Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   229 / 360
(#) bubuszoft hozzászólása Márc 20, 2015 /

Szia kaqkk

Mclr enabled,AC3close erre gondoltál? A hőfoknál van most gond viszont, 33 fokot ír ki mikor melegítem a szenzort nem változik. Nem tudom miért csinálja. A fordító hülyéskedik velem? A régi hex-el minden tökéletes, most azzal megy a teszt. Nem tudom, hogy Hitec-c vel jobb lenne-e a fordítás, és hogy azt hogy kell a flowba beállítani. A help-be van róla írás, de a progit nem tudom, hogy honnan szerezzem.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Igen az mclr enabled a jó beállítás de miért kéne a hitec-c az 5.5 a saját beállításaival tökéletesen dolgozik . Én nem állítgattam semmit rajta mégsincs vele semmi gondom
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Akkor miért mér hibásan 5.5 fordítással, input beállítással. A régi 5.1.0.0 lefordította makróhívásos gombkezeléssel a progit, azzal jó a gomb, és a hőmérséklet kezelése is. Amit küldtél reget használom. Nem értem, az oprendszert is újrahúztam w7 Entrrprise 32bit.

Valószínűleg a két verzió "üti " egymást , mondtam hogy fordítás előtt a gombmakrókat cseréld ki .

Az 5.5 nél a kicserélt makrókat fordítom, és azután mér hibásan.

Akkor nem tudom mi lehet a hiba ...

Én sem. Az adc olvasást a flowba úgy oldottam meg, ahogy a képen látod,lehet máshogy is megadni neki?

Nézd meg az adc beállításait van még két lehetőség ....

Leírnád, hogy mire gondolsz? Esetleg fotó illusztrációval?
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Szia!
Szerintem töröld le az összes flow verziót restart gép install 5.5 mert tuti addig álligatál mindent rajta hogy az a baja. Ja és ne rakj bele innen onnan leszedett komponenseket mert attól is meggajdul. amit alapból feltesz azzal jó szokott lenni az esetek 99+1 %-ban.

Tessék
(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Tegnap formstc: windows fel es az5.5 nem állítgattam azután cdinàlzam a fordítást azzal nem megy az adc kezelés

Köszönöm

Holnap megnézem. Innen derül ki, hogy még kezdő vagyok a Flowba. Ennyi beállítás van benne.
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia

Szuperül fagymentesen működik. Ma a nyári üzemen megy, azt tesztelem.
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

(#) makait1 hozzászólása Márc 22, 2015 /

Sziasztok
Két kontroller között szeretnék adatot küldeni. Még soha nem csináltam ilyet, most kezdtem utánaolvasgatni hogyan is működik ez. Egyszerű soros kommunikációra gondoltam RS232,
de mivel nagy távolságra kellene eljuttatni a jeleket, az RS485-öt javasolták.
A Mátrix oldalról letöltöttem példafájlokat az RS485-höz, de néhány dolgot nem tudok rajtuk értelmezni. Az RS232 komponens ReceiveRS232Char makróban az nTimeout paraméterrel mit állíthatok?
A másik, amikor a node adrest küldi, 9 bitet küld ki. a 0-dik a cím, a 7-dik, hogy írni vagy olvasni kívánja a címet, de a 8-dik mit csinál? Úgy tudom az RS232 10 bit-el operál.
Az első a start a következő 8(1bájt) az adat, és az utolsó a stop. Ezt a start és stop bitet az RS232 komponens autómatikusan hozzáilleszti az általam küldött bájthoz?
Ebben a témában minden információt szívesen fogadok.
Mellékelem a két példafájlt.
(#) niedziela válasza makait1 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

RS232 kommunikáció és tesztelése VNET-el
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) makait1 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 22, 2015 1 /

Köszönöm, ez nagyon hasznos volt. Nem tudtam erről a lehetőségről, hgy hálózatban is lehet szimulálni. Egyébként azt mutatta , hogy a 9. bit-et nem veszi figyelembe, legalábis a 0x100 és 0x181 re nem reagált a slave oldal, csak akkor ha átjavítottam 0xFF-re
(#) rotomat hozzászólása Márc 23, 2015 /

Üdv!
Win 8.1 alá telepítettem az 5.4-es verziót. Programozónak a PK2-t állítottam be.
A fordítást szépen megcsinálja, a .hex fájlt a PK2-be importálom, onnét tudtam felprogramozni a Pic-et.
A Flowcode-ból azonban nem megy a felprogramozás, a PK2Device.... fájlt nem találja hibaüzenet ad. Megnéztem, a fájl létezik a PK2 könyvtárában.
Hogyan tudom a Flowcode számára "láthatóvá" tenni ezt a fájlt?
(#) bubuszoft válasza rotomat hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Szia

Elavilt a driver, ami a Flowba van! Ha máshogy be tudod égetni a pic-be, akkor ne foglalkozz ezzel. Amúgy a PK2 kifutó égető a chipcad sem árulja már. A frissítés is megszünt. Ami most a piacon van pic,azokat még égeti elvileg (pl 18f14k22nem tudtam például már vele). Ha sokat foglalkozol pic-el érdemes egy PK3ra cserélni. Én speciel lefordítom a Flowal, de az mplabx égetőjét használom. Égetéssel még soha nem volt gondom.
(#) Bakman válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

PK2-nek van saját, külön kis programja, nekem felismeri a 18F14K22-t. Ha veszel is PK3-at, a kettesre vigyázni nagyon!
(#) bubuszoft válasza Bakman hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Szia

Volt a chipcad-nél akció a régit bevették, és így 50%-al olcsóbban megvettem a PK3-at. A flow nem ismerte fel, de ha a mplabx ben megnézed a Pk2 citrom jelölésű ami azt jelenti, hogy sok pic-nél már nem tud megfelelően működni. A PK3 mindent visz. Ezért is váltottam. Igaz a flow nem ismeri a 3-as kiadást. De lehet, hogy a hatosbamindez már benne van.
(#) Kovabe válasza rotomat hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Szia
Én konkrétan pk2 klont használok és a hozzá tartozó programot, idáig és ezekután is a flow-al készítek egy HEX file-t és a pk2 progival beírom, mert akkor legaláb látom a folyamatot.
Én használtam már 18F14K22-t is, mind win7 mind win8.1 alatt programoztam és semmi hiba. Ha a pk2 felismeri akkor minden rendben, ha nem akkor valami más probléma van.
(#) bubuszoft válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Azt javaslom rotomat-nak, amit Kovabe ír. Fordítsad le Flowal, de a beégetést ne a flowal, hanem más égető progival végezd, és akkor jó lesz.
(#) rotomat válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Kovabe és bubuszoft köszönöm a tanácsot, végül is működik a dolog.
Flow-val fordítok, PK2-vel beégetek.
(#) feriferiferi hozzászólása Márc 23, 2015 /

Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni tőletek egy max7219 működésbe hozatalával.
A helyzet az hogy összedobtam egy dugdosós panelen egy kapcsolást, 16f690-el
hw-s spi +ra5 load lábbal.
valaki ránézne a próbaprogramra, hogy jó e a kiindulási alapom,
Rendeltem ebay-en egy logikai analizátort, sajnos arra még kell várnom 2-3 hetet, de addig is szeretnék valamerre elindulni.
A két spi lábat felhúztam tápra 10 k ellenállással ,belső mclr és körülbelül ennyi is a kapcsolás.
köszönöm

spi690.fcf

(#) sector99 hozzászólása Márc 24, 2015 /

Sziasztok !
Van egy konyhai robotgép fordulatszám szabályzó panelem, ami egy PIC16F616-ból egy triakból meg még pár alkatrészből áll. Valószínű, hogy a PIC elszállt, mert a PicKit2 nem látja a vezérlőt.
A kérdésem, hogy van-e rá lehetőség, hogy Flowcode-dal készítsek egy PWM-es vezérlést hozzá ?
(ezt csak feltételezem, hogy így volt szabályozva) Ha egyáltalán érdemes foglalkozni vele, akkor visszarajzolom a kapcsolást és felteszem ide.
Előre is köszi !
(#) Bakman válasza sector99 hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

A lehetőség természetesen megvan. IC-k viszon nem nagyon szoktak elhalálozni csak úgy, valószínúleg egy másik alakatrész ránotta magával. Rajzold vissza és majd meglátjuk, merre is kell elindulni.
(#) sector99 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

Ok, köszönöm. Holnap felteszem.
(#) nagym6 válasza sector99 hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

Én vettem villamossági boltban egy fali csillár fényerő szabályozót, 2000Ft. körül volt. Dobozba tettem, azóta is erről megy a konyhai robotgép.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Következő: »»   229 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem