Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   651 / 1172
(#) nedudgi válasza HNorbert89 hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szerintem termisztor funkciója itt az, hogy ha megszorul a lámpafej, például ütközés után, ne alakulhasson ki veszélyes nagyságú áram. Ellenállása hidegen pár Ohm lehet, a motor ellenállásától, áramfelvételétől függően.
(#) Signal válasza HNorbert89 hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Angolban PTC Thermistornak nevezik, a hazai szakmai nyelvben inkább simán csak PTC vagy PTK ellenállásnak szoktuk mondani az áramkorlátozó célra használt típusokat.

A termisztor szót is használjuk, csak azt inkább azokra a hőfokfüggő ellenállásokra, ami például hőmérséklet-érzékelésre, mérésre szolgál.

Ami neked kell, az áram / túláram hatására bemelegszik, ettől nő az ellenállása, áramot korlátozza (Pozitív Termikus Karakterisztika). Itt vannak ilyenek például:

TDK PTC Thermistors

Vagy eleve az a szerepe, hogy csak egy rövid idejű kapcsolást végezzen, példa erre képcsövek lemágnesező köre, aminek kimondottan az a dolga, hogy minden bekapcsoláskor egy PTC áramot adjon a lemágnesező tekercsre, majd lassan lecsengjen.

Lehet, ezt magad tudnád jobban meghatározni, hogy mi ott a konkrét feladat.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
(#) HNorbert89 hozzászólása Márc 20, 2015 /

Ez konkrét kimerítő válasz volt köszönöm.
Az én esetemben leginkább a motorvédelem lenne a célszerű. Ha megragadna a motor, ne engedje leégni.
(#) Sebi válasza HNorbert89 hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Akkor Neked jó lenne a Multifuse - visszaálló biztosító. Lomexnél kapható.
(#) Chipmunk1960 válasza roland8lsm hozzászólására (») Márc 21, 2015 / 1

Szia, Biztosan Texas, és HC 14
(#) Signal válasza HNorbert89 hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Beiktatnék helyette egy ampermérőt, megnézném, hogy milyen áramok állnak elő normál üzemben, ahhoz képest lehetne vásárolni egy ilyen PTC-biztosítéknak is nevezett alkatrészt. Valamivel nagyobb értékre, mint az üzemi áram.

Vagy az is lehet, elintézném egy olvadóbiztosítékkal. Csak olyat kell találni, ami kiolvad, ha lefogom a motort.
(#) Chipmunk1960 válasza Signal hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Szia, Ha sűrűn megáll, akkor jobban jársz egy "nyomkodós" biztosítékkal. Ha még sűrűbben, akkor figyeld valamivel a fordulatot, Hall, opto,... ami lekapcsolja a motort.
(#) Signal válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Fényszóróállító motorról volt szó, ha jól láttam, az autóba gondoltál felszerelni valami hálózati kismegszakítót?

A feltett kérdés alapján úgy gondolod, hogy a kérdező komolyan megfontolja egy Hall-elemes vagy optocsatolós elektronika építését?

Én sem szórakoznék ilyennel egyébként (nem azért, mintha nem tudnék magamnak áramköröket tervezni, de abban is a letisztult megoldásokat kedvelem, a felesleges bonyolításokat nem).
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
(#) attila1 válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia Zoli,üdv mindenkinek!! Kicseréltem a dolgokat,de túl szép lett volna,ha tökéletesen működne.
Ránéznél,ránéznétek a hibára? Köszi előre is!!

Bővebben: Link

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) Kovabe hozzászólása Márc 22, 2015 /

Sziaszotok
Kaptam egy kertilámpát amiben egy XY805-ös IC találhaó de nekem szükségem lenne a műszaki leírására mert meg szeretném kicsit mokolni hogy nagyobb feszültségről nagyobb teljesitményü led-et hajtson meg. Valakinek van valami infoja a szobanforgo alkatrészről?
(#) Auth Zsigmond válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Valószínűleg elnézted a típusjelzést. YX805-re sok találat van a goglin!
(#) Auth Zsigmond válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

A méretezéshez talán fel tudod használni a mellékelt LED- driver dokumentációt.
(#) speedbump hozzászólása Márc 23, 2015 /

Sziasztok,

rackre szerelhető 230V / USB / Ethernet csatlakozót keresnék. (lásd csatolt kép, csak értelemszerűen magyar villásdugóval.). Tudja valaki esetleg hogy hol lehet ilyet beszerezni?

Előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015

RACK_CSAT.jpg

(#) kameleon2 válasza speedbump hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

A Phoenixconatctnak mintha Lennének ilyen csatlakozói....
(#) s.jacint hozzászólása Márc 23, 2015 /

Sziasztok! RGP10P diódát milyen másik diódával tudnám helyettesíteni, és egyáltalán milyen dióda is ez?
köszi a válaszokat!
(#) kadarist válasza s.jacint hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Szia!
Biztosan P az utolsó karakter?
(#) s.jacint válasza kadarist hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

Igen, P
(#) qvasz2 válasza s.jacint hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

Csak mert "p" nincs a katalógusban: Bővebben: Link
(#) Helios hozzászólása Márc 24, 2015 /

Üdv!

Kis segítségre lenne szükségem. Mellékletként csatolom a kondenzátorról készült képet. Nem látom hogy jelölték volna a polaritást. Én arra tippelek, hogy az a pozitív ága, amerről a felírat van. Csak megerősítésre lenne szükségem.
(#) kadarist válasza Helios hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

Szia!
Egy jobb élesebb kép kellene a feliratokról és a kivezetésekről is.
(#) Helios válasza kadarist hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

A felíratok:

- négyzet jel = 4700µF (-10+50%)
- háromszög jel = -----
- Un 40V , majd közvetlen utána mintha egyenlőség jel lenne, csak az alsó vonal helyén karikák vannak
- -40/+85°C TYPE 1
- Ieef. (100Hz) 7A (50°C)
- 2222 071 17472 (Philips gyártmányú)
- MUO 77-3

A kivezetések teljesen egyformák (szélesség, vastagság, magasság), egymással szemben helyezkednek el. Jobb minőségű képet sajnos nem tudok készíteni.

De a neten találtam hasonló kivitelezésű kondit. Ugyan ilyen csatlakozási pontjai vannak az enyémeknek is. Az egyik érintkezőn (felírat felöl) egy kis háromszög van, vele szemben lévő érintkezőn pedig egy kis négyzet.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015

$_57.JPG

(#) Hp41C válasza s.jacint hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

600-800V -ig UF4007 jó helyette.
(#) yulo5310 válasza Helios hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

A négyzet a pozitív!

A tiéden nincs háromszög és négyszög a szegecseken?
(#) Helios válasza kadarist hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

De igen van... Csak melyik melyik?
(#) zsugo hozzászólása Márc 24, 2015 /

Sziasztok, azt szeretném megkérdezni hogy milyen értékű lehet az az NTC ami egy 1300 W-os Bosh húsdaráló motorjának a betápláló áramkörében van. Esetleg van valamilyen képlet az értékszámításhoz ? Előre is köszönöm.

Előbb írták, hogy melyik, a háromszög a mínusz..
(#) vwpolo hozzászólása Márc 24, 2015 /

Sziasztok!

Érdeklődnék,hogy ez milyen alkatrész lehet, és honnan lehetne beszerezni?

Ez egy toro DDC6 öntözőrendszer vezérlőjének a panelja. 24v AC -val műxik

A nyíllal jelölt területen volt egy kis alkatrész, csak téli beázást követően a felső érintkezője eltörött.

Előre is köszi.
(#) kadarist válasza vwpolo hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

Szia!
Ott egy 180 ohm-os ellenállás volt.
(#) nedudgi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

Szerintem nem. A négyzet alakú szitázás egy háromlábú alkatrészt sugall a Q14 pozícióban. (Ugyanaz, mint a Q11..Q7)
Ezen a képen nem látható, mi a jelölése.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Következő: »»   651 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem