Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   186 / 281
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

A feszültségek is rendben vannak.
(#) tomipap válasza arion hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Irtal bele uj BIOS-t?
(#) Lali24 hozzászólása Feb 19, 2015 /

Sziasztok! Meg tudjátok mondani, hogy hányás golyók kellenek ha át akarom forrasztani a BGA chipet a laptopomba? Hp625
(#) tomipap válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Milyen chiprol van szo? Szerintem eleg azt reflow-zni. Amugy is cserelni kellene inkabb a chipet. A golyo nem segit szerintem semmin sem.
(#) arion válasza tomipap hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Nem, nem történt bios frissítés.
(#) tomipap válasza arion hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

RTC kristaly a helyen rezeg? Ha van lehetoseged irj bele egy BIOS-t. Par perc melo es sok szenvedestol mentett mar meg minket. Ha nincs akkor a hit erejevel atlepunk a kerdes felett
Csekkold a kristalyokat, KBC-t.
(#) arion válasza tomipap hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

KBC-t, BIOS chipet átforrasztottam és valamennyi kvarcot amit találtam
RTC elemet kiemeltem és restart, a gép helyrejött... köszi a segítséget.
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Találtam egy újabb hibát ami egyelőre rejtélyes. Külső monitoron tökéletes hibátlan a kép.
A saját kijelzőjén viszont olyan mint ha "szellemképes" lenne. Tehát pl a BIOS képernyőn a karakterek körül pici piros pontocskák vannak mint egyfajta árnyék. A komplett kijelzőt kábelestől áttettem egy másik laptopra ott a hiba nem jelentkezik tehát kijelző és szalagkábel kizárva. Egyértelműen az alaplapból jön a hiba. Ez lehet valahol kontakthiba? egyáltalán mi okoz ilyesmit?
(#) Chipmunk1960 válasza arion hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Általában a földelés hiánya, vagy rossz kontaktus.
(#) tomipap válasza arion hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

GPU isa lehet akar. Milyen GPU van benne? Gondolom valami MXM kartyas ATi zsuga. Ezer eves cucc sok minden lehet a baja. De ezekkel orrba szajba volt GPU problema. Az LVDS csatlakozas az MXM kartyarol jon. En tuti nem keresnem mashol a hibat mint az MXM kartyan.
(#) arion válasza tomipap hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

NVIDIA 8400M GS van az MXM 2 kártyán. A kártya másik laptopban hibátlanul üzemel a saját kijelzőjével, így a kártya nem lehet hibás. Ezt a kijelzőt is leteszteltem a szalagkábelével együtt a másik gépben, az is hibátlan. Kizárásos alapon ebben az alaplapban van a hiba valahol csak nem tudom merre keressem.

AZ LVDS csatlakozó lehet a ludas az alaplapon vagy lehetnek a nulla ohmos átkötő ellenállások is? Mert a doksi szerint ez a deszka készült ugy is hogy a chipkészletbe integrált gpu dolgozott és készült külső kártyás VGA-val is. Az átkötésekkel választották ki meg egy marék egyéb alkatrésszel h melyik aktív.
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Megpróbáltam másik kijelzővel és másik videokártyával is de a hiba ugyanaz maradt. Átforrasztottam az LVDS csatlakozó aljzatát, az MXM2 kártya foglalatát és a nulla ohm-os ellenállásokat is. Az egyik kijelzővel mint ha valamelyik szín hiányozna olyan kékeszöld a kijelző az ACER logónál, a másikkal pedig ferdén vibráló piros pöttyös a DOS háttérnél. Mindkét kijelző hibátlan egyébként másik gépen. Az LVDS csatlakozó földpontjait is ellenőriztem, mindegyik megvan. Egyszerűen nem értem a dolgot....
(#) Lali24 hozzászólása Feb 26, 2015 /

Sziasztok!
Sikerült átforrasztanom a BGA chipet, nem golyóztam csak átmelegítettem, és be is indult a gép, müködik. Még olyan problémám lenne, hogy ha össze zárom akkor ugye elmegy alvó módba, és ha ki nyitom utána próbálnám elindítani, nem jön ki a kép, muszáj ki meg be kapcsolni. Mi lehet vele?
Ja meg, hogy töltő nélkül nem kapcsol be, de csak annyira kell bedugni a töltőt míg elindul, lehet az aksi hibája? Milyen feszültségeknek kell lennie az aksin?
(#) Chipmunk1960 válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

SZia, Az fedélzárat szoftwer vezérli, az lehet a win hibája is, próbáld ki más módon "elaltatni", s utána felébreszteni, valószínűleg ugyanezt fogja produkálni. Igen lehetséges, az induláskor a legnagyobb az áramfelvétel, nem biztos, hogy terhelés nélküli V méréssel ki tudod mérni. A fesz értéknek rajta kell leni a packon, de az enyémen most 12,6V-ot mértem.
(#) EgyGabor hozzászólása Feb 27, 2015 /

Sziasztok! Adoot egy Asus EeePC következő a hibajalenség nem tölti az aksit az aksiban a 0.250 voltot mérek a laptop töltő szálán meg 1.04 voltot mérek! mi lehet a hiba az aksi vagy a laptop valamiért nem tölti! A AIDA 64 szerint az aksi elhasználódása 0%!
Előre is köszönöm asegítséget!
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
(#) EgyGabor válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Szét szedtem az aksit és találtam benne egy rossz celát! és az akérdésem hogy bármilyen más celával lehet helyetesíteni?
(#) Chipmunk1960 válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Szia, Általában 18650 méretű 3,7V Li-ion cellák vannak benne, ha van bontottból jó, akkor beleteheted. Vagy veszel újat. Találkoztam már az új elektromos fúrókban is ezzel a típussal.
(#) EgyGabor válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

De arra értettem hogy másikat mert a gyári aksi ami van az 2200 miliamperórás és ami nekem van ithol az meg egy toshiba laptop aksija és az meg 4000 miliamperórás! Az elektronika nem fog letiltani miatta! és ha kicseréltem mire figyeljek oda ha bedugtam alaptop ba tölteni!
(#) Chipmunk1960 válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Szia, Pont most nézek egy Fujitsu, /szerintem ugyanaz/ packot, a 2000 mA/h-ban 4 cella van, 2 üres hely, a 4000-ab szerintem mind a 6 cella benne van. Az SM buszon a laptop kommunikál vele, így a töltést is annak megfelelően állítja be. Ha megnézed a packot, minden cella kivezetése bele van kötve az elektronikájába, így biztosítja a kiegyenlített töltést, minden cella felé. + van egy hőmérő, ami túlmelegedésnél lekapcsolja a töltést.
(#) EgyGabor válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Szia! Kicseréltem a cellát na már most ugyan úgy raktam be mint a régi volt! Ha a 3 cellát mérem akkor a fesz 1.5volt ha a 2gyárit akkor 3.5 voltot mérek!Amit be tettem cellát 2.5 volt van benne szabadon de ha bekötöm akkor már csak azon az 1 cellán nincsen csak 1.4 volt! Létezhet az hogy acella sor mind 2 vége negativ?
(#) Chipmunk1960 válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Szia, 3,7V nak legalább meg kellene lennie a cellán. Tölt fel külön, teszteld le, hogy jó-e. Pld. LM317 ellenállás+1 poti, ha nincs spec töltőd, de akkor ne hagy ott. 4,2 V körül kell tölteni, de a töltőáram ne menjen 500mA felé. Általában szín-szerint vannak a cellák bekötve Vastag fekete -, Vastag + piros. Esetleg, ha csinálnál egy fényképet. Összesen van 3 cella, vagy 2-2 közösítve?

Szia Összesen 3 cella van de amit beraktam cellát az jó volt mert egy alaplap hibás gépből való és kb 3 hónapos volt az aksi amikor megata magát az alaplap! itt vanak aképek. Olyat nem lehetne csinálni hogy fogom a jó 6 db cellát és átrakom a 3 helyére?

De lehet a 6 cellás 4A/h -ás, csak a vékony vezetékeket kösd be a vezérlőbe, + természetesen a hőmérőt is. A panelon lévő elektronika fogja neked szabályozni a töltést.

Értem Akkor át rakom remélem jó lesz sajna tölteni nem tudom!

Akkor majd feltölti magát. Azért vannak a kis vezetékek, hogy kiegyenlítve töltse a cellákat.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015

Okés! Köszi a segítséget és töltésnél mire figyeljek oda? kapcsoljam be a gépet vagy kikapcsoltálapotban töltsem?
(#) MZoli11 hozzászólása Feb 28, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Fujitsu amilo ms2242 típusú laptop nálam, a hibajelenség a következő, töltőre dugva felpörög, melegszik is a proci, de képernyő nem kapcsol be. BIOS resetett csináltam, nem segített, bekapcsoláskor egy nagyon gyenge kis sípolást hallok. Valakinek ötlet?
(#) tomipap válasza MZoli11 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Gpu defekt. Vagy talan az EC. De tobbnyire gpu hibara utal a jelenseg.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
(#) Pacso válasza MZoli11 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Szia! Szerintem is Gpu hiba !
(#) MZoli11 válasza tomipap hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Okés, köszi szépen.
Következő: »»   186 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem