Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   162 / 296
(#) Joe_001 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Ja, a -24 gázhiányra utalhat.
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Idézet:
„Ennek ellenére -24 oC alá nem tudja hűteni magát. Még akkor sem, ha bekapcsolom a sárga "direkt hűtés" gombot”
Én ezért kérdeztem , de neked is igazad van
(#) Joe_001 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Ettől függetlenül a termoszátja is be lehet ragadva, le kéne húzni a vezetéket róla leáll-e? azonosito1234567-nak Vigyázz 230V! A kompresszor csak pár perc múlva indul újra! A sárga gomb csak a termosztát kapcsolóját zárja rövidre.(Rövidrezárt kapcsolót mégegyszer rövidrezársz ez a hatása) Termosztát is hibás lesz felakadt.
(#) azonosito1234567 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Köszönöm. A hétvégén megpróbálom.
Esetleg még annyit, hogy ennek a típusnak a hőfokszabályzója milyen határok között dolgozik?
Ez még adhat infót a hibára.
(#) Joe_001 válasza azonosito1234567 hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Úgy 2-10 közt Fenn középen 6 az ideális. 2 alatt tuti szakadtat kellene mérni.
(#) wirita76 hozzászólása Jún 12, 2015 /

hello újra.
sikerült átfolyhatóvá tenni a hűtő lefolyót, reggelre jó lett. talán az ecet, nem tudom, este már feladtuk, biztos beijedt, hogy lecseréljük. Be is üzemeltem szépen, fagyaszt és hűt rendesen, DE nem áll le, folyamatosan megy, hátul megnéztem, nem nagyon van itt víz kifolyva.
Most megint kibontom, és megnézem, lefagyott-e?
3 nap alatt.
Ha esetleg igen, akkor megkockáztatnék egy hőérzékelő cserét. Látható helyen nincs jég, mindig csak a hátsó, "radiátor" jegesedik el.
Szerintetek lehet ilyet kapni, ehhez a hűtőhöz?
annak idején "csak" márkaszervíz volt, nem is árusítanak alkatrészt. szerelő meg 1 darab van az országban, aki panelt fog cserélni kb 1 hét múlva, a baj meg marad....
Vagy dobjuk ki az egész hűtőt?
köszönöm.
samsung sr-s20 ftc

vagy amit még itt olvastam, a szigetelés ázott el benne? az a belső térben annak a résznek a szigetelése amit mindig kicsavarozok, leveszek, és mögötte van a jég?
mert azon már hiányok is vannak, asszem hungarocell, vagy ilyesmi.
köszönöm
(#) Joe_001 válasza wirita76 hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Az ecet már ilyen vízkövet, gombát lassan de lehozza feloldja ellenőrizd hogy a folyadék távozik e hátul a gépből, a szurkálás nem lukasztotta e ki a csövet. Ha s palást szigetelésében fagy meg a víz az nem igazán előnyös a hűtésteljesítmény rovására megy. Ha szét bontod a szenzorról a fagyásról tegyél fel képet. nem mindegy milyen a jég jellege. Leolvasztáshiba vagy gázhiány miatt fagy e le az elpárologtató. A leolvasztó fűtőszálat is meg kellene mérni szakadt-e ettől fagy e le a gép. Ilyeneket szétszedett állapotban érdemes átnézni
(#) wirita76 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

a leolvasztó szál az az a vezeték lehet, ami a csep.tálcába van belehajtogatva? ilyen alufóliaszerű anyagban van, és a végén egy hurokban visszakanyarodik, a hurok be van dugva a lefolyó csőbe
ha szétszedem fényképezek mindent. csak még rá kell vennem magam, hogy nekiálljak. még jó hogy van tarcsi hűtő.
hálásan köszönöm

ja, a víz reggel szépen átfolyt. és a cső az inkább lyuk, kanyarokkal, kemény műanyag, maga a váz. nincs cső, ami ki tudna lyukadni. nem hiszem hogy megsérült volna
(#) Szilvi81 hozzászólása Jún 12, 2015 /

Sziasztok, tavaly nyar vegen vettunk egy Gorenje no frost hutot, es az a gond vele, hogy minden ajtocsukaskor hangos bugyorgo,csobogo hangot ad ki.mar az elejetol ilyen, a boltban azt mondtak,h idovel megszunik, de nem igy tortent. Illetve mondtak mar azt is, h ez a no frost miatt van, mert a levegot "kiszivja" ajtocsukas utan. Minden esetre nagyon hangos, nem hinnem, h normalis. Valakinek valami otlete?
(#) K Norbi hozzászólása Jún 13, 2015 /

Sziasztok! kapartam a tegnap a jeget a hűtőből, és sajnos kilyukasztottam,, csináltam egy képet róla felül van a lyuk, szerintetek ez javítható valamivel? pl epoxi?
(#) proli007 válasza K Norbi hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Hello! Persze! Szépen bekened az epoxival, majd elmész a boltba venni másik hűtőt..
(#) kaqkk válasza proli007 hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Szervizben beragasztják és feltöltik újra gázzal ,ne dobd ki .
(#) K Norbi válasza proli007 hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Akkor most letörölöm a vigyort az arcodról...

beragasztottam a hűtőt. holnap jön a szerelő feltölteni 5cm átmérőbe körülötte felcsiszoltam és beragasztottam ezzel Bővebben: Link
100% biztos vagyok benne hogy jó lesz. És nem fog engedni még évek múlva sem.
De ha ne adj isten mégis.. de kizártnak tartom mert ez az epoxi ha ráköt le nem veri senki róla, akkor van 8000Ft ért egység hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
(#) sunside válasza K Norbi hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Szia,
Itt egy ilyet olvastam a ragasztód leírásában:
Idézet:
„A ragasztó hőtűrése 15-93°C közé esik.”

Nem lesz hidegebb abban a hűtőben?
(#) molnarf válasza K Norbi hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

100%, hogy nem válik be mert nem bírja a - 25*C hideget és ledobja magát a felületről.Meg lehet házilag is jól hegeszteni spéci alupalca és egy dús lángra állított gázégővel.Szépen lehet összehegeszteni rezet alumíniummal.
(#) kaqkk válasza K Norbi hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Ezt a cuccost használják az elpárologtatók ragasztására
(#) proli007 válasza K Norbi hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Legyen szerencséd. De nem azon vigyorgok, hogy ragasztod, hanem hogy a 30 fok melegben ilyen brutálisan elintézted a hűtőt, az helyett, hogy vártál volna egy negyedórát..
(#) bzsozso2 hozzászólása Jún 15, 2015 /

Szervusztok!

Van egy kb. 25 éves LEHEL felülfagyasztós kétajtós hűtőm. Egy nyaralóban lakik, és ott is szolgál már vagy 15 éve. Általában a tavaszi, őszi időszakokban csak hétvégente megy, nyáron pedig folyamatosan. A hétvégi üzembe helyezéskor derült ki, hogy a telet nem élte túl. Nem akar kikapcsolni, a fagyasztórészben -25-30°C, a normál hűtőtérben 15°C körül alakultak a hőmérsékletek. A normál hűtőtérben a hátlap csak a tetején deresedik. A hátulján a hőleadó csak langyos. Gondolom a visszaolvasottakból, hogy gázhiányos lehet, vagy a kompresszor teljesítménye csökkent le. Visszagondolva a tavalyi szezonban is szenvedett már az első lehűtésekkel, de azért normálisan hűtött, csak eleinte nehézkesen kapcsolt ki és csak rövid időkre.

Érdemes illetve lehet egy ilyen berendezést javítani? Gondolom a korából adódóan freon lehet a hűtőközeg még benne.

Illetve egy új hűtőszekrény hogy tolerál egy ilyen üzemeltetési gyakorlatot.

Esetleg tipp mibe fájhat egy gázfeltöltés? Még sosem volt utántöltve, gyári állapotú a termikus köre a gépnek.
(#) Medi hozzászólása Jún 19, 2015 /

Sziasztok!

Van egy kb 10 éves Whirlpool típusú kombi hűtőszekrényem, ami az utóbbi időben nem hűtött rendesen. Hűtőben 17, fagyasztóban 0 fok volt. Megnézettem szerelővel, azt mondta rá, hogy a kompresszor rossz, vagy gázhiány van, de helyben nem tudja megnézni. Hívtam másik szerelőt, aki hőfokszabályozót cserélt benne tegnap. Elkezdett hűteni, de azóta nem áll le. Egyes fokozaton 4 fok van a hűtőben, mélyhűtőben -20 fok körül (hőmérőm csak ennyit mér mínuszban, kiakadt). A szerelő mielőtt összerakta, állított a szabályozón, hogy ne keljen sokat feltekerni.
A cső, ami a kompresszorból megy felfelé, és szivacsszerű szigeteléssel van bevonva, a szigeteletlen résznél vastagon jeges. Szerelő szerint ez azért van, mert túl van töltve gázzal, de nagy problémát nem okoz. A kompresszornak az a fele, ahonnan az említett cső fut jéghideg, másik fele kicsit meleg, langyos. Ha kihúzom, és visszadugom a hűtőt, 5 percig áll, majd újra elindul és magától nem áll le. Mi lehet a probléma? Lehetséges, hogy a szabályozót nagyon elállította a szerelő, vagy komolyabb dologra kell gondolni?

Előre is köszönöm!
(#) pjg válasza Medi hozzászólására (») Jún 19, 2015 /

Úgy gondolom ezek a hőfokok megfelelőek. Tehát sem a gáz nem kevés, sem a kompresszor nem rossz. A szabályzó nincs jól beállítva. Szerintem!
(#) molnarf válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 19, 2015 /

Nem ismerem ezt a ragasztót, én Errecon Extreme használok szivárgásnál de mikor nagyobb lyuk van rajta ez nem használ.
(#) kaqkk válasza molnarf hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Amiről te írsz az nem ragasztó hanem tömítő anyag , ami én linkeltem kifejezetten fémek ragasztására való, és a hűtéstechnikában használják.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
(#) wirita76 hozzászólása Jún 20, 2015 /

Üdv!
samsung szekrényhűtő, folyton megy , jegesedik, először a csepptálcába fagy a jég, aztán az egész radiátor befagy szép lassan.
szétszedtem a csatlakozókat, és ellenállásmérővel minden ponton mértem valamit, kivéve :
a képen látható3-as csatlakozók közül a legfelsőkön, mindkét hűtő részben, a hűtőben lévő csatlakozó. Amit beledugok, az mindkét esetben mutat valami értéket, de ami a hűtő hátából kiáll, azok nem. Ilyen van? Vagy itt valami beteg?
Lehet kezdeni vele valamit? a szerelő eddig csak annyit bontott ki, amennyit én, a a hűtőtérből tovább már nem jutok, hátulról alul van a komp. meg a hőcserélő (?) , felette nagyon áthatolhatatlannak tűnő hátfal van. de gondolom, valami vezérlőpanelnek valahol lennie kell....
Ha valaki valamit tud mondani, ezer köszönet érte, ha van köztetek szerelő , aki bevállalná, az is jó lenne.
köszönettel
rita
a képeken a csti van, és a radiátor mellé megy fekete-piros vezeték, belemegy egy fehér szigetelőhengerbe, és ha jól látom, egy üvegcső, a piros megy be, fekete jön ki. mintha biztosíték lenne. ...
(#) jdani hozzászólása Jún 25, 2015 /

Üdv. Egy hűtőgépet kellene szállítanom, kb max 5km. Valami olyasmi képzik, hogy hűtőgépet nem lehet lefektetni? ...
Szóval, ezen az 5km-en le-e fektethetem a hűtőt, vagy állva vigyem az utánfutón?
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Jún 25, 2015 1 /

Nyugodtan fektesd le. A kompresszort rögzítsd. Az üzembe helyezés előtt álljon pár órát.
(#) jdani válasza pjg hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

Hogy érted hogy rögzítsem? (nincs stabilan a helyén, a hűtőhöz fogatva?)
Oldalvást fektetem, az úgy jó nem?
(#) K Norbi hozzászólása Jún 26, 2015 /

Sziasztok! hát halljátok a ragasztó még bírta is magát igaz tényleg nagyon nem volt jó rá! specikó alumínum ragasztó kellet volna és legalább -40 ig bírni a szuflát! végül bele lett rakva egy komplett hasonló hűtőborda, mert kb 5 helyen ki volt lyukasztva még!
beszereztem egy jégkaparót...

És mentségemre szóljon hogy nekem eszem ágában nem volt lekaparni hegyes késsel, parancsra tettem! És aki adta az utasítást annak a hibája.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
(#) pjg válasza K Norbi hozzászólására (») Jún 26, 2015 /

A jégcsákányt meg tedd el a Himalája túrára!
Következő: »»   162 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem