét kihozni, halkabb lesz és nagyobb hangerőn torzítani fog?
Hogyan tudom megnézni, hogy a fejhallgató kimeneten max mekkora teljesítmény jön ki?
Foglalata más. Ha ezt leküzdötted és a munkapontokat is beállitod működhet. Azért úgy csináld, hogy az eredeti állapot visszaálliható legyen...
Egy 7W-os hangszóróra eleve nem küldünk 7W-ot, mert egy hangosabb rész a zenében/besédben túlvezérli. Ezért mindig kevesebb teljesítményt kap a hangszóró, mint amekkorát elvisel. Én TDA2822-es erősítőmet ugyan ezen célból csináltam, és bevált. De ha te nagyobb teljesítményt akarsz, akkor vedd meg amit linkeltem, szereld össze, és élvezd.
A fejhalgató kimeneteken nagyon kis teljeseítmény van, megmérni nem is lehet/kell. Gondold el, egy akkora helyre, mint ami egy Telefonban van, hogy férne bele egy több wattos erősítő?
Értem. Köszönöm a korrekt választ.
Írtam, hogy van egy APA2031 IC-m, ezt szerintem helyettesíteni tudnám azzal amit Te linkeltél, így nem kellene költenem rá semmit, de ennek több lába van és nem tudom, hogy mit hova kellene kötnöm, hogy jól szóljon. Kondijaim vannak. Elég ha csak 1 hangszóróra megy kivezetés, mert csak egyel szeretném használni. Tudsz segíteni azzal, hogy mit hova kössek?
Sajnos ez az IC sztereo, így csak 2 hangszóróval lehet használni. Itt a kapcsolási rajz, erről tudni fogod mit hova kell kötnöd. Bővebben: Link
Ha csak az egyik hangszórót kötöm be akkor nem működik?
Be tudnád mégegyszer linkelni?
Szia! Parancsolj
Bővebben: Link
Működni működhet, csak lehet hogy az IC nem szereti, ha nincs terhelve. Vegyél egy 4Ohm 5W-os ellenállást, és kösd azt oda, így nem lesz baja.
Köszönöm. Az megvan, hogy a tápot a VDD-be, a negatívat a GND-re, a hangszóró kimenetre a hangszórót, de a többi az micsoda? A LLINEIn, LHPIN, és a BYPASS? Ezekre mit kell kötni? És a GAIN-re kell valamit kötnöm?
Elnézést a tudatlanságomért, de nekem ezek a rövidítések nem mondanak semmit.
LLINEIN az a bal oldali bemenet, a többit nem tudom. Ahova nincs semmi kötve, oda te se köss semmit, hagyd szabadon.
Megpróbáltam megcsinálni, de néma a hangszóró, meg se nyikkan. Mit csináltam rosszul?
Kondikat nem kötöttem rá, gondolom a nélkül is szólna, ha nem is szép hanggal. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Üdv!
Az adatlap ismerete nélkül kérdezem, a Shutdown lábra nem kötöttél semmit? Mert negálva van, azaz nekem logikusnak tűnik, hogyha üres, vagy testre van kötve, akkor lekapcsolja az IC-t, ha pozitívra akkor pedig működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |