Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Anti aliasing aluláteresztő szűrő típusai, tervezése
Témaindító: SKY, idő: Okt 22, 2015
Témakörök:
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni anti aliasing, azaz átlapolódást megakadályozó szűrőket illetően. A mintavételezési frekvencián mekkora csillapítást kell minimum elérnie a szűrőnek? Milyen szűrő ajánlott egy teljes differenciális bemenetű AD konverter elé, mint például amivel ezek rendelkeznek: ADE7753 Microchip AFE Milyen aktív szűrővel valósítható meg a legkisebb mérési hiba a megfelelő csillapítás mellett? Milyen aktív szűrőt lehetne alkalmazni nagyimpedanciás bemenet után és kis értékű feszültségjelek mérése esetén, mint amivel az ADE7753 dolgozik? Ajánlott differenciális felépítésű szűrő alkalmazása, vagy megvalósítható a mellékelt vázlat szerint is, ha a feszültségjelre követő erősítőt rakunk, az áramjelet előerősítjük? A differenciális erősítőből épített szűrő offszet mentesítéséhez elegendő a két bemenetet rövidre zárni? Segítségeteket köszönöm!
Szerintem a jelleggörbét határozd meg először, mi az optimális neked:
- Butterworth - Csebisev - Bessel Hányadfokú szűrőt akarsz..? első, másod, harmad, ... tized fokú. Aluláteresztő és-vagy felüláteresztő, v sáváteresztő. Szóval műveleti erősítők és RC elemek. Biztos találsz hozzá a neten adott kapcsoláshoz méretező képletet.
Ha még nem vagy túl rajta, egy rövid összefoglaló, és az ajánlott szofver, bár még én sem használtam soha .
A mintavételezési frekin min 60 dB csillapitás ajánlatos. Ebböl kiszámithatod mekkora lesz a torzitás (antialiasing effektus jelenléte). Minél jobb a csillapitás annál jobb a jelminöség.
Egy kis irodalom a szűrőkről. (korántsem a legegyszerűbb téma.
Bővebben: Link Esetedben nem tudom, mennyire fontos az áteresztő, és a zárótartomány csillapítás, és fázismenete. Eszerint kellene választani szűrőtípust, aztán jöhet a megvalósítás nem egyszerű feladata. |
Bejelentkezés
Hirdetés |