Fórum témák
» Több friss téma |
A párhuzamos felületű PIC -ek programozásának tesztelése alatt sokat kellett számolnom az éleket egy-egy vonalon. Felmerült az ötlet, hogyan is lehetne automatizálni a számlálást. Végül a Saleae analizátorhoz írtam egy pulzus számláló protokol analizátort. A mellékletben levő képen a 16C54 Clkin lábára menő pulzusokat számlálja. A csomagban található dll -t csak be kell másolni a Saleae analízátor telepítési könyvtárában található Analyzers könyvtárba.
Megnéztem az 1.1.15-ös verzió alatt jónak láttam, aztán rákerestem a neten és béta verzióként van 1.1.34, ami sokkal többet tud ( protokolokból is, többek között !). Feltelepítettem, de ez alatt nem látszik az általad készített protokol analizátor ( van egy menü, ahol fel lehetne vetetni elvileg egy fejlesztést, de ott meg nem látja a *.dll-t ( csatolok képet )! Tudsz esetleg valamit csinálni vele?
Találtam benne menüpontot, ahol még több mindent is tud , nagyon jó ez az új szoftver !
A 1.1.34 -hez más API -val kellene fordítani. Köszönöm az ötletet, töltöm is lefelé az új verziót.
Kicsit nehezen ment fel a XP -re, de fut rendesen, Tényleg nagyon jó. A gyakorlat jó lesz a PIC ISP dekódolásához... A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Nincs mit, végre én is tudtam Neked újat mutatni !
Jó volt, hogy feldobtad az ötletet, mert mostanában nem kellett ez a hasznos és olcsó eszköz... kíváncsiságból ránéztem a honlapjára, ekkor láttam, hogy több MARKER-t is be lehet állítani, kerestem az enyémben. nem találtam ! Ekkor kezdtem az új verzió után kutakodni és letöltve jött a csodálkozás ! Jó lenne az általad kifejlesztett dolog az új verzióban is, mert ott "csak" megszámolja, de nem látom közben, hogy hanyadiknál járok, tehát HAJRÁ és köszi a munkádat! A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Köszönöm a felajánlott kontrollereket, segítségükkel leteszteltem a 18C -k programozását is.
Kijött még egy-két hiba. Még egyszer köszönöm.
Egy kicsit továbbfejlesztev, 1.1.34 -re fordítva:
Nekikezdtem a PIC32MZ családnak. Megint átírhatok mindent...
Lenne egy-két kérdésem a PIC32MZ -kkel kapcsolatban:
Sajnos nem igazodok ki az adatlapben és a programozási leírásban. A IPE 2.26 és a PICkit3 nem hajlandó csak a program memóriába írni... -- Mekkora is a Boot Flash memória? - Az adatlap szerint 80k. De itt két Boot Flash terület van. A 80k az összes terület vagy területenként van 80k? - A programozási leírásban az szerepel, hogy a konfigurációs regiszterek a Boot Flash terület végén vannak. A címeik pedig az alábbiak: Boot 1 Flash Config: 0x1FC4FFC0 .. 0x1FC4FFFF Altarnate Config: 0x1FC4FF40 .. 0x1FC4FF7F Boot 2 Flash Config: 0x1FC6FFC0 .. 0x1FC6FFFF Altarnate Config: 0x1FC6FF40 .. 0x1FC6FF7F De a 80k Flash memória 0x1FC4000 .. 0x1FC5FFFF ill. 0x1FC6000 .. 0x1FC6FFFF tartományt foglalja el. Akkor a konfigurációs regiszterek a Boot Flash tarományok közepén vannak? Ha egy Boot Flash csak 40k, Flash memória 0x1FC4000 .. 0x1FC59FFF ill. 0x1FC6000 .. 0x1FC69FFF tartományt foglalja el. Ekkor a konfigurációs regiszterek nem a Boot Flash területére esnek. A Code protect konfigurációs bitet kell legutoljára beírni. Valamint a Programming Executive segítségével 512 vagy 4 utasítás írható egyszerre. -- Hogyan írható be a Boot Flash tartalom, ha két 64 byte -os területet ki kell hagyni, majd később külön kell beírni őket? Az egész Boot Flash tartalmat 4 szavanként (QWORD Program) kell beírni? Egy utalás van a konfigurációs regisztereknél, hogy QWORD program -mal kell őket programozni. Még egy érdekesség: Az MX -ek esetén a konfigurációs szavak kétszer írhatók törlés előtt, az MZ -k esetén csak egyszer... A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015
A megoldás a PIC32 Family Reference Guide Section 48. Memory Organization and Permissions -ban.
Nem tudtam segíteni, de úgy gondolom, hogy biztatlak tovább, mert nagyon sok munkát teszel bele önzetlenül és nincs igazából más lehetőség a köszönetre
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, letöltöttem a PK2 höz egy ujabb decice.dat fájl-t. Most már választható a 18f24k50, viszont a PK2 nem ismeri fel. Ez idáig nem volt ilyen probléma sem 3,3V-os , sem 5V-os PIC-ekkel. A panel jó, más nincs is rajta. Esetleg valaki égette ezt a típust? A segítséeg megköszönném. Üdv.: Foxi
Én 28K50-et használok PK2-vel, és nekem nincs ilyen gondom...
Melyik az a legfrissebb decice.dat fájl? A Pk2Devicefile.dat 1.62.14 -ben nincs benne. A Pk2DeviceFile.dat V 1.62.146 (Benne a típusszám 1.63.146 - sajnos elírtam) tartalmazza.
Szia!
Sajnos a nevét ugye felül kellett írnom, ezért a módosítás dátuma a tegnapi. Ha jól emlékszem 2014 Novemberi lehetett. Majd visszanézem valahol, hátha megtalálom vagy itt, vagy a másik pK2 topikban.
Szia!
Úgy tűnik, sikerült megoldani, bár még csak kiolvastam, de az ID azonosítója nem volt jó.Köszönöm a segítségedet! üdv.: Foxi
Köszönöm a visszajelzést, a család számos tagjánál elírtam az ID értékét...
Mégis van egy kis bibi...
Nem hajlandó a programterületet írni, kíváncsiságból átírtam a EEprom adatokat és azokat pedig írja visszaolvassa jól (olvasás előtt feltöltöttem 0xff-el.) Mindjárt a első program adat is hibás erról pampulázik nekem. Tanácstalan vagyok ez ügyben. Találkozott már valaki ilyennel?
Sajnos csak 18F25K50 van itthon, de azt programozza rendesen.
Mikor mondja, hogy hiba van? Az írás alatt vagy egy később indított ellenőrzéskor? Kiolvasásvédelem aktivizálva? A konfuguráció belső oszcillátoros letiltott MCLR funkcióval és / vagy a PGD ill. PGC lábak kimenetnek állítva rögtön a program elején? A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
Szia.
Meg szeretném építeni a pickit2.5-öt (pic2550) milyen alkatrészekben különbözik a cikkben lévő PK2-től? Valamint mire kell odafigyelnem az építése során, esetleg valahol van leírás hozzá? Előre is köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
Errefelé van leírás. Az alkatrész felhasználásban nincs nagy különbség, csak rákerült még néhány. Még egy PNP tranzisztor + 10 ohm + 33 ohm az AUX2 lábhoz, egy komparátor az Rx lábhoz. A kontroller két lábának megváltozott a funkciója, az eredeti funkció két fel nem használt lábra került át.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
Sikeresen programozom a program és a boot 1, boot 2 memóriát. A konfigurációs regiszterek írásánál egy meglepő dolgot tapasztaltam. Csak a USERID mezőt állítottam át, a többi a törölt érték maradt. Beprogramoztam. Lehet, hogy a programozás még nem tökéletes, mert a kiolvasáskor ez fogadott: "Device is Code Protected and must be Erased first." Nem tudom törölni sem PICkit2 -val sem PICkit3 -mal. A PIC32MZ1024EGC064 revision 5, azaz az errata bejegyzése nem vonatkozna rá.
Szia!
Felír mindent és ellenőrzéskor ír hibát. SD és SCK nincs a programban használva. Kiolvasásvédelem nincs aktivizálva. MRCL engedélyezve . Az áramkörben sincs semmi más, csak egy mikro SD foglalat üresen.A tápon LM317 után 2x100nF Esetleg lehet hibás a PIC majd cserélem, bár a tápfesz ellenőrzése után került beforrasztásra.
18F24K50 vagy 18LF24K50 -ről van szó? A VUSB3V3 hova van kötve?
18F24K50 esetén a VUSB3V3 láb és a föld közé egy 470nF los ESR kerámia kondenzátor kell akkor is, ha nem használjuk az USB modult. Ez a kivezetés egyben a belső tápáramkör (Core voltage) kimenete és a stabilitásához kell a kondenzátor. 18LF24K50 esetén a Vdd lábra kell kötni. Figyelem ennek a típusnak a Vdd értéke 3.6V.
Megoldódott a probléma!
Mivel sikeresn írtad a 25k50-et, összehasonlítottam a 24k50 az adatállományban editorral módosítottam, és jó lett. programmemória írási szkript 298 ról 104re és ProgMemWrWords 0x40 ről 0x20-ra A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
Van ott még egy-két elírás:
A 18(L)F2650 és 18(L)F4650 program memóriája 65536. |
Bejelentkezés
Hirdetés |