Fórum témák
» Több friss téma |
Ha nem megy a számlálo, akkor nincs jel az un. control trackon. Ezen tü impulzusok vannak ami szinkronizálja a magnofej pergését meg a szalag lineáris mozgását. És ezt számolja a számláló is
Lehet, hogy a fej is hibás (már), de lehet a szalag is, de ha SP-ben megy, akkor "csak" a szalag vezetése szokott beteg lenni. ( amugy komoly agymenés eredménye volt az LP üzemmod - soha sem ment jol). Az is elég gyakori eset, hogy a magno valamikor nem törölt jol, és az uj felvételen megmaradtak a régi CT jelek. ( ezeket a tü impulzusokat nem olyan egyszerü törölni, pláne ha mindenféle márkáju szalagokat használtak. Söt a szalag maga meg a tárolása is bünös lehet, mert ezek a szaturácioba vezérelt CT jelek az ocska hordozon (120 perctöl felfelé) átmásolodnak a másik rétegre, ami tönkre teszi az egész felvételt)). Ilyen esetben a magno megbolondul, mert olyan CT jelet is olvas, ami nem az aktuális felvételhez tartozik.
Üdv!
Azért írok, mert hátha itt tud valaki okosat mondani. Ilyen problémával még nem találkoztam. A videóban egy VHS kazetta lejátszása látható. A probléma, hogy ugrál a kép. Rákötöttem 2 db TV-t, ugyan az a kép, ugyan az a hang. Viszont az egyik tévén ugrál a kép, a másikon nem. Ja és mielőtt képcső problémát vágnátok rá, LCD tévé esetében is ugrál, vagy torzul. (4 TV esetén 2-nél rossz a kép) A hibajelenség fehér képi tartalomnál jön elő. (túlnyomórészt világos a megjelenített kép) RF kábel esetén, és Scart kábellel is. https://www.youtube.com/watch?v=XovAvJidw2g&feature=youtu.be Köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
A videojelek meg a szinkronjelek szintje nincs rendben. Egyes TV-k erre érzékenyebben a másik meg nem. A fehér jelek ( legnagyobb amplitudo) eltolja a szinkrondetektor DC szintjét és emiatt ugrik a kép.
Szia!
És ezzel lehet valamit kezdeni? Egyébként 2 VHS lejátszó és több kazetta esetén is hasonló a probléma, csak kisebb-nagyobb az ugrálás mértéke. A lejátszó alig használt, és az eredeti VHS-ről is elmondható.
Sajnos nem sokat. Részben a szalag is okozhatja (a VHS rendszerben a videojelek analog formában vannak rögzitve, igy a frekvenciamenet komolyan befolyásolhatja a szinteket). Ki tudja milyen szalagra volt a magno valamikor beállitva. A fejek kopása is okozhatja a gondot, meg a nem szabványos videoszintek.
Ezt csak müszerekkel lehetne jobban beállitani ( ha még vannak ilyen felszereltségü szervizek).
És tényleg van ekkora különbség két TV között?
Meg az, hogy a kazettát is átcserélem, meg a lejátszót is és az egyik tévén mindenképpen ugrál a kép, a másikon meg egyik esetben sem? Megoldásként akkor marad a digitalizálás? (van rá lehetőségem) Vagy az megoldható, hogy egy másik eszközön keresztül viszem be a jelet a TV-be? Gondolom semmit nem fog változtatni a jelen.
A szinkrondetektorok között elég nagy különbségek vannak. Igy nehéz bármit mondani, le kell mérni, hogy a magno ad ki rossz szintet vagy a TV érzékeny. Digitalizálni is csak akkor lehet, ha le tudod hibátlanul játszani.
Van vagy 8-10 db lejátszó, ebből 3 db VHS-DVD Combo. Amivel digitalizálni szoktam az lejátszotta rendesen. (LCD TV-n megjelent rendesen a kép)
Ez a rendszer úgy néz ki, hogy egy LG VHS-DVD Combo össze van kötve egy SONY HDD-s (merevlemezes), felvevővel, a SONY felvevő pedig a Samsung LCD TV-hez kötve. Így ezen keresztül nem ugrált a kép. A SONY-val ki tudom írni DVD-re, gondolom nem viszi át azt a jelet, ami nem tetszik a problémás tévéknek. Vagy igen és a DVD lejátszásánál is ugrálna? (ha jól gondolkozom, akkor nem ugrálna) Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
A DVD lejátszásnál nem ugrálhat, mert ott uj szinkronizácios csomagot kap. Elötte azonban bármi lehet ( a felvétel folyamán).
Az egybeépitett berendezéseknél kisebb a hiba lehetösége, de igy távolbol mást nem lehet mondani.
Sajnos a VHS-DVD Combo csak lejátszásra alkalmas, rögzítésre nem. Pedig az lenne az ideális.
Köszönöm szépen a segítséget.
Sziasztok!
Van egy Goodmans 1500 VHS kazettás lejátszóm, aminek az a hibája, hogy amikor elindítom a kazettát egy másodperc múlva begyűri a szalagot és megáll. Leszedtem a tetejét és úgy látom, hogy a jobb oldalon nem csévéli fel a szalagot. Hogy kellene jobban befókuszálnom a hibás alkatrészt?
Sziasztok!
Egy PHILIPS VR600-as videóval lenne az a problémám, hogy egyik napról a másikra nem veszi be a kazettát. A kis motor, ami behúzza, felviszi a szalagot nem indul. Maga a motor működik, és az "alaplappal" érintkezik is tökéletesen. Szerintem valami vezérlés szálhatott el, vagy érintkezési hiba. Már forrasztgattam, a vezetősávot végignéztem, végigforrasztottam. Semmi. Szerintetek hol keressem a problémát? A motort teszteltem 9V elemmel, megy. Működik. A Szalagkábel szintén jó. A csatlakozó úgyszintén.
Nem viszi fel eléggé a szalagot. Nekem már két gépen fordult elő. Egyiknél a befűző motoron csúszott a gumiszíj. A másikon a szíjjal hajtott tengely, másik végén lévő fogaskerék repedt el.
Nekem el sem indul a motor. De a fej az felpörög mg érzékeli hogy betettem a kazettát.
Szia!
Ellenőrizd a mechanikát, húzd le a betöltő motorról a szalagkábelt és külső tápról adott 8-10V feszültséggel töltesd be a kazettát. Ha nincs mechanikus hiba, akkor ez sikerülni fog. Majd kábelt tedd vissza és csatlakoztasd a hálózathoz és próbáld elindítani.
Próbáltam, viszont a probléma az, hogy én nem tudom, hogy a videó mit akar. Ez a módzser nekem nem sikerült. Felmegy, meg minden, de a lejátszás nem indul, mert nem tudom, hogy meddig kell "tekertetni a motort"
Addig forgasd a motort míg végig nem ér. Ha rendben van , akkor helyre állítja magát.
Így betöltött kazettát kiadja a megfelelő gombra? Betöltőmotor áramfelvételét is nézd meg. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Próbáltam, nem ált helyre. Felvittem teljesen, semmi. Kiadó gombra semmi. Eltűnik egy pillanatra a kazetta ikon, és visszajön. Csak kézzel tudom "kitekerni" a kazettát. A Motor az rendben van. Ahol kapná az áramot, ott kereken 0V a feszültség. :/
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Próbáltam egy másik PHILIPS videó motorjával, azzal sem működik. (A másik videó nem az enyém) abban viszont az enyém motorja működik.
Akkor keresd meg a motort vezérlő IC-t és azon mérj feszültségeket.
Sikerült megtalálnod? Külön IC , vagy integrálva van más vezérlővel is?
Régebbi készülékben ezt a turbó mechanikában 8 kivezetése IC vezérelte a motort. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Igazából én csak arra mértem rá, ahova a vezetősáv megy a motortól az útba eső első nagy hatalmas lapka ic re.
Sziasztok! Egy Philips videomagnó miatt kérnék egy kis segítséget. A kazettát beveszi, kihúzza a szalagot, majd utána egyből kidobja a kazettát (persze a szalagot nem tekeri vissza).
Ebben az esetben merre érdemes elindulni a hibakeresésben?
Sziasztok! Egy videóval lenne az a problémám, hogy eddig ütögetésre, mozgatásra volt kép, de mára csak hang van. Ennek megtaláltam az okát is. Megszakadtak a vezetősávok, és vezetékekkel próbáltam összekötni őket, de azt a 3-at, ami a képen is látható, lehetetlen. Szerintetek azt hogy tudnám megoldani?
KÉP: http://kepfeltoltes.hu/150712/DSC_0008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A vezetősáv 2 végén kell legyen egy-egy forrszem. Azokra tudsz forrasztani, és ugyan úgy egy darab dróttal át tudod kötni.
Sziasztok! Egy Panasonic DVD VIDEO komboval lenne az a problémám, hogy mióta szétszedtem kipucolni, azóta nem indít el semmit. Kazettát beteszem, felhúzza, de amikor PLAY-t nyomok, akkor elkezd visszafele tekerni, de a számláló előre megy...Érdekes. Ha előre akarok tekerni, akkor is hátrafele teker. Segítsetek! Mi lehet! Mindent rendesen raktam vissza, biztos, hogy minden a helyén van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |