Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC szkóp GND

Témaindító: árpix, idő: Feb 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) árpix hozzászólása Feb 13, 2008 /

Sziasztok ! abban kérném a segítségeteket , hogy van egy PC szkóp és a mérő csúcs GND-je nincs kapcsolatban a PC "test" negatív pontjával és emiatt nem tudok a labortápomról áramkört mérni mert, ha a táp negatív kapcsára teszem a szkóp GND-jét akkor egyből működésbe lép az áramkorlát anélkül hogy a pozitív belenne kötve szerintetek ha összekötöm a szkóp GND-t a géptesttel akkor nem lesz baja a szkópnak ? gyárilag az miért nincs egy potenciálon ?
előre is köszönöm !
(#) Georgee válasza árpix hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

A gép testje is GND már haszámító gépre gondolsz vagy LPT 18-25 scati PC táp fekete kábele van választék
(#) árpix válasza Georgee hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

igen , nem is ez volt a kérdésem
(#) valve válasza árpix hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Szia, Elárulhatnád a Pc -szkóp tipusát,.. Sztem meg nincs galvanikus kapcsolat a szkóp és a Pc háza közt, soha nemlehet tudni (minden komolyabb dologban opto -s csatolást láttam a Pc és periféria közt).
Sztem ne kösd össze, annak semmi köze az áramkorláthoz,.. Elméletileg csak a jelek továbbítódnak a szkópból a Pc -re -be,.. Mi köze lehetne a Pc Gnd és szkóp Gnd közt?
(#) árpix válasza valve hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Szia ! DSO2090 a típusa ,arra gondoltam ,hogy a labortáp földelt a gép földelt a szkóp meg nem és a két GND (negatív) így nem egy potenciál

Biztos, hogy van külömbség a két Gnd közt! Még akkor is mikor egy Gnd van, két távolabbi végén,..

Most néztem, van egy Gnd feliratú pont a szkóp Usb felüli oldalán,.. Azt nem probáltad Gnd -re kötni?

igen , az egypotenciál a GND csipesszel de a negatív táppal ami a PC-be megy már nem ,azért is kérdeztem nem-e lessz baj ha azt összekötöm a PC GND-vel

Mit értesz: "negatív táppal ami a PC-be megy", azt ami az Usb belsejében van, az a Gnd? Sztem mérj rá egy kézi műszerrel a két Gnd közti potenciál külömbségre vagy van -e kapcsolat a két Gnd közt,..
(Pc Gnd és szkóp Gnd). Ha nincs akkor kösd össze és probáld ki,..
(#) árpix hozzászólása Feb 13, 2008 /

de hogy egy vezetéken mit csinál a szkóp a táp áramkorlátjával az egy kicsit paranormálisnak tűnik

megmértem multiméterrel és semmi köze

"semmi köze" úgyérted nincs potenciál külömbség?,..

nem, van potenciálkülönbség tehát nincs galvanikusan összekötve

De mekkora/mennyi? Pár mV vagy több Volt?
(#) Sebi válasza árpix hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Milyen labortáp az, aminek a kimenete bármivel kapcsolatban van?! Ez nem egészséges dolog,(kivéve, ha nem Te magad akartad, hogy így legyen).

Egy jó táp bármelyik kimeneti pontja érzéketlen egy potenciálra tételre - akár ez a 230V fázisa is lehet.
(#) árpix válasza Sebi hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

ez a táp : Bővebben:itt
(#) proba válasza árpix hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

néhalőfordul hogy más szerkezetet is a vizsgált áramkörhöz kötök és annak a testje esetleg a másik tápra van kötve.
(#) árpix válasza proba hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

értem , de itt két negatív pont összekötésénél jelentkezik ez a "hiba" a pozitív az még a levegőben van

nem mérhető fesz a két test között csak nincs összekötve
(#) valve válasza árpix hozzászólására (») Feb 13, 2008 / 4

Akkor sztem egy próbát megér, nemhinném, hogy akadna valami gond belőle,..

ok ! köszi megpróbálom

kipróbáltam és tökéletes ! köszönöm ! a szkóp hátulján a GND pontot összekőtöttem a PC házzal ami ugye a negatív táp is a DC ágban és most jó , a labortáppal is összeköthetem és nem old le az áramkorlát . :yes: én automatikusan azt hittem ,hogy gyárilag az USB kábelen keresztül össze van kötve , hát nem !

Az USB kábelban igaz, az egyik széllső (negativ) de mivel ez egy szkóp s mindenfélét mérhetsz vele, gondolom azért alakították ki a külön Gnd kivezetést, nehogy visszaüssön valami (sztem), ilyeneket lehet látni az asztali szkópokon is. (amgy köszi a pontot) 1-2 kisebb képet tehetnél fel pl: egy szinusz mérésről (print screen).
(#) borvendeg hozzászólása Feb 13, 2008 /

Hello!
Bocs h beleszólok de van egy WINSCOPE (OSSZCILLOSCOPE 2.51) Nevű programom és azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudom ezt a programot használni.Kell ehhez vmi hardware vagy hova kössem a mérőkábelt? Egyáltalán használható e ez a program?
A segítséget előre is kösz.
u.i.:mellékeltem egy képet a programról.

scope.JPG

(#) valve válasza borvendeg hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Ha a hardware alatt a Pc hangkártyáját érted akkor kell (aztszem ezzel hangkártyán keresztül mérsz).
(#) borvendeg válasza valve hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Kösz a gyors választ.
Akkor jól sejtettem.Azt is meg tudnád mondani h milyen freki tartományba és max mekkor a feszt lehet vele mérni?Jah a másik hogy a gép gondolom károsodik ha rossz helyre mérek...és ettől félek...
(#) valve válasza borvendeg hozzászólására (») Feb 13, 2008 /

Azt én sem tudom pontosan,.. De használni a googlit nem szégyen (amint megtudom beírom ide).

Bővebben: Link1
Bővebben: Link2

Kössz a segítséget az a gond hogy angolból semmit nem tudok és igy nagyon nehéz... a másik meg az h nagyon kezdő vok és nem merek csak úgy kísérletezni

szívesen ,én köszönöm a segítséget , még nem volt dolgom ilyen szkóppal kicsit bátortalanul állok még hozzá,
csináltam képet

Nah én is kutakodtam gugliban egy német fórumon azt találtam hogy nem ártana opto kapuval leválasztani a hangkártyáról de ennek van valami hátránya de azt nem értettem pontosan talán vmi olyasmit h 1.7V-ot esik a fesz vagy vmi ilyesmi. A másik meg amit olvastam h egy potmétert kell bekötni feszosztónak és azzal lehet állítani a méréshatárt de sajnos értéket nem írtak. Légyszi segítsetek fontos lenne...
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem