Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem érdekes olvasmány ez a hamis ft232-ről.
Nekem a hamisítvány sokkal rendezettebbnek és kidolgozottabbnak tűnt. Magasabb szintű az előállítás módja is. Valóban érdekes... Most már nagyon gondolkodóba estem, mert sokat kellene felhasználnom és negyedébe kerül a kínai. Még nagyon gondolkodom a CH340 USB to serial chipen. Van valakinek bővebb tapasztalata vele?
Az oldalon az utolsó mondatok egyike az érdekes:
Idézet: Na ez a méreg, nem a cián! „Fake chip was working kinda fine, until FTDI released drivers update, which were able to detect fake chips via USB and send only 0's in this case.”
Főleg a fotók és a tények ismeretében. De hát - maximum használja az ember a régi drivert ..
Üdv mindenkinek.
Az lenne a dilemmám, hogy terveztem egy mérőműszert, csak nem tudom mivel lenne jobb megoldani a soros portos kommunikációt, FTDI-vel vagy VUSB-vel? Érdekelne a véleményetek, tapasztalataitok, pro/kontra érveitek.
Szia! Mindkettő működik, de az FTDI-vel kevesebb volt a driver gondom - igaz még XP alatt. A CP azért nyűgösebb - bár nagyságrendekkel olcsóbb.
Végül mivel kiderült, hogy az eredeti FT232RL rosszabb minőségű mint a Kínai változat és persze mivel ez volt itthon (PL-2303HX) chipet használtam fel, ezzel gyakorlatilag semmi fennakadás nincsen..
Szépen teszi a dolgát.. Nem mellesleg ez a chip XP és Win7 alatt is jól működik..
Akkor szuper. Elérted a célod. Azért érdekelne, a pontos megoldás - főleg a reset kör megvalósítása. Engem is - bár én maradtam az FTDI-nél és a cimborámat is. Engem inkább a költséghatékonyság okán, mert betonbiztos az FTDI, de ha van olcsóbb.... A soros kommunikációval nem szoktak egyiknél sem gondok adódni - csak az inicializálásnál, pontosabban a reset körnél. Érdekes az is, hogy a Parallax FTDI-s megoldásainál a két különböző tokozású chipnél eltérő a reset kör is. Közben én is találtam egy ilyen 4$-os változatot: PL-2303 prop plug
Az új Wind0w$ driver téglává változtatja a hamis FT232 csipeket. Bővebben: Link
Mégis csak van valami különbség és mégiscsak az EEProm programozása körül. A cikk szerint a hamis csipek reagálnak a páratlan címre kezdeményezett EEprom írási műveletre.
Bár az angol cikket nem olvastam el, de ha csak a PID azonosítót nézi meg az új driver, akkor az csak ideiglenes megoldás, az új hamis IC-ben szerintem majd ugyanúgy átírják azt is..
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
Érdekes, hogy az FTDI-nek eszébe sem jutott kooperálni a kínaiakkal. Pedig jobb stratégia lett volna. Mivel a hardvert már lemásolták, semeddig nem tart egy saját szoftvert is írniuk, ami letölthető lesz valahonnan. Továbbgondolva nem tart semeddig a típusszámot sem megváltoztatniuk és akkor az FTDI fog koppanni, mert a kínaiak chipje visszafelé is kompatibilis lesz...
Ezt nem értem..
Nem írtam még rá túl nagy programot, csak egy kis adat ki és be küldés.. Semmi extra.. Pici videó is a tesztről: Bővebben: Link Természetesen a win programok csak tesztelés miatt írtam.. Folyamatban van már egy komolyabb win program amelyet majd későbbiekben be is fogok mutatni.. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
Talán rosszul emlékszem - úgy rémlik veled társalogtunk a parallax propeller programozásáról és a prop plugról, amiben ftdi chip van.. A videó viszont úgy tűnik más mikrokontrollerrel készült - már ami a képaláírást illeti:
Idézet: Gondolom ezért nem értetted - kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Engem e prop plug kiváltása érdekelt volna, mert az nem mindegyik chippel ment gond nélkül eddig. „18F4550-es PIC vezérlő + Serial port + Win7 alkalmazás”
Jaja nem én vagyok akivel ezeket beszélted..
Sziasztok
Vettem FT232BL-t, tme.eu-ról. Megépítettem, de nincs semmilyen kommunikáció USB-n. Fel sem ismeri a gép. Adatlap szerint kötöttem mindent, ezerszer átnézve, elvileg hiba nincs. A 3,3V-ot kiadja. Szkóppal néztem, és az XTOUT lábon sincs meg a 6MHz (belső oszcillátor nem indul). Kvarcot rakva meg van a freki, de változás nincs. Kvarc oszcillátort is építettem, XTIN lábra kötve a kimenetet semmi változás. Próbáltam két géppel, win7 X64, Winxp X86, semmi. Egyáltalán nem is érzékeli a gép, mintha rá sem lenne dugva. Kábelek, csatlakozók kisípolva, szakadás, zárlat kizárva. Szerintetek elképzelhető, hogy sikerült egy hibásat vennem?
Szia! Mivel kötötted össze? Mert Nem csak a gép oldaláról kell neki csatlakozás. Hiába transzparens az FT232, ha nem lóg semmi a túlsó felén.
Attól, hogy nincs semmi a túloldalon még eszközkezelőben meg kell jelennie.
Tomi20: a D+ D- lábak felcserélése szokott ilyeneket okozni. RESET láb esetleg?
Igaz. Most kipróbáltam az enyémmel. USB-serial konverterként megjelenik. Igaz a driver is fent van hozzá, mivel rendszeresen használom.
Reset 5V-ra kötve, próbáltam már felcserélve is a D+ D- . Van egy kimeneti láb, ami 5V-on van, amíg nincs USB kommunikáció, ez is "rendben működik" 5V van rajta. Kimenetre nincs kötve semmi, se driver, gondolom legalább ismeretlen eszközként meg kellene jelennie, de semmi.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Mutass már egy kapcsolási rajzot kérlek. TEST láb le van kötve GND-re?
Rajz az sajnos nincs, adatlap szerint végigmentem minden lábon, és arra a potenciálra van kötve minden, amit az adatlap ajánl. Igen, GND-n van a TEST láb. Nem tudom ezek az IC-k mennyire érzékenyek a statikus kisülésekre, forrasztáskor melegítésre? Nagyon vigyáztam, csak gyanús volt a csomagolása, antisztatikus zacsi, pára megkötő bogyók, pára tartalom ellenőrző lapka...
Vennék Én modult is, de internetes webáruházakban irreálisan drága, az ellenőrizhetetlen forrásból valók igaz olcsóbbak, de elég sok helyen olvastam, hogy alapból hibás IC-k kerültek beültetésre...
Én 5x átforrasztottam egyet és bírta. A mai alkatrészek hőtűrése sokkal jobb mint régen. Án elsőre amit beforrasztottam - működött is. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy van olyan eset - én is belefutottam, hogy még nagyító alatt is tökéletes volt a forrasztás egy lábon, de kicsipogva mégsem érintkezett. Azaz a panelen még volt csipogás a forrasztás után nem. takarítás, újraforrasztás után megjavult. Én ezt építettem meg vele először. A te kapcsolásodhoz képest nem tudom van-e különbség az FT232 bekötését illetően.
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek, feladom, kikapartam minden vezetősáv környékét, újraforrasztottam, letakarítottam, semmi változás (harmadik napja szenvedek ezzel az egyszerű áramkörrel). Találtam elfogadható áron modult Tavir-AVR. Ha hamarabb megtalálom ezt, biztos nem szutyakoltam volna panel készítéssel (az IC is 1600Ft volt...).
Egy PIC16F1454 -gyel megoldható az USB - CDC ötödáron.
Ezt a modult ajánlom mindenkinek, elsőre működött, és teszi a dolgát.
Hali találkozott már valaki olyan hibával, hogy az IC teszi a dolgát rendesen, kommunikál ahogy kell viszont Se FT proggal se Mproggal nem tudom írni az eepromot. Látszólag elvégzi az írási folyamatot, de visszaolvasva minden ugyanaz mint régen???!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |