Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1089 / 1274
(#) kadarist válasza Master X hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Van olyan nevű csatlakozó, hogy "AC01"? Arra megy a hálózati zsinór.
(#) Master X válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Üdv

Igen van , ahol a bekapcsoló gombja van de az külön panelen van
csak annak a piros csatlakozónak nem tudom hova mehet a másik vége ,egy barna és egy kék drót azt vágták el de nem látni hogy honann.
(#) mindenes válasza Master X hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Szia! A PFC tekercs csatlakozik oda. Így néz ki:
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) Master X válasza mindenes hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Helló!

Hálás köszönetem az infóért igy már értem még egyszer köszi

Nincs mit, örülök hogy valamit segíthetem.
(#) Master X válasza mindenes hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Jut Eszembe A pfc Tekercsnek meg tudnád adni a számát ?? Hány Voltos??köszi

Tessék a fotó:
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) bihari laci hozzászólása Okt 21, 2015 /

SZiasztok segitcség kellene ,Grunding P37-070 cuc 7301 sassi nincs hangja , a hang convertert nem tudom hova kell be kötni,németből hoszták .
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
(#) stevepapa válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

Minek bele a konverter, teljesen néma?
(#) bihari laci válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

Igen csak scart-rol megy hanggal,kábelről ,anternárol nincs semmi hang, a kép ok.

A konverter nem fogja megoldani a problémát. Emlékezetem szerint sok hangprocesszor hibás volt ezek között. Ha távval emeled a hangerőt, hallasz pattogást?

Nem ,csak sistergést és gyenge beszédet de normál hang erőnél semmi.

A sistergés erős? Nem próbálta valaki áthangolni?

Erősebb mint a hang, de senki nem járt benne jo állapotu a tv .

Akkor illik átforrasztgatni A processzorra tett megjegyzésem vedd tárgytalannak, az egy régebbi típus betegsége. Ha a forrasztás nem segít onnan szkópnélkül már csak találgatni lehet.

Köszi az informáciot ,holnap munka után meg nézem.
(#) szuperman válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Szia!

Bocsi, de csak most tudtam megnézni a forrasztásokat. Szerintem rendben vannak. Valami ötlet mit nézzek meg?
(#) fecameca válasza jdani hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Idézet:
„Üdv. Plazma TVknél az tipikus hiba, (vagy ez természetes dolog.....) hogy a kép ami nem mozog, beég?”
Nem hinném. Nekünk Panasonic van már 2007 óta napi 5-6 órát megy, és még mindig olyan, mint új korában. Se beégés, sem fényerő csökkenés, mint a CRT TV-knél volt néha. Ott is szerintem valami gyártási hiba lehetett sokszor, mert némelyik miért bírta 20-25 évig, némelyiket 4 év után kidobták?
(#) fecameca válasza szuperman hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Elkókat.
Idézet:
„A napokban néztük és egyszercsak pukkant egyet.”
Nem igaz, hogy nem látni olyat, amelyik szétnyílt. Még a belőle kifolyt elektrolit is okozhat galibát. A rossz kondi meg pláne.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
(#) szuperman válasza fecameca hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Az egyik kondi alatt mintha lenne valami folyás. De a kondi úgy néz ki, mint új korában. Nincs szétnyilva meg semmi.
(#) springsj hozzászólása Okt 23, 2015 /

Üdv mindenkinek!
Samsung CW29M066V TV-n a kép felső fele egy csíkban fut középen, gondolom eltérítési probléma lehet, tud valaki valami egyszerű javítással kecsegtetni vagy kuka?
Köszi!
(#) mindenes válasza springsj hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Függőleges végfokozsat környezetében keress kiszáradt kondit, de lehet hogy maga a végfok halott. Üdv!
(#) Mircsof hozzászólása Okt 23, 2015 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Grundig ST-70-5109/8 Dolby típusú tv szerelésével kapcsolatban.
Hibajelenség egyik napról a másikra nem kapcsolt be. Méregettem kicsit, és a S2000N tranyo tűnt hibásnak ( a 2 szélső lába sípolt. Kiszereltem, de a tranyo jónak tűnt, viszont a nyákon továbbra is sípol a műszer. Volt mellette egy ellenállás közvetlen azt is kivettem, de 120R a színkód szerint és valójában is annyi. Műszerrel 2R ellenállást mérek a 2 láb között. Van ötletek, hogy merre induljak el?
Elnézést a képeké, de a mobiltól nem telik több.
(#) BarnaPili válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

A bázis emitter között jó a közel rövidzár(a panelen),mivel a tranzisztort egy trafón keresztül hajtják meg. A tápegység elindul? A 300V megvan a tápban? A ptk nem zárlatos,a hálózati bizti jó?
István
(#) Mircsof válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Visszaraktam a tranyot, igen bizit minden ok, indításkor a led nagyon elhalványodik, meg hallatszik, hogy próbál elindulni, de csak kis zúgás aztán semmi több nincs. visszajön a led fényereje, ha ismét próbálom bekapcsolni akkor ugyan az történik.

Épp akartam mérni a feszültségeket, erre bedugtam a hálózatba és elindult!
Elő a távirányítót, ki majd bekapcsolás, és láss csodát elindul... nem tudom tesztelem kicsit, vagy keresek forr hibákat a táp környékét hátha meglesz, hogy mi okozta a hibát.
(#) jdani válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Hali. Primer oldali elkókat cseréld, nincs sok belőlük, és kicsik.
(#) Mircsof válasza jdani hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Egyenlőre pár gyanús forrpontot átolvasztottam, most hagyom, hogy holnap ha áram alá helyezem akkor elindul e egyből.
Melyik elkokra gondolsz a piros vagy a sárgákra?
(#) BarnaPili válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Hello!
A két kicsi sárga csere javasolt. A nagy sárgát,és a pirosakat ne cseréld. A nagy sárga a hálózati szűrő,az ritkábban megy tönkre. A pirosak meg szekunder oldali elkók,szintén ritkábban pusztulnak.( nem mondom,hogy sohasem,de ritkábban mint a kicsik).
István
(#) jdani válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

A két kis sárgát, meg mintha a hűtőborda mellett is lenne egy.
(#) Mircsof válasza jdani hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Kicseréltem őket, most egyelőre minden rendben megy. Köszönöm a segítséget!! Van még egy a sufniban, most azt veszem kezelésbe.
Következő: »»   1089 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem