Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2412 / 3611
(#) rockersrac válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Tudom hogy veszélyes, de pont ezért akarom a kihulló port felfogni...
(#) zenetom válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Én a kábeles UPC-re eszküszöm.
(#) gernerakos válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Nálunk T-otthon van, gyors meg van IPTV, meg minden ami kell. Kevés gond van vele, de nem is hűdeolcsó....
(#) gkari válasza gernerakos hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Na az UPC is jó nálunk (all inclusive), de az sem filléres.
(#) sastas01 válasza gkari hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Nálunk meg ez a T*van.
Vicces dolog, mikor megrendelsz egy 20Mb-os netet, és csak 14(este 12) jut el hozzád. Mindezt úgy, hogy hivatalosan a 30 as is elérhető(ebből akár 16 Mb is eljuthatna hozzám!). 20 perc telefon, másnap "műszakis kollega" érkezik, kijön. És közli, hogy bezony én erre ne várjak, mert az elosztóközponttól messze vagyok.... A szolgáltató másnap telefonál, hogy hallották a hírét, a panaszomnak, és vannak olyan kedvesek, hogyha gondolom a szerződésbontási díjat elengedik, ha elégedetlen vagyok... A baj csak az, hogy nincs más szolgáltató...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
(#) SzervízMacska válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Nálunk a románok szolgàltatnak. A házba optikai kábel jön, és onnan tovább koax. 50/30-as a net és sok a hd csatorna. A telefon percdíja filléres a többi lehetőséghez képest. Hiba ritkán van. Lassulás előfordul, főleg a nappali csúcsidőben. De ekkora tempónál már teljesen mindegy...
(#) jani1987 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Jó neked mert én felhívtam és akkor hát idáig nem jöttek ki.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Pedig ez nem kifejezetten elektronika téma. Amúgy te osztottál állandóan hogy még mindig az a ... net van nálam?
(#) Ricsi89 válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Apróbetűs részt olvastad a szerződésben? Azt ahol a garantált minimumot rögzítik? Néztem régebben a 10Mbit-es netet, ahol is a garantált minimum 1Mbit volt! Tehát az elméleti max a 10, de a garantált az 1. És ha nekem csak 1Mbit-el megy a net nem reklamálhatok. Most 20-as van, ahol a garantált a 10Mbit. Épp ezért választottam ezt és nem a 10Mbit-est.
Egyébként kis településeken az a gond, hogy nincs választék. Könnyen beszél az aki a városban lakik, ott több kábelszolgáltató is van, plusz a vezetékes telefon. Vidéken sok helyen még kábel sincs, csak valami lepukkant telefonközpont, ahol vagy van hely, vagy nincs. Ha nincs, akkor te miattad nem fognak fejleszteni, ha nem szükséges. Ezt itt is megéltük, amikor 10 éve a nagy internet terjedése közben mi kimaradtunk a jóból. Két évet kellett várni arra, hogy fejlesztés történjen és legyen internetünk. És ekkor senkinek nem tudtak internetet adni a faluban! Ennyi idő kellett, mire valami kis apró netet tudtak varázsolni.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) Koncsar hozzászólása Feb 4, 2015 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy rajz értelmezéséhez. A pirossal bekeretezett részt nem tudom értelmezni, hogy az mire vonatkozik, mint méret tűrés. Előre is köszönöm.
Pedig anno tanultam szakrajzot is.
(#) kadarist válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

A megengedett maximális ferdeség a felső peremnél.
(#) Koncsar válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Szia! Nagyon szépen köszönöm. Ez akkor biztos?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) BEMcorp válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Nem egészen 'görbeség', hivatalosan síklapúság-nak hívják.
Azt jelöli, hogy azon a felület mennyire térhet el maximum az elméleti tökéletes síktól (domború / homorú / hullámos, mindegy, a max és minimum méret az adott értékben lehet egymástól legfeljebb)
(#) Koncsar válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Köszönöm.
(#) jani1987 hozzászólása Feb 4, 2015 /

2015. Február 03. | Kategória: Egyéb
A szállító
Helyszín : Valkó nagyközség, Pest megye
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Feb 4, 2015 /

Sziasztok! Bátorkodok segítséget kérni tőletek.
Az iskolánkban szerveznénk egy építőversenyt, melyben 24 óra áll rendelkezésre a csapatoknak a mű elkészítésére. Egyszer már volt ilyen verseny, egy videónk itt található róla. Akkor egy hajítógépet kellett összehozni, idén valami más kellene, de valami kreatív, ami: max 24 óra alatt elkészíthető, könnyen hozzáférhető/beszerezhető dolgokból áll, mechanikai és/vagy elektronikai dolog, a kész műveket valahogy össze lehessen mérni(verseny, vagy hasonló). Ebben kérnék segítséget, hátha akad valami jó ötlet, amit meg lehetne valósítani, vagy valami irányvonal, amin el lehet indulni.
Előre is köszönünk minden segítséget.
(#) jani1987 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Ha valami csoda folytán megtalálom a videót, de mondjuk egy hangra érzékeny láng ami annak ütemére változik. Majd még gondolkodok rajta.
(#) gernerakos válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Mindegy, hogy elektronikai-e vagy sem? Ha nem kell annak lenni, akkor lehetne akár stirlig motort is építeni...
(#) mikrokapcsolo válasza gernerakos hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Nem feltétlen kell elektronikai. Sőt. Ez a motor tetszik, felírom, hátha lesz belőle valami. Érdekes lenne összehozni, mert a versenyzők előtte egy-két nappal kapnák meg a feladatot, és a dolgokat maguknak kell "összekaparni" hozzá.
(#) jani1987 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

(#) gernerakos válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Ráadásul sok szempont szerint lehet őket összesíteni: fordulatszám, nyomaték, kidolgozottság stb... Meg nagyon pontosan kell őket építeni, mert elég egy kis szivárgás, és nem fog elindulni a motor.
(#) mikrokapcsolo válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

A sima Rubens cső elég vicces dolog, egyszer szórakoztunk vele. Ezt is megjegyzem, köszi az ötletet.
(#) freechat válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /

Azt a... Először azt hittem valami horror film....
(#) sastas01 hozzászólása Feb 5, 2015 /

Valaki véletlenül nem tudja, mi annak a régebben(még a 2-4 színű monitorok idején) használt technikának a neve, amikor a "színeket" azzal ábrázolták ,hogy különböző ferdeségű és szélességű vonalakat, pontokat jelenítettek meg?
Remélem érthető, mire gondolok.
(#) kaqkk válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Nem arra. Ő a számítástechnika hőskorában a Monochrome és a CGA monitorok szín utánzására gondol. Már nem emlékszem, hogy hívtuk.
(#) sastas01 válasza pjg hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Erre gondoltam. A megnevezésre, a gugli-kompatibilitás miatt lenne szükség
(#) Gafly válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Hacsak ez nem Bővebben: Link
(#) nedudgi válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Vonalkázás, damaszkolás, sraffozás?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
(#) janikukac hozzászólása Feb 6, 2015 /

Jó estét öreg pákások!
Rossz tartás, ferde váll ellen mit lehet tenni szerintetek? A "sportolj sokat"-on kívül kéne ötlet. Pl. a seprűnyeles dolog?
Következő: »»   2412 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem