Fórum témák
» Több friss téma |
Igen.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Az R37 egyik vége T7-en van, 1,6V-on, a másik a kimeneten, melyen 0V-ot mértél. Ez egy 47 ohm-os ellenálláson 55mW-ot disszipál, ami igazán jelentéktelen. Pusztán elméleti alapon az is lehetséges, hogy R37 jóval kisebb 47 ohm-nál. Mérd azért meg!
Az 1,6V-os eredmény másik folyománya, hogy az erősítő szépen oszcillál. Maga az egyenfeszültség érték mint írtam helytelen. Erre oszcilloszkóppal tudnál könnyedén ránézni. Műszerhiányában ellenőrizd C15 (2,2nF) meglétét, valamint megpróbálhatod C9-et párhuzamos 10-20pF-dal növelni.
Megcsináltuk amit mondtál. Az R37-es 47,2 ohm a C9-et növeltük 20pf-dal de ugyanúgy füstöl a 10 ohmos.
A 10 Ohm-os nem füstölhet, ha a kimeneten ilyen kis feszültség van.
Akkor ott valami más lehet. Nincs az valahogy máshova forrasztva? Ha kiforrasztod, a helyén mekkora feszültséget mérsz?
Szerintem gerjed.
Korábban is ezt csinálta? Újonnan raktad össze, vagy esetleg kicseréltél benne valamit és akkor kezdődött? Milyen műveleti erősítővel próbálkozol? A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Azzal kezdtem, hogy rákérdeztem az ellenállásra. Most végre elárultad, hogy R38 melegszik. Egyértelmű a gerjedés.
C15 be van ültetve és ténylegesen 2,2nF? Ezt most építed, vagy használat során hibásodott meg?
Szia. Szerintem is gerjedés csak azt nem tudom hogy mitől.Nem új ,csak 2BD240-es lett cserélve azóta ezt csinálja,a másik oldal most is szól.A müveleti erősitő tipusa:TL 071-es.
Szia. A C15 benne van 2,18 nanó. Nem új ,tranyó cserés.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
A műveleti erősítő környékén nézz körül. Pl. nézd meg a 47n és a 330k soros tagokat hogy nincs-e forrasztási hiba, lazulás, szakadás. Érdemes még megnézni c2-t is. Kondérokat esetleg cserélhetnéd is.
A C2 volt a ludas a füst miatt. A C2-re az LCM3 50 pf-ot mutatott. Kicseréltük nem füstöl de a kimeneten most tápfesz van.
Cseberből vödörbe.
Akkor most nézd meg, hogy mi ment tönkre, mert eddig dc-re legalább jó volt. Melyik irányban van kifeszülve? Az ic kimenetén mit mérsz?
A pozitív táp van a kimeneten, az ic 6-os lábán -12,18V van.
A 40W-os quad-ba betehetek 0,1 ohm 1W ellenállást a védelemhez? Ilyen van most. Cseréljem majd le 2W-osra vagy maradhat?
Szia! Ha nem vezérled túl, akkor 4 ohm terhelésnél a 40W-hoz bő 3A kell, mely a két 0,1 ohm ellenálláson megoszlik. Egy ilyen ellenállásra 250mW disszipáció jut. Túlvezérelt erősítőnél már kell a 2W-os ellenállás.
Köszi. Nem lesz nagyon hajtva. Otthoni kúltúrált zenehallgatáshoz lesz. 8 ohm lesz a terhelés.
Sziasztok! Ebben a kapcsolásban az R36 ellenállás hány ohm-os? Kapcsolási rajz
Üdv!
Lenne néhány kérdésem a témában Hozzátok. Egy Technics erősítőből kidöglött az SVI3205 végfok hybrid. Az eredeti alkatrészt aranyban mérik, a kínai forrás valamivel kedvezőbb, de a minősége igen csak bizonytalan. Meg nem is akarnak költeni rá, otthagyták, hogy dobjam ki. Mivel tetszik, meg kihívásnak is tekintem, úgy gondoltam, rakok bele 2 Quad405-panelt. Hely van benne bőven, a trafó 400VA-es, +-55V a terheletlen táp. Egy kollégámtól kaptam két panelt, ami BD244C/2N3442 tranzisztorokkal van szerelve, a 100W-os kivitelnek nézem. A kérdésem az lenne, át kell-e alakítani a 200W-os kivitelre, hogy az 55V-os tápfeszt elviselje, vagy van akkora tartalék, tolerancia konstrukcióban, hogy maradhat. Ha úgy vélitek, hogy nem, mi az az átalakítás, amit el kell végeznem? az OPA táp előtétjein és az R27-en kívül más eltérés a rajzokat átfutva nem tűnt fel. Jani A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
Szerintem maradhat így bár a BD244C helyett valami nagyobb feszültségűt kellene tenni. Lesz 2x100W 8 ohmra. 200 wattosra alakítani nem érdemes mert ahhoz nagyobb teljesítményű táp kell. Japán erősítőknél ami a hátlapra van írva, hogy hány VA az sokszor túlzás. egy 2x50W-os erősítőre is simán ráírják hogy 300VA a max teljesítmény felvétele pedig van benne vagy 150VA-es trafó.
Mehet!
Sziasztok!
Van egy quad 405-ös erősítőm és a probléma a következő: Nincs hang a kimenetem. Tápot megkapja: +-50V Az ic TL071CP,ő is megkapja a tápot. 4-7 láb 30V,4-6 láb 16,6V . Esetleg hol mérjek mit mérjek? Mi lehet a baj? Ha az előerősítőn felnyomom a hangerőt akkor zúg de a bemenő jelet nem adja le,mintha nem is lenne rákötve,de nem kábelhiba... A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Köszi!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mitől lehet hogy T7 tranzisztorom tripla olyan meleg mint a T8? Nem közel azonosan kéne melegednie? Ennél a kapcsolásnál
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Szia! Hát így nekem magas Ez most azt jelenti így kell működni vagy valami nem stimmel?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |