Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   150 / 292
(#) StMiklos válasza Egres Katalin hozzászólására (») Dec 25, 2014 /
 
Semmi gond, azt úgy hívják, hogy palástkondenzátoros.
Ellentétben azokkal, ahol egy fekete rácsos cső van hátul és ott melegszik, az a kondenzátor, itt a gép külső burkolatának belső oldalára rakták, így az melegszik.
Ha elérte belül a fagyasztó hőmérsékletet, akkor kevéssé fog melegedni.
Akkor aggódj, ha már nem melegszik semmit...
Üdv: StMiklos
(#) Bosza hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
Tiszteletem!
Olyan problémám lenne, hogy van egy Zanussi ZFC 19/5 D típusú kombinált, egy kompresszoros hűtőm. A kompresszor folyamatosan megy. Ha a termosztátnál lekapcsolom, és vissza, akkor leáll. 5-10 perc múlva újra indul és folyamatosan megy. Ha megint lekapcsolom a termosztátot, akkor megáll és 5-10 perc múlva újra indul és folyamatosan megy. Cseréltem benne termosztátot. Kapott egy vadi újat, ugyan olyat ami benne volt. A kábelek ugyan oda lettek visszakötve, mivel ez csatlakozós és nem külön-külön kell rádugni a kábeleket. Mi lehet a hiba? A termosztát tuti jó, mert kipróbáltuk egy másik hűtőbe és tökéletesen működött. De már tele a hócipőm, hogy van egy kombinált hűtő, de mindkét része fagyasztóként működik. Válaszokat előre is köszönöm!
(#) pjg válasza Bosza hozzászólására (») Dec 25, 2014 /
 
A termosztát érzékelője rá van fogatva a hűtőfelületre? Nem a hűtőtér hőmérsékletét kell érzékelje ami kb. 4-7 fok, hanem a hűtőpanelét ami -tizen fokos.
(#) Mate Tarnok válasza Bosza hozzászólására (») Dec 25, 2014 /
 
Elosszor is megkene nezni hogy a termosztat ahol van benne van e rajta alulrol szuper uzemodu kapcsolo ha van es be van kapcsolva akkor az a hiba ha nincs vagy ki van kapcsolva akkor, valoszinuleg el lesz dugulva illetve keves lesz benne a gaz es azert nem kapcsolja le mert nem birja elerni azt a bizonyos minusz fokot a gaz kiparolgasa!!!!!!!
Megkene figyelni hogy hatul egy negyzetnek vagy egy teglalapnak kene lennie kifagyva a hatlapjanak egyenletesen. Ha valamelyik sarka is hianyzik akkor keves a gaz!!Vagy dugulas!!!
Ha ez igy van akkor jol hutt akkor mar csak az lehet hogy nemerintkezik rendesen a termosztat kapillarisa a huttotestel !!!
(#) Pisti27 hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
Sziasztok!Nagyon fontos égető lenne a helyzet.Van egy fagyasztóláda és sajna nem bírom életre kelteni, Van benne egy vezérlőpanel a száma: GCS29H beírtam google-ba de csak képet találtam róla.Ez még nem is lenne baj csak ebben ami az asztalon hever kevesebb alkatrész is van mint a képen.Ehez esetleg egy kapcsolási rajzot nem tud nekem küldeni? A motor indul,fagyaszt is teszi a dolgát,csak valaki ebbe a panelba belepiszkált és szombaton disznóvágás
(#) pjg válasza Pisti27 hozzászólására (») Dec 25, 2014 /
 
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
Jujj ez jopanel a kedvencem, imadom ezeket javittani jolenne tudnom hogy mit csinal egybol megtudnam mondani hogy melyik alkatresz hianyzik illetve mit kell kicserelni
(#) Pisti27 hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
A 30 Euro kicsit sok amugy semmit nem csinál sem a ledek nem világítanak és hiányzik belőle egy triak csak a számát nem tudomValakinek esetleg ötlete?
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
Mar diktalom is a hibakat
eloszoris a szurokondenzator mogott kel lenni egy zenerndiodanak azt kell kicserelni, utanna pedig a triak ami BT137-es megy bele de ha nincs jo a BT136-os is utanna kell lenni ott egy 7905 os -5v-os stabilizatornak azt is ki kell cserelni illetve a melette levo kondikat ha jol emlekszem egy 10 mikros es egy 470 mikrosnak kell ottlennie. Annak a zenerdiodanak az a szerepe hogy 230-bol 12V ot csinall a folyamatos kapcsolgatasaval utanna a -5V-os stabilizator pedig a mikrokontrollernek csinalja a betapot.
Ha vanra mod akkor kell ott lenni meg egy 4007-es sima egyeniranyitto diodanak azt sem art kicserelni nemhiszem hogy rosszlenne de jobb ha kivan
(#) Pisti27 hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
Küldtem a panelról képet,nézd meg légyszi erröl lenne szó, külömböző változatai vannak sajnos
(#) Pisti27 hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
Ide is lehet küldeni

D7mCYch.jpg
    
(#) Bosza hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
Köszönöm a válaszokat. Nincs rajta semmiféle szuper kapcsoló. A termosztát kapilláris csövét bele kell dugni egy lyukba, ami elmegy a hűtő hátulja felé. A termosztát nem kapcsolja le a kompresszort. Folyamatosan megy, a hűtő térben vastag jég képződik. Megpróbáltam, kihúztam a lyukból a kapilláris csövet és hozzá fogattam 20 cm hosszan a hűtő térben képződött jéghez. De a kompresszort így sem kapcsolta le. Ha kézzel 0 állásba tekerem a termosztátot, megáll a kompresszor, bekapcsolom 1-es fokozatba még mindig nem megy a kompresszor, majd kb. 5-10 perc múlva elindul. És megy folyamatosan.
(#) Mate Tarnok válasza Bosza hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
A kovetkezot kene meg megcsinalni egy A13-as termosztatot helyeznek bele a 6-os kivezetesre tenni a fazist a 4-es kivezetesre a visszameno fazist a 3-as kivezetesre pedig a lampat es nagyonn oda kell figyelni amikor van beletolva a lyukba a kapillaris nehogy tulegyen tolva mer onnantol kezdve nem is fog soha kikapcsolni!!!!!!
(#) Bosza válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
A termosztáton nem tudom rosszul vagy felcserélve rá tenni a kábeleket. Ezen egy műanyag csatlakozó van amiben benne van minden kábel.. Azt miről tudom, hogy meddig kell bele dugni a kapilláris csövet a lyukba??
(#) Mate Tarnok válasza Bosza hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Addig amig meg nem akad egy kicsit ha viszont megakadt es tavabb lett tolva akkor kilyukadt a fala es ha szerencsedvan akkor bevan olvasztva es akkor nemlehet kijukasztani.mindenkeppen akadasig kell tolni.A kabelokat meg kikene huzkodni kabelekkel ugg lenne a biztos !!!!
(#) StMiklos válasza Bosza hozzászólására (») Dec 30, 2014 /
 
Szevasz!

"megáll a kompresszor, bekapcsolom 1-es fokozatba még mindig nem megy a kompresszor, majd kb. 5-10 perc múlva elindul. És megy folyamatosan. "
Azt soha ne csináld, hogy kikapcsolás után rögtön bekapcsolod. Nem fog tudni elindulni, mert nincs a nyomás kiegyenlítődve és a segédfázis "relé" sem alkalmas az újraindulásra.
Várni kell a feltételek kialakulásához kb. 10 percet.
Most a védelme "szólalt" meg, de ezt piszokul nem szereti, jó néhány ilyen "próba" és meghal.
Ez fokozottan igaz a sok pluszos eneregiatakarékos hűtőkre.
BUÉK és üdv: StMiklos
(#) koczka0 hozzászólása Jan 1, 2015 /
 
sziasztok az lenne a kérdésem ariston a+class kombi hütőmnek az a hibája hogy nem kapcsol ki nem hüt megfelelóen szerelö fetltőtte gázzal de igy sem jo a szerelőt nem érem el szeretném segitene valaki hogy mi lehet a hibálya köszi
(#) Mate Tarnok válasza koczka0 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Szia valoszinuleg csak feltoltotte kicserelte a szurot vagy meg azt sem es a hibat nem javitotta ki ezert ment el megint a gaz mert valahol lyukas. Akkor van az, hogy megy nem hutt, ezert nemkapcsol ki.
Javittasa egyszerusege attol fugg, hogy melyik fele lyukas a hutonek, ha szerencsed van akkor a nyomo fele. Lekell kotni, uj szuro , vakumozas, uj gaz es mehet tovabb, ennek idotartama ilyen egy oras munka de ha a szivo fele akkor azt egy kucsit nehezebb javittani de az sem gond.
(#) koczka0 válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Jan 2, 2015 /
 
