Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1654 / 2516
(#) djhans válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Működik de nem kell 4 graetz, elég 2. Kössél sorba 2db 24V-os szekundert majd mehet utána a graetz és a 2x10000u 100V elkó. A másik oldal ugyanez.
(#) Tiggey válasza djhans hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Összeköti a 4 trafót sorba, a közepéről leveszi a GND-t, a két végére 1db. graetz, kettesével párhuzamba az elkók, és kész. De a másik megoldás is teljesen jó. Kinek mi a szimpatikus.
(#) metabo123 hozzászólása Jan 30, 2015 /

Sziasztok!
Adott egy Technics SA-EX100 rádiós erősítő. Tönkre ment a végfoka, amit kiszedtem belőle és helyette egy STK4211V IC-vel (adatlapi kapcsolás szerint) épített végfokot építettem bele. Működik is szépen, mindössze annyi a problémám vele, hogy halkan nehéz hallgatni. Kis hangerőt alig tudok beállítani, mert alig tekerek a poti csúszkáján és máris „kiabál”. A gyanúm hogy az STK-val épített végfok bemeneti érzékenysége nagyobb, mint az eredeti (RSN3305) végfoké volt.
Kérdésem az, hogy miként lehetne orvosolni ezt a problémát (egy ellenállásos osztó a bemenetre, vagy az előfok erősítésének csökkentése?).
Mellékeltem az erősítő manuáljából ide tartozó kapcsolásrészt, valamint az STK IC-s végfok kapcsolását.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jan 30, 2015 /

Sziasztok! Olyant szeretnék tőletek kérdezni hogy szeretnék építeni egy újabb erősítőt csak egy picit izmosabbat! 6 ohm hangfalaim vannak hozzá ami maximum 160 wattot bír! Van egy Trafóm hozzá ami maximum 35 voltot ad le! Szeretnék tőletek egy kacsolási rajzot ami szerintetek jó!
(#) cupika97 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Jó lenne tudni a trafó teljesítményét is.
(#) gyuszo válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Tessék itt egy kapcsolás, a tápfeszültségtől függően különböző teljesítményre képes :
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015

Texas50.PDF

(#) szucsistvan123 válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

200 watt
(#) cupika97 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

A trafód teljesítményét.
(#) Phoenix82 hozzászólása Jan 30, 2015 /

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Pioneer A-450R erősítőm aminek alapból van egy kis búgása,akkor is ha semmi nincs rákötve.A jelenség a hangerőtől és minden más szabályzótól független,és csak fejhallgatón lehet észrevenni.
Ez valami tápszűrési gond lehet esetleg?
Elko-kat mérjem végig?

Ettől függetlenül tökéletesen működik.

Minden segítséget előre is köszönök!
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
(#) reloop válasza metabo123 hozzászólására (») Jan 30, 2015 / 1

Szia! A végfok kimenet és az invertáló bemenet közötti visszacsatolást egyformára kéne munkálnod.
A Technics bal csatorna például R607/R605 (56k/1k8). Az STK végfokban az 56k épp stimmel, az 560 ohm-ot viszont cserélned kell 1,8k-ra.
(#) Redoxid hozzászólása Jan 31, 2015 /

Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogy mit tudok tenni akkor hogy ha a hifim meghalt szinte semmi nem jó már benne, de a trafója jó! és ebből szeretnék én egy erősítőt építeni gyári hangfalaihoz a gyári trafója segítségével csak nem találok jó kapcsolási rajzot! Amit bír a trafó az nem más mint 35V és 16V ad le de azt sajnos ismerősömmel elfelejtettem leméretni hogy ez 2x2 vagy csak egyszer 35V és 16V elméletileg 2x tudja leadni a 35 és a 16 ot! (FFH 2020 hifi trafójáról van szó! ) Amit szeretnék körülbelül az egy kimenete 80-100w környékit amit le tudjon adni 6 ohmmon persze 2 hangfal van!
(#) Hetope hozzászólása Jan 31, 2015 /

Sziasztok.
Még csak most kezdem éleszteni a ZOFFMUSIC TITAN erősítőt. Izzók a bemeneten, féltáp stimmel de nincs nyugalmi csak max 1 miliamper amit csak lefelé lehet szabályozni. Kérdésem az hogy van-e olyan rajz ahol hasonló erősítő sémáján fel vannak tüntetve a feszültségek a félvezetők lábain mérve ? Valahogy be szerettem volna rakni a linket a sémáról amit már egyszer felraktam de nem tudom hogy kell . Nem vagyok otthon a fórumok használatában és nincs a közelemben senki aki megtanítana vagyis mindig leírom lépésről lépésre mit hogyan kell és azután nem kellene szégyenkeznem.De mivel nem csinálok ilyesmit minden nap így könnyen elfelejtem írás nélkül.
(#) Hetope hozzászólása Jan 31, 2015 /

Csak megpróbálom
(#) reloop válasza Hetope hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Szia! A nyugalmi áram tápfeszültségfüggő, izzó nélkül mindjárt növekszik majd egy kicsit. A beállítást üzemmeleg bordánál kell elvégezni a MOSFET-ek termikus viselkedése miatt.
Mely félvezetők feszültsége érdekel? A rajz alapján bármelyiket kiszámolható.
(#) videoton6363 hozzászólása Feb 1, 2015 /

Jó estét!

Egy Aiwa NSX-TR99 típusú hifi páciensem van. Állítólag valami brutál egy hangja van, de ez amit nem rég szereztem be, ez nem mondható épp brutálnak, legalábbis mélyhang terén. A kérdésem az lenne, hogy van e olyan alkatrész ami idõvel elfáradhat és emiatt a mély frekvenciás hangok helyett a mélyhangszórók ilyen puffogósan szólnak? Vagy ennyi volna az a mások által brutálnak mondott hangzás? A magas/közép rendben van, azokat külön kimenetre kell kötni, ugyanis ez egy nêgy csatornás erõsítõ. A polaritásokra is oda figyeltem üzembe helyezéskor. Válaszukat elöre is köszönöm!
(#) voodoo válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 1, 2015 1 /

Szia!

Én mondjuk azzal kezdeném, hogy ránéznék a tápegység puffer kondijaira. Lehetséges bemondták az unalmast és azért nincs megfelelő mélyhangzás.
(#) videoton6363 válasza voodoo hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Üdv! Köszi a választ. Pontosan mit kell a puffereken néznem? Kívülröl épnek tünnek.
(#) blasz válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Szia lehet már nincs meg a kapacitásuk,és cserélni kell benne.Ki kell cserélni fizikailag olyanra ami belefér és lehet kapacitásra nagyobbat is.Persze a feszültség nem mehet a bent levő alá,de fölé igen.Pl:63v 4700uf,helyett lehet 100v 10000uf,csak jobb lehet tőle.CSAK FIZIKAILAG FÉRJEN A RÉGI HELYÉRE!!!
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
(#) gyuszo válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Meg kell a kondenzátorokat mérni.
ESR múszerrel is.
(#) videoton6363 válasza blasz hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Szia! Rendben akkor még ma kioperálom a kondikat. Amúgy szerintetek érdemes ilyenkor az összes nagykapacitású kondit átnézegetni? Ártani nem árthatok azzal. ESR müszerem az sajnos nincs, csak multim.

Multi nem jó hozzá,cseréld ki a puffereket aztán rögtön "hallod" ha tovább is kell cserélni.Persze mérni volna jó,vagy egyből csere mind,az a biztos,de a puffert cseréld.

Értem, tudsz ajánlani egy webáruházat ahonnan majd megrendelhetem a puffereket?

Hestore,HQ....
(#) Alkotó válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 1, 2015 / 1

Megnéztem. Ez nem is erősítő, hanem valami csilli-villi szemet gyönörködtető dísz. Ettől aligha várhatsz megfelelő mélyeket.

Rendben, köszönöm!
(#) reloop válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Szia! Elnézve a kapcsolási rajzát, a BASS-AMP csatornák 2,2µF bemeneti és 10µF visszacsatoló elektrolit kondenzátorát cserélném először. Könnyen megeshet, hogy sokat veszítettek a kapacitásukból. (C103, 104, 107, 108)
A feszültségváltós tápban amúgy 4700µF/25V és 3300µF/50V pufferekből található 2-2db.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015

BASS_AMP.gif

(#) videoton6363 válasza reloop hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Rendben, kicserélgetem a megjelölt elkókat, és beszámolok hogy történt e valami hatás. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) Gafly válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

A hangdobozokat is vedd szemügyre, különös tekintettel a peremek épségére...
(#) voodoo válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 1, 2015 / 1

Mondjuk nem ártana egy fénykép arról, hogyan is csipteted rá a dobozoknak a mélycsatlakozóit... Mert mondtad, hogy külön ágról kell hajtani (amúgy rémlik hasonló lehet, mint a Panasz, sa-ak sorozat ott is így volt). Ott volt mély rendesen, de csak akkor ha megfelelően csatlakoztattad a dobozokat. Nagyon könnyen el lehetett nézni a színezést pl fekete alapszín piros csíkocska, (negatív ág) a másik fekete - piros fele-fele arányban színűre jelölték a vezetéket (+pozitív ág). Ez volt a mélysugárzó egy csatornájának a párhuzamos kábele...
Köztudott, hogy akkor szokott a mély hülyén szólni, amikor a két csatorna (sztereó) +,+, ágára, vagy netán az egyik helyesen, a másik fordítva van bekötve.

Amúgy nem értelek kedves CHZ, mi rosszat mondtam most ami neked nem tetszett és adtál egy "nemtetszik" értékelést ?!
(#) CHZ válasza voodoo hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Bocs, a tápban lévő kondik.. miatt. Ha azok okoznák a mély hiányát, akkor más problémák is jelentkeznének (szerintem). Utóbbi javaslatod számomra logikusabb..
Következő: »»   1654 / 2516
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem