Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ebben a kapcsolásban V2 helyére (némi munkapont módosítással persze) megfelelne a 6n6p szovjet cső? A v1 megmarad E88CC-nek.
Hallgatom , mennyi lenne az a kis módosítás, kezdő vagyok, ezért gondoltam elkezdek egy ilyet építeni, ezért kérem ki a véleményeteket
Kíváncsi volnék a kapcsolásra. Igazán gyárthatnának kisebb teljesítményben is csövest, bár a hazai piac... Azért sok sikert nekik, nekünk.
Minden esetre gratulálok a csapatnak, hogy látnak benne fantáziát... A rajzra én is kíváncsi lennék, bár szerintem nem lehet nagy titok...
Hát ezt nem hittem volna. A kapcsolástechnika szinte biztosra veszem hogy valami "régi jól bevált" dolog.. nincs új a nap alatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Sziasztok !
Egy 3.2 cm2 keresztmetszetű trafóvas (nem mu-metál, semmi extra) az mekkora PP teljesítményű kimenőtrafóba elég ? A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Szia!
50Hz alsó határfrekvencia esetén kb 5 W. Ha magasabb alsó határfrekit engedsz növekszik keveset. Attila
Átlagban 0,3W SE -hez sem használnék ilyet. Mikrofon illesztőnek szánták?
Gondoltam, hogy a vasmagra gondolsz.. Nem asztallal adtad meg.. : )
2*1,5 pakett, az elég spicces SE -re is, nemmég PP-re. Bár én nemtudom.. Biztos (megszólal).. : ) A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
"Nézzétek csak,mit gyártanak kis hazánkban"
Ez nagyon durva.Vagy inkább komoly.Nekem mindazonáltal tetszik a külleme is,de méginkább az árára lennék kíváncsi.És még valami...talán csak nem ilyen(ek) a végcsöve(i)??
Ahogy látom,talán mégse...inkább EL(PL)509-re tippelnék,azzal viszont nem tudom,hogy szednek ki 200W-ot úgy,hogy ne pusztuljon meg idő előtt a cső.
Érdekes történet ez a "csövezés"... Tizen,vagy huszon-egynéhány erősítőm áll itthon,számát se tudom. Ebből kettő csöves.Illetve három,ha beleszámolom a kis 2W-os együtemű-t is.Már számtalanszor elraktam őket.A szekrény legmélyére.Mert nem "praktikusak". Úgy általában;dög-nagy,dög-nehéz,dög-meleg,pörgeti a villanyórát,ormótlan,stb. De mégis...időről időre mindig előrángatom valamelyiket,bekapcsolom,megvárom a fél órát,míg beáll a hőegyensúlyi állapot,és hátradőlök...igen...ez az...ezt keressük valószínűleg mindannyian.Megnyugtató,de mégis részletez,eleven,de anélkül,hogy tolakodna,kellően színes,de mégsem színezett,csillog,de mégsem hivalkodik,ha kell,energikus,ha kell,légiesen finom...vagyis egyszeriben minden a helyére kerül.Valami olyat tudnak a csövesek,amit semmiféle félvezetős praktikával előidézni nem lehet.Ezért kedveljük őket.Csak éppen az "igazságra"nem tudunk rámutatni továbbra sem.Mert az...odaát van. Ágoston Lajos szavaival élve;"Minden erősítőnél van egy még jobb.Csak éppen a legjobbat nem találta meg még senki". Ámen... (elnézést az off-ért) A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Úgy tudom a 6P45C a PL509 helyettesítője, a fűtésben (40V helyett 6,3V) különböznek. Illetve az orosz verzió nyúzhatóbb.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Benne van a cikkben, hogy 6p45s-6n2p-6n23p csövek vannak benne. Vannak ott mérési eredmények is.
Én nem lennék benne olyan biztos, hogy azok a mérési eredmények megfelelnek a valóságnak. Meg minek ekkora teljesítmény? Némelyik 10W -os erősítő is felvesz 140W -ot a hálózatból, és bőven elegendő a szobába. Szép törekvés, de én ezt csak a régi szellőn való "lovaglásnak" érzem.
200w szerintem is felesleges. Gondolom azért lett ennyi, hogy ne kelljen túl sokat mahinálni a kapcsolással. Mindenesetre nem lett csúnya. Abban is egyetértünk, hogy a régi szellőn lovagolnak, de remélem jól meglovagolják és más modelljük is lesz. Mondjuk 807-tel, nem 2*80w-tal...
Csöves ez az egy típus van nekik, még nincs ára egyelőre...
Kíváncsi leszek az árra.. ne legyen igazam, de rosszat sejtek ezzel kapcsolatban. Tény hogy ez inkább már-már zenekari hangosításra használandó dolog, mintsem otthoni zenélgetés kategória.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Szerintem ez 2x100W, a 6p45s PP 100w-ot még a PL519-nél is könnyebben tudja.
Pontosan. A 200 is ezt jelenti. 2X100, vagy "második" generáció. Le is van írva..
Ha viszont zenekari,hangosítási felhasználás volt a cél,-és ez a teljesítményből nagyonis valószínűsíthető,-nem biztos,hogy minőségileg a maximumot ki lehetett csikarni belőle.A kettő mindig szöges ellentéte egymásnak.Átlag szobába 20W-nyi csőhang több,mint sok...ha ez tényleg tudja a 200-at,falat lehet bontani vele.
Hát egy PL500PP dolgozik itt a szobámban, sima 6N2P a katodin fázisfordító és a két sorvégcső. (Van egy PCF trióda is az elején, de az nem is nagyon kell, nem használom. Az erősítés bőven megvan.. A pentóda amúgy is jobban tetszett majd visszaállítom az EF184-et.) Mit ne mondjak bőven elég a hangerő.. nem a szobában.. szinte az egész házban ha odahúzom! Pedig 15W-nál nem hiszem hogy sokkal több.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
Van, akinek nagyobb a szobája. Szereti a nagyobb hangerőt, a nagyobb Dinamikát. Esetleg még rossz hatásfokú a hangszórója is. Szóval nem vagyunk egyformák, van létjogosultsága meg előnye! is egy 2x100W-os csövesnek..Akár otthoni használatra is
Igen.. Ez nagyon igaz.
Ha netan van valakinek tönkrement triódája, akár kettős, de valami nagyobb jobb lenne, és megválna tőle, megköszönném ha oda tudná adni, BME analitika laborba jó hasznát vennénk demonstrációs eszközként. Ìrjatok privátot.
Üdv!
Szerintetek egy APX100 hálózati trafója alkalmas néhány GU50 meghajtására? 2 SE, vagy PP 6N2P-vel.
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Egy 70W-os hibrid erősítőn dolgozom, aminek két GU50 cső a végfoka. A Rádiótechnika 2007 es évkönyvben találtam a terveket. A táptrafó egy EI130-as magon van. A leírtak szerint a GU50 fűtőfeszültségét egy 28 menetes 1,5mm es tekercs állítja elő. (ez van "legkívül") A baj csak az, hogy nem akar ráférni a mag kb 0,5mm híján. A kérdésem az lenne, hogy mekkora teljesítmény kell a GU50 fütéséhez, avagy elegendő lehet e 1 mm es huzalból elkészíteni a fütőfeszt előállító szekundert? Elnézést ha nem a legszakszerűbb a megfogalmazás Válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Elég annak bőven az 1 mm-es is. 2 db eszik max 1,7 ampert, a drót meg 2 amperre vidáman jó..
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
Nagyon köszönöm! Gondoltam, hogy inkább amiatt volt 1,5 előírva mert a tervező számítás/építés alapján annyi tölti ki teljesen a helyet ami meg gondolom amiatt fontos, hogy ne tudjon zörögni.
A lényeg, hogy megoldódott a dolog, mégegyszer köszönöm. Lenne még egy kérdésem! A kimenő trafó szintén EI130 as mag, egy szekunder 70"110 menet, egy primer 466 és így jön sorban egymáson szoros csatolásban. Meg is csináltam de elkövettem egy hibát. A 70 után csapoltam, de nem 110 "ig"( tekertem 70 csapolás 40) hanem még 110 et így összesen 180 a szekunder Kissé félreértettem a leírást így nem 0-4ohm-8 ohm lett a szekunder kimenetek sorrendje hanem csak a középső és egyik szélső kivezetésen mérhető (24v próbafesznél) a 8 ohm nak megfelelő feszültség érték. Nem tudom mennyire érthető ahogy le próbálom írni.. Jól gondolom, hogy ez nem probléma ha csak a 8 ohmos kivezetést akarom használni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |