Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   161 / 296
(#) hro hozzászólása Máj 18, 2015 /

Sziasztok!

Van egy Samsung RL36 EBMS típusú (no frost) alul fagyasztós kombi hűtőszekrényem, a következő problémával:
Bekapcsolás után tökéletesen működik a gép, ahogy eléri a beállított hőfokokat leáll ahogy kell, ha kezd melgedni szépen visszakapcsol, viszont naponta kb 1 szer nem kapcsol vissza a kellő időben, a hőmérséklet alul is felül is kb 10 fokra emelkedik, néhány órán át így marad, majd gondol egyet és újra bekapcsol, innentől kezdve megint szépen működik ahogy kell (ki be kapcsol ahogy kell), majd megint egy nap múlva kb újra nem kapcsol vissza időben, majd megint rendben megy.
Tehát naponta egyszer tovább pihen mint kellene .

Van valakinek véleménye mi lehet a gond?
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Én Zanussit vagy elekroluxot vennék (hűtő szervizben melózom és ez a két típus az ami ritkán kerül hozzánk de viszonylag olcsón javítható . ) Ha jót akarsz nem veszel elektronikus vezérlésű nofrost os hűtőt az elekronikák kb 3-4 év után nagy számban haláloznak el .
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2015
(#) (Felhasználó 51715) válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Köszönöm a választ. Tényleg annyival jobb márka az Electrolux pl a Beko-nál, hogy a méretre megegyező hűtő húszezerrel többe kerül, azonos garancia (2 év) mellett?
(#) laccika77 válasza hro hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Valószínű olvasztási fázisban van a probléma. Érzékelő ,vagy elektronika hiba...
(#) laccika77 válasza KBala08 hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Ha valóban lyukas az esetek 99%-ában nem javítható, mert nem hozzáférhető helyen van a hibás csőszakasz.
(#) laccika77 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Hasonló a jelenség, de a teljesítmény vesztés esetén majdnem végig hűt az elpár, csak nem elég alacsony az elpárolgási nyomás(hőfok) mondjuk -30 helyett csak -15 akkor is deres. De a hőfok nem lesz megfelelő, folyamatosan jár piros lámpa világít stb..
(#) kaqkk válasza laccika77 hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Vagy normál hűtőnél : csak a elpár egy része hűt (deresedik) hűtő szervízben melózom engem nem fontos felvilágosítani
(#) laccika77 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Nem akarlak felvilágosítani, csak reagáltam a hozzászólásodra. Remélem még sokáig űzöd eme szép szakmát, én már nagyon unom.
(#) KBala08 válasza laccika77 hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Köszönöm.
(#) CIXIRIA hozzászólása Máj 22, 2015 /

Sziasztok!

Segítségeteket kérném az alábbi problémámban:
Adott egy Daewoo FR-590NW felül fagyasztószekrényes kombinált hűtő, automata leolvasztású felül a mélyhűtő mögött ventilátorral. Véletlenszerű időközönként, ez lehet 2 hét és akár fél év is, az alsó hűtőszekrény részben nincs meg hűtési hőmérséklet, "szoba meleg" van.
Ez a helyzet azért áll elő, mert a hűtőradiátor és a fűtőszál alatti "víz árok" teljesen felhízik jéggel és elzárja a lefelé irányuló járatokat. Az árokból kivezető csövet, ami a párologtatóhoz vezeti a vizet, megnéztem nincs eldugulva, teljesen átjárható.
A radiátor nincs eljegesedve, teljesen jégmentes minden esetben. A fűtőszál működik, kipróbáltam.
Mi okozhatja? A hőmérséklet érzékelők esetleg, azokat nem mértem, nem tudom milyen értékeket kellene adniuk? Ja még annyi hogy leolvasztás után tökéletesen működik, a hőmérsékletek rendben vannak.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
(#) sunside válasza CIXIRIA hozzászólására (») Máj 22, 2015 /

Itt egy rajz, a bejelölt részt ellenőrizd, nekem is volt régebben gondom az enyémmel. Kontakthibát találtam akkor, azóta megy rendesen. A szenzor egyszerű ki-be kapcsolós.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015

daewoo.jpg

(#) CIXIRIA válasza sunside hozzászólására (») Máj 22, 2015 /

Köszönöm a gyors választ, megnézem, hogy nincs e nekem is kontakthiba.
(#) samarazoli hozzászólása Máj 23, 2015 /

Van egy kombinált hűtőm, ami felül fagyasztó alul pedig normál. A fagyasztó jól müködik de alul nem az igazi és tiszta jeges a hátulja belül. Valamint felül az ajtónál elöl meleg. Mi lehet a gondja???
(#) molnarjozsi válasza samarazoli hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Helo..gázhiányos lesz
(#) StMiklos válasza samarazoli hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Szevasz!
Aztán néha megáll-e? Mert ez kulcskérdés..
Üdv: StMiklos
(#) teszti hozzászólása Máj 24, 2015 /

Sziasztok!
Egy whirlpool hűtőgéppel kapcsolatban kérnék segítséget. A probléma az, hogy a fagyasztó térből folyamatos mormogás hallatszik, ahol futnak a hűtőcsövek. Kb. mintha folyamatosan gyorsulna egy autó. Ezt különböző hangmagasságokban adja elő. Megpróbáltam csinálni hangot róla hátha valakinek így egyszerűbb lesz a hiba behatárolása. Bővebben: Link

A hangon lehet hallani, hogy kb. 2mpnél majd 4-5 mp-nél a hangmagassága megváltozik.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
(#) DaNi19911130 hozzászólása Máj 25, 2015 /

Sziasztok!
Adott egy Gorenje kombinált hűtő, amihez vásároltam egy új Ranco K59-H2840 termosztátot. Mivel sajnos rég lett szétszedve és nem is vettem figyelembe a régi bekötést, ezért kellene segítség mi hova megy. Mellékelek képet az új termosztátról és a kébelekről. Adott egy zöld-sárga kábel a földelés ami az egyik oldalra megy. Viszont van még egy fekete illetve egy barna kábel, amit nemtudok melyik lábra megy. Maradt még a 4-es meg a 3-as. A 6-os lábon előtte sem volt semmi kötve a régi termosztáton. Köszi előre is!
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
(#) StMiklos válasza DaNi19911130 hozzászólására (») Máj 25, 2015 / 1

Szevasz!

3-as barna, 4-es fekete.
De valahol, ha nem is a termosztátra kötve kéne lenni egy kéknek is, az a világítás 0-ja.
A 0-át a kompresszor lent kapja meg.
Aha! Most nézem csak, kicsit nem szabványosak a vezetékszínek (a bejövők), de jól írtam.

Üdv: StMiklos

Amúgy Google. Persze ehhez tudni kell, szinte mindegy milyen gyártmányú a termosztát, a bekötések megegyeznek.
http://www.danfoss.com/Hungary/Products/Categories/Drawings/RA/Appl...d.html
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
(#) DaNi19911130 válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Köszi a hipergyors választ. Mint látod a kék kábel másfelé megy, nem igazából értek hozzá hogy ennyire belemerüljek. Szóval akkor a 3-as a barna a 4-es a fekete? Köszi
(#) teszti válasza teszti hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Kicsit továbbhaladtam és észre vettem, hogy van egy ragasztás a fagyasztótérben egy hűtőcső találkozásnál. Barna színű ragasztóval van bekenve, ami valószínűleg megolvadt, mert le van csöpögve alulra. Ez milyen ragasztó?
(#) A-Studio válasza hro hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Szia!

Leolvasztó fűtésre gyanakodnék...
(#) A-Studio válasza samarazoli hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Szia!

Szerintem leesett (meglazult) a hőérzékelő a normál részben a jég alatt...
(#) mmcy hozzászólása Jún 3, 2015 /

Sziasztok!Olyan gondom volna hogy a hűtőmnek a víz lefolyó csőve eldugult és nem folyik le a víz.Mit lehet tenni?Dugják bele valami?Vagy szedjem szét hátul?
(#) Joe_001 válasza mmcy hozzászólására (») Jún 3, 2015 /

Szia!
Szedd le a gumiszelepet a kompresszor fölött kell legyen,takarítsd ki, vízkőtelenítsd sima ételecet jó hozzá. A cső felső részén szintén önts be egy kevés ecetet, apránként többször ismételve. ez öli a gombákat, vízkőtelenít. A tálcát a kompresszor tetején időben ürítsd! A tiszta gumiszelep vissza, a végén kevés tiszta vizet neki föntről, ha simán kifolyik,akkor kész.
(#) wirita76 hozzászólása Jún 8, 2015 /

sziasztok
egyszer már kérdeztem, kaptam is válaszokat , köszönöm, most próbáltam alakalmazni az egyik megoldást, de nem azt látom a hűtőn, amit olvastam.
samsung SR-S20FTC
ruhásszekrény jellegű
most eldugult a sima hűtőrész lefolyója alul, megy is bele valami 2 vezeték, de hiába dugdosok bele drótokat, olyan mintha zsákutca lenne
hátul leszedtem a borítást, valaki (raptor1974) ajánlotta, és írta le, hogy mit kéne látnom, de itt sajnos csak két lyuk jön felülről (egy a sima egy a mély hűtőből), amiről a csövet leszedtem ugyan, de a csőbe felfele is vcsak valameddig megy a drót, aztán zsákutca
gumiszelepet olvasok itt több helyen, de én ilyet itt nem látok
a vezetéket húztam, nem jött, jobban nem merem megtépni.
Valaki tudna segíteni?
amúgy a hiba, hogy lejegesedik a hűtőpanel. mindkét oldalon... volt kint a nagyon elfoglalt samsungos szerelő pár éve, cserélt a mélyhűtőnél 30e. körül valamit. a leolvasztós részleg volt rossz, de mintha az egész panelt cserélte volna.
kb 4-5 havonta olvasztani kell sajnos így is.
dehát mostr észrevettem ezt a dugulást is... így be sem kapcsolom...
köszönöm!!!
(#) laccika77 válasza wirita76 hozzászólására (») Jún 10, 2015 / 1

Javaslom a bicikli pumpát, vagy bipolán csővel megfújni.
(#) proli007 válasza laccika77 hozzászólására (») Jún 10, 2015 / 1

Hello! Az "mipolán". De ha már itt tartunk egy szilikon cső sokkal jobb manapság..
(#) azonosito1234567 hozzászólása Jún 11, 2015 /

Sziasztok
Van egy Zanussi Lehel LOF 2304 (Zvc 230 S) fagyasztó szekrényem, amit most költöztettünk. Korábban nem volt semmi gondja. Most bekapcsol, működik, de azt folyamatosan, megállás nélkül teszi. Ennek ellenére -24 oC alá nem tudja hűteni magát. Még akkor sem, ha bekapcsolom a sárga "direkt hűtés" gombját. A fokozat szabályzóját bárhova állíthatom, mindenhol -24 oC-ot tart folyamatos működés mellett. Mit tudok kezdeni vele?
Előre is köszönöm.
(#) pjg hozzászólása Jún 11, 2015 /

Szerintetek érdemes e GORENJE RK 6191 AW hűtőszekrényt vásárolni. Megbízható típus? Nem romlik el gyakran?
(#) kaqkk válasza azonosito1234567 hozzászólására (») Jún 11, 2015 /

Miért akarsz -24 alá menni ? A -18 az ideális fagyasztási hőmérséklet .
Következő: »»   161 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem