Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Kap jelet és a hangszóró is rá van kötve mivel itt a műhelyemben Még egyszer nekifutok.
Sajnos akkor nincs több ötletem.
Sziasztok ismét!
Még lenne pár kérdésem, ha megengeditek... Kezdem beszerezni az alkatrészeket az Emphaser-hez, kérnék még az előzőeken kívül pár infot. Van egy kondi, ami szintén elsült. J 104 van ráírva. Sárga/Barna színű. Bejelölöm képen melyik is az. Ha jól tudom, ez 100nF-ot jelent, +-5%-os tűréssel. De hány V-os? Vagy milyen tipusú kondi ez? A másik gondom pedig egy dióda... Ez szintén elsült, de az Istennek nem látok rajta semmi jelölést. Gondoltam, ha látjátok hol helyezkedik el, tudtok nekem segíteni ebben is... A diódát 2 fényképen is mutatom. Előre is köszönöm a segítséget!!!
Szia!
A diodát könnyü kideriteni mivel szimmetrikusan van felépitve az erösitö igy a másik végfokpanelen hasonló helyen hasonló képpen van bekötve, arról lelesheted a tipusát. Az a kerámia kondira gondolsz? Max 50V, nyugodtan rakhatsz 63V at is, csak a kapacitása feleljen meg. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
Így van, a másik oldalon is (szinte) ugyan ott van egy ilyen színű, alakú dióda. Frankó. A kondi kérdés is megoldódott.
Köszi szépen!
Nem tudok segíteni neked. Ne haragudj. Nem vagyok idő milliomos.
Alap, hogy az alkatrészeket ismerd. (neocska már megint nincs jó helyen.) Ugyanis ez a zéner dióda nem a végfoknál van, hanem a tápnál. Ezek fogják meg a gate lábakon a feszültségtüskéket, hogy a fet ne haljon meg. Ez szemben van egy sima 4148 diódával. Régi jól bevált szokás ez az erősítőknél. A 100nF-os kondi hogy bent van-e vagy sem, az most mindegy. Ettől még az erősítőnek mennie kell. Ez olyan mint ha egy totálkáros autóban kicseréled az index izzót. Ez így kín szenvedés lesz... A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
Értem. Azért köszönöm az eddigi segítségeteket!
Sziasztok!
Üdvözlök Mindenkit!
Van egy MAGNAT CLASSIC 4000 erősítőm, ami rendesen üzemelt. Aztán hosszabb időre eltettem, most kellene megint. Sajnos nem tudom, mi történt vele: Tápot ráadva világít a zöld LED, a kapcsolószálat pozitívra téve áramot vesz fel kb 1 másodpercre, a hangszórókat egy pillanatra megindítja, aztán a PRT (protection) led világít, az erősítő lekapcsol. Ha a kimenetek és bemenetek üresek, akkor is ez van. Tudom, hogy nem egy nagy durranás ez a készülék, nem is az értéke miatt, de arra, amire most használnám pont jó lenne. Ha tudnátok egy kis segítséggel szolgálni, és talán egyszerűen és olcsón megjavíthatnám.... Gyuri A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a gyári fejegységen nincs RCA kimenet erősítőnek, akkor rá-e köthetem az erősítőt a hangszórók helyére? Mert ugye vannak olyan erősítők, amelyeken két bemeneti lehetőség van: ott vannak az előerősített jel bemeneti dugaszai, meg a felerősített jel bemeneti csatlakozója. De ezen az erősítőn csak egy féle bemenet van, gondolom az előerősített jel bemenete. Szóval ide milyen jelet szabad rákötni? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
Szia!
Üzletben vannak ugynevezet "átalakitok" amik erre a célra voltak kitalálva. Vagy szétszeded a fejegységet és leveszed az erösitöre menjö jelet, s azt vezeted ki. Vagy készitesz egy feszültség osztot ugy hogy max 2V legyen a jel ami az erösitöre megy(vannak amik 8V ig birják)
Vagy inkább ha már beruházok egy erősítőre, akkor vegyek mindjárt olyat amin van mindkét bemeneti lehetőség.
Vagy egy komolyabb fejegységre.
Én leirtam a lehetöségeket, a döntés a tied!
Nem szeretném a gyárit kidobni, mert semmi sem mutat olyan jót és nincs is olyan összhangban a többi cuccal mint amit eredetileg oda terveztek.
Kösz a segítséget!
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy TDA 1562 alapú erősítőt. Olyan kérdésem lenne, hogy a bemenetére milyen jelszintet kell kapcsolni? Például egy telefonnak a kimenete meg tudja hajtani?
Szia!
Telefon megtudja hajtani, bár ajánlott egy elöerösitö közéjük.
Minek plusz előerősítő? Az csak a zajt fogja növelni.
Sziasztok!
Az előbb írt haver, hogy Autostar AS-5400 as autóerősítője furán szól. Én ezt nem ismerem. Esetleg van valakinek kapcsolási rajzja, vagy valami infója a lelkivilágáról? A teljesítményből gondolom D-s lehet.
Ezt igy nem állitanám.
Ha nem tudja a telefonja teljesen kivezérelni akkor ajánlott az elöerösitö. Mivel ez egy forum te megadod a lehetöségeket, s az épitö szellemü ember kiválasztja, hogy neki mi felel meg!
Üdv!
Mit jelent az hogy furán szol? Gerjed, van egy brummogás a háttérbe? Akkor csinálja mikor jár a motor? Kicsit jobban lekellene irni a hibajelenséget. Rajzot nem hiszem hogy fogsz kapni hozza.
Én sem tudom. Nem ért hozzá. Elméletileg mosta a kocsit és nem vette ki... Elmondása szerint felcseréli a basszust a magassal, meg zúg... Valamikor elhozza, majd megnézem.
Viszont a legnagyobb probléma:a fejegység kimenetén ott lehet a féltáp is...Ha ezt lekötöd a bemenet testjére elég nagy grimbusz lesz Meglehet oldani házilag is:Testet(!!!) is ,bemenetet is leválasztani kondival(47m),utána csinálni 1/10,1/5-ös osztót Kipróbált,bár nem túl elegáns....
Idézet: „...Ha nem tudja a telefonja teljesen kivezérelni akkor ajánlott az elöerösitö” A TDA1562 erősítése fix, 26 (+/-1) dB. A 70W -hoz kb. 800mV effektív jel szükséges. (Ott már gond van, ha egy telefon nem ad le ennyit a fejhallgató kimenetén)
Kicsit bővebben légyszi, nem vágom annyira a témát. Kösz!
Milyen féltáp? És mit kötök le a bemenet testjére? Milyen bemenetet választok le kondival? Az erősítőjét? És mi az a 1/10,1/5 osztó?
Kérdeznék még valamit. Hogy lehet meghatározni hogy milyen erősítő és hangszórószett kell az autóba mondjuk egy 4x35W-os fejegységhez(ami talán csak 4x15W színuszt tud) a tökéletes hangzáshoz? Van erre valami módszer, vagy valami képlet hogy mit kell figyelni, mit kell számításba venni hogy tökéletesen legyen az összhang? Hogy minden tartományban szépen tisztán szóljon, ne torzítson....
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Sziasztok!
No megkaptam az ominózus erősítőt (Autostar AS-5400) . Kíváncsi voltam én arra a 4x200W ra ezért szétkaptam mi van benne. Nemlepődtem meg. Van benne 2db TA8210AH integrált erősítő a maga 22W/csatorna teljesítéményével... (Legalább kapcsolási rajz sem kell hozzá)
Szia leírnád vagy képpel konstantálnád mely Fet volt kiégve mert épp a kezembe akdt egy ARV2050 es ugyan evvel a hibával csak piros led világít. Van egy sejtésem a MUR1660CTA mehetett ki csak sajnos nem tudom hogy méretném ki mert nem tudom meik a D/S/G lábak melyről Skori írt segítenél?
Sziasztok van nálam egy vég Mac Audió MP-4205 és a tápja nem jó.A vezérlő ic-t kicseréltem,a fetek jók-kimérve,de nem tudom merre menjek tovább.Sajnos rajzot nem találtam hozzá,csak hasonlót.Itt megrekedtem.Segitsetek Köszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |