Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit!
Egy szerintem nem olyan bonyolult kis eszköz építésében szeretném kikérni a hozzáértők segítségét. Ez egy távirányító tesztelő készülék, ami érzékeli a rádiófrekvenciát és az infra jelet. Értelem szerűen bekapcsoljuk és amelyik jelet érzékeli a készülék, ez lehet ugye IR vagy RF, akkor villan a led a szimbólumok mellett. Minden segítséget szívesen várok
Nem rossz ötlet, de én pl. az infra távrángatókat a teló kamerájával szoktam megnézni, a CCD ugyanis "látja" az infrát is.
igen lehet kapni jól látod nem én rajzoltam a képeket. szeretek megépíteni dolgokat magamnak mint hozzám hasonlóan ezen az oldalon sok-sok száz ember, ez a fórum erről szól! de kérlek csak akkor írj ha segíteni tudsz. köszönöm
igen azt tudom hogy a telók kamerája érzékeli a jelet , de a rádiófrekit sajnos nem
* i = I A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Na igen, ahhoz már kell valami mütyűr. Általában ezek 434MHz-en, vagy 868MHz-en beszélnek.
Primitive módon esetleg, egy telefon csengetést jelző kis kinai mütyűr. Talán elég közel mintha elég sok mindent jelzett volna.
Egy - két menetű tekercs, diódás egyenirányító, (mint a detektoros rádióknál) egy tranzisztor, a kollektorba egy LED. (ez van a kínai mütyürben is)
Elég jól hangzik!Esetleg kapcsolási rajz lehet valahol erről?
Szia! Szerintem ez jó kis leírás.
Szia. Elég jó, csak ki kéne bővíteni a rádió frekire és kb 1/10 ekkora legyen a mérete,mert ez a méret már autós töltőnek is óriási
Keresgélek mert google a jó barátunk de eddig még konkrétumot nem találtam... A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Infrára, mint már írták a legegyszerűbb, "szinte" mindig kéznél lévő telefon/fényképező. Ha ez nem tetszik, egy szinte bármilyen 3 lábú infravevő a kimenetére egy tranzisztor, utána egy kis piezó lapka.
Sziasztok.
Az infra távok jele vehető egy egy közép hullámú zsebrádióval is 3-5 centiméteres távolságra a ferrit antennától.
Saját tapasztalat: Nem mindegyik fényképező látja. Az én korábbi gépem például pont nem látta...
"Háromlábú" vevőből van többféle és tipikusan csak a "saját" jelét veszi zavarvédelmi okból. Viszont ha van oszcilloszkóp, akkor egy BNC csatlakozóba be lehet applikálni egy infra LED-et és már lehet is nézni jelet
Én építettem egyet, az elsővel ami kiesett egy DVD-ből. Pár centiről mindennel működött ami a kezem ügyébe került, még a régi videotonnal is. Valami zavart mind produkál, ami már elég a működés detektálásához.
Jól hangzik. Szerinted a rádió frekire is produkálna valamiféle zavart ami villogtatna egyledet mondjuk?
Azért a fény és a rádiófrekvencia igen messze van egymástól...
Szia!
Én szoktam javítani autó riasztó és központi zár távokat,azokat simán be lehet fogni egy rádióval az fm sávban olyan 90-101 között. Pár centire téve az antennától és közben hangolni a rádiót,simán befogja a jelet.
Sziasztok!
Én is valami hasonlót keresnék. 433Mhz jelet kellene ellenőriznem. (Működik vagy sem?) Találtam a neten, de egyik sem működik normálisan. Az FM rádiós működik, de szeretnék építeni magamnak egyet. Ha van valakinek működőképes megoldása az kérem ossza meg. Köszönöm.
Veszel egy 433MHz-es vevőpanelt, dekóder nélkül és méred a kimenetén a beérkező jelet.
Vagy veszel egy SDR képes DVB-T sticket és azzal nézed a jelet.
Azért nem látja mindegyik, mert az optikába be van építve az infra szűrő. Normálisabb digitális gépek általában nem látják. Viszont mobiltelefonok szokták látni, azokból többnyire ezt a szűrőt kispórolják, hogy ne legyen túl nagy az optika.
Ugyan egy több mint két éves hozzászólásra válaszoltál, de igazad van.
Tehát az nem igaz, hogy minden távirányító "jele" látszik mindenen... Ez pont olyasmi interneten terjedő hülyeség, mint hogy mindent meg lehet javítani a kondenzátorok cseréjével |
Bejelentkezés
Hirdetés |