Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA 2040 bekötése
Témaindító: koboraram1221, idő: Feb 26, 2008
Témakörök:
hellomindenki azért nyitottam a témát mer kaptem ezt a panelté s állitólag 2x20 w-ot tud és érdekelne a bekötése hátha valaki ismeri ezt a panelt lehet hogy valamit tvbe volt de valmi videoton félét is montak már ról ugy hogy ha valaki ismeri a panelt és a bekötését irjon
![]()
Nekem a google 16700 találatot adott....
Úgy csináltam,hogy : TDA2040-keresés.
nekem is de honnan talájjam ki hogy hova kell kötni a tápfeszt és a bemenetet.
![]()
Megnézed a datasheet oldalakon az applicatons rajzokat,oszt' úgy.
A te példányod sem sokban térhet el a gyári ajánlású kapcsolástól.
szia!
Nézd meg ezt a linket ott van a nyákrajz azon mutatja hogy mit hová kell kötnöd :yes: És a saját panelodon pedig végigköveted a vezetősávot az IC-től a kivezetésig üdv! Ha ezzel megvagy adsz neki a kellő helyekre tápfeszt(max +/-20V lehet) És fontos hogy szimmetrikus tápfeszt (+/-) kelll neki adnod!!Tehát a Trafó középleágázásához képest van az egyenirányításés a puffer után neked +/- feszed de az IC-nek max csak +/-20V-ot adhatsz!!! ![]()
de hátul hova kössem?
most én nem tudom hogy mit nem lehet érteni..én azt akarom tudni hogy hova kell kötni öket.
Kedves Barátom!
Ne kívánd senkitől, hogy a TE kezedben lévő panelen - a fényképek alapján - lekövesse az áramkört! Az adatlap alapján ezt Neked kell megtenned.
pedig én épp erre gondoltam..
![]()
szia!
Hogy úgy mondjam "szádba adtnk itt mindent" innentől fogva már csak rajtad múlik hogy ezt az ügyet nyered vagy bukod :yes: Nem igaz hogy nem tudod végigkövetni a nyákrajzot ![]() üdv!
ha nem lennék ijen lusta....
![]()
nah jovam sikerült megcsinálnoma z egészet kikerestem most felmegyek kipróbálom ha kell valakinek ien komlett öszerakott mint az enyém szoljon szimpla 12 voltrol is elmegy.
![]() ![]()
Szia!
Akkor ez a téma megoldva? ![]()
Hello.Erdekelne egy Philips k40-es hangpanel bekotesi rajza.Tud valaki segitteni ebben?Kossz elore is
Hali!
A csatolt kapcsirajzon a táp asszimetrikus? Tehát nem kell neki - feszülség? Csak + meg GND?
Üdv
Pontosan így van, csak + és 0 kell neki - nem.
Hali !
Evidens. Mivel nincs jelölve -Vs, nem is tudnád nagyon hova kötni.. Edga'r
Csak az adatlap teli volt szimmetrikus tápos megoldásokkal és esetleg lehet csak lefelejtették.
De akkor nem, oké, Köszi mindkettőtöknek!
Hali !
Igen, általában a szimmetrikus verziót használják/javasolják, annak jobbak a működési paraméterei, de sok ic beköthető asszimetrikus táppal is. Így olcsóbb/egyszerűbb trafóval is lehet hajtani.. Szerintem amúgy az ilyen kategóriás ic-s erölködőknél átlagos hangfalakkal nem fogod hallani a különbséget, főleg nem MP3-nál.. Edga'r
Sziasztok tudok erősítőt csinálni ebből a panelből,egyedül a hangszóró kimenetek,amik biztosak,de a táp,és a bemenet ismeretlen.Egy régi Grundig Hifi Stereo tv-ből szedtem ki.Válaszokat köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |