Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HDMI bekötés

Témaindító: badonorbi, idő: Feb 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 6
(#) Bela01 hozzászólása Dec 11, 2013 /

Sziasztok! Olyat szeretnék kérdezni, remélem nem nagy butaság, hogy melyik a hang kivezetése illetve vezetéke, talán szín szerint. Azért kérdem mert szeretném belekötni egy hdmi csatlakozóba a hangot mert a számítógépemből a videokártyán a hdmi-n nem lehet kivezetnem a hangot /már minden más lehetőséget megpróbáltam, nem szoftveres ,hardveres probléma egyszerűen nem lehet összekapcsolnom a videokártyát a hangkártyával/. Valamint, hogy a jack dugón kijövő hangjelet beköthetném-e a hdmi-be. A segítséget előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza Bela01 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Ez nem fog menni, a HDMI digitális jelet visz...
(#) Tomi111 válasza Bela01 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Üdv!
A tv-ken általában van hangbemenet, ami az egyik hdmi(esetleg RBG) bemenettel működik. Vagy RCA vagy 3,5-es jack. Oda kösd a hangot a hangkártyáról! A HDMI-re(DVI-ről?) meg csak a képet. Meg kell nézni a tv leírását, mert a hangbemenet általában csak az egyik HDMI-vel működik.
(#) Macsek71 hozzászólása Jan 21, 2014 /

Egy feltételezésem lenne, erősítsetek- vagy cáfoljatok meg !

A HDMI, ill DVI kábelek irányfüggőek .
pl. egy HDMI-DVI csatlakozókkal szerelt kábel nem fog mindkét irányban tökéletesen működni.
Illetve a HDMI-HDMI kábelnek is van egy iránya, miszerint a forrás és cél csatlakozók nem felcserélhetőek (bár fizikailag egyformák).
(#) Inhouse válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

A HDMI-HDMI-nek szerintem mindegy, láttál rajta nyilat? A DVI meg legalább 3 fajta lehet, ott inkább azzal van a gond, látszólag ugyanaz, aztán mégsem lesz jó, még bedugni sem lehet a másik helyett.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
(#) Macsek71 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Igen egy sárga háromszöget ...
De feltűnt, hogy a laptop és tv közé dugva egyszer pöccre jó egyszer meg nem ... Bár én akkor inkább a win*re fogtam a dolgot.
(#) Inhouse válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Gyors beütöttem, mert ilyet nem hallottam még és a saját kábeleimen nem láttam irány jelölést, valamint ha összedugtam velük valamit, akkor elsőre ment mindig.
Idézet:
„HDMI kábel:
Felhasználója szempontjából a leglényegesebb az, hogy az ezzel a szabvánnyal kompatibilis készülékek összekapcsolása esetén, egyetlen kábellel le lehet tudni a digitális jelátvitel problémáját.
A HDMI a /High Definition Multimedia Interface/ rövidítése, ami magyarra fordítva nagy felbontó képességű, a komplex kép+hang+mozgókép+információ jelcsomag - egy időben több különböző átviteli csatornán keresztüli - átvitelére alkalmas adaptert, illesztő egységet jelent, vagyis olyan multimédiás jelátviteli szabvány, amely kábelkapcsolat segítségével lehetővé teszi a tömörítetlen továbbítását gyakorlatilag bármilyen digitális kép-, hang- és vezérlőjelnek.
További nagy előny az ilyen kábeleknél az irányfüggetlenség, vagyis két berendezés
összeköttetésénél nem kell arra figyelni, melyik a kábel ki- és melyik a bemenete.

HDMI leírás

Attól még lehet, hogy neked ilyen van, de fura. Aktív HDMI kábelnél láttam az irány jelölést, de passzívnál nem, és nem is értem, hogyan oldanák meg, hiszen nincs oda és vissza irányú vezeték benne...
(#) Macsek71 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Köszöntem szépen ...
(#) kismukk hozzászólása Szept 21, 2014 /

HDMI kábelem egyik végén a dugaszt ütés érte, eltörött, használhatatlan. Lehet-e pótolni? Hol lehet kapni, illetve ismertek-e valakit, aki felteszi a kábelre?
Köszönöm!
(#) Inhouse válasza kismukk hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Nagyjából 2 variáció van, olcsó kábel, nem éri meg, mert kicsivel többért, mint a dugó ára lecserélheted forrasztás és hibalehetőség nélkül. Drágább kábelnél meg úgysem lesz olyan, ergo értelmét veszti a csere...szerintem. aranyozott HDMI dugó
(#) kismukk válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Köszönöm a linket és a bölcs tanácsot! Nekem egy 3 méteres kábel van, 3ezer párszáz forintba került, ami linket küldtél, azon néhány száz forint a különbség, tényleg nem éri meg forrasztgatni. De, kissé csodálkozom, mert ezek a furmányos újabb dugaszok (pl. telefondugó és társai) már olyanok, hogy apró csöves végekbe kell beilleszteni a lecsupaszított huzalt, utána spéci fogóval összenyomni és kész.
(#) Inhouse válasza kismukk hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Idézet:
„utána spéci fogóval összenyomni és kész”

Még az is lehet, nem tudom. Van spéci fogód?
(#) kismukk válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Nincs...
(#) Inhouse válasza kismukk hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

A spéci préselős fogók inkább olyan dugókhoz vannak, ahol egy sorban vannak a lábak, ezek egy oldalról érintkeznek, lásd telefon dugó, RJ-45, stb...vagy koaxiális kábeleknél a külső köpenyre sajtolásnál, pl. koax dugók, F csatlakozók, BNC, stb...
Ahol sok kis láb van, több sorban, esetleg körkörösen érintkeznek, ott marad a forrasztás. De pl. HDMI dugót még nem láttam belülről...rákerestem, forrasztós.
bekötés segéd NYÁKlemezzel
bekötés 2 sorban, nem kiálló lábak
bekötés hagyományos kiálló lábak, mind forrasztós
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2014
(#) kismukk válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Köszönöm a részletes ismertetést! Hát, a forrasztós megoldásról egyelőre lemondok, inkább veszek egy új kábelt majd...
(#) Dzót hozzászólása Dec 4, 2014 /

Sziasztok!
Új notebook Új problémák!
Tehát a régi gépemen volt S/PDIF kimenet az újra rá***sztek egy pisplay porot és kész. Azon megy a digitális hang digitális kép minden.
Az oké hogy az újabb TV-k en van már ki-bement minden stb.
Pár száz ft ért lehet kapni egy átalakítót amibe van chip hogy DVI jellé alakítsa nade, nem nagyon találok olyan chipet, kábelt amibe kivezetik a digitális hangot. Gondolom a chip bennevan ami dekódol sokmindent. Esetleg valami tipp hogy milyen átalakítók, chipek léteznek ?
Előre is köszi!
(#) Macsek71 hozzászólása Jan 1, 2015 /

Kis segítséget kérnék Tőletek !

A következő felállás valószínű működőképes :
Laptop > HDMI-HDMI > modernebblaposTv > RCA digital audio > 5.x digitális erősítő

Problémánk, csak annyi a tv-n nincs digitális kimenet ... Lehet-e a laptop HDMI-ből valahogy "kinyerni" a digitális audio jelet, vagy esélytelen ?
(#) Inhouse válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Optikai sincs? Ez ellentmond a
Idézet:
„modernebblaposTv”
-nek.
(#) Macsek71 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Bocsi nem írtam, a rendszerben régebbi lapos tv van
(#) -Thomson- hozzászólása Jan 3, 2015 /

Üdvözlök mindenkit!
Olyan kérdésem lenne, hogy azt mondta nekem az egyik eladó egy műszaki boltban, hogy HDMI kábel csatlakoztatásakor tönkremehet valamelyik eszköz, ha úgy csatlakoztatjuk a kábelt, hogy mind a kettő be van kapcsolva! Azt mondta, hogy először ki kell kapcsolni mind a két készüléket (tv és a jelforrást) és azután csatlakoztatjuk a kábelt, majd azután bekapcsolni mind a kettőt! Annyit még hozzáfűzött, hogy diódával szokták ezeket levédeni! Ennek a történetnek van alapja, vagy csak azért mondta, hogy a drágábbik TV felé húzzon?
Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
(#) solties hozzászólása Jan 4, 2015 /

Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon, remélem jó topikba írok a következő problémával kapcsolatban.
Lehet, hogy hosszú lesz, de megpróbálom úgy leírni, hogy minél érthetőbb legyen. Szóval adott egy két hetes Full HD Samsung LED TV (UE40H6203awxxh) amire HDMi-n rá van kötve egy T-home-os iptv felvevős set top box. Nos amikor a hdmi-n kap jelet az stb-ról, akkor idönként random módon villódzik/akad/megremeg a kép, mindegy milyen felbontásra állítom a kimenő jelet az stb-ról. A hang folyamatos, azzal nincs hiba. Scart-on, kompoziton/rca-n nincs ilyen probléma.(A tv-n 2 hdmi port van, mindkettőn ugyanaz a jelenség..)
Eddig a következőket tettük, a hiba beazonosítására, másik hdmi kábelek, a szolgáltatót felhívtuk, kijöttek boxot cseréletek, másik szobában lévő boxot is kipróbáltuk, másik portba a box ethernet kábelét. Másik konnektorba csatlakoztattuk a Tv-t, hátha valami zavaró jelet kap a tápon.Sőt a Samsung távkezelést is felhívtuk, ők interneten keresztül átvizsgálták a Tv-t, szoftveresen állítólag rendben van. Volt TV-hard reset is. (samsung csinálta távolról)A jelenség mindig fent áll. Sőt talán azt is kizárhatjuk, hogy az adásban lenne a hiba, mert a box Hd-jén rögzített felvételek (tehát nem élő adás) lejátszása közben is észlelhető a probléma, de nem mindig ugyan ott a jelenetnél, hanem össze vissza random módon. Megkérdeztünk ismerősöket akinek szintén iptv előfizetése van ilyen box-szal, hogy mi a helyzet. állítólag minden rendben…
Viszont ami érdekes, kipróbáltunk egy DVD-lejátszót, számítógépet mindkét hdmi-porton, azon nem tapasztalható a jelenség. Most akkor más jelet ad le HDMI-n egy DVD, számítógép, mint egy set top box? Vagy mi a bánatos baja van. Szerintem a TV a ludas, egyszerűen szinte minden mást kizártunk.
Ismétlem, csak Hdmi-n csinálja, máshogy nem. Azt is össze vissza. Van hogy percenként többször, van hogy fél óráig semmi hiba. Van hogy intenzívebb, van hogy olyan mint ha csak meg meg vibrálna egy egy képkocka. Az biztos, mikor reggel bekapcsolom, akkor szinte mindig észlelhető.
Egyébként feltöltöttem dropboxba egy videót, amikor éppen aktív a jelenség, Íme:
Bővebben: Link
Van esetleg ötlet?
Köszönöm!
(#) Gabó válasza solties hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Nekünk más stb és szolgáltató van, és itt is néha előjön a hiba. Itt 99,9%ban az stb a hibás. Mert volt egy másik, amit cseréltek erre a "csodára" és azóta ilyen. Részben én orvosoltam a hibát, szétkaptam az stb-t, és kapott hűtést Azóta csak néha néha fordul elő. Sajnos, a hdmi-n ugye nagyobb az adatmennyiség, amit fel kell dolgoznia a procinak, és hajlamos belassulni. Gondolj bele, pl egy régebbi pc-n ha játszol egy játékkal pl low grafikán, és felteszed ott is hdra. Ugyan úgy belassul.
(#) solties válasza Gabó hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Erre én is gondoltam, de akkor dvd lejátszóval, számítógéppel miért nem csinálja? Illetve másnak akinek ugyanilyen szolgáltatása van ugyanilyen boxszal ott miért nem rossz a kép? nem lehet, hogy kizárólag a boxból érkező jel ennek a Tv- nek " túl sok"? bár ilyenről még nem hallottam. Ez egy 2014- es tv. egyáltalán az álralam kipróbált lehetőségeken kívül hogy zárhatnám ki a tv hibáját.Ha egyáltalán az a hibás..
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) Gabó válasza solties hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Kizárásra olyan tippem van, hogy ha tudsz, kérj kölcsön egy ugyan ilyen, vagy ehhez hasonló típusú tv-t és próbáld ki azzal. Akit említettél, neki is HDMIvel van összekötve? Hogy vannak a beállítások a boxán? PCvel és DVDvel azért nem csinálja, mert azoknak erősebb a hardvere mint a boxnak.
(#) solties válasza Gabó hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Akit említettem, annak is HDMi-vel megy a jel a boxba. Itt tulajdonképpen t-home-os set top box ról van szó. Ebből többféle létezik, de a szoftver mindegyiken ugyan az ergo a beállítási lehetőségek is. A képminőséget illetően összesen 4 beállítás létezik a box menüjében, 4/3 16/9 720p és 1080i. Ezen felül nem igen lehet a boxon a képminőséget állítani. De gyakorlatilag nincs jelentősége ennek, mert minden beállításon észlelhető a gond..Nekünk otthon két típus is van egy x301t (ez 5 éves) és egy cisco ez vadi új. Mindkettővel ugyanaz. Gondoltam esetleg az optikai kábel esetleges sérülésére is, de azt nem tudom kiszűrni. Mindenesetre azt nem értem, hogy ez a dolog többezer háztartásban működik, nálam miért nem?....Ekkor a véletlen nem lehet hogy mindkét boxunk sz@r sőt még az is, amit kicseréltek...Ezért kezdek a TV-re gyanakodni. De akkor DVD-n és Pc-vel is produkálnia kéne nem? Vagy rossz a gondolatmenetem?
(#) Gabó válasza solties hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Kölcsön TV nem megoldható? Optikán audió megy át. Net nem akadozik ilyenkor?
(#) solties válasza Gabó hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Kölcsön TV lenne a legjobb megoldás, de ha meg tudtam volna így oldani, akkor egyértelműsíthető lenne a zavar oka. Az optikai kábelen nem az audió optical-t értettem, hanem az egész telekomos cucc (TV/telefon/internet) egyetlen szívószál vastagságú optikai kábelen jön be a lakásba, aztán egy Huawei EchoLife HG850 típusú "elosztóba/feldolgozó egységbe csatlakozik, és ez alakítja át a telekomtól érkező optikai jelet a boxok, router telefon felé 1-1 ethernet kábelen. Én erre az optikai szálra gondoltam. De ha megsérült volna, akkor elvileg az internetben, telefonban is mutatkozna valahogy talán..Egyébként a hang sosem vibrál, csak a kép
(#) Gabó válasza solties hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Ja, így értem melyik optikára gondoltál. Akit említettél nála is ugyan ez a EchoLife HG850 típusú modem van? Még egy kérdés, ha neteztek, vagy letöltötök, akkor csinálja, vagy akkor is, amikor semmi más adatforgalom nincs?
(#) solties válasza Gabó hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Azt nem tudom pontosan hogy az illetőnek milyen modeme van,, valószínű, hogy ilyen, vagy pirelli, ezeket forgalmazta a telekom.De utánajárok. Mindenesetre a ibajelenség mindig fent áll, úgy értem letöltéstől internetkapcsolattól függetlenül is. Tegnap mindent kihúztam a modemből, csak ennek az egy boxnak az ethernet kábelét hagytam benne, és akkor is...
(#) Gabó válasza solties hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Az a baj, hogy a 100%os kizáráshoz másik tv kellene, ha azon is ezt produkálja, akkor lehetne a thomeot verni, hogy csinálják meg, ugyan is az már a saját hálózatuk, eszközeik gondja. Így sajna elég lutri, mert tuti, rátok fogják verni a hibát. Sőt, ismerve Murphy törvényét, akkor lesz jó, mikor kint vannak... Privbe írok neked egy illetőt, őt megkérdezheted erről, mert náluk dolgozott.
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem