Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   166 / 296
(#) Hongarije hozzászólása Aug 8, 2015 /

Kedves Hozzáértők és Hozzá nem értők!
Visszatértem! Folytatnám ahol július 22.-én abbahagytam.
Tehát a fagyasztóm továbbra is jegesedik és engedi magából az olvadék vizet. Úgy látszik be kell rendezkednem a három heti leolvasztásokra. A fagyasztó hátpaneleinek kiszedése után a fűtőszálon volt néhány megfagyott vízcsepp, tehát időnként folyékony állapotban is megtalálható a víz a hűtőradiátor körül(lehet hogy időnként fűt aminek fűtenie kell?). Multiméterrel lemértem minden kábelt ami elérhető volt, hogy van -e szakadás.A bekonnektorozott, és így ki is emelhető kábelköteg minden vezetéke, beleértve a hőbiztosítékot is szakadásmentes. A fagyasztótéri fűtésszál 400 ohm-os. Fut még le egy kábel a hűtőszekrényrészbe. Ez nem tudom mihez vezet,ezen nem mért semmit (nem nullát, hanem semmit) a multiméter. A beérkező kábel aljzaton három párban van csatlakozó hüvely. Egy páron nem mért semmit, nyilván ezen jön a kapcsoló áram a hőbiztosítékba, onnan vissza a második párba.Itt az aljzat megosztja a fagyaszótéri fűtéshez és a hűtőtér felé menőhöz a harmadik páron.
Ha ez fűtő áram lehet hogy a hűtőtérben is van egy fűtő kör amihez lefut a mért értéket nem mutató vezeték?
Ha így volna, akkor talán azért nem mutat értéket a multiméter, mert az a fűtőszál szakadt meg? Ez a szakadás visszahathat a fagyasztótéri fűtés működésére?
Sok kérdés és lehet hogy a hozzáértőknek hülyeségnek hangzik, de nem tudom továbbra sem mi okozhatja a folyást ha a hőbiztosíték jónak tűnik.
1. kép Fagyasztó téri fűtőszál kábele mérve.
2. kép Hűtőtérbe futó kábel mérve.
3. kép Kiemelt kábelköteg vezetékeire rámérve minden értelmes kombinációban u.az az érték.
(#) Lev23456 hozzászólása Aug 9, 2015 /

SziasztoK!

Kellene egy kis segítség egy ilyen alkatrész ment tönkre a hűtönkben és szeretném tudni hogy hol lehet ilyet kapni! Ötlet esetleg?

Üdv:

Lev
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2015
(#) Joe_001 válasza Hongarije hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Üdv!
Elsősorban a 3. képen lévő alkatrész hibájára tippelek. 2 db hőmérsékletre kapcsoló van benne. A korral elmászik a kapcsolási pont, lerövidül a leolvasztási, párátlanítási ciklus. A vezérlőelektronikában lévő elkokat is meg kéne nézni ESR értékre.
(#) Joe_001 válasza Lev23456 hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Üdv!
Orczy?
(#) Hongarije válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Kösz Joe
A múltkor is erre tippeltél szerintem. Te tudod mi van a dobozkán belül.
Én csak annyit érzékeltem, hogy nincs belül szakadás. Pénteken már indítottam egy keresést az Orczyban, de zárásig nem jutottunk közös nevezőre. Küldtem utána képet is nekik az adatok mellé, hátha könnyebben rátalálnak a katalógusban.
Utolsó mondatodból csak annyit értettem, hogy vezérlő elektronika. Nem ismerem a szakzsargonotokat. "elko" talán= kondenzátor? ESR-ről lövésem sincs.
Ha kívül, a fagyasztó ajtaján vannak a vezérlő gombok, akkor mögötte az ajtóban van az a bizonyos elektronika? Ha ezt kell javítani, erre is van specializálódott szerelő, mint Merza Péter a mosógépekére?
(#) Lev23456 hozzászólása Aug 9, 2015 /

Orczy-n mi?
(#) Hongarije válasza Lev23456 hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Helló
Én is csak ugatom a témát, de annyit kipróbálhatsz (én is ezt tettem), hogy felhívod az Orczyt és megpróbálod elmagyarázni hol van az alkatrész és hogy néz ki és megkérdezed milyen email címre küldjed az ide is feltöltött képet.Valahol a hátulján vagy újabb gépeknél a a zöldségtároló rekesz melletti oldalfalra ragasztva találsz egy adatlapot és az azon található típus számot, tízjegyű és a kilencjegyű számot (utóbbi előtt lehetnek betűk is, nálam SN volt) és ezeket is bediktálod (kérni fogják). Ennyi info alapján már tudnak válaszolni, van -e ilyen vagy helyettesítő alkatrészük. Segítőkészek. Nekem mindig bejött korábban és mint ahogy írtam feljebb, most is van egy megkeresésem feléjük.
(#) Joe_001 válasza Hongarije hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Két db bimetálos kapcsoló. Ennek a jelére indul, áll le a leolvasztási, párátlanítási ciklus. Az elkó elektrolit kondenzátor Az ESR az elkó beiktatási csillapítása ami a korral, minél melegebb helyen van annál inkább növekszik. (kiszárad) A bimetál átmeneti felülete meg a korral a diffúzió miatt homogenizálódik ezáltal a hő függvényében nem annyira változik a mechanikai alak. Ezért a 3. képen lévő mérő összeállításod nem helyes, mivel pl fokozatosan változó hőviszonyok közt és a hőmérsékletet is mérve kéne a zárlatot (mindkettőt) mérni, hol vannak a kapcsolási pontok. A vezérlő elektronika helye gyártmányonként eltér(het), a javításához bármely ilyen műszerrel, elektronikához való pákával rendelkező műszerész jó aki javítással foglalkozik.A termoswitch tesztjére ezt találtam:teszt
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2015
(#) sunside válasza Lev23456 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Igen, nem tudom merre laksz, de profi hűtő alkatrészboltban bárhol az országban beszerezhető. A gép bárcáját belül a hűtőtérben fényképezd le az alapján a kereskedőnek könnyebb.
(#) dome_ válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Kedves Joe!

Nagyon köszönöm! A hőmérséklet érzékelő az az alkatrész, amelyik bal felül rá van téve a hűtőcsőre? Konnektoros csatlakozású, így gondolom, ha rendelek másikat, én is ki tudom cserélni.

Az elektronikai panelt merre találom a hűtőben? Lebontottam hátul a burkolatot, de ott csak a kompresszor, a ventilátor és egyebek vannak, de panelt nem láttam, máshol pedig nem bontható a hűtőgép, legalábbis rongálás nélkül. Vagy csak jól eldugták kicsit beljebb a kompresszor mögé?

Esetleg Fejér megyében tudtok valakit ajánlani, aki "látott már" ilyet és neki is állna? Nem vagyok biztos benne, hogy a már heti rendszerességgel végzett szétszerelés és jégtelenítés jót tesz a hűtőnek.

üdv,
döme_
(#) Joe_001 válasza dome_ hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Kettő a fűtőszálba megy(10 Ohmos nagyságrend) a többi termokapcsoló.(kettőnek is léne lennie). A cseréje levágás után szín szerint forrasztás, szigetelés szigorúan zsugorcsővel! Víz, páramentesség követelmény! Érintésvédelmi okokból minimum ez előírás!(csatit nem hiszem hogy adnak hozzá) Az elektronika szokott az ajtó fölött is lenni de az alábbi orosz link alapján külön fehér dobozban is lehet. A gépedről ezt találtam, igaz a fele Orosz translator után is, de ez alapján el lehet indulni. a panelon csak 3db elkó nem sokba kerül minimum 105°C kivitellel, azonos értékkel érdemes cserélni.
Samsung hútő
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /

Ja ha kivetted a panelt TV szerelő félóra alatt elvégzi rajta a munkát, tehát kb másnapra kész.
(#) littlerock hozzászólása Aug 10, 2015 /

Sziasztok! Furcsa hangot a hűtőnk (3 éves Samsung: fent hűtő, lent fagyasztó, nincsenek benne extrák). Mintha leesne mögötte/benne valami. Egy hirtelen csörgő, zörgő hang. Leginkább ezekben a melegekben csinálja... Szinte biztosan hívok majd szerelőt, de előtte tájékozódni szeretnék, mi lehet a gond. A gép működik, hűt rendesen, de rettenetesen zavar ez a hang...
(#) takla195 hozzászólása Aug 12, 2015 /

Sziasztok!

AEG SANTO hűtő ismeretlen ideje ad ki kattogó hangot. A gép közepe felől érkezik a hang, nem a relé kattog. Fél órát-egy órát kattog aztán abbahagyja. Fagyasztó része tökéletesen hűt, normál hűtő 6 fokozatból 4-esen csak kielégítően hűt. Segítséget szeretnék kérni hátha nem kell szerelő. Itt egy kis segítség:
https://www.youtube.com/watch?v=ek8CYFq0zdQ

Köszi
(#) jkornel hozzászólása Aug 14, 2015 /

Sziasztok!

van egy Fagor A-kategóriás beépített hűtőnk, egy ideje a belső led villog (inkább szaggat, szóval nem hibajel szerintem - korábban folyamatosan világított) és folyamatosan megy a kompresszor is!
Majdnem 0 fokra hűti a felső részt (jól hűt a fagyasztó is lent).
Az ú.n. Super hűtés is kapcsolható és müködik, csak nincs értelme mert így is túlhűt
Ajtó jól zár, lámpa leoltódik ha bezárom. A szaki szerint kuka a gép, de futnék egy kört, hátha lehet valamit kezdeni vele.
köszi előre is!
(#) Joe_001 válasza jkornel hozzászólására (») Aug 14, 2015 / 1

Vezérlő panelt nézte már valaki? (Tippem: Lehet ki kéne kondizni.)
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
(#) jkornel válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Köszi, hol van ez a panel, ránézek, hogy púpos-e a kondi vagy látszik-e valami szemre.
A hűtőtérben a lámpa/termosztát dobozában van? Vagy merre találom, hogy tudok hozzáférni?
(#) bgachip hozzászólása Aug 16, 2015 /

Sziasztok! Nemrégen vettem egy használt egy kompresszoros Bosch hűtőt. Az alsó fagyasztó része tökéletesen működik, de a felső része nem, akár merre tekerem a szabályozó gombot. Hogy működött e az előző gazdájánál nem tudom. Szállítás után 3 óra után lett bekapcsolva. Milyen alkatrész probléma okozhatja ezt?
(#) Joe_001 válasza jkornel hozzászólására (») Aug 17, 2015 / 1

Típusa alapján talán többet tudok mondani. Az újabbaknak a belsejében van egy papír azon van minden, típus, gyári szám, hőtőközeg stb. Érdemes lefotózni, mert a boltos is könnyebben ad ez alapján alkatrészt
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2015
(#) dome_ válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Kedves Joe_001!

A panelon a kondikat kicseréltem, változás a működésben nem történt. Felhívom majd az Orczy-t, rendelek a hűtőbe hőmérséklet érzékelőt, ahogy mondtad, mert nagy örömömre csatlakozóval együtt szállítják megfizethető áron, így nem kell sufnituning forrasztgatnom. Nagyon köszönöm a segítőkészségedet!

Lenne egy másik kérdésem is, mely egy Whirlpool CB 18 M/1c típusú alulfagyasztós beépített hűtőt érint. A fagyasztója rendesen megy, de a normál hűtőtérben pár hónapja 10-14 fok van a legmagasabb fokozaton is, és egyre csak emelkedik. A hűtő belsejében a hátoldalán kb. középtájt bal oldalon egy maroknyi jéggombóc alakul ki álladóan, mely leolvasztás után is megjelenik.
Szerelők látatlanban azt mondták, dobjuk ki, de nem tudom, hogy megérne-e egy esetleges tisztítást/feltöltést megpróbálni, hátha... vagy hallgassak rájuk és vegyünk egy újat? Kb. 9 éves készülék, de a beépíthető készülékek árát tekintve annyira nem szeretném kidobálni.

Köszönöm!

üdv,
döme_
(#) hian hozzászólása Aug 25, 2015 /

Ezúton is köszönet Tárnok Máténak a korrekt javításért!
A hűtőgépem javítását a környékemen (Esztergomban) már nem vállalták, azt mondták dobjam ki. Máté megjavította, azóta is jól működik.
(#) 20sz Jófiú válasza hian hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

A szakember az szakember.
(#) kaqkk válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Szuperhősök a fiam szerint : denevér ember- pókember -szakember
(#) jkornel válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 30, 2015 /

Fagor FIC-38
szervízkód: 902 10 50 10

Egy-két kondit simán ki tudnám cserélni, csak nem tudom hol keressem

köszi !
(#) Joe_001 válasza jkornel hozzászólására (») Aug 30, 2015 / 1

A típus alapján termosztátos a gép (ha jól tippelek, de csinálj képet.) ha leveszed a hőmérséklet állító- kijelző lapot levéve a termosztátról a kábelt a gépnek le kell állnia, határozott mozdulattal visszadugva a kompresszor el kell induljon. Ha ez van cserélj termosztátot, rajta a típus, a kapillárist teljesen vissza kell dugni, ha hosszabb helyettesítőt kapsz akkor tekerd fel a maradékot Ha mégse termosztátos akkor a fénykép alapján talán tudok segíteni.
(#) hubervili hozzászólása Aug 31, 2015 /

sziasztok. ZANUSSI a gép, nincs világításom. Kivettem a kapcsolót, amit az ajtónyitás nem is működtetett. Nagyon nem az én világom, nem tudom, mitévő legyek?

IMG_3685.JPG

(#) sunside válasza hubervili hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Nem lehet, hogy az izzó van kiégve?
(#) jkornel válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 2, 2015 /

Szia Joe_001!

köszi a segítséget, de elakadtam
Levettem az izzó buráját, de nem találok csavart vagy bármit, hogy hozzáférjek az elektronikához. Mindenütt műanyag.
A 2. kép bentről kifelé készült.

Segíts, légyszíves, hogyan tovább!

köszi előre is:
Kornél
(#) gerdei hozzászólása Szept 4, 2015 /

Sziasztok!

Van egy Zanussi ZX99/5W hutom. Alul a fagyaszto resze szepen mukodik, de fent meleg van benne.
Leolvasztottam, beinditottam, alul fagyaszt, felul 19 fok van. Ugy hallom, hogy a ventillator nem kapcsol be, ami felulre fujja a hideget.
Mit gondoltok merre keressem a hibat?

A ventillator csatlakozojat lehuztam es az abban levo csatlakozoban 17V feszultseget mertem. Mennyinek kellene ott lennie?
A ventillatort hatul kezzel elertem es szepen, konnyen meg tudtam forgatni.

Segitsegeteket elore is koszonom szepen!!!!
Gabor
Következő: »»   166 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem