Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Találtam nano-t 328-assal: ilyesmire gondoltál? link
Pontosan. Ez annyiból jobb, mint ha magad raknád össze, hogy az USB csatlakozó, soros-usb átalakító rögtön rajta van. Nem kell bajlódnod vele.
Ezután csinálhatsz nyomtatott áramköri panelt és eleve a nano-t rakod be, nem az IC-t. Lehet 1-soros hüvelysávot kapni. Nálam a CH340G USB soros átalakító bejött nagyon. (a képen fordítva dugták rá a tüskesort, vigyázz vele) A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
Nyilván a fotós nem tudta, hogy "lefelé" kellene álljanak a tüskék.
![]()
Nem mindig - éppen a minap káromkodtam vagy félorát, mert én is "jol" forrasztottam be a tüskéket, aztán kiderül, hogy forditva kellett volna, mert alulrol kellett a modult a másikba nyomni.....
Szerencsére volt másik.... ![]()
Az ebay-en ugyanaz az eladó árul Arduino-t és szexi tangát is.
Itthon meglepő lenne bemenni olyan boltba, hogy egyik polcon LCD kijelző, a másikon meg csipkés bugyi van. Mindenesetre Kínában ez sem lehetetlen. ![]()
Az AGND-ket és a GND-ket is a táp negatív pólusársa kössem? Vagy a "chassis ground" azt jelenti, hogy valami fémdarabra a vázban?
Ez a mai világ.
A legjobb furogépet az élemiszer diszkontostol lehet venni, lehet, hogy a melltartoért meg az alkatrész boltba kell menni.... (Amugy Bangkok egyik legnagyobb elektronikus áruházá an pontisan ez a helyzett. A lézermarogép mellett alsonemüt árulnak, mikroprocesszorokat meg a gumicukros polcokon kellett válogatni...
Sziasztok!
Kb. 4 éve használom az AVR Dragon programozót. Erre ma kényeztetni akart és szép narancsos lánggal próbált lenyűgözni. A gyönyörtől tényleg majd elájultam. Na meg az illattól.... Szóval, kérdéske: a.) Egy 8 lábú valami adta a fényjeleket a nagy tantál kondi alatt és a Mega128 fölött. Lehet ezt javítani vagy kukajárat? Ha lehet javítani, akkor mi kellett hozzá másnak? b.) Mennyire gyakori ez a jelenség a Dragonnál? c.) Milyen hasonló tudású programozót tudtok ajánlani esetleg a Dragon helyett? Üdv! ![]() De én továbbra is szííííííííívásnak érzem. Főleg úgy, hogy vagy két progit is uP-ba kellett volna foglalnom az ünnep tiszteletére. Így jártam. Várom, ki mit használ Dragon helyett Atmel Studio 6.2 környezetben.
Eddig a Dragonnal semmi különösebb gond nem volt. A barátomé (2 darab) már vagy 10 éves az enyém 4 és megy minden operácios rendszer alatt.
Lehetett hallaní, hogy a táp leég ( van a weben valami mod is erre), de nálunk ilyen még nem fordult elö.
Ha a feszültségstabilizátor pukkant el, akkor ezt itt nézd meg.
AVRISP-mkII. Ha a klón működik akkor hót ziher hogy a gyári is fog. Egy hátránya van,
tápot soha nem ad a céláramkörnek és csak 6p kimenete van (na jó, ez már két hátrány). Ja és nagyfesz programozást ill. JTAG-et sem támogatja. Ki mire használja...
Köszönöm a segítséget!
A gond az, hogy nekem kicsit már más a panel kinézete. Csinálok majd róla fotót. Szerintem nem a táp ic szállt el. Holnap, rendes fénynél készült képet töltök fel. Ha másért nem, legalább tanulságként. ![]()
A dragon égetőn is 6 lábat használtam, így ez nem jelent problémát. Ahogyan csak 5V-os égetést alkalmaztam. Hát a Jtag sem lényeges, még nem használtam.
Ezek szerint ajánlod az AVRISP-mkII. A klón és a gyári összehasonlításod, megjegyzésed nem értettem pontosan. Van esetleg kedvező áru tipped a beszerzésre?
Sajnos nem tudok olyan helyet ahol "olcsóbban" lehet gyárit kapni. Csak dolgoztam vele jó sokat, és klónokkal is, és mindkettővel meg vagyok elégedve. A gyári nem ad tápfeszt a céláramkörre, azaz neked kell megoldani a táplálást. A klónoknál fajtája válogatja, én pl. olyat építgetek ami ad 3.3V és 5V tápfeszt is tud adni a céláramkörre ha szükséges.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
Sziasztok!
Arduinoban van egy kódom:
Ami 90%-ban nullát ad vissza. Majdnem ugyanez a kód Codeblocks-ban minden számra más számot ad válaszul.
Szerintem 99%-ban megegyezik a két kód. Tud valaki segíteni? Köszönöm!
A 'C' nyelvben, ha valamit tobb bittel shift-elsz, mint ahany bites az operandus, akkor az eredmeny akarmi is lehet, C forditoja valogatja. Hogy C++ -ban hogy van, azt nem tudom.
Az elso shift-eles, az i << 75, mar onmagaban akarmilyen eredmenyt adhat. De a masodik is (i % 100 + i % 18 + 4) bittel shift-eli balra az i valtozo tizennegyszereset. Honnan ered ez a kod? Tele van felesleges zarojelekkel, es logikatlan dolgokkal, mint pl: ((i) * 13) + i, ami csak siman i * 14, vagy 2+73, ami egyszeruen 75 is lehetne. Egy biztos, ez a kod forditofuggo eredmenyt ad, ami altalaban nem jo programozoi praktika. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
Szia. Tehát az összeadásnak magasabb a precedenciája, mint a shiftelésnek, akkor már tudom mi hiba! Köszönöm szépen!
A lényeg csak annyi, hogy van egy szám, amit a felhasználó megkap a terméktől, ezt ő elküldi nekem, erre küldök egy válaszkódot, ha a kettő szám között a fenti összefüggés teljesül, akkor "regisztrált" a termék. Persze meg fogom változtatni, ha már publikussá tettem ![]()
Na ez az amiért én mindent mindig zárójelezek hogy számomra és a fordítónak is egyértelmű legyen...
Idézet: Igen, magasabb. Ahogy a szorzasnak is magasabb, mint az osszeadasnak. google c operator precedences „Tehát az összeadásnak magasabb a precedenciája, mint a shiftelésnek”
Sziasztok!
ATtiny13-ra írt programot be lehet tölteni változtatás nélkül egy 13A-ba, vagy ez így nem lehetséges? Köszi
Nem fog tiltakozni a 13A, hogy a progi 13-ra van írva?
Felprogramozáskor az eep fájl feltöltése közben írt ki hibát. Olyasmit, hogy vagy nem elég vagy nem tudja teljesen feltölteni. Az eep: Ez nem lehet túl sok szerintem. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
Idézet: „Ez nem lehet túl sok szerintem.” Konkrétan nulla, azaz nulla bájt. ![]() Tartalma: :00000001FF Intel HEX szerinti dekódolás: - Start kód: ":" - Bájtok száma egy sorban: (0x)00 azaz NULLA bájt. Innentől kuka. - Cím: (0x)0000 - Rekord típusa: (0x)01 - A fájl végét jelölő rekord a 0x01. Adatot nem tartalmaz. - Adat: na ebből van nulla. ![]() - Ellenőrző összeg: (0x)FF A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
Köszönöm a választ.
Ez egy GHz tartományban működő PLL-nek állítaná be, hogy az osztója 125-el osszon. A HEX úgy néz ki, hogy rendben feltöltődik, de lehet, hogy a készítője valamit eltolt az EEP-nél. Viszont megvan a program C-ben és egy halom egyéb file, amiket én nem ismerek. Ha elküldöm az egész kupacot megnéznéd lehet-e valamit kezdeni vele?
Sajnos ebben nem tudok segíteni, de köszönöm a bizalmat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |