Fórum témák
» Több friss téma |
Beletettem egy gyári videókazettát és azzal is ugyan az a helyzet. De bánom, hogy hozzányúltam! Lehet, hogy egy síma görgőcsere segített volna!
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Én is sajnálom, nem kellet volna kapkodnod. (Gyári beállítások lehetséges elmászásának okát leírtam.)
Szalagfutást kellett volna elsőre megnézned és a CTL fej tisztítása is fontos lett volna. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Ha keresek egy tv szerelőt ő be tudja állítani úgy, hogy jó legyen? Vagy már ez elúszott tökéletes soha nem lesz?
Én végig abból indultam ki amit arégi tulaj mondott, hogy ebben a videóban még nem volt kazetta. De ha csak a fele igaz és pár filmet meg is nézett akkor sem szabadna elmászni a gyári beállításnak. Amúgy nem nagyon látszik rajta kopás sehol sem! Mikor megvettem arra gondoltam esteleg egy szíjat kell cserélni és működik is!
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Beállítható, de egyszerűbb lett volna, ha nem tekergeted..
Jól gondolkodtál, sajnos mégis tekergetted, kár volt.
Régen használt mechanikák logikus hibája a gumis alkatrészek elöregedése, csapágyak beállása. Ez a kiindulási alap, ha ilyen öreg szerkezettel találkozol, nem a gyári beállítások széttekerése!
Azért lenne még egy kérdésem! A veztő görgő hivatott beállítani a megfelelő szalagsebességet Xcm/sec, ugye? De akkor miért nem nyúlik vagy épp torlódik fel a szalag a görgő után? Ha viszont a felcsévélésnél van egy kuplung ami enged akkor az hogyan bírja 10 15 évig? Volt nekem egy Akai VS-G205 ös csúcsszuper kis videóm. 15 évig használtam és egy komplett videótékát megnéztem rajta. Soha semmi baja nem volt. Csak a tisztítókazettát tettem bele néha. Majd belecsapott a villám. A szerelőnek vittem még egy donor gépet is aki azt mondta ne foglalkozzak ezzel, vegyek inkább dvd-t. Ez volt 8 éve!
Idézet: „Azért lenne még egy kérdésem! A veztő görgő hivatott beállítani a megfelelő szalagsebességet Xcm/sec, ugye?” Ez nem igaz így: görgő csak továbbítja a szalagot (videó magnónál és a kazettásnál is), a sebességet a szervo rendszer szabályozza a motor fordulatszámának korrigálásával, ezért lényeges a CTL jel videónál.
Nagyon szépen megköszönöm a segítségeteket és, hogy a problémámra pazaroltátok a vasárnap délutánt.
További szép napot kívánok és mégegyszer Köszönöm!!! Ui.: Kedvet kaptam az AKAI átnézésére. Lehet, hogy belevágok.
Szívesen, megpróbálok segíteni, ha tudok, az AKAI-val kapcsolatban is, de nem itt[
Nos, én a magam tapasztalataiból kiindulva szerettem volna segíteni. S mivel a tapasztalat az, hogy 2 különböző videónál általában van egy minimális eltérés a pályán - sőt, tanultuk is...
De örülök, hogy maradtál és így én is tanultam megint! Legközelebb erre is odafigyelek. Én is köszönöm!
Sziasztok! Lenne egy olyan gondom, hogy van egy LG LV4981 típusú videóm, amivel szeretnék digitalizálni. Elég rossz, poros, penészes kazikat kellene. Egy kazetta után már kiírta, hogy tisztítani kell a fejet és nem adott értelmes képet. Megtiosztítottam a fejet 70%-os alkohollal nem foszló törlőkendővel most a kép jó, de a hang hol van, hol nincs. Van hogy 2-3 percig jó utánna megint elmegy. Nem szedtem szét a készüléket csak a tetejét vettem le.
Van egy LG LV4961 es videom is ennél is ugyan úgy tisztítottam az működik. Mi lehet a probléma? A szalagokat meg lehet valahogy tisztítani? Előre is köszönöm a választ!
A magnóban lévő többi fejet is takarítsd le!
Melyik többi fejre gondolsz? Úgy csináltam, hogy a forgó dobot körbe és ha szembe állok a videóval baloldalon van egy fekete jobboldalon meg egy fém házban. Van még több is?
A baloldali fekete kicsit mozog az normális?
Szia!
Legalább két videófej van a fejdobban, a dob két átellenes pontján. Videófej.
Szia.
Nemrég kibeszéltük, 1 oldallal visszább Amúgy: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/VHS-diagonal-hel...ng.jpg
Köszönöm a segítséget! Így már értem. Pedig visszaolvastam csak valahogy elsiklottam felette.
Sziasztok!
A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: adott egy Panasonic NV-HV61 hifi videomagnó, melynek egyszer csak használhatatlanná vált az LP és az EP lejátszó és felvevő üzemmódja. Saját LP és EP felvételeit nem tudja visszajátszani, egy másik, jól működő videomagnó LP és EP felvételét nagyon zavarosan, élvezhetetlenül játsza le. A saját, ill. egy másik videomagnóval készült SP felvétel viszont tökéletesen megy. Ellenben az NV-HV61-es SP felvételét lejátszva egy másik videomagnóban - háromban is kipróbáltam - már nem tökéletes, zörög a jobb oldali hifi hangsáv. A készülék nem gyűri a szalagot, tekerése is kiváló. Szerintem mechanikailag rendben van. Mi lehet a hiba?
Szia!
A fejeket már két alkalommal is megtisztítottam VIDEO90-es oldattal, semmi nem változott. Megtisztítottam a forgó fejet, a babákat, a ctr-audio fejet, a törlőfejet, a nyomógörgőt és a tengelyt is. Viszont valahol azt olvastam, hogy nem elegendő csak a forgó fejdob külső felületét tisztítani. Hogy is van ez? Hogyan is kellene alaposan, de kíméletesen a forgó fejet megtisztítani?
A forgo fej also szélén van nehány téglalap alaku nagyon pici nyilás. Ezekböl állnak ki a video meg a törlöfejek ( legalább 2 darab 180 fokban elfirditva, de a drágább magnokban akár 6 fej is lehet a dobon).
Nos ezeket kell megtisztitanod nem a dobot. A baj az, hogy ezek a fejek nagyon törékenyek föleg vertikális irányban. A legjobb ha függölegesen a dobhoz szoritasz egy gyufaszálat vagy hurkapálcikát és ovatosan elforditod a dobot, hogy a gyufaszál fa része ledörzsölje a koszt a fejröl. Ezt érzed a fán, hogy a fejnél egy kicsit akad. Esetleg elöbb fujj rá egy kis Video sprayt majd ismételd meg egyenként minden fejre. Közben vigyázz, hogy a gyufaszál fel le ne mozogjon. A másik dolog, hogy a szalagok bizonyára már nagyon koszosak, igy könnyen lehet,,hogy azok piszkitják a fejet. Semmi mással ne nyulj a dobhoz meg a fejekhez!
Szia!
WC papír a legjobb választás (nem töri ki a fejeket, elszakad ha beleakadna), ujjadra tekered alkohollal átitatva és a fejdob teljes felületéhez szorítva forgatod a fejdobot, majd szárazzal is megismétled.
Ezzel csak az a baj, hogy beszakadhat a fejbe a papir ahonnan igen nehéz kikaparni. Akkor már jobb a nedves papirtörülközö. ( nedves WC papirként is szokták árulni, de vannak egyedi csomagolásban is - kis alu tasak). A beitatott folyadék gyorsan szárad és nem veszélyes a fejre, azon kivül, hogy itt aj ujjaddal kell odanyulni, amire nincs mindig hely.
Nem volt még ilyen probléma, évek óta használom, soha nem történt meg.
Persze nem a silány papírt kell használni.
Köszi a segítséget. Megpróbáltam az általad javasolt módszerrel megtisztítani a készüléket, de minden változatlan maradt. Szinte alig jött le kosz a fejekről. Szerintem sajnos itt valami komolyabb probléma lehet. Lehetséges, hogy a videofej kezd elhasználódni? (Tesóm videomagnója, aki napi szinte veszi fel a sorozatokat, korábban LP-ben, most már csak SP-ben tudja.)
Valóban, lehet egy-két kevésbé jó minőségű kazetta, ami nem használhat a készüléknek...
Jobb minőségű papírzsepivel is próbálkoztam, hasonló módon.
Sziasztok!
Került hozzám egy Schneider SVC 6130 videó magnó. Egy kis fogaskerék van benne elrepedve. Hol kaphatók ilyen alkatrészek? Keresek hozzá szervizkönyvet, vagy akár egy mechanika rajzot, alkatrész listát. Köszi.
Sziasztok!
Philips VCR VR550 VHS videomagnóm,mi lehet a hibája? 3 Évvel ezelőtt,volt ki cserélve a görgője,elég drágán csinálták meg. Haza hoztam a videót,SP lejátszás felvétel jó,LP lejátszás felvétel rossz,fel gyorsul és ugrál a kép. Vissza vittem utána a szervizbe,azt mondák nem tudták meg csinálni,kicsit állított a fejen,úgyhogy ugyan olyan rossz az LP mód. Kicsit lejátszás közben kicsit meg emelem a kazettát akkor jó a kép,és ha elengedem akkor újra rossz a kép. Szerintetek mi lehet a baja,SP mód jó de LP mód rossz? Fejet már meg pucoltam. Remélem tudtok segíteni,előre is köszönöm!
El van kopva. Az LP-hez sokkal pontosabban kell vezetni a szalagot, és azok a görgök, vezetékek, gombák már mind ki vannak kopva és emiatt néhány 1/10 mm-rel el van csuszva a szalag. Kézzel pontos kalibrált cuccok nélkül reménytelen a jo beállitás - a szervizben meg megfizethetetlen. ( maga a készülék a magno árának több mint a tizszerese és nem kevés tapasztalat meg szakértelem kell hozzá.)
Amikor DVD-vel vetem át a filmet a videó-rol ilyen hibát csinált a videó,de elég sokszor csinálja de mindig csak az LP lejátszásoknál csinálja a videó, és amikkor ez a hiba van a számláló is meg áll,és amikkor felveszek filmet LP módban a videóval akkor is meg szokott állni a számláló.
Itt a hiba https://www.youtube.com/watch?v=zTwRcVNRytk |
Bejelentkezés
Hirdetés |