Fórum témák
» Több friss téma |
Szia kaqkk
Mclr enabled,AC3close erre gondoltál? A hőfoknál van most gond viszont, 33 fokot ír ki mikor melegítem a szenzort nem változik. Nem tudom miért csinálja. A fordító hülyéskedik velem? A régi hex-el minden tökéletes, most azzal megy a teszt. Nem tudom, hogy Hitec-c vel jobb lenne-e a fordítás, és hogy azt hogy kell a flowba beállítani. A help-be van róla írás, de a progit nem tudom, hogy honnan szerezzem. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Igen az mclr enabled a jó beállítás de miért kéne a hitec-c az 5.5 a saját beállításaival tökéletesen dolgozik . Én nem állítgattam semmit rajta mégsincs vele semmi gondom
Akkor miért mér hibásan 5.5 fordítással, input beállítással. A régi 5.1.0.0 lefordította makróhívásos gombkezeléssel a progit, azzal jó a gomb, és a hőmérséklet kezelése is. Amit küldtél reget használom. Nem értem, az oprendszert is újrahúztam w7 Entrrprise 32bit.
Valószínűleg a két verzió "üti " egymást , mondtam hogy fordítás előtt a gombmakrókat cseréld ki .
Az 5.5 nél a kicserélt makrókat fordítom, és azután mér hibásan.
Én sem. Az adc olvasást a flowba úgy oldottam meg, ahogy a képen látod,lehet máshogy is megadni neki?
Nézd meg az adc beállításait van még két lehetőség ....
Leírnád, hogy mire gondolsz? Esetleg fotó illusztrációval?
Szia!
Szerintem töröld le az összes flow verziót restart gép install 5.5 mert tuti addig álligatál mindent rajta hogy az a baja. Ja és ne rakj bele innen onnan leszedett komponenseket mert attól is meggajdul. amit alapból feltesz azzal jó szokott lenni az esetek 99+1 %-ban.
Tessék
Tegnap formstc: windows fel es az5.5 nem állítgattam azután cdinàlzam a fordítást azzal nem megy az adc kezelés
Köszönöm
Holnap megnézem. Innen derül ki, hogy még kezdő vagyok a Flowba. Ennyi beállítás van benne.
Szia
Szuperül fagymentesen működik. Ma a nyári üzemen megy, azt tesztelem.
Sziasztok
Két kontroller között szeretnék adatot küldeni. Még soha nem csináltam ilyet, most kezdtem utánaolvasgatni hogyan is működik ez. Egyszerű soros kommunikációra gondoltam RS232, de mivel nagy távolságra kellene eljuttatni a jeleket, az RS485-öt javasolták. A Mátrix oldalról letöltöttem példafájlokat az RS485-höz, de néhány dolgot nem tudok rajtuk értelmezni. Az RS232 komponens ReceiveRS232Char makróban az nTimeout paraméterrel mit állíthatok? A másik, amikor a node adrest küldi, 9 bitet küld ki. a 0-dik a cím, a 7-dik, hogy írni vagy olvasni kívánja a címet, de a 8-dik mit csinál? Úgy tudom az RS232 10 bit-el operál. Az első a start a következő 8(1bájt) az adat, és az utolsó a stop. Ezt a start és stop bitet az RS232 komponens autómatikusan hozzáilleszti az általam küldött bájthoz? Ebben a témában minden információt szívesen fogadok. Mellékelem a két példafájlt.
RS232 kommunikáció és tesztelése VNET-el
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
Köszönöm, ez nagyon hasznos volt. Nem tudtam erről a lehetőségről, hgy hálózatban is lehet szimulálni. Egyébként azt mutatta , hogy a 9. bit-et nem veszi figyelembe, legalábis a 0x100 és 0x181 re nem reagált a slave oldal, csak akkor ha átjavítottam 0xFF-re
Üdv!
Win 8.1 alá telepítettem az 5.4-es verziót. Programozónak a PK2-t állítottam be. A fordítást szépen megcsinálja, a .hex fájlt a PK2-be importálom, onnét tudtam felprogramozni a Pic-et. A Flowcode-ból azonban nem megy a felprogramozás, a PK2Device.... fájlt nem találja hibaüzenet ad. Megnéztem, a fájl létezik a PK2 könyvtárában. Hogyan tudom a Flowcode számára "láthatóvá" tenni ezt a fájlt?
Szia
Elavilt a driver, ami a Flowba van! Ha máshogy be tudod égetni a pic-be, akkor ne foglalkozz ezzel. Amúgy a PK2 kifutó égető a chipcad sem árulja már. A frissítés is megszünt. Ami most a piacon van pic,azokat még égeti elvileg (pl 18f14k22nem tudtam például már vele). Ha sokat foglalkozol pic-el érdemes egy PK3ra cserélni. Én speciel lefordítom a Flowal, de az mplabx égetőjét használom. Égetéssel még soha nem volt gondom.
PK2-nek van saját, külön kis programja, nekem felismeri a 18F14K22-t. Ha veszel is PK3-at, a kettesre vigyázni nagyon!
Szia
Volt a chipcad-nél akció a régit bevették, és így 50%-al olcsóbban megvettem a PK3-at. A flow nem ismerte fel, de ha a mplabx ben megnézed a Pk2 citrom jelölésű ami azt jelenti, hogy sok pic-nél már nem tud megfelelően működni. A PK3 mindent visz. Ezért is váltottam. Igaz a flow nem ismeri a 3-as kiadást. De lehet, hogy a hatosbamindez már benne van.
Szia
Én konkrétan pk2 klont használok és a hozzá tartozó programot, idáig és ezekután is a flow-al készítek egy HEX file-t és a pk2 progival beírom, mert akkor legaláb látom a folyamatot. Én használtam már 18F14K22-t is, mind win7 mind win8.1 alatt programoztam és semmi hiba. Ha a pk2 felismeri akkor minden rendben, ha nem akkor valami más probléma van.
Azt javaslom rotomat-nak, amit Kovabe ír. Fordítsad le Flowal, de a beégetést ne a flowal, hanem más égető progival végezd, és akkor jó lesz.
Kovabe és bubuszoft köszönöm a tanácsot, végül is működik a dolog.
Flow-val fordítok, PK2-vel beégetek.
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni tőletek egy max7219 működésbe hozatalával. A helyzet az hogy összedobtam egy dugdosós panelen egy kapcsolást, 16f690-el hw-s spi +ra5 load lábbal. valaki ránézne a próbaprogramra, hogy jó e a kiindulási alapom, Rendeltem ebay-en egy logikai analizátort, sajnos arra még kell várnom 2-3 hetet, de addig is szeretnék valamerre elindulni. A két spi lábat felhúztam tápra 10 k ellenállással ,belső mclr és körülbelül ennyi is a kapcsolás. köszönöm
Sziasztok !
Van egy konyhai robotgép fordulatszám szabályzó panelem, ami egy PIC16F616-ból egy triakból meg még pár alkatrészből áll. Valószínű, hogy a PIC elszállt, mert a PicKit2 nem látja a vezérlőt. A kérdésem, hogy van-e rá lehetőség, hogy Flowcode-dal készítsek egy PWM-es vezérlést hozzá ? (ezt csak feltételezem, hogy így volt szabályozva) Ha egyáltalán érdemes foglalkozni vele, akkor visszarajzolom a kapcsolást és felteszem ide. Előre is köszi !
A lehetőség természetesen megvan. IC-k viszon nem nagyon szoktak elhalálozni csak úgy, valószínúleg egy másik alakatrész ránotta magával. Rajzold vissza és majd meglátjuk, merre is kell elindulni.
Én vettem villamossági boltban egy fali csillár fényerő szabályozót, 2000Ft. körül volt. Dobozba tettem, azóta is erről megy a konyhai robotgép.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |