Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Whirlpool hűtőgépem nem akar bekapcsolni, de ha picit megkocogtatom a hőfokszabályzó
kapcsolót, akkor elindul. Kivettem a hőfokszabályzót, hogy megnézzem milyet kéne venni bele és akkor vettem észre, hogy a fotón is látható ellenállás el van színeződve. Ez lehet a probléma? Ha igen, akkor mekkorát kéne vennem?
Örömmel hallom, igazán nincs mit
Szia.
Nem érdemes ellenállással szórakozni!! Mindenképpen cseréld ki nem nagy drágaság és megéri A mechanikus része is akad neki azért kapcsol csak akkor ha megütögeted!! A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2015
Szia Gábor
Elsősorban a ventillátort kéne ki szerelned majd megnézni mekkora feszültségre van!! Volt mar olyan amelyik 12 v- os de általában ezek 230 v-osak! Ha annyi akkor a relé illetve kisebb Triak amely azt kapcsolja a panelon Jajj es ha nem sikerülne megtalalnod a hibát van egy nagyon egyszerű attkötése a dolognak, Azt leírom ha nem jött össze jó szórakozást A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2015
Köszönöm a segítséget, akkor cserélem az egész egységet!
Sziasztok! Van egy Lehel HB160 hütöszekrény! Sajnos a gáz elszökött belöle, Freon gázos volt. Ezt a hütöt meg lehet még csinálni jó bele valamelyik mostani gáz is? Vagy ezáltal kompresszort is cserélni kell?
Sajnos ezek már nem javíthatók, az únió augusztusban végleg betiltotta a régi gázokat (R12-R22) A csere (új készülékre) a járható út
Szia természetesen javítható minden gond nélkül, meg annyi melle hogy nem valószínű hogy gaz hiányos mivel ezeknél ez nem igazán szokott előfordulni inkább a szűrő szokott eldugulni illetve a kompresszor szokott üresben menni.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2015
Köszi a választ! Űgysem javitható ha R600 gázos kompresszort tesznek be, vagy ahhoz meg a mostani csövezése nem lenne jó?
Szia! Gázhiányos mert nem hüt sehogy sem, nem deresedik a fagyasztó. A kondenzátor rács nem melegszik csak a kompresszor, de nem gyilkolom jó lehet még bicikli fújtatásra. Ha R600-as gázt tennének bele, akkor a csövezését át kell méretezni?
Nem kell benne semmit cserélni se gazt se semmit nekem van ezekre helyettesítő gázom
Es van olyan amikor Bem deresedik mivel annyira eldugult hogy mar nem nyom att semmilyen gazt. Mindenféle képen javítható ebben a hűtőben r12 es gázra van kompresszor es van ra helyettesítő gaz tehát semmi akadálya a javításnak nem egy nem két hűtőt javítok meg. R600 nem esedékes feleslegesen sok munka lenne vele.
Sziasztok!
Zanussi hűtőgépem / kb. 25 éves / ami mélyhűtő nélküli "átállt " mélyhűtésre! Idáig nem volt gond vele.Lakásfelújitás volt,és visszakapcsolás után igy működik. Tudna valaki segiteni hogy mi lehet a baja? Köszönöm
Szia
Termosztát cserés . Nem nagy drágaság, megéri a javítást
Szívesen
Egy kisméretű 100 literes kb 15 éves Zanussi típusú hűtőszekrényem meghibásodott. A készülék közös dugaljba volt üzemeltetve egy mikrohullámú sütővel és mikró bekapcsolásakor mindkét készülék felmondta a szolgálatot. Milyen meghibásodása lehet a hűtőnek és milyen elektromos alkatrészt kell cserélni. A segítséget előre is köszönöm!
A hűtő nem indul be, a belső szabályzó elforgatásakor sem reagál." se kép se hang"
Szia!
A kompresszor oldaláról vedd le a deklit majd tedd állandó áramra azaz a termosztát tol ami jon vissza a konpresszora azt húzd le majd az állandó fázist tedd ra ha elindul akkor a termosztát a rossz. Nagyon sokszor történik ez nem nagy hiba a termosztát csere 99 százalékban megéri mindig.
Sziasztok! Fagyaszt a hűtőm. Mi lehet a gond? A gép egy 6 éves Whirlpool ARC4170/2IX no frost kombinált hűtő, egy kompresszorral.
Szia!
Érzékelő hiba vagy termo Klapka.
Melyik érzékelő? Sensor- Defrost, a Thermostat - Damper, a Temperature Sensor, esetleg valami más? A Klapka az a lapka? Mellékelem a robbantott ábrát.
Üdv!
Lefagy a belseje, vagy állandóan megy? Mélyhűtője hány fokos?
Mindkettő: állandóan megy + lefagy. Kb. 0, -1 fok volt a hőmérő szerint a hűtőben, a fagyasztó rendben. Aztán újra kihúztam, visszadugtam, most már néha kikapcsol, de 9 fok van a hűtőben. Nem értem a logikáját.
A kalorikus elektronikus problémát választanám ketté. A mélyhűtő -18-on megy akkor ok. A leolvasztási ciklus lehet problémás.
A fagyasztóban -19°C a hőmérséklet. Most a hűtőtérben 5-9 fok között változik, minimumra, azaz a leggyengébb hűtésre állítottam, nehogy megint lefagyjon.
Köszönöm a segítséget!
Végül nem a hűtő termosztátja, hanem a kompresszor indítóreléje volt a hibás, de könnyen elhárítottuk a bajt.
Ez azt jelenti kalorikusan rendben a gép. Lapozz vissza egy hasonló hűtőnek részletesen leírtam leírtam a javítását, ha a hőfokérzékelője is hasonlít akkor azt csere, a leolvasztást meg alakítsd át úgy ahogy leírtam, lesz tálca, és kifolyófűtés is. a kompresszor tetejére szabadon kifolyik a cseppvíz? A leolvasztási ciklus után rövid a szárítási idő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |