Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Párba válogatott tranzisztort szeretnék venni, de eddig, ahol kérdeztem, sehol nem árusítanak. Az üzletben meg nem állhatok neki válogatni. ![]() Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki olyan üzletet, ahol lehet kapni?
A párba válogatott tranyók más tipusszámmal vannak ellátva mint az eredeti és lényegesen drágábbak is!Próbálj keresni egy olyan boltot ahol megengedik,hogy méregess egy kicsit nekem meg szokták engedni igaz törzsvásárló vagyok.
![]()
Van egy bolt, ahova én is sokat járok, majd megkérdezem őket, hogy lehet-e válogatni. Te hol vásárolsz, ahol megengedik?
Én Kaposváron szoktam ez van hozzám közel.
Köszönöm mindenkinek az info-t!
Próbálok keresni olyan üzletet, ahol lehet kapni. Ha nem találok, marad a válogatás.
A válogatott tranzisztorokat áramerősítés szerint válogatják össze. Végfokoknál ajánlott ilyen tranyókat alkalmazni, mert így a ellenütemben dolgozó részek egyfomák lesznek. Kiseb lesz a kimeneti egyenfesz és a torzítás.
tehát 2 ugyanolyan sorszámú tranzisztor mégsem ugyanolyan?
Általában az azonos tipusúaknak hasonsó a paraméterük.
De a fent említett tranzisztorpárok egyike PNP, míg a másik NPN, és ezeknek kell tökéletelen együttfutni.
Nem ugyanolyan a paraméter a gyártásból kifolyólag van köztük erősítési eltérés!Ezért kell kiválogatni közülük a legközelebbi értékűt egymáshoz viszonyítva így a legjobb az erősítés kissebb a veszteség nem melegszik üzemszerű működés közben túl!
Mely tranyókat fontos a leginkább párba válogatni? Csak a vég-, vagy pl. a meghajtó tranzisztorokat is?
A végtranyókat mindenképp de a meghajtókat sem árt én régen azokat is szoktam a Quadoknál válogatni!
Ilyenkor válogatásnál a B-E, vagy a B-C szokták mérni? Nekem 8 db-ot kéne össze szednem de vettem 20 at.
ISC 2N3442 0809
Áramerősítési tényezőre kell összeválogatni őket, példul a multimétered hfe mérőjével.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mivel tudnám helyettesíteni a GD 170B DDR-es végtranzisztorokat. A választ előre is Köszönöm.
Formára (tokozásra) ugyanolyan, de GD170 Ic =3 A, az AD162 meg csak 1 A.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |