Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Idézet: „A kezelőgombok valamelyike,vagy a panel átvezet” Tessék kivenni a P- gombot, átforrasztani az ellenálláslétrát, portalanítani a nyákot...
Nem akarnám szétszedni, ha lehet, mert a végén még valamit el találnék rontani...
Akkor a történetnek itt vége van. Esetleg hívj hozzá szakembert.
Lehet, hogy a végén a tévé "meglátogatja" a városban az egyik szerelőt...
Csak ne úgy vidd oda,hogy "egy fórumon mondták,hogy ez a baja...".
Üdv. Plazma TVknél az tipikus hiba, (vagy ez természetes dolog.....) hogy a kép ami nem mozog, beég? Mint a régi CRT monitornál. Mondjuk nézem RTL klub, és az RTL logó nem mozog, állandóan ott van, ugyanabba a színbe. Most nézek egy másik adást, de látom ott az RTL logót. Más plazmánál is láttam már ezt a jelenséget.
Szia!
Gyakran válts csatornát! Bővebben: Link.
Tipikus, akkor ha nem olvassák el a használati utasítást. A plazmákban van egy olyan menü amiben beállítható , hogy ne égjen be, stb. A beégés inkább a crt projektorosokra volt jellemző.
A plazma maga a TV gyártás zsákutcája volt. Azt sokan a kezdet kezdetétöl tudták, csak a PANA nem engedhette meg, hogy ez kitutodjon igy hatalmas reklámkampánnyal takargatták a szemetet. Érdekes modon környezö országokban a magyar piac ugrott be a leginkább. Ausztriában az eledott TV 1%-t sem éri el a plazma. Ma meg már feledendö ( azt hiszem szép csendben abba is hagyták a produkciot).
Kadarist:
Még visszatérve kicsit a Thomson TVhez, aminek a képcsőfűtéssel volt gond. A TVt picit sajnálva, de szétszedtem. A TVben 2 fő panel van, ha mondhatom így. A nagyobbik, amin a táp van,a sorkimenő, meg stb, a kisebbik panel, meg csupa SMD, a 2 SCART meg a tuner van rajta. Most nézem a kisebbik nyákot, van rajta 2 jól kipúposodott kondi. Bővebben: Link Rögtön az első oldalon, szinte a második alaktrész, ha úgy nézed hogy fentről le, és balról jobbra. CP512, CP522. Csinálhatta ez a gondot, vagy semmi köze hozzá?
A kondikról készíts fényképet és mutasd meg.
Kicsi a valószínűsége, de minden lehet.
Végülis már ugyanmindegy, ha 100% ez lett volna a baja, akkor sem lennék szomorú hogy kidobtam a TV-t. (na jó, talán picikét ) De irtó ronda kép volt rajta, nagy és nehéz volt...
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2015
Az enyémbe nemigen találtam ilyen opciót.... Még talán egy hete se nézem, de már jópár csatorna logója beégett.....
A kép is elég sötétes, kontraszt 100on, fényerő 100on, akkor türhető a képe csak.. Meg milyen hülyeség ez, hogy ha azt akarom hogy ne égjen be, váltsak más csatornára? Akkor ennek így semmi értelme. Nem nézhetem azt amit akarok, mert beég a kép?....
Cseréld ki a púposakat és utána meglátjuk.
Nem értem akkora az a logó , hogy nem látszik mögötte a többi tartalom ??
Ha (csak) fehér a kép, akkor a beégés kicsit sötétebb a fehértől. Majd küldök egy képet.
Attól függ milyen régi, illetve a típust sem árt tudni. Olyan beállításokat keress, hogy : fehérmosás, orbiter stb. A fehér mosáson 25-30 perc alatt igen sokat enyhül a beégés. Az orbiter módban időnként "megzizzen " a kép, látni nem lehet viszont a logók sem égnek be. De ezt már a szolgáltatók az adásban is megteszik. Ígérték .....
2011es model, Samsung PS51D570.
Nemigen találtam ilyet a menüben. Maga a képnek kellene változni? Valami olyasmi volt h HDMI feketeseg. Nem tudom már pontosan, de valami ilyen. Azon ha változtattam, akkor a kép sötétebb - világosabb volt. Kadarist : Csak kíváncsi voltam hogy ennyi e volt a hibája. Mert arról volt szó, hogy kb a képernyő ment tönkre, a magas fűtés feszültsége miatt. Lehet hogy mégse, és talán csak ez a 2 kondi volt az. Azt gondoltam hogy így rajz alapján meg lehet állapítani, hogy annak a kondinak volt - e köze hozzá. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2015
Ehez mit szóltok? Fehér képnél a kép jobb oldala pirosodik be, és a beégés is ekkor látható a legjobban. Oké hogy beég, de ez a pirosodás már megint mi?...
Érdekes technológia. Nem kifejtett, vagy nem jó megtervezett, vagy én nem tudom mi a baj, de hogy lehet ilyet piacra dobni?...
Nem mindegyik elektróda sül ki időben. Púpos kondi meg egyéb kondenzátor-kiszáradásnak van nyoma?
A zsus és át ysus panel,, új,, benne. A régi tiszta barna égett - melegedett színű volt. Ez amit a kínai küldött hozzá, olyan mint egy új, melegedés nyoma nincs, így a kondik is jól néznek ki. De ahogy írtam, a zsus panel nem olyan amilyen volt benne eredetileg.
Feszültségek stimmelnek a tápegység-kimeneten, a beállításokat elvégezted? Mert ugye egy panelcsere után bőven van még munka. Szervizmanuált forgasd át!
Beletettem csak, voltak is trimerek rajta, akartam is kérdezni, hogy mit lehet azokkal állítani.. .
Nagy körültekintéssel tekergesd őket, találsz hozzá valahol manuált ahol a feszültségek megvannak adva. Abból kiderül melyik potival melyik állítható. Ha a feszültségek jók akkor a kijelző is okozhatja a problémát. Nekem 5 éves samum van, sőt talán 3 évet ment és qka a kijelzője. Itt gyártották szintén 50"-s
Üdv Mindenkinek!!
A segitségeteket szeretném kérni , Hozzám Került Egy orion t2835stx-silver PT90 Sasszi Tv hiányosan , de jó állapotban. Hiányzott a hangszóró pótoltam az ok!! A Táp részénél lenne gondom , van egy visszacsatoló kábel amit egyszerüen elvágtak , és nem a demagnetizáló !!a bekapcsológomb külön panelon van, amire rá van téve a 220v kábel , csak azt nem tudom hogy az alaplapon van egy piros rádugós ajzat abban benne a kábel de el van vágva az hova is csatlakozik mert nem találom.Teszek fel képet is hátha rosszul fejeztem ki magam esetleg ha van vagy javitotatok már ilyen tv-t tudnátok segiteni??? köszönöm előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |