Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   194 / 244
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Van honlapja a márkának. Az eredeti cég kaliforniai.
ProSound, Inc. Professional Sound and Music, 4593 Mission Gorge Place, San Diego, CA 92120
Lehet, hogy saját hangszórót nem is gyártanak? :O
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
(#) bajtaig válasza hüblerattila hozzászólására (») Márc 3, 2015 / 1

Lehetni lehet, de ha nem vagy szabványos, abból csak a baj van!
XLR-ből csak Neutrik vagy Amphenol!
(#) hüblerattila válasza bajtaig hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Értem. Eddig csak bajom volt a jack-el és az xlr-el is, de lehet a neutrik lesz a megoldás. Mert ezek csak valami nevesincsek, és hol az egyik hol a másik kontaktos... talán neutrikban ezek megbízhatóbbak.
(#) bajtaig válasza hüblerattila hozzászólására (») Márc 3, 2015 / 1

Elsőre drágának tűnik, de egyszer gondosan beszereled, és hosszú évekig kifogástalanul üzemel, nincs vele gond.
Az csak az anyagi része ha cserélni kell, viszont nincs annál kellemetlenebb, mikor buli közben kínlódik, és te is vele!
(#) ozpecs válasza hüblerattila hozzászólására (») Márc 3, 2015 / 1

Nagyon nevenincsnek tényleg nincs értelme, az Amphenol Canon Neutrik tutira megbízható zömmel mi is ilyeneket használunk elvétve van benne néhány copi csak De speakonban is csak a neutrik igazán jó, a többi messze nincs olyan.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Márc 3, 2015 /

Üdv mindenkinek! Tudnátok ajánlani valami olcsón megvalósítható késleltető áramkört,készüléket.(kapcsolást) A hangládákban levő külömböző passzív hangváltók miatt fázis eltolódások léptek fel. Ezt a minap oszcilloszkóp és mikrofonok segítségével láthatóvá is tettem. Sehol sincs ellenfázisban a jel,de kb. 90 fok eltolódás van a mélyládám és a topládám között 60Hz-en.
(#) reloop válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Szia! A fázistoló alapkapcsolása így néz ki.
Ezt a cikkek között találod, U1C tolja a fázist: Bővebben: Link
(#) P_Laszlo válasza steelbird hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Elnézést, a fenébe. Elnéztem. ProVOX
Ilyen a porvédő.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
(#) Nagy Tamás válasza reloop hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Nagyon köszi! Gondolom szimmetrikus jelhez duplán kellene megépíteni.
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Hmm... Van sok ProVox cég, elég népszerű ez a márkanév... Van pl. egy angliai, azt hamisítják a kínaiak, van német cég is ilyen néven... de lehet, hogy ez lesz a nyerő, egy fórumon találtam:
"...most hozta vissza a Bánkutitól (aki miskolci az ismeri, ő csinálja a Provox hangszórókat)..."
Erre van még máshol is találat, például itt, de elég régi bejegyzések.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2015
(#) P_Laszlo válasza steelbird hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Hú, hálásan köszönöm a kutatómunkát. Szerintem a miskolci lesz a helyes megfejtés. Egyébként semmi különös, 380-as mélyek, hangosításra, nem túl egyformák, viszont hangosak, 96-97dB@1W.

Name: provox 380mm
Fs = 49.14 Hz
Qms = 2.516
Vas = 134.3 liters
Cms = 0.129 mm/N
Mms = 81.07 g
Rms = 9.949 kg/s
Xmax = 2 mm
Xmech = 4 mm
Sd = 855 sq.cm
P-Vd = 0.257 liters
Qes = 0.662
Re = 6.203 ohms
Z = 8 ohms
BL = 15.32 Tm
Qts = 0.524
1-W SPL = 95.81 dB

Bemásoltam egy T-S-t, hátha valakinek valaha fog még kelleni.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2015
(#) reloop válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

A jel útban az aszimmetrikus szakaszon helyezd el a fázistoló.
(#) sanyikiraly válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

A hangszórók kosaráról is betennél egy képet? Mekkora a tekercsének az átmérője?

Csak azért kérném, mert szerintem ebből is kismillió félét gyártottak, mint a reflexekből, vagy az orosz McCauley másolatokból és így teljesen be tudja valaki azonosítani, ha ilyenje van.

Előre is köszi.
(#) P_Laszlo válasza sanyikiraly hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Le van bontva, és alakítani akarom másfélére, meg egyformára hozni a kettőt, amennyire lehet. De befotózom a jelenlegi állapotot.
(#) Szabi1 hozzászólása Márc 19, 2015 /

Sziasztok! Adott egy nagyon viszhangos terem, ahol pénteken kell hangosítanom diszkó zenéket. A kérdés az, hogy pl egy reverb effektel lehet-e csökkenteni a viszhangon? A teremről annyit, hogy oszlopok vannak a közepén, mert egy alagsor, a topládák típusa: DB Technologies Stage Opera 8215, ezeket a sarokba szeretném rakni.
(#) steelbird válasza Szabi1 hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szia!
Semmiképpen ne tegyél rá még zengetést. Egy kongó-bongó akusztikájú terembe még plusz megzengetni a jelet... az kész dzsuva lesz.
Ami szokott működni, az az, hogy megkeresed azt a frekvenciá(ka)t, ami leginkább dominál a terem akusztikájában és azt a tartományt egy kis jóságú lyukszűrővel csillapítod. Ha nincs ilyenre lehetőséged, akkor keríts olyan keverőt, aminél külön állítható a közép, v. mélyközép tartomány frekvenciája. Azzal is elérhető javulás, ha azzal kihangolod és azon csillapítod a jelet.
Egyébként minél többen lesznek a bulin, annál kevésbé lesz visszhangos.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) Lovas Gabi válasza steelbird hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Még egy apró trükk, nekem bevált több alkalommal is kis közönségszámnál:
A ládákat úgy fordítsd, hogy átlósan egymásnak keresztebe sugározzanak.(sarokból kb 45 fokban mindkettőt.) Nekem bevált, nagyságrendekkel kevesebb volt a visszhang.
Nem szerencsés effektet használni mert csak ront a helyzeten.
(#) Szabi1 válasza Lovas Gabi hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Értem, köszönöm a válaszokat, majd kezdés előtt lemérem hogy hol vannak nagy kiemelések és aszerint vágok parametrikussal.
(#) steelbird válasza Szabi1 hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Jó ötlet! Valahol a mélyközép tartományban, vagy annak az alja felé lesz a teremhang.
Érdemes alapból kicsit lejjebb venni ilyen akusztikai környezetben a 200...500 Hz körüli tartományt (helytől függően).
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) andras99 hozzászólása Márc 21, 2015 /

Sziasztok!
Megosztanám veletek mai tapasztalatomat, nagyon tanulságos. Még régebben kérdeztem itt a fórumon, milyen hatása van a feltekert kábelnek a hangképre. Ma egy kicsit méricskéltem mit tud a rendszerem, de nagyon érdekesnek találtam, hogy szinte alig van magasa. Aztán rájöttem, hogy az 5 méteres kábelből kb. 2-3 méter lazán fel van tekerve. (ami egy mezei Stage Line, kettős szigetelésű, 2x1,5mm2-es) Teljesen letekerve megszűnt a probléma.
(#) P_Laszlo válasza andras99 hozzászólására (») Márc 21, 2015 / 1

Túl szépen tekerted fel
(#) sound.man hozzászólása Márc 22, 2015 / 5

Lekoppintottam egy régi R300 reflex ládát. Ilyen lett.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) ozpecs válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 22, 2015 / 2

Bővebben: Link

Próbáld meg igy tekerni a kábeleket, csak 8-asban szabad, akkor nem is fog összetekeredni feleslegesen, nem sérül..
(#) P_Laszlo válasza ozpecs hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Ez jól néz ki. ))
(#) dudassandor1 válasza sound.man hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Igényesek lettek, makulátlan a külső! Remélem a hagja is hasonló lett!
(#) Beatmaster hozzászólása Márc 24, 2015 /

Sziasztok! Mi a véleményetek a W-Bin tipusú mélynyomókról? Valaki használ ilyeneket? Egyszer hallottam szólni ilyeneket, illetve én magam kerültem a hangosító pult mögé és lehetett nekik tökölni rendesen, durván lementek szabadtéren 30Hz-ig is akár.
Viszont, amit fórumokon olvastam róla, hogy ezekkel inkább Low-Mid szekciót hangosítanak, így Subwooferként nemigazán állják meg a helyüket.
Két ilyen beszerezésén gondolkodom. Találtam is, a srác olcsón adja, csak pár helyen át kell szilikonozni a rögzítések mentén, mert idiótán van szőnyegezve.
Van valakinek ilyennel tapasztalata?
Most Bandpass-Horn illetve Transmission Line ládákat használok a mélyek sugárzására.
(#) BiG_Lui-Gee hozzászólása Márc 26, 2015 /

Jó estét.

Kis segítséget kérnék, hangláda beazonosításában. Gyerekként láttam hasonlót vagy ilyet, de nem emlékszem márkanévre. Gyárinak és réginek néz ki, a jack aljzat és egyéb dologból ítélve. Neten nem találtam semmi hasonlót sem. A tölcséres rész üvegszálból van. RCF hangszórók vannak benne, ami biztos nem gyári. Mély_sugárzónak lett eladva, de szerintem inkább közép. 18mm Rétegelt lemez.

köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
(#) dbase válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 26, 2015 / 1

Tölcséres közép szerintem is.Mekkora a hangszóró benne?
(#) BiG_Lui-Gee válasza dbase hozzászólására (») Márc 26, 2015 /

15" Egyenlőre csak szobában lett próbálva, szabadtéren biztos jobban megnyílik a hangja. +6-8db mélyet csavarok rá akkor eléggé megüt, de biztos hogy közép lesz ez. Hangszórók elég erősek lehetnek mert 200wattos vég alig hajtja meg, majd kibontom holnap megnézni, kiporolni.

Nekem azért érdekes, mert ilyen típusban nem láttam ami reflex nyílásos. Legalább is ilyen formában.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
(#) ptesza válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 27, 2015 / 1

Van egy logo az előlapon, arról készítesz egy közelebbit?
Amúgy lehet ,hogy közép , a reflex nyílás csak azért van rajta , hogy 150 Hz legyen az F3 pontja, meg a csillapítás végett. Szerintem.
Következő: »»   194 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem