Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jól sejtem, hogy most az erő és nyúlásmérés témakörre fogsz ráhasalni?
Jogosan mondjátok, hogy el vagyok veszve. Egyrészt a hangulatom sem olyan volt, hogy sokat alkossak - sokat olvastam, olvasok, gondolkodtam erről-arról, egészségemet is rendbe próbáltam(om) tenni, másrészt egyéb dolgom is akadt.
Sikeresen leérettségiztem (szakdolgozatom témája a Conrad-féle Digitális hőmérő volt, ICL7107-el), felvettek a kollégiumba és az egyetemre is, valamint nagybácsi lettem. Mostanában nem sok minden készült, ez a digitális LCD óra az egyik nővéremnek lett dobozolva, elég egyedi. Egyelőre csak megfelelő adapterem nincs hozzá, mert ami lenne, annak kicsit idegesítő zúgása van - majd kieszelek valamit. Ezen felül az elmúlt időszakban a HDD-m épp op. rendszer telepítéskor szállt el (gyanakodtam is a sok kékhalálra), szóval elég sokat telepítettem, több féle rendszert próbálgattam, próbáltam lelket lehelni a halott merevlemezbe is. Azután a 36 fiókos alkatrésztárolómat újrarendeztem, azaz először is minden fiókba szabtunk kis lemezdarabokat, amiket beragasztottam, így 72 ellenállás értéket tudtam elrendezni. Az volt, hogy egy csomó ellenállás és dióda kallódott az asztalomon, ezeket szortíroztam, amelyek nem voltak az ellenállás-soromba valóak, de pl. megközelítették az egyik értéket (pl. 9,1R a 10R-t), azt zacskóztam, feliratoztam, és oda raktam be, ahova legközelebb tartozott. Ma a műhelyasztalomat pakoltam össze, belenéztem a pákatrafó dobozába, mert valami bibi volt, illetve takarítottam, mert borzasztó kosz volt. Délután egy elosztót és egy hosszabbítót javítottam meg apámnak. (Jubileumi 7000. hozzászólásom - most kivételesen nem csak untató kérdéssel jövök) A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2015
Szia!
Gratulálok az érettségihez, az egyetemi felvételihez és nem utolsó sorban a magyar helyesírásodhoz. Ez utóbbi példaértékű.
Szia, csatlakozom én is az előttem szólóhoz, és további sikereket kívánok.
Idézet: Sok Magyar anyanyelvű példát vehetne tőled. „nem utolsó sorban a magyar helyesírásodhoz”
Összeütöttem egy fázis sorrend ellenőrző kütyüt.
Éppen kényelmesen belefért egy Lomexben vásárolt 25x50x100-as kis műanyag dobozkába. Ilyen lett:
Nyilván úgy értette, hogy határon túl született.
Bocs, rosszul fogalmaztam. Magyarországon élő Magyar anyanyelvűekre gondoltam.
Idézet: Rólad.... „példát vehetne tőled.”
Ami a helyesírást illeti, Te is tanulhatsz, mert nem "Magyar anyanyelvűekre" gondolhattál, hanem "magyar anyanyelvűekre".
Sziasztok! Én egy öntözőrendszer időzítőjét csináltam meg a héten. Külön köszönet proli007-nek.
Minden reggel mikor fel kel a nap ,bekapcsol és 1,5 percen keresztül locsolja az epret,meg a paradicsomot.
Sziasztok!
A sok dícséret olvasás után megosztom veletek következő projektemet ez egy "ufó" villogó lenne szerintem elég látványos lett. Szerintetek? Videó
Szép munka!
Szerintem elég sokra fogod vinni az életben!
Látszik rajtad az odafigyelés, az igényességre való törekvés, a tanulás, nyitottság az új dolgok irányába. Gratulálok én is a sikeres vizsgához!
Nagyon szépen köszönöm!!!
Zoli_bácsi: Neked is köszönöm, nagyon jól esik, remélem igazad lesz. Soha nem hagyom abba a tanulást, szeretnék még a nyáron C++-ozni, angolozni, e mellett néhány hónapja aktívan főzök, épp most sül a pogácsa. (sajnos a tészták a gyengéim, anya segít).
A találkozón gyakorolhatod a gulyás főzést is.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2015
Szia! Nagyon tetszik ez az ufòs villogò! Mi alapjàn èpìtetted? Vagy sajàt tervezès?
Talán nem haragszik meg a kolléga az árulkodásért:
UFO villogó
Szia! Nem mai hozzászólás, de ez mindegy szerintem. Én is elkezdtem szemezni az RFM12B modulokkal, vettem is pár darabot. Az érdekelne, hogy ezt adatlapból saját magad programoztad, vagy valami forrás alapján? Ha van valami forrásod, esetleg megosztanád? Félre ne értsd, nem a te kódodat kérem, tudom hogy az mindig 7 pecsétes titok.
Szia, Ha megtervezed söröshordóra is, vevő leszek rá!
Szia!
A gyártó oldalán van tök jó mintakód kimondottan PIC-re, abból indultam ki. Mondjuk én azt erősen átírogattam már, de kiindulási alapnak teljesen jó mert működik.
Szia! Köszi a választ!
Arra gondolsz, ami ebben a PDF-ben van? Ha valóban működik, akkor felhasználom ezt. Én is átírnám, ennél komolyabb program kell, csak kiindulási alapnak kerestem. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Egy másik fajta. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |