Fórum témák
» Több friss téma |
Nem pont ilyen IC kell a kijelző U3-as helyére?
Az én 4sorosomnál meg U6 helyére?
Linkeltem Neked egy fórumot, ott többek között ezt is megelmítették...
De, ez vagy ezzel kompatibilis IC-k vannak a 3.3V-os kijelzőkben.
Idézet: En a HCT245-ot ugy gondoltam, hogy egyiranyu az adatatvitel, es kizarolag a 3.3V iranybol az 5V iranyba. 4 data, RS, E. De akkor mar akar HCT14 is eleg, mert csak hat vonalra kell, legfeljebb a sw invertal. Nem latom sok ertelmet a BUSY figyelesnek. „74HCT245 szimpatikusabb árban.. (killbill linkelte), csak itt ügye nincs duál suply..”
Megvan a helye, még át is alakíthatod a kijelzőt 3.3V-osra.
2X16-osnál láttam olyan megoldást, ahol egy ellenállást hidaltak át. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
Az a probléma, hogy a hiányzó alkatrészek beültetésén kívül a panel átkötéseit is át kell konfigurálni, ami dokumentáció nélkül nem egyszerű feladat.
Sziasztok!
Egy PIC-es panelmérőt tervezek amiben szét kell választanom az analóg és digitális földet. Úgy szeretném, hogy a stabilizátorok után jönne az analóg gnd utána pedig egy ellenálláson keresztül a digitális. Ha ez így jó elképzelés mekkora értékű ellenállást érdemes oda tenni? A választokat köszönöm.
Azért nem olyan vészes az. Csak a tápvonalakról van szó, egy kicsit is konyító elektromos szaki meg tudja csinálni, és Péter fórumtársunk csinált már egy-két ügyes dolgot.Na de mindegy is. Hozzá is lehet csatolni külső áramkörként.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
icserny: Azt hiszem egy átkötést kell szétszedni és egyet összeforrasztani..
Hp41C: Bocs, ezen átsiklottam biztos, legalább is az IC típusán mert azt nem láttam, csak azt olvastam, hogy írtak róla, hogy az kellene... usane: köszi, ennek utána nézek, rendelek majd egyet belőle... Köszi srácok a segítséget. Most egy FET meghajtással fogok először próbálkozni és majd kiderül merre tovább...
Persze hogy működik. A nagyok is alkalmazzák a megoldást.
(Azért nem árt megfelelően méretezni.)
Elég szimpatikus ez a leírás és persze ez a kapcsolás is.. Köszi..
A nyák már elkészült már csak le kellene adjam a rendelést a hestore-nak... A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
Sziasztok!
Autóba tervezek építeni egy "központi egységet" (idő, hőmérséklet stb). Szeretném, ha meg tudnám jeleníteni a kijelzőn azt is, hogy mennyi üzemanyag van még a tankban, de nem tudom, hogy ez hogyan oldható meg. A tankban az ellenállás 0-90ohm-ig van a test fele. Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan köthetném be a dolgokat megfelelően, ahhoz hogy a "mutatós" mérővel párhuzamosan a kijelzőn is ki tudjam írni? (Persze a szint valós legyen, ne zavarjon bele a két dolog egymásba).
Sziasztok,
A switch utasítás segítségével szeretnék dekódolni értékeket. Legalább 500-600 külömböző esetre lenne szükségem. A kérdeésem az lenne van e rá mód, hogy ne kelljen egyesével begépelnem a külömböző eseteket 500 szor ( pl. case0, case1...case500)? Annyival egyszerűbb a dolog hogy a visszatérési értékek nem lennének annyira külömbözőek, csak minden 100. eset után válltozna, tehátt abbol csak 5 fajta lenne. Alább beillesztettem egy switch utasítással megírt programrészt amit szeretnék megvválltatoztatni amenyiben valaki a segítségével hozzátudna ehhez járulni
A switch előtt nem lehet a változót elosztani százzal?
Ha az 500 bemeneti érték esetén pl. az első 100 esetén (melyek egymás mellett vannak) az 1-es kimeneti érték kell, akkor egyszerűen egy feltételes elágazásban egy tartományt kell megadni.
Esetleg keresni egy olyan kontrollert, amiben 512 bájtnyi EEPROM van (vagy külsőt használni), azt feltölteni a megfelelő adathalmazzal, működés közben pedig csak a cím szerinti adatot kiolvasni.
Ötletnek nem rosz, csak ez esetben nem lenne jó. Áttgondoltam a dolgot és a válltások nem pontosan 100 nál lennének. Válltozó lenne pl. első eset 0-96, második 97, harmadik 98 - 146 stb. Szóval nem egy pontos sorozatrol lenne szo
Szia!
Ha nem tudsz hozzá valami törvényszerűséget, függvényt megadni, akkor hogyan lehetne elkerülni a begépelést? Nincs, ami tudná automatizálni a gondolataidat !
Annyit azért megtehetsz, hogy begépelsz 5 darab if utasítást. Nem kell hozzá switch...
Sziasztok, tudnátok nekem segíteni, hogy miért nem akarja úgy kezelni a megszakításokat, ahogy én?
Ez most egymás után véletlenszerűen kiírja a szövegeket. Próbáltam If else-ekkel is, úgy sem volt jó. Tudnátok segíteni, hogy miért csinálja ezt? Köszönöm !
Nem kéne a megszakításban kijelzőre firkálni...
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Az alábbi asm-ből ki lehet olvasni a program működését valahogy? Kezdőként van esélyem rá, hogy sorról-sorra megértsem?
Előre is köszönöm
Szia!
Ki lehet olvasni, de nem kezdőknek való ! Ha elég elszánt és gondolkodó, elmélyülő vagy, akkor meg tudod tanulni, de nem 1 óra !
Egy mikrovezerlo AD bemeneten feldolgozod a potmeter jelet (autoban annyival bonyolultabb a dolog, hogy altalaban ket tekercs dolgozik egymas ellen, hogy a valtozo akkufesz hatasat kiegyenlitsek). Es kijelzed a kozponti egyseg kijelzojen.
Az AD bemenete elegge nagy ellenallasu ahhoz, hogy a muszerbe ne zavarjon bele. Sokat segitene az auto evjarata, tipusa. Masreszt a tank merese kicsit problemas, mert a benzinnel nem linearisan valtozik az ellenallas, leven altalaban egy koriven mozgo uszo karjarol van szo.
Hogy lehet megtanulni? Pl: ami nem GOTO vagy CALL utasítás és az address oszlopra utal, (mint mondjuk a MOVLW 0xc8) abból hogy tudom meg a 0xc8 jelentését?
Sokat kell tanulni, ezért mondtam, hogy nem kezdőknek való !
0xc8 azt jelenti, hogy 16-os számrendszerben C8, azaz 200 tízes számrendszerben. Ha tudod, hogy mit jelent a MOVLW 200, akkor ezt már megfejtettük ! Az utasítások teljes "alakját" megtalálod a PIC adatlapjában ( Instructions rész, ha jól emlékszem ), azt is sokat kell nézegetni hozzá, hogy ismerős legyen...
Segíthet még, ha írsz néhány soros programokat és fordítás után megnézed a Program Memory menüpontot az MPLAB View menüjében !
Persze. Disassemblalasnak hivjak (a gunyneve reverse engineering), sokat csinaltam.
elsokent szepen kinyomtatod, aztan a rutinokat levalasztod, bekeretezed, nevvel ellatod, a cimukre valo call es goto utasitasokat ellatod ezekkel a nevekkel. A felteteles ugrasokat be is lehet rajzolni a bal oldalara a programlistanak. Aztan a memoriacimeket latod el rendes cimkevel. Ha kell, akkor a regiszterek neveit is kijavitod. De mind kozul a leghasznosabb, ha mikozben ujraalkotod a programot, idonkent leforditod a te progidat es a hexdumpot byte-rol byte-ra osszehasonlitod az eredetivel. Csak igy lehetsz biztos, hogy pontosan ugyanazt kapod vissza. Persze ezt erdemes egy segedprogival csinalni...
Opel Frontera 96os évjárat (2.0 benzin). Az nem baj ha nem halálpontos, csak úgy körülbelül (a dizájn kedvéért).
Tehát simán rákötöm a PIC egyik AD lábát a tankból jövő kábelre (amin a gyári műszer is van) és azt az értéket majd programban megfelelően kezelem?
Kozben mered a rendszerfeszultseget (7-9V korul inditozaskor, 12V korul gyujtassal es 14.4V korul jaro motorral) es ezzel az ertekkel korrigalsz.
Ezt erdemes egy feszultsegoszton at bevinni a mikroprociba, en azert vedenem egy 5.1-es zenerrel (5V-os mikroproci eseten). |
Bejelentkezés
Hirdetés |