Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
A linken a legfelső láb a GRN. Én sem tudom mi az, kétségtelen van RST is. A DTR GRN-el való összekötése okozhatott gondot? A második kérdésedre a link alapján Te tudnál válaszolni, mert nekem ez abszolút kínai. Köszi.
Végül is nem tudom mi az a GRN, de szerintem biztos jó lesz mert Nekem DTR van ugyanott, kárt nem teszel benne, próbáld ki legfeljebb nem tölti fel a programot!
Összeszedtem a függvénykönyvtárakat, remélem jók lesznek! Csatolom külön egy libraries.zip fájlban. Csomagold ki a tartalmát a Dokumentumok/Arduino/libraries mappába. Ha megvagy vele akkor próbáld feltölteni a programot és ha minden jó akkor működnie kell!
Köszönöm szépen!Próbálom.
Próbálok egy távirányító hex csomagját kiolvasni.
Ezt a programot találtam hozzá:
De hibaüzenetet dob feltöltéskor:
Ilyen vevőm van, és ezt a bekötést próbáltam.
Ha valami hiányzik? Létre kel hozni!
Próbáld meg:
Most megáll a IRrecv irrecv(RECV_PIN); sornál és hibaüzenetben erre hivatkozik:
Valamiért nem találja az ir vevőt. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Sajnos hibakereséshez látni kel az egész librari könyvtárat!
Közben meg kerestem. Ezek mind az „IRremoteTools.cpp” ben vannak, viszont az „IRremoteTools.h”t sehol nem hívja meg? IRremoteTools.cpp:
Próbáljuk újra:
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Hibát dob továbbra is!
Az utolsó sort emeli ki.
Hiányozna valami könyvtár az IDE-ből? Így néz ki a program most:
Még az is előfordulhat, hogy „libraries”–ban több helyen is szerepelnek „IRremote.h, IRremote.cpp”?
Ilyenkor vagy be zip-eled ami ép nem kel, vagy megadod a pontos elérési utat. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Hello
Nekem lefordul az elso valtozatod
Megnézem. Valamit hozzá adtam amit az oldalról töltöttem le, lehet ezzel bakarvartam az ide-nek...
#andykaaa: akkor nálam lesz valami gond! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Totalcommander-rel rákerestem, több is van! Ez kavar be?
Ezekből melyiket hagyjam meg? A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Ismétlődés nincsen!
Pl. ilyen: c:\Program Files (x86)\arduino-1.6.6\libraries\IRremote\ IRremote.h ?
Hagyd meg az:
IRremote.h IRremote.cpp IRremoteInt.h És akkor térj vissza az eredeti változatra. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Megcsináltam, nagyon jól működik, köszönöm a segítséget, még annyit, hogy ha a cookie-ben a számot csak egy fix számnak csinálom, az nem jó, mert próbálgattam, és úgy is jónak tűnik. A másik, hogy ha a kliensből érkező adatokat strstr-rel ellenőrzöm, akkor hogyan tudok olyat csinálni, mint a string.subString()?
Nincs ismétlődés, rákerestem most. Kitöröltem a nem kellő részeket, próba szerencse!
Illetve még annyit, hogy a jelszót hogyan tárolod, mert nekem most az sd-n van egy fájl és abban van, de hátha van valami jobb megoldás.
Ha fix számot (v. számokat) küldesz a sütiben akkor könnyen törhetővé válik az egész. Mert a sütiket meg lehet nézni a böngészőben, és ha sosem változik akkor bármikor be lehet lépni vele.
Az strstr()-t sehol sem használtam! A fájlkiterjesztések vizsgálatánál pl. strrchr()-el megkeresem az utolsó pontot a fájlnévben, ha nem NULL akkor növelem eggyel a pointert, és utána strcmp()-vel ellenőrzöm (kicsit gyorsabb és sokkal megbízhatóbb így szerintem). A jelszót az SD-n tárolom, de lehetne EEPROM-ban is. Az SD szerintem szerencsésebb, mert az összes többi beállítást is azon tárolom. így ha átrakom az SD-t másik arduinoba akkor minden beállítást hoz magával. Gyakorlatilag van egyetlen fájl amiben minden webfelülethez kapcsolódó változómat tudom tárolni. Az arduino szerver jelenleg is elérhető: ITT a jelszó nem változott. Viszont az Sd kártyán van egy csomó egyéb fájl (közel 8G tehát tele van a kártya) és így érezhetően lassúbb a fájlok elérése. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Na így már működik! Köszi a segítséget!
Bár annyi érdekessége van a programnak, hogy nem tárolódik el! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Neted milyen feltöltésre képes. Tennél rá egy kb 10 megás képet, vagy .rar-t kipróbálásra?
sziasztok
lenne egy problémám egy analóg jelet kell megnéznem 100 X ha 100 X 0 akk lépjen be egy if be nem tudom hogy ezt hogyan tudnám leírni arduinoban. előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
És lásuk mit tudsz?
Analog jelet be tudsz olvasni, do while ciklusban? Bővebben: Link ... Bővebben: Link 100 *? ... A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Köszi, az sd-s beàllítástárolást leírnád egy kicsit konkrétabban, hogy hogyan van egy fájlban mert én amikor próbálkoztam nem igazán ment, esetleg egy kis kóddal
Előre is köszi!
igen
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Ez már nem egészen teljesen arduinos téma, de ide vonatkozik...
Egy kis kínai vacak mp3 lejátszó távirányítójának a hex kódjait olvastam ki. De elég érdekes dolgot tapasztaltam! Van egy "véletlenszerű" utó utasítás, ami majdnem minden kód után ott van. Egy FFFFFFFF kód. PL így:
Ez pl a hangerő fel. Erre hogy írjak programot? Ha nem veszem az F-eket, és pont társítva küld jelet, nem fog működni, és vicaverza! Bele tudom venni egy vagylagos kódként? Ha komplikált, akkor nem lényeg, mert a telefonomon van IR program, ott a bőség zavarában szenvedek a távirányítók választékából, csak mint lehetőség érdekel.
Próbáld folyamatosan nyomva tartani a gombot... Nézd meg úgy mit csinál (hátha ez az ismétlés kódja)
A beszúrt kód részletet úgy másoltam ki. Ami még szépíti a dolgot, ha egymás után nyomogatok egy gombot, akkor teszem azt 30-ból egyszer kétszer a kód is változik! Komoly szerkezet nagyon!!
Ahogy nézem 28 kód ismétlést másoltam be. A végét nem másoltam már be, de ott volt már kódváltás! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Kerestem még IR-es progikat, és találtam egy olyat aminek a végén van egy 100us-os késleltetés. Így ha nyomva tartok egy gombot, akkor adja az FFFFFFFF kódot. Igazad lett, ez lehet az ismétlés kódja, és a "hiba" a fogadó oldalon lehet csak, nem mindig érzékelni észlelni a program és ezért ha bizonytalan jelet kap, kihagyja. Talán a késleltetéssel s kiírásnál soremeléssel játszva ki lehetne pontosabban listázni.
Átírtam a késleltetést 1s-re, így eltűntek az F betűk egymás utáni nyomkodás során és nyomva tartásra adja az F-eket. Ami érdekes, hogy gyors egymásutáni nyomkodásra be ad olykor egy kódváltást, és több félét is, de így jobban elkülöníthető a jelcsomag. Jó hogy erre így sikerült rájönnöm, és adtál egy ötletet! Ezt majd bele kell venni a programba, ha ezt a távirányítót akarom használni.
Ez a baj sajna az arduino-val. Sok mindenre jók a könyvtárak, de túl általánosak. A végeredmény emiatt sose optimális. Ha szeretnél megszabadulni ettől a gondtól, akkor meg kell nézni, hogy is működik az IR detektálás, majd átírni megszakítás alapúra. Ezután már minden jelet fogadni tudsz majd, mindenféle késleltetési és egyéb gond nélkül.
Akkor mire vársz? Lásuk a kódot!
do Beolvasod az analóg pint. Ha == 0, növelsz 1 számlálót, else számláló =0 Ha számláló == 100, kilépsz a whileből. |
Bejelentkezés
Hirdetés |