Fórum témák
» Több friss téma |
A nyomáskapcsoló csöve az üst jobb oldalán van.Az alatta lévő légsűrítőt is mossad ki!
Sziasztok.
Van nálam egy régebbi zanussi gép amin egy kondi-s motor van, az a baj vele hogy a motor forog mind két irányban majd vált a pr-kapcsoló és már ruhával egyik irányba sem bir elindulni, aztán megint vált és megint megy rendesen, jó lenne ha valaki tudná a motor bekötést elmondani mert ezen a motoron 7 vezeték van, de viszont ráirva a motorra ugy látom hogy csak két féle fordulat van. mire akkor a 7 száll vezeték ?
A bekötés ilyesmi lehet, bár itt csak hat vezeték van. A hetedik tán védőföld.
Valószínűleg össze van égve a prk. szétszeded megpucolod az érintkezőket és lehet hogy jó lesz.De én ezt hagynám utoljára!
Az 5 és a 6 kivezetékeseket ismerem, tudom hogy kell bekötni, sajnos a hetedik is tekercshez vezet itt és se belül nincs egyik vezeték sem összekötve vagy esetleg egy hőbiztositék lenne benne, minden drót külön ohm értéket mutat.
Hát igen ezt szeretném én is utoljára hagyni.
Tiszteletem!
Adott egy siemens wash &dry 1260 gép. Szénkefe csere volt mert meg ált, ment 2 hétig de most olyat produkál hogy csak egy irányba és csak full sebességen megy (centrin és mosáson is) 3 - 4 szer próbál forgatni és utánna ki áll nullára. A tacho jó. Relék újak.
Még egy két info a tacho kéziforgatásra 1-1,5 voltot ad 70ohm ellenállása
Szia.
A panelen nézd meg a tachó bemeneti áramkörét, ezeknél elszokott égni egy-egy ellenálás.
Köszönet. Ránézek.
Sziasztok!
Van egy Whirlpool FL-5103-1000 automata mosógépünk. Olyan gondunk van vele, hogy egy mosást elindítva egy darabig teszi a dolgát, aztán megáll a mosás. Jellemzően akkor fordul elő, amikor a programválasztó tárcsa már elhagyta a 10-est, de még az öblítés (A) előtt jár. Csak áll és nem csinál semmit. Ilyenkor ha kikapcsolom, majd vissza folytatja és teszi a dolgát. Általában randomra előforduló hiba, van hogy egymás után 2 mosásból kétszer is előfordul, de van hogy egy hibás menet után pl. 10 mosásig se fordul elő. Szerintetek mi lehet a gond? Köszi!
Üdv!
Egy Siwamat 2085 géppel küzdök. A probléma, hogy megy a programkapcsoló (mechanikus), mindent csinál. Viszont a fűtési időszakban sem áll le. Rajzot nem találtam róla. Szénkefés motoros, őskövület. A motorhajtáson kívül semmi elektronika, relé, stb nincs benne. Köszönöm a figyelmet. U.i : A hőfokszabályzó működik, sima kapilláriscsöves.
A prk nak ebben a gépben mennie is kell ugyanis az csinálja a forgásirányváltást.
Találkoztam hasonló őslelettel ami megállt míg melegítette a vizet. Ez viszont megy rendületlenül, a fűtést is bekapcsolja, de ideje nincs felfűteni mert tovább lép. Egy teljes mosást 25-30 perc alatt lerendez, ami időben elég hosszú az a centri, kb 7 perc, az öblítések is 4-5 perc X4, a melegítés is 6-7 perc
Üdv mindenkinek ! Segítségre szorultam mivel hogy nem tudom reszetálni a mosógépemet. Tipus BEKO WMD25100T.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
Nincs rajta lépésgátló? nézd meg hogy esetleg nem e testzárlatos e valami.
Ezt így elsőre eprom hibának mondanám de ki tudja.Ennél a legtöbbször az szokott lenni a hiba de persze lehet más is.
Szia!
Nézd meg nincs e rajta retesz, vagy másnéven lépésgátló, ahogy botesz írja. Ez egy mágnestekercs, ami ha meghúz nem engedi tovább lépni a programkapcsolót.
Sziasztok!
Tudom, hogy mi a lépésgátló. Ezen sajnos nincs, zárlatos is ami lehet a fűtőszál de az sem az. Tehát egyre jobban nem értem mi akadályozza (ná) a továbblépését amíg nem elég meleg a víz. Gondoltam a programkapcsoló sebességének, belső mechanikus szabályzósára is. Illetve ennek hibájára. Ennek viszont erősen ellentmond, hogy a hőfok szabályozható, nem programhoz kötött. Meg ugye az is, hogy a felmelegedés sem egyforma ideig tart. Valami szerintem " ki söntöli " a fűtés idejére a motort, de mi ??? és hogyan ?
Javítottam már ilyen gépet.A programkapcsoló szerintem kap valamilyen visszajelzést arról hogy tart e még a fűtés vagy sem.Csak nézd meg!A fűtési időszak alatt nagyon rövideket és ritkán forgat amikor meg nem fűt akkor hosszabb ideig forgat.De lehet hogy van benne lépésgátló csak a programkapcsolón belül.
Ez kb egyenletes sebességgel halad. Elektromos lépésgátló biztos nincs benne, mechanikusan meg nehezen tudom elképzelni, a "kézi" hőfokszabályzás miatt. De szétszedem a rohadékot, hátha találok valami hibát a lelkében.
És ezzel gondolom nem sok mindent lehet kezdeni, ugye?
Ha újraírod benne akkor megjavul.DE elötte minden perifériát ellenőriznék.
Sziasztok szeretnék segitséget kérni elektrolux mosogatogépemem beallitom a programot szivatyuzással kezd ki is nyomja a vizet tehát nincs dugulás majd nem vált át vizbeengedésre egy idö után leálla a szivatyuzással és kiirja a 20 kodot ami dugulást jelent pedig kinyomja a vizet magábolmi lehet a gond dugulást nem találtam. Koszi
Üdv Mindenkinek!
Egy Bosch WOL1650 mosógép "gyógyításához" kérek segítséget. A vezérlőpanel egy zárlat miatt elszállt. A mutatvány miatt a gép jelenleg olyan tünetet mutat, hogy a program bekapcsolásakor elkezdi engedni a vizet, de nem hagyja abba még akkor sem, amikor már a szivattyút is bekapcsolja a túltöltés miatt. Képes az üstöt teljesen teleengedni, még a szivattyúzási program alatt is engedi befelé a vizet. Csak úgy tudom kiszívatni belőle a vizet, hogy leveszem a mágnesszelep csatlakozóját. Már nézte egy szerelő, aki azt mondta, a gép csak panel cserével javítható. Érdeklődöm, valakinek van-e más, olcsóbb ötlete, vagy esetleg egy használt, de jó panelja, ami a megfizethető kategórián belül van? A gép már nem fiatal, de egyéb baja még nincs, esztétikailag sem rossz, ha nem szükséges, nem dobnám el. Csere esetén ha kell, küldöm a rossz panelt, hátha javítható, vagy felhasználható egy másikhoz.
Egy kép a panelről lendíthetne a dolgon. Több gépben is előfordulhat azonos vezérlés, azt már nem is említem, akinek van bontva biztos nem a géppel együtt őrizgeti. Kiszerelve meg ki emlékszik mi miben volt
Bocsi!
Nagy igazság, már küldöm is, ha minden igaz! Íme a "bűnös"! Még annyit tennék hozzá, hogy miközben engedi a vizet, a mosási program elindul, a motor forgat, jobbra is és balra is! A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Szia!
Sajnos nem nyitotta meg a gépem a file-t. Viszont az elmondottak alapján érdemes lenne átvizsgálni a panelt. Valószínű, hogy a szivattyút hajtó " triac" zárlatos. Általában szemmel látható, hogy megemelte a kalapját. 3 lábú fekete alkatrész. Zárlata multival mérhetó, szerencsés esetben ennek cseréjével a gép újra működőképes lesz.
Köszönöm a segítséget!Szerelő lett a vége. Szénkefét cserélt, 3-szori kiszállással (kisváros) 13.000.--be fájt!!!!!Ja nem 12.995.-be!
Sziasztok.
Van nálam egy elektra bregens gép ami csinál mindent egy percig kb aztán villog és kettőt sipol, valaki nem tudja hogy a sipolások száma jelzi itt a hibakód számát ? vagy hogy van ezeknél ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |