Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1087 / 1274
(#) adriano17 hozzászólása Okt 14, 2015 /

ma a videoton tv-t áram alá helyeztem a kicserélt sorvég tranzisztorral és a körülötte lévő kondikat is cseréltem de ugyan úgy kilőtte a biztositékot sőt még a az új tranyót is. Mi az isten lehet a baja?
(#) sunez válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Köszi de közben meg oldódott ugy néz ki a sorvég tranyó a bűnös
(#) sunez hozzászólása Okt 14, 2015 /

Közben épp egy másik tv projekten dolgozok folyton kivágta a biztit meg lett a hiba de mégsem teljesen mert most me kép nincs mégis olyan mintha menne a tv ilyenkor mi lehet a gond
(#) Fantasy válasza adriano17 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

A sorvég tranzisztor körül levő CL48 pozíciószámú kondenzátor is cserélve volt? Tud hülyeséget produkálni az is, gyakran szokott zárlatos lenni, illetve megreped.
(#) adriano17 válasza Fantasy hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

azt nem, de viszont a graetz hidnál mind a 4 diódánál oda-vissza mutat a műszer, igaz csak a panelban mértem ki. Holnap kiveszem és megmérem úgy hátha az lehet a baj.
(#) kadarist válasza adriano17 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Szerintem te nem a sorvégfokot javítod, hanem a tápegységet.
(#) adriano17 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

annyira nem vagyok benne a témában, de 2 db ugyan olyan tranyó van benne amit én sorvég fok tranyóként emlegetek, és nem a trafónál van a gond (ott jó a tranyó) hanem ahol a biztositékos kis panel rácsatlakozik (a puffer kondi közelében) a nagy panelra szóvaé igen az a tápegység sztem
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
(#) kadarist válasza adriano17 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Mi ennek a Videoton tévének a típusa? És igen, arra a panelre a tápegység van rászerelve, ezért ott tápegység-tranzisztor van.
(#) jdani hozzászólása Okt 15, 2015 /

Üdv. Bővebben: Link
3D TV ha jól értem. Használható hozzá az a szemüveg, amit a moziba is adnak?
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Szerintem, nem! Sőt készülékenként változik a szemüveg is. Az M.M ben kipróbáltam, a samué, nem igazán volt élvezhető az LG tv-vel.
(#) sunez válasza sunez hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Ptk ellenálást cseréltem benne de elképuelhető hogy nem jó amit bele rajtam ezírt is lehet hogy nince kép ?
(#) stevepapa válasza sunez hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Attól, hogy a ptk nem működik kének még kell lenni. HA nem veri ki a biztit, egyenlőre a ptk-t felejtsd el. Induljon el a készülék utána ráérsz vele foglalkozni.
(#) sunez válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Értem akkor hol induljak most el haggyam benne amit bele raktam ? Pedig mikor bekapcsolom a kéezüléket teljesen olyan mintha menne bekaocsol hallani még a képernyön is mikor be kqpcol de a kép nem jelenik meg nics hangya foci pedig jó lenne

Fűtése megy a csőnek? Ha igen próbáld meg a sortrafó oldalán lévő screen potit tekergetni. Lehet, hogy nincs függő eltérítés, így lecsökken a fényereő de más gond is lehet
(#) adriano17 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

a típusa: Videoton TS4352. És a probléma adott a tápegység tranzisztor zárlatos lesz (hiába cserélem ki) és kilövi a biztositékot. A tranyóval együtt cseréltem a körülötte levő 3db elkós kondenzátort, még a Graetz híd-ra kell rá mérnem ha kiszedem a diódákat mert a panelban oda-vissza mutat a műszer. Egyébként a puffer kondinak középpen van egy pozitiv lába és körülötte 3 db tartó láb, azt hogyan tudnám kimérni?

Igen az megy és a potit is néztem de ha tekerek rajta akkor már viszintes csíiok lesznek vagyis magas lesz a fény közben lenne itt egy samsung cz21f32t tipusu ott meg 5perc múlva jön a kép csak be ezt mi okozhatja

Így első "ránézésre" mindkét cső emisszió szegény. Főleg a Samsung, mérni kellene a videóvégfokon feszültségeket. Fűtőköröket ellenőrizni, forrhibák, előtét ellenállást áthidalni. Ideiglenesen !!! Így látni, hogy egyébként működik e a készülék.
(#) kadarist válasza adriano17 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Ügyesen kiforrasztod a kondit és úgy rámérsz, vagy körbevágod a fóliát a pozitív láb körül és úgy méred.

Akkor most kérek segítséget mert már irtam hogy még most tanúlmányozom tudol nekem segíteni
(#) Helios hozzászólása Okt 15, 2015 /

Sziasztok!

Ma bekapcsoltam a TV-met és érdekes hibát produkál. Egy bizonyos ideig ki-be kapcsolgat, majd bekapcsolva marad és semmi baja sincs. (váltogat a készenléti és a normál üzem között) Ma kezdte el ezt a bajságot művelni. Samsung 100Hz-es, dolby surround, 72cm képátlóval, sík képcsővel, szériaszámot nem tudok mondani mert az évek során eltűnt a matrica a hátuljáról, de ehhez hasonló. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. Nem egy nagy érték, de nekem sokat jelent.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
(#) kadarist válasza Helios hozzászólására (») Okt 15, 2015 /

Szia!
A bekapcsolás környéki bizonytalanságokat tápegység-elektrolitkondenzátorok szokták okozni, azok, amelyeknek a kapacitása nagyon lecsökkent.
(#) Helios válasza kadarist hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Tehát ha kicserelem a kondikat elmulik a hiba? Vagy lehet következtetni más hibára is?
(#) kadarist válasza Helios hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Nem kell mindet cserélni, csak megmérni őket és amelyik értéke kevesebb a névlegestől, csak azt kell cserélni.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 16, 2015 /

Megbolondult az Orion tévénk: ha csak készenlétiben van, akkor magától bekapcsol, sőt, miközben nézzük, random időnként magától csatornát vált! Meg tudjátok ezt magyarázni?
(#) BarnaPili válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

A kezelőgombok valamelyike,vagy a panel átvezet a párásabb idő miatt. Esetleg s távszabályzóban lévő elem merül.
István
(#) szuperman hozzászólása Okt 16, 2015 /

Sziasztok!

Van egy rossz tévém, aminek a bajára nem tudok rájönni. Ebben szeretném kérni a segítségeteket, ha lehetséges.

A napokban néztük és egyszercsak pukkant egyet. Azóta szürke alapon fehér csíkok futnak a képernyőn. Szétszedtem, pár dolgot megmértem, de nem igazán értek hozzá, ezért nem találtam a hiba okát. Egy jóideig hevert szétszedve, aztán egyszer megpróbáltam bekapcsolni és csodák-csodája. Hibátlanul működött. Kikapcsoltam, visszaraktam a helyére bekapcsoltam, de megint ugyan az a hibajelenség fogadott. Azóta nem javult meg egyszer sem.

Valaki tudna valami ötletet adni? Mit mérjek meg? Mi okozhatja a problémát?
Előre is köszönöm a segítségeket!
(#) kadarist válasza szuperman hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Szia!
Keress ilyen kirepedt, elvált forrasztásokat a nyáklapon. Mi a készülék típusa?
(#) szuperman válasza kadarist hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Daewo
Model: 21T1T
(#) kadarist válasza szuperman hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Megnézted a forrasztásokat?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015

cp375.djvu

(#) Udvari Zsombor válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

A távirányító kizárva: kiszedtük az elemeket, de a tévé ugyanúgy hülyült. Szerintem a párás környezet se okozhatja, mert egyrészt a hiba idővel fokozatosan jött elő, másrészt pedig csak 22% a párásság.
A hiba azóta súlyosabb lett: a tévé másodpercenként lép lefelé egy csatornát! Nincs valami ötletetek??
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2015
Következő: »»   1087 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem