Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
![]() A csillapítóanyagot ne a dobozfalra rögzítsd, ott nincs sok hatása.
Lehet, hogy a kettő szorosan összefügg...
Egy ismerős régen zenegépeket épített, és mikor kérdeztem, azt mondta, azért vesz SAL-t, mert ezt nem sajnálja, ha lehányják.
![]()
Tapasztalatom szerint a kopogó hang a dobozfalakról visszaverődés miatt ordít de mint mondottam csak elegendő egy próba erejéig egy régi paplant beledobni a dobozba és ha javul akkor lehet továbbmenni.
Persze tudom hogy lehet a rossz helyen lévő keresztezési frekitől is meg az elméretezett doboztól is .De ha ez van ezt kell szeretni és ezzel kell valamit kezdeni. Kopogni valamely mértékben úgyis fog mert a kemény merev membrán nagy dobozban úgyis olyan mintha a vödör tetejére tennék dobbőrt és ütném olyan kimondott "dajng" hangal. A márka szidalmazása ezen nem segít hogy jobb legyen. Találkoztam nagy neves gyártó hiperszuper baromidrága hangszórójával aminek a végfokot odacsűrve megfelelő teljesítménnyel (100W) csak ugrált mint egy dugattyú de hangja semmi sem volt de volt régi ezeréves hangszóróm tömény 15W teljesítményen aminek a hangját megcsodáltuk jópáran . De vissza a témához . Nekem még nem is a doboz meg a hangszóró a fura ebben a konstrukcióban. Hanem az hogy miért 3utas és miért ezzel a hangszóró kombinációval ? Egy kemény hangszóró ami amugy is eléggé szélesen viszi fölfelé a sávot a merevsége miatt rátéve egy középsugárzó meg egy hangyányi dómsugárzó aminek a hangja el is fog veszni az ordító PA sugárzó mellett. Kivéve ha atomra lessz eq-val húzva a magas hang hogy szóljon is valamit.
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget(.) meg>< csinálom ahogy mondjátok(,) és el><válik(.) egy kenwood házimozi erősítővel hajtom többi hangszóró meg az régen még volt akkor rossz az össze>< állítás??
Megkérlek, figyelj oda az írásodra, mert értelmezhetetlen ahogy írsz. mod. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Rosszak a tapasztalatok, nem így működik a rendszer.
![]()
A T-S paraméterek miatt érzed ilyennek a mélytartományt. Ha rendbe akarod hozni, kellene a doboz pontos belső méretezése, és a reflexcső hossza, átmérője. Először érdemes teljesen bezárni, ahogy a másik topikban is ajánlották már, ha azzal javul a helyzet, akkor megvan a hiba forrása, csak a hangolást kell módosítani.
Nekem mondod!
![]() Spec itt az a baj számomra hogy talán majd Józsibácsi a 75-éves bányász aki a tv-t is csak be meg ki tudja kapcsolni kell megkeresni és ő csuklóból fog hozzájuk hiteles t-s paramétereket adni hogy lehessen mihez számolni. Esetleg megvenni a hangszórót és kapásból vinni beméretni egy kimondottan erre specializálódott helyre (persze jópénzért) hogy a reklámdoboztól megszabadulva megtudjuk a valóságot. Ez egy borzalom! De nem is kell rajta csodálkozni amilyen igénytelenségbe fordult az emberiség ilyen téren. Ránézésből amiket leírtam és az adott márkával annakidején tapasztaltam tükrözik. Számomra speciel ez a tipus mivel volt hozzá szerencsém egy rémálom . Valahogy nekem sehogy sem sikerült őkelmét megfelelően rendszerbe illesztenem sem hangváltók variálásával sem a hangsugárzók cserélgetésével. Végül meguntam és odaadtam egy ismerősnek szenvedjen vele ha akar. Vettem normálisabbat és megszűnt a kínlódás.
Belső mérete 89cmx38cmx40cm 18mm mdf lapból 10cm át mérő 10cm hosszú
Bocsánat hogy nem olyan amilyenek kell lennie nem nagyon értek a méretezéshez csak egy bútor aszatalos vagyok
Azzal semmi baj hogy asztalos vagy sőt annál jobb.
De mint említette a kolléga hogy elősször próbáld ki bezárt ládaként majd jöhet a paplanos megoldás . Előbb utóbb elviselhetőbbé válik a hangja akkor ott kell tovább menni mi okozza az adott jelenséget. A méretek alapján olyan 110literes a láda ami kicsit nagy ennek a sugárzónak. Zárt láda esetén sajnos az lehet a hiba hogy nincs elegendő csillapítása . Bassreflex esetén hogy nem passzol a doboz rezonanciája a hangsugárzóéhoz. Nem lessz egyszerű menet mire megfelelő hangképet sikerül belőle kihozni.
Igen holnap meg csinálom zárt ként és utána a többi,ha nem lesz még az igazi. Nagyon szépen köszönöm a segítségeket.Arra én is gyanakodtam hogy lehet nagy neki a láda
Üdvözlet mindenkinek! Nekem van egy eljárásom a reflexládák behangolására. (bocs ha már volt ,vagy mindenki így csinálja)
Hangolási frekvencián ugyebár a reflexcső sugároz, a hangszórón feszültség minimum lesz. Ez műszeresen mérhető is. A membránkitérés is nagyobb a hangolási freki fölött ,és alatt is. Hangolási frekvencián a membrán kicsit "megnyugszik" Tehát generátorról (számítógépről)állítható szinusz jelet (kb.20-100Hz közt)küldve az erősítőbe figyeljük a membrán kitérését. Ujjal óvatosan megérintve a membránt érezni fogunk egy olyan szakaszt ahol kisebb lesz a membrán kitérése!! Az lesz az aktuális hangolási frekvencia! 2-3Hz pontossággal meghatározható. Az témában esetleg járatlanabbaknak mondanám hogy NE akarják nagyon mélyre hangolni a ládát,mert az átviteli görbe ellaposodik, és bár mélyebb hangot csaltunk ki a ládából,de összességében az egész mélytartomány halkabb lesz!
89*38*40=135l
![]() (#) ttihi66 Jó nagy láda. ![]()
Sziasztok!
Van valakinek információja erről a hangszóróról? reflex 18r400 Semmi információt nem találok róla a neten. Ládát akarok tervezni hozzá de így elég nehéz lesz... Ha valakinek van valami információja erről a hangszóróról azt megköszönném ha megosztaná velem.
Igen nagy lett. 30 cm van benne. Csökkenteni az már orvosolható És köszönöm hogy segítettek nekem
Hívd fel, és kérdezd meg. Ők gyártották. 06-20/299-5356
Helló ki próbáltam a paplanos meg oldás és segített rajta. Ilyen anyagot hol lehet kapi vagy hogy keresem ,kérjem a boltban.
Elméletileg bár nagyon régen vettem, méteráru szaküzletben sikerült hozzájutnom.
Értem akkor nem is kérdem milyen árba van. Tekercsben lehet kapni?
Sziasztok! 2 darab kérdéssel fordulok hozzátok.
Az első kérdésem az lenne, hogy az equalizert a dinamika kompresszor(behringer mdx1600) elé vagy után kell kötni? Második kérdésem pedig, hogy egy teremben hogyan érdemes a hogscoopokat használni, hogy a tölcsér részével összenyomva, lefektetve az oldalára, vagy ugyancsak lefektetve csak a hangszóróknál összenyomva? (Utóbbinál szobában szebben szól.)
Szia!
EQ-t szerintem mindenképpen a limiter elé kösd, hiszen ha emelsz egy frekvenciasávban ott megnő e jelszint. Ha utána kötnéd, nem ér semmit a limiter.
Üdv! Szerintem is fektetve hangszórókkal össze. És ha van rá mód,és lehetőség a színpad elé (alá)középre.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Ha ez valóban shure, rossz nem lehet.
Hamisítvány. Valahol azt olvastam hogy nem rossz, ennyit bőven megér szállítással is. A Shure szintjét természetesen nem üti meg, talán a tapizajra panaszkodott az illető.
A hamisítványok még abban szoktak különbözni, hogy ha jó példány akkor akár szebben is szól mint az eredeti csak épp ezért kicsit gerjedékenyebb, és kevésbbé bírja az ütődést a strapát.
Szia!
Nekem van csak nem PGX hanem SLX. Profi zenész barátom ugyanilyen gyári mikrofonjával hasonlítottuk össze. Ugyanolyan beállításokkal vakteszten megverte a gyárit. A tapizaja valóban magasabb egy kicsit, illetve valóban gerjedékenyebb, de annyival nem, mint amennyiért ne érné meg. Egyébként stabilan működik. Használom is hangosításokon. Az a véleményem, hogy a nagyok is Kínában gyártatnak, és ami nem megy át a műszaki felülvizsgálaton, azt a ferdeszeműek piacra dobják jó pénzért. Nekem van két Sennheiser EW-300 G-3 mikrofonszettem is, szintén kínai. Márkaszervízes szakemberrel megnézettem és kiderült teljesen eredetiek pedíg ezek is Kínából jöttek. Minden paramétere megfelelő volt. A zenészek is azt mondták: Igen, ez az a hang, ami kell. Szerintem nem hamisítvány, mint valaki írta, hanem a megrendelői teszteken nem megfelelőeket dobja piacra a gyártó, hogy ne maradjon a nyakán.
A vevő nem csak a hangot nézi-vizsgálja. Elég egy karc is...
De az, hogy nem dobják ki és forgalomba is hozzák az már komoly baj. Az eredeti minőségét ássák alá. Nyilván ha a vevő ezt tudná, nagy bajban lenne a gyártó. Ekkora kockázatot nem vállalhat. Szerintem, inkább simliben lopják ki a kukából a melósok, és úgy árulják pl az E-Bay-en. |
Bejelentkezés
Hirdetés |