Szia kőszi a segitséget A szerelő nálam javitotta szürőt nem cserélt. amikor előszőr jőtt levágta a feltőltő csővet majd három nap mulva hozott egy fetőltő szelepet és feltőltőtte gázzal. A mélyhütő hüt de nem elég hideg.Felső részen van egy ventilátor az is megy folyamatosan de igy is +13 fok van
Kihivtam azt mondta hogy sok a gáz vagy valami szelep van leragadva azt mondta visszajőn de azota nem lérhető ez két honapja volt.A mélyhütő fagyaszt de a normál nemeléggé.A szereő szerintem egy kontár de a hütőm csak pár éves ezért kérem asegitséget hogy érdemes e rákőlteni.Előre is kőszi
(#) Mate Tarnok válasza koczka0 hozzászólására (») Jan 2, 2015 /
 
Igen, elso nagy hiba ha nincs szuro cserelve miutan gazhianyos es a hiba sincs kijavittva a hutto feltoltese felesleges munka volt, felesleges penzkidobas. Ugyanis ha a szuro nincs kicserelve es levegot kap osszeragadnak benne a golyok, amik a gazt szurik mivel a szuro a nedvessegnek az eltavolitasara szolgall, ezert a levegobol elkezdi kiszedni a nedvesseget es az alltal ismet nem fog hutteni mivel annyi nedvesseget szedhetett ossze hogy allig enged att valami gazt!!!
Mindenkeppen javithato, kidobni nem ajanlom semmikeppen.
A masik dolog meg, hogy minden huto javithato, csak nem mindegy, hogy mennyiert
(#) Horvath65 hozzászólása Jan 3, 2015 /
 
Tiszteletem az uraknak!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy a Lehel F300ET fagyasztóládám huszonegy évi szolgálat után meg adta magát. (Mielőtt új vásárlására buzdítana valaki, ellenzem a fogyasztói társadalmat. Tudom részese vagyok akaratlanul is. )
Jó pár oldallal előrébb Bővebben: Link is ugyan ezzel a hibával küzdött.
Nem ismerem ezt az alkatrészt, szeretném tudni, hogy hol lehet ilyet beszerezni vagy milyen indítórelével kiváltani. Szeretném még tudni mi a rosseb az a "pogácsa", hogy kapcsolja a segédfázist. Mert szerintem azt kapcsol.(?) Várom mihamarabbi válaszotokat. A Másik fagyasztó nagyon tele van.
További szép estét!
(#) StMiklos válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Szevasz!

Az a pogácsa egy PTC elem.
Hidegen kicsi 2-10 ohm az ellenállása, melegen kohm nagyságrendű.
Azaz: hidegen indul a kompresszor, a segédfázissal sorbakötött PTC nagy áramot enged rá, aztán az áram "elmelegíti" felszalad az ellenállása, azaz "kikapcsol".
Kis fűtőáram persze hogy kell folyjon rajta, melegen tartandó.
Újraindulni leálláés után persze csak a pogácsa kihűlése után képes, de másért sem tudna azonnal indulni. Üdv: StMiklos
*
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) Mate Tarnok válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Szia azt kene megtudni, hogy melyikre gondolsz arra a feketere ami egy tularam illetve hovedelem azon halad keresztul a fazis.
Vagy egy erme nagysagu ezustos szurke korrocskere gondolsz?
Az pedig a ptc kapcsolo, sokhelyen ezt hasznaljak rele helyett.
Ha az egett el valoszinu kompresszorod sem elte tul, ha a fekete hovedelem akkor is elmehetett a kompresszorod de nem biztos.
Megkene tudni, hogy mit csinall pontosan bug es nemindul vagy, hogy kap e egyaltalann aramot.
(#) Horvath65 válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Szia!
Köszönöm a gyors választ, és megköszönném, ha tudnál egy ilyen elemet keríteni a számomra.
Ma már nem tudom kimérni a kompresszor motort, de holnap reggel kimérem.
Még ara is gondoltam, hogy meg próbálom a motort beindítani úgy, hogy a segédfázist egy pillanatra át hidalom. Szerinted így meddig járathatom a motort, meg várhatom, hogy a hőfokkapcsoló lekapcsolja? Így szerintem kitudnék zárni minden más hibát.
Még egyszer köszönöm a gyors segítségedet.
További szép estét!
(#) Mate Tarnok válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Azt nevard meg azonnali halal.
(#) Horvath65 válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Szia!
Igen arra az érme méretű kb. 5mm vastagságú ptc-re. A motor semmiféle életjelet nem ad ki, hacsak azt nem, hogy melegszik. Ha meg próbálom külön kábelról az élesztést akkor csak kis ideig járassam a motort? Vagy, hogy tudom leellenőrizni a motort. Mert valamennyire hűtött, ez ad egy kis bizodalmat. Köszönöm a segítségedet. További szép napot!
(#) laccika77 válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Ha sikerül beindítanod felügyelet mellett mehet akár 1-2 órát is! A segédfázist egy nyomógombra kösd és az indítás pillanatában kb 2 másodpercig tartsd nyomva. Ha elindult akkor engedd el a nyomó gombot, közben érdemes az áramot mérni. Üzemi áram kb 0,8-1 A, indításnál 5-8A. Ha kísérletezgetsz a leállítás után várj legalább 10 percet mielőtt újra indítanád! Ha jónak tűnik (hűt is az áram se túl magas) akkor cseréld ki a komplett segédrelét, MPV típust javaslom kb 3e ft.
Csak akkor járasd, ha jók a paraméterek, és tudsz mellette ülni, mivel nincs se hő se áram védelem a teszt során könnyen leéghet a kompresszor pl egy pillanatnyi áramkimaradás után!!
(#) Mate Tarnok válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Szia *

* Mod: A duplázott betűk NEM helyettesítik az írásjeleket! Az érthetetlen postot töröltem!
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) StMiklos válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Szevasz!

Kb. megválaszolták.
Max. 2 másodperc segédfázis rákapcsolással indítható, ha beindult és CSAK ez a baja volt, akkor akármeddig mehet.
De vélhetően nagyobb valószínűséggel gond van a kompresszorral vagy a többivel valahol (nem részletezem a lehetőségeket).
Az is előfordul, hogy kilágyulnak a pogácsa érintkező rugói...
Azért felhívom a figyelmed (nem is szoktam ezt az indíási/próba módszert javasolni), hogy ismeretek hiányában ez életveszélyes is lehet (nagyon pici betűkkel: egy szigetelt nyelű csavarhúzóval szoktam az indítási rövidzárat generálni), és mindig kapcsolós hosszabbítóval, dugót kiráncigálni nem szerencsés, 2 másodperc után kéz a kompresszorra (védőföld kiépítve!!!) ha megy az már jó, ha nem, akkor kikapcsol rögtön. Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) Horvath65 válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Szia! Kimértem a tekercseket; (szemből nézve) a háromszög csúcsa a közös, a bal alsó 21,8R a jobb alsó 16,8R és a két alsó között a két tekercs sorosan ép 37,8R, a tekercsek és a földelés között nem mérhető ellenállás, szakadtat mutat a műszer . Ezek szerint a csúcs és a bal alsó a fázis, a csúcs és a jobb alsó az indító tekercs.
Miért ne indítsam el akár csak próbakép is, meg nézni, hogy működik-e a motor és hűt-e?
Bár a tekercsek azt mutatják, hogy a motor jó, de ilyen kis ellenálláson nem biztos, hogy jó a motor.
Néztem a netten indítórelét az ára barátságosnak mondható, de egy sem hasonlít az én relémre, nem ragaszkodom ehez a típushoz, csak feltudjam rakni a motorra.
Üdv!
Következő: »»   150 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem