Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Köszönöm mindenkinek. Akkor ezen infók alapján tervezem a nyákot.
Nem lett leejtve? Forrasztásnál nem kapott a modul hősokkot? Olyan, mintha az LCD és a panel érintkezői egymáshoz képest el lennének csúszva.
Mivel pont a fele hiányzik, én inkább a sor/oszlop meghajtó chip kontakthibájára gyanakszom.
Ennek az LCD-nek ki lóg a bele?
Mi az a jobb oldalán?
Az a háttérvilágítás paneljének széle. Nekem is így néz ki.
Kössz a kiegészítést, csak általánosságban írtam...
CC3000-es wifi modult használt már valaki arduino-val? Nekem csak az Adafruit-tól letöltött könyvtárral, ill. az abban levő pédaprogramokkal ment. A "gyári" (fejlesztőrendszerebe beépített alap) függvényekkel nem ment. Azokkal miért nem használható? Vagy használható, csak van valami trükkje a dolognak? Az Adafruit féle könyvtárhoz van valami függvénylista ill. jól használható help, avagy a példaprogramokból kell összeszedni amire szükség van?
Én konkrét bekötést keresnék ilyenhez, mert van CC3000 modulom natúrba, és addig nem akarok nyákot csinálni neki, míg nem tudom hogy az arduino-n mi hova megy .
Sziasztok!
A napokban jutottam hozzá a tanuló csomagomhoz és neki is estem az olvasásnak meg a lapka felélesztéséhez MEGA2560. Az arduinon fut a Blink gondolom alapértelmezett de ha modósitani akarom és rányomok a feltöltésre akkor azt mondja hogy "Hiba a feltöltés során". A Tools -ban a Port inaktiv. Probáltam a 1.6.0 , 1.0.5, 1.0.6 keretrendszerrel is. Szerintetek mit rontok el vagy hagyok ki? Köszi :-|
Kiválasztottad, hogy melyik boardot akarod programozni, meg melyik porton, stb? Ill telepítésnél fel tudta tenni rendesen? Megvan melyik com porton működik? így hirtelen ennyi.
Helló!
Eredeti vagy kínai "klón"? Az USB kezelő chip szintén Atmega (vagy FTDI), vagy pedig kínai CH340/CH341 IC? Mert ha CH, akkor külön saját drivert kell felrakni, a Win csak akkor fogja felismerni az eszközt, magától nem és az Arduino IDE program is csak akkor fogja tudni használni. Tapasztalat... Ha a CH driverre van szükséged, azt el tudom küldeni. Nézd meg az USB csatlakozónál lévő IC típusát. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
Sziasztok
Oszzeraktam egy PCF8563 orat (idomerot) a kovetkezo keppen. Elem, dioda, stb. Mukodik is amig ujra nem inditom a lapkat, amikor megint visszall a "set" idore. Ha viszont levalasztom a lapkarol, vagy akar rajta hagyom es ugy toltom ujra a progit "rtc.setDate" es "rtc.setTime" nelkul, akkor pedig visszamegy 2001.01.01 ... stb. A kod:
Hol lehet a hiba ? Mit felejtettem ki ? Meg egy kerdes, egy string karakterlanc milyen hosszu lehet ahoz hogy SD-re irjam ? A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
Lehet csak egyszerűen a set date set time rutint kommentezd ki. Ezt valahogyan később programból állítsd be. Így valóban minden bekapcsolásnál újra beleírja, teljesen feleslegesen. A téves dátumod , meg lehet a dugdosás miatti helytelen init miatt következik be. Ha egyszer összeraktad, többet ne háborgasd.
A kovetkezo keppen csinaltam:
- feltoltottem a kodot az „rtc.setDate(...);” es az „rtc.setTime();” -el. Igy beallitottam az orat/ datumot. A PCF-et ha levallasztottam es utana vissza kotottem ment tovabb rendesen, de resetnel ujbol beirta a beallitott idot. - ha viszont levallasztottam es az Arduino-t ujbol programoztam ugy kikommentezve a beallitasert felelos sorokat (igy „// rtc.setDate(...);” es „// rtc.setTime();”) es rakotve a PCF-et reseteltem vagy megszakitottam az aramot az Arduinon, ami ujraindulast idezett elo, akkor a PCF visszallt 2001.01.01 datumra es 01:01:01 idore. Nem tudom, az IC leirasabol nem sokat ertek, ha esetleg valakinek mar volt dolga vele segitene esetleg. Kulonosen az INT kivezetest nem ertem. Tudom hogy van mas ora / ido lapka, van nekem is DS3231, ami rendesen mukodik, de azert lenne ez erdekes mert be lehet epiteni a PCB-re. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Ilyen óráknál az int kimenet programozható , folyamatos 1Hz , ... vagy ha ébresztést állítasz be, azt is jelezheti.Anélkül teljesen használható.
A folyamatos 1Hz, 32 Hz, ..., ezert ahogy en ertettem a „CLKOUT” kivezetes a felelos.
Esetleg az „alarm” funkcioert lenne felelos?
A Boardot kiválasztottam de a Port az inaktív. Ez a keretrendszeren vagy fejlesztő környezeten van , elvileg az volt írva a leckében hogy ebben van a kódszerkesztő, fordító, letöltő, (súgó).
Semmi mást nem találtam hogy fel kellene telepíteni. Azt elfelejtettem mondani hogy Linuxon vagyon. A hibaüzenetem pedig : This report would have more information with "Show verbose output during compilation" enabled in File > Preferences. Arduino: 1.0.6 (Linux), Board: "Arduino Mega 2560 or Mega ADK" Sketch mérete: 1 628 byte (maximálisan lehetséges: 258 048 byte) processing.app.SerialNotFoundException: A COM1 soros port nem található. Választani az Eszközök > Soros port alatt lehetséges. at processing.app.Serial.<init>(Serial.java:191) at processing.app.Serial.<init>(Serial.java:77) at processing.app.debug.Uploader.flushSerialBuffer(Uploader.java:77) at processing.app.debug.AvrdudeUploader.uploadViaBootloader(AvrdudeUploader.java:175) at processing.app.debug.AvrdudeUploader.uploadUsingPreferences(AvrdudeUploader.java:67) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1666) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1622) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1594) at processing.app.Editor$DefaultExportHandler.run(Editor.java:2382) at java.lang.Thread.run(Thread.java:701) És mint Írtam is a levélben pontosan a Soros portot nem tudom beállítani.
Ja, hogy linux. Szerintem ott is valamit kell telepíteni, mert win alatt ha fent van az arduino programja, akkor ha bedugod az usb portba a modult, akkor elkezdi telepíteni, és a végén ki is írja, melyik soros port az övé. Sajna linux alatt nem tudom mit kellene feltenni.
Ezek szerint a fejlesztő környezeten kívül van valami program ? Ezt sem a videókon sem a leírásban nem említik.
A CD amit a csomaghoz kaptam vannak progik csak épp a MEGA 2560 nincs Linuxra.
A probléma gyökere már ott van, hogy linux alatt nem "COMx"-el vannak jelezve a soros portok. Direkt a kinuxra telepítetted vagy wine-ban ut a windows-os?
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy láb bemenetként van definiálva, miért lehet rá használni a digitalWrite parancsot?
pinMode(ENC_1_A, INPUT); digitalWrite(ENC_1_A, HIGH); pinMode(ENC_1_B, INPUT); digitalWrite(ENC_1_B, HIGH); pinMode(ENC_2_A, INPUT); digitalWrite(ENC_2_A, HIGH); pinMode(ENC_2_B, INPUT); digitalWrite(ENC_2_B, HIGH); Illetve, hogy ennek mi értelme van? Nem sérül az áramkör? Ez egy kétcsatornás forgójeladó kimenete. Köszi! A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2015
Bekapcsolod a belső felhúzóellenállást, ami 20-50kohm értékű, így a láb nem fog lebegni, és egyből rá lehet rakni a kapcsolót is. Ha nincs lenyomva a gomb, akkor +VS van a bemeneten, vagyis magas, ha lenyomod, akkor GND lesz, tehát alacsony. Áram sem tud folyni csak minimális, külső alkatrész sem kell hozzá. Praktikus nagyon.
Mondjátok. Ez arduino alaplap, vagy csak bővítő? Bővebben: Link
Ránézésre egy Uno R3, csak kicsi usb-vel
Köszi nektek. Érdemes ezzel foglalkozni, vagy inkább egy eredetivel? Az ára nagyon vonzó.
Ugyanolyan jó lesz mint az eredeti. Ha nem működik, akkor meg visszakéred a pénzed. Egyébként olcsóbban is kapható másutt.
Ugyanebből van 3db om. Mind működik. Ugyanezt vettem ettől az eladótól, de azt hiszem kicsit olcsóbban.
Még olcsóbban? Lehet most gyenge a forint.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |