Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem tudom miről beszéltek. Teljesen jó az SK10-es. Zöld trutyi? Felráztad, zörög benne a golyó, én előmelegítem a panelt 80-90 fok környékére, úgy fújom le ha kérik, 10 perc alatt annyira megszárad, hogy por már nem ragad bele.
Áááá! Akkor megint csak emlék marad egy jó termék. Úgy futott a rézen az ón, mint a higany.
6 flakonnal esett meg. Még mindig ott a nyoma a garázs padlóján. Mint az üveg.
Redisz toll. Meg Graphos. Hol volt akkor még a csőtoll?
Akkor neked jó régi lehet a flakonod ! Tavaly kb 5 flakont fújtam el és egyikben sem volt golyó !
A legutóbbi 3 flakon már mind olyan zöldes lötyi volt kár volt érte pénzt adni ! Viszont az előmelegítést kipróbálom van még egy kevés az utolsó flakonban ... A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
Akkor úgy látszik több gyártó (töltő üzem) is van a piacon , és én nem jó szériába nyúltam bele....
Lehet. Azt tudom, hogy amit azzal fújok le, annak szép egyenletes lesz a felülete, és sokkal jobban forrasztható.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Az első egy két flakon nálam is ilyen volt de a többi....
Sziasztok!
A vasalásos technikánál csak lézernyomtatót lehet használni, vagy jó a tinta sugaras is?
Szia!
Vasalásnál a tintás nem jó, mert nem "megy" át a tinta a hordozóról a panelra. Tintással csak fotózni tudsz fényérzékennyé tett nyákkal. (ilyet tudsz venni is) Korábban én is kérdeztem pont ezt. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Nem tudjátok, a szitanyomott feliratot mivel lehet lemosni? Milyen vegyszer oldja? Csak egy apró részt kellene eltüntetni, rossz helyre került az IC 1-es lábának jelölése és így gyártattam le a nyákokat. Még mindig jobb, ha nincs jelzés, mintha rossz helyen van.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Bőrpausz?
Hol veszed?
Nem tudom, mi az a bőrpausz. A papírboltban vettem pár éve. Ha jól emlékszem 60Ft / A4 ív volt az ára.
Nitró, vagy aceton esetleg kromofág.
Ha gyártattad, akkor sniccer, vagy szike éle. Ha jól be van égetve, azt vegyszer nem hozza le.
Acryl lemosóval meg lehet próbálni, az sok olyan dolgot old, amiről nem hinnénk...
Akril A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Sziasztok!
Fóliára nyomtatható teszt ábrát nem találok sehol a neten. A levilágítási időt szeretném tesztelni tintasugaras nyomtatóval elkészítve a maszkot. Tudtok nekem ilyet linkelni?
Nehogy már a neten keress.
Csinálj csíkcsoportokat egy lapra, mondjuk 10db 10mil(nem mm!!)-es csíkot egymástól 10 milre. Alá írd, hogy 10, hagy egy kis szünetet csináld meg ugyanezt csak alá azt írd hogy 9. Ezt ismételd 1.ig. Takard le az egészet, kivéve a 10-et, és világítsd 1 egységnyi ideig (ezt majd később kifejtem) Utána húzd egyel odébb a takarást és világíts így is egy egységnyit és így tovább 10*-er, Így a 10-es feliratút tíz egységnyit világítottad, az 1-es feliratút pedig egy egységnyit. És akkor most fejtsük ki az egységet. Napfény 20mp (főleg télen), UV cső max 25-30cm-ről szintén 10mp, messzebbről 15-20mp . Arcszoli szintén távolságfüggő, de ott a 30centinél 10mp 50cm-ről 15mp. Ezután ha előhívod a 10 közül a legjobb a te verziód. Ezt jegyezd meg, és fogod tudni, hogy mennyi az adott világítási technikához tartozó idő, ezentúl ezzel dolgozz. Ha egyik sem jó, akkor két eset lehet, vagy a 10mp is sok (vagy teljesen átlátszó a maszkod ott is ahol nem kéne), vagy a 100-200mp is kevés, ilyen sem lehet nagyon, mert ott már komoly gondok vannak a világítással, ami a napfénynél kizárt, itt már lehet hogy a fényérzékeny anyagod nem jó, vagy a maszkod teljesen rossz. (nem látszik át) A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
Ok, köszönöm!
Gyári fényérzékeny (hestore-os) nyákra is érvényesek az idők és távolságok? (arcszolim van) Esetleg próbáljam a maszkot két rétegben egymásra illesztve?
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni, merre induljak tovább... Próbálkoztam a vasalós nyákkészítéssel, de nem jött be. Megpróbálkoztam a fotós eljárással, a videókon elég egyszerűnek és gyorsnak tűnik . Tavaly beszereztem egy műkörmös UV lámpát (9W fénycső), készítettem egy dobozt, a lámpát kb 27 cm-re szereltem. Egy ismerőstől kaptam pár gyári fényérzékeny lap maradékot (4-5 cm széles darabok) meg kis előhívót. Pauszra kinyomtattam egy rácsot, teszteltem a levilágítómat és többszöri próbálkozás után kb 8 perc levilágítás bizonyult jónak. Megvolt a boldogság, elégedetten pakoltam el az egész cuccot, mert sajna nem volt időm azóta vele foglalkozni. Itt a tél, kicsit ráérek, úgy hogy előszedtem a "cuccot". csinálok egy akutöltőt. Kinyomtattam pauszra a rajzot, be a levilágítóba. Levilágítás után a rajzolatnak halványan látszani kéne a lapon előhívás nélkül is? Próbáltam több lapon is több idővel (8-12-20 perc), de mindig egyforma sárgás. Előhívás után se változik a helyzet. Ja, az előhívó... Mivel nem találtam jobbat, csak folyékony lefolyótisztítót (35% NaOH), azt higgitottam desztiláltvizzel. 30 ml öntöttem 1 l vízhez, ez kb 1% oldat. Abból indultam ki, hogy 7-15 g port tesznek 1 l vízhez. Jó lehet ez az arány? A fotolakk oldódik, mert sárgul az előhívó... Merre érdemes tapogatóznom?
Üdvözlet mindenkinek!
Egy kis érdekesség a nagyvilágból. Persze lehet, hogy csak nekem újdonság, de azért gondoltam, hogy megosztom veletek. Idézet: „Az amerikai Startup Voltera egy „igazi” nyáklemez nyomtatót jelentett be, amivel az íróasztalon bármikor készíthető egy nyomtatott áramkör. Így prototípusok gyártása esetén nagyon rövid Turn-around-időket lehet elérni, ami meggyorsítja a fejlesztést. A Voltera szerint a „V-One” nevű modelljük Epoxid alapú lemezekre dolgozik Gerber fájlokból. Az újdonság a „hagyományos” nyák nyomtatással szemben a következő: A vezetősávok felviteléhez, illetve nyomtatásához használt tinta vezető képességekkel rendelkezik. Tehát olyan mintha a rézsávokat nyomtatnánk. Így értelemszerűen nincs szükség maratásra. De a legszebb az egészben, hogy több layer nyomtatása is lehetséges. Mégpedig úgy, hogy a kereszteződéseknél egy szigetelőlakkot hord fel az alsó vezetősávra, amire aztán új vezetősávot tud nyomtatni. Ezenkívül a nyomtató képes egy gombnyomásra forrasztópasztát felhordani a megfelelő padekre. Az alkatrészek felhelyezése után indítható egy automatikusan vezérelt Refolow forrasztás. Jelenleg a tipikus pénzgyűjtő kampány folyik. Itt aztán nem állnak rosszul. A megcélzott 70.000 $ helyett már 265.000-nél járnak (ma délelőtt 11-kor). Egy nyomtató ára azért előreláthatólag bőven 1000$ felett lesz. A Kampány még ca. 27 napig folyik.” Itt lehet nézelődni.
Nagyon érdekes kezdeményezés..
Tetszik a dolog..
Na tessék mire megtanulnék rendesen nyákot gyártani jön ez a kütyü...Ha a Kínaiak ráharapnak lesz ez még megfizethető is.
A hardver olcsó lesz. Itt a paszták ára a kérdéses. A vegyipar óriási haszonkulccsal dolgozik.
Vezető ezüst filctoll már most is kapható.
Hahaha! Akciósan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